|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Napsal jsi to sám, dají se dovařit. NEPODÁVAJÍ se dětem nedovařené.
Ale tohle nemá cenu. Tady je prostě problém, že oni si dovolili být tlustí, že?
No, alespoň se dítě polky naučilo za těch deset dní o jídlu víc než za celý svůj život. Naučilo se totiž jíst. Evidentně mu normální jídlo zachutnalo víc než zelenina a tvrdé těstoviny. 
Netvrdím ovšem, že cpát roční dítě v hospodě svíčkovou je zrovna to nejlepší, to zas nee.
Upravil(a) Eri (4. 4. 2007 20:36)
Není tady
Náhodou tohle je zajímavý téma 
Eri takže ty myslíš že výživa dítěte se má ubírat cestou nejmenšího odporu a dávat mu cokoliv hlavně že hezky papá? Když to teda trošinku přeženu tak mu dát k obědu půlku medovníku místo vařený brokolice s bramborem? K pití nějakýho bezva Jupíka, popřípadě Cocacolu místo obyčejný vody nebo zeleninový šťávy?
Mě je jasný co si kterýkoliv dítě vybere, samozřejmě že vždycky to, co mu víc chutná a vždycky je to nějaká ta od výrobců skvěle ochucená (dobře prodejná) dobrůtka. Není nic jednoduššího naučit dítě který je zvyklý jíst zeleninu, ovoce, celozrnný pečivo, jíst tyhle umělohmotný sajrajty. Hlavně je to taky dost pohodlný dát mu do jedný ruky Jupíka, do druhý "tyčinku plnou mléka" a kochat se jak klááásně papá.
Zkus to ale obráceně a nauč nějakýho zpovykanýho tlouštíka jíst zeleninu, ovoce a jiný zdraví prospěšný potraviny.
Nic ve zlým, já to na těch pískovištích dobře vidím že tvůj názor má dneska velkou převahu. Jen je mi docela líto těch dětí který mají problém vyfunět na klouzačku jelikož k ní nevede eskalátor. 
Co vy na to ostatní těhulinky, snažilky a maminky jarňátek, letňátek, podzimňátek, zimníšků a ostatních dětišek? 
Není tady
v tomto konkrétním případě žádný redukční režim nastolen nebyl a nejsem si ani jistá, že si rodina uvědomovala potřebu nastolit redukční režim, proto by jeden výletní pohár určitě nic nezkazil, spíš potěšil dětskou duši, která si těch výletů evidentně moc v životě s lenivou matkou neužila.....
JInak já v takové situaci nejsem a ani jsem nikdy nebyla. Já, manžel i syn jsme průměrné postavy a váhy, jíme průměrně zdravě, hýbeme se průměrně zdravě, jíme sladkosti celkem průměrně. Pravidla jsou pro syna následující:
Maso čtyřikrát týdně, mléčné výrobky každý den, zelenina a ovoce po kousku každý den, sladkost možná po večeři (dojedené) a při výjimečných situacích, stejně platí pro párek v rohlíku - výjimečně. V šesti letech ještě neochutnal salám, klobásu, bramborový salát a podobné dobroty. Pije vodu ředěnou trochou džusu nebo čaj. Já sama vařím spíš lehká jídla (těstovinové saláty, zeleninová jídla, hodně brambory), syn sportuje.
Jaké ale bylo moje překvapení, že to, co ve stravování považuji za průměrné já naprosto není průměrné pro jiné maminky. Např neteř nejí a nepije nic jiného než sladké, večeří brambůrky a normálnímu jídlu klidně říká fuj. Rodiče jsou s tím v pohodě a neteř kyne a kyne, rodiče jí semtam jen řeknou nežer, jsi tlustá..... nějak to nechápu....
Není tady
Co já na to?
Naší Nele těžko bude hrozit obezita, páč u nás z kohoutku cola neteče a na pánvi se nikdy nesmažily řízci.. Nejsem 100% zastánce zdravé stravy, ale raději čerstvé ovoce a zelenina než někdy chutnější chemka...
Není tady
Co my na to??? No že se to tady trošku zvrtlo a už to neodpovídá tomu názvu "Výměna manželek" 
Ohledně té tloušťky - vím o tom své.... Bohužel u mě je to tak, že kouknu na rohlík a přiberu kilo, moje kámoška může zpucovat cokoliv a pořád váží 48kilo i s postelí. Takže i některé děti to tak mají..... některé mohou sníst cokoliv a pořád vypadají stejně a některým stačí vydatnější jídlo a už to jde na nich poznat.... Toť můj názor!!!
Není tady
Moje ségra má dvě dcery - rozdíl mezi nima je dva roky. Postavově jsou ale rozdílné, obě papkají stejně - jak zdravé jídlo, tak sem tam tu čokoládku a jedna je vyzáblina a druhá má kulaťější postavu. A čímpak to asi bude????
Není tady
někde jsem četla, že 50% toho, jaké budou dispozice ke tloušťce tvoří stravování v prvním roce řivota a druhých 50% je genetika.....
Peto tys mě namlsala, zítra si skočím na řízek 
Není tady
Čekanko dej si
mě je po smaženým těžko
ani ty zelený kuličky nevím jak se tomu nadává by mi nepomohly...
Není tady
PetaZ napsal(a):
Čekanko dej si
mě je po smaženým těžko
ani ty zelený kuličky nevím jak se tomu nadává by mi nepomohly...
FEBICHOL 

Není tady

Ne, já si nemyslím, že je dobré dát dítěti k obědu půlku medovníku s colou. ( A mezi náma, za vařenou zeleninu bez kousku masa by mě asi pověsili na lampu ).
Já si pouze myslím, že není problém, aby dítě k svačině kousek medovníku a čaj dostalo.
Také se domnívám, že pokud občas dítěti dopřeji něco nezdravého, nezabije ho to.
To, že Ty máš averzi k silným lidem, to je jen a pouze TVŮJ problém. Jen ho nemaskuj řečma o tom, jak Ty jsi úžasný, protože na dítě nešišláš a cpeš ho zeleninou. Tím spíš, že silné dítě je pro Tebe vyžrané, tlusté prase, či pašík. Máš podobný slovník, jako Liberečák, se kterým se tak ztotožňuješ. ( Není to ten, co je pro něj žena méněcená, hodící se pouze k uklízení a sporáku?
)
Věř tomu, že mé dítě zeleninu jí a že si vezme mrkev se stejnou chutí jako kus buchty. Navíc, moje dítě má zeleninu i ovoce čerstvé, přímo ze zahrady, bere si kdykoliv a kolik chce. Pochybuji, že Ty, abys udělal pro syna opravdu úplně vše, pěstuješ jablka a hrušky na balkoně. 
Když jsme u toho, můžeš mi prozradit, jaký že je můj názor? Že mi nepřišlo, že bych ho tu dosud do detailu prezentovala..... a přitom jsi si jist, že ho sdílí většina maminek.........
Já jsem si jen dovolila napsat, že dítěti od " náhradní " maminky chutnalo nejspíš víc než od vlastní. Např. třeba ryba, že? Po tý snad tolik nepřibere. Svíčkovou v hospodě jsem odsoudila.
No, už je pozdě, tak utíkej zalejt pšenici, abys měl zejtra co nasypat, já mám koláč na snídani už hotovej a navíc se mi na něj Míra stejně vykašle, protože on snídá zásadně křupinky. 
Navíc, jak Tě znám, Ty bys mě tu přesvědčoval až do Vánoc a na to já nemám čas, je duben, musím sázet!

Není tady
Tak se musím zapojit do téhle diskuze...Dcera ( dnes je jí 19 let), jako maličké batole naprosto odmítala zeleninu a plivala všechny špenátky, polívčičky a jiná zdravá jídla a abych do ní alespoň něco dostala, tak to byla sladká kaše, sunar a pak naprosto normální jídlo - klidně i svíčkovou s knedlíkem a vždycky byla drobná a dneska je velmi štíhlá vysoká holčina. Syn byl naopak velký jedlík a jedl naprosto vše, co jsem mu dala,ale jelikož v té době byla mateřská 1200Kč, tak jsem musela brzy do práce a na nějaké extra vyvařování nebyl čas, takže taky vlastně jedl s námi normální jídla a je to opět štíhlý zdravý 16ti letý kluk. Takže řekla bych, že dispozice dělají své, někdo hold přibere i z vody ( moje sestra) a někdo si může dát pytlík brambůrků v 23hod večer je je jak proutek. Ale pravda je, že i velmi štíhlí lidé se s přibývajícím věkem musí víc kontrolovat.
A stejně tak je to i o imunitě, někdo jí pouze zdravá jídla a je stále nemocný a někdo se cpe bůčkem a knedlíkem a ze zeleniny se mu dělá špatně a je zdravý jako řípa... 
Není tady
Jaký si to člověk udělá, takový to má
Ámen, jdu spát...
Není tady
Eri napsal(a):
To, že Ty máš averzi k silným lidem, to je jen a pouze TVŮJ problém. Jen ho nemaskuj řečma o tom, jak Ty jsi úžasný, protože na dítě nešišláš a cpeš ho zeleninou. Tím spíš, že silné dítě je pro Tebe vyžrané, tlusté prase, či pašík. Máš podobný slovník, jako Liberečák, se kterým se tak ztotožňuješ. ( Není to ten, co je pro něj žena méněcená, hodící se pouze k uklízení a sporáku?
)
No, už je pozdě, tak utíkej zalejt pšenici, abys měl zejtra co nasypat, já mám koláč na snídani už hotovej a navíc se mi na něj Míra stejně vykašle, protože on snídá zásadně křupinky.
Náhodou já dneska večeřel jen trošku ovsa protože mi nějak ochabnuli svaly 
Sem tě nějak naštval co? 
Hele já kdybych měl mít averzi k "silným" lidem nebo jak já říkám vyžrancům..... tak musim okamžitě spáchat sebevraždu nebo v lepším případě si nafackovat. To co tady hlásám mám totiž velice dobře vyzkoušený na vlastním těle a taky moc dobře vim jaká je to šichta se těch pneumatik zbavit. Tož tak 
Takže jestli působim jako šílenej makrobiotik cpoucí se pouze vlastníma výpěstkama, tak to je fakt dost mimo. 
To co tady píše Čekanka je přesně to co mám na mysli a možná maličko provokativnějš tady propaguju 
Např. to moje "jarňátko" 2004 ještě nepoznalo jakejkoliv cucací bonbon, nesnědlo na posezení žádnou čokoládu, nepilo Jupíka ani jiný tzv. pitíčka, přesto si myslim že netrpí. Na druhou stranu ale nevidim důvod proč mu občas nedat normální kvalitní párek (ne made in Lidl) nebo když čokoládu tak opravdu čokoládu (např. Lindt) a ne nějakou hnědou hmotu která jako čokoláda pouze vypadá.
Eri napsal(a):
Navíc, jak Tě znám, Ty bys mě tu přesvědčoval až do Vánoc a na to já nemám čas, je duben, musím sázet!
To mě znáš blbě, já měl čas na zdejší debaty o radarech akorát když byl malej marod. Teď s nim jdu radši ven aby z něj nebylo to "tlustý prase". 
Tak ať ti to roste 
Není tady

Jeňýk napsal(a):
Eri napsal(a):
)
No, už je pozdě, tak utíkej zalejt pšenici, abys měl zejtra co nasypat, já mám koláč na snídani už hotovej a navíc se mi na něj Míra stejně vykašle, protože on snídá zásadně křupinky.Náhodou já dneska večeřel jen trošku ovsa protože mi nějak ochabnuli svaly
Sem tě nějak naštval co?
Hele já kdybych měl mít averzi k "silným" lidem nebo jak já říkám vyžrancům..... tak musim okamžitě spáchat sebevraždu nebo v lepším případě si nafackovat. To co tady hlásám mám totiž velice dobře vyzkoušený na vlastním těle a taky moc dobře vim jaká je to šichta se těch pneumatik zbavit. Tož tak
Takže jestli působim jako šílenej makrobiotik cpoucí se pouze vlastníma výpěstkama, tak to je fakt dost mimo.
To co tady píše Čekanka je přesně to co mám na mysli a možná maličko provokativnějš tady propaguju
Např. to moje "jarňátko" 2004 ještě nepoznalo jakejkoliv cucací bonbon, nesnědlo na posezení žádnou čokoládu, nepilo Jupíka ani jiný tzv. pitíčka, přesto si myslim že netrpí. Na druhou stranu ale nevidim důvod proč mu občas nedat normální kvalitní párek (ne made in Lidl) nebo když čokoládu tak opravdu čokoládu (např. Lindt) a ne nějakou hnědou hmotu která jako čokoláda pouze vypadá.Eri napsal(a):
To mě znáš blbě, já měl čas na zdejší debaty o radarech akorát když byl malej marod. Teď s nim jdu radši ven aby z něj nebylo to "tlustý prase".
Tak ať ti to roste
Je milé, že k lidem, kterým říkáš vyžranci, nemáš vůbec žádnou averzi.
Naštvalo mě, že sis vzal jen část toho, co jsem napsala a přetočil jsi to.
To, že je dítě silnější, je důvod k zamyšlení a nápravě, to samozřejmě. Ale nevidím důvod, proč mu na výletě nekoupit zmrzlinu, zvlášť když ji na onom výletě vyběhá.
Zároveň je důvod k zamyšlení to, že matka o svém dítěti tvrdí, že nechce jíst a má problémy s jídlem, a ejhle, ono po výměně kuchařky je vše jinak a děťátko se cpe suchou houskou ( samozřejmě, botičková příloha byla hustá ) či dušenou rybou, a s jakou chutí.
To, že polka podávala již zmíněné tvrdé přílohové těstoviny v polévce, a že jí to nebylo ani před kamerou trapné, že jí to nepřišlo ani trochu divné, to o něčem svědčí.
Ono na druhou stranu je jednoduší dát dítěti banán než mu něco kvalitního uvařit.
Není tady

Spousta lidí má zažité, že co je zdravé, je zákonitě i hnusné. Ale i zdravé jídlo se dá dětem nachystat tak, aby vypadalo lákavě, a aby jim chutnalo ... což byl především problém Justýny - ta polívka byla už od pohledu po*ná
.
Jinak - děckám bych na výletě nějaký ovocný pohár určitě koupila a sobě taky - aby se srovnal příjem a výdej energie
. Někdy je totiž duševní pohoda víc, než ta fyzická
.
Není tady