Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 4. 2007 12:17

Chloe16
♥♥-----

Pes se pořád vyhřívá na slunci

Náš zlatý retrívr asi není normální.Skoro pořád se vyhřívá u okna na slunku.Když na ni pak chytnu, tak má úplně horkej čumák a hlavu.A sotva dýchá.Snažíme se jí z toho horka vyhánět, ale za chvíli je tam zase.A v létě si vždycky lehne za domem na beton a vyhřívá se tam.Bojím se, ať se třeba nepřehřeje a neumře nám na to.Je to vůbec normální?Spíš bych řekla,že se psi chtějí ochlazovat nebo se maximálně vyhřívají pár minut,ale ne několik hodin.

Není tady

#2 1. 4. 2007 13:04

watavala
♥♥-----
Web

Re: Pes se pořád vyhřívá na slunci

náš zlatej retriver - retrivřice to taky dělá. Teď na jaře furt, v létě jen občas a spíš k večeru, na posledním sluníčku. Nebo po koupání :-))) ale dejchá u toho tedy normálně :-))))
Se asi opaluje, chce bejt krásná :-))))

SUBHAM ASTU SARVADŽAGATAM

Není tady

#3 1. 4. 2007 13:45

Janina24
♥♥♥----

Moje fenka RR to dělá naprosto běžně a když jsme měli ještě černého NO...tak také v létě funěl jak "pes" ale ze sluníčka nešel.
Prostě mají sluníčko rádi jako lidé tillfreds

Není tady

#4 1. 4. 2007 15:21

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Můj pes se taky velmi rád peče na slunci a to doslova, ale vidím, že se chodí i schvávat do stínu, pak zase vyleze na slunce smile
U retrívrů ale pozor, hlavně ti zlatí, mají v kůži poněkud méně pigmentu, než jejich tmaví bratři.
Retrievři jsou velmi citliví na přehřátí. Příznaky:  nadměrné slinění, nekoordinované pohyby, temeno horké,pes vrávorá. Psa okamžitě přenést do stínu, a ochlazovat tělo vodou. Postupujte od nohou přes  trup až po hlavu. Máte li možnost přiložte pejskovi sáček s ledem na hlavu. Pomáhá též mokrá, vyždímaná deka přiložená přes psa.
Možná ti Chloe pomůžou i tyto stránky: http://sweb.cz/z.kralovskych.teras/V%C5 … verovi.htm

Není tady

#5 1. 4. 2007 23:35

ita
♥♥♥♥♥♥-

Mám štěně NO, byl by venku celý den. Honí se na sluníčku, leze do vody. Teď si uhnal rýmu, má ucpaný čumák, v noci se budí. Nemáte zkušenost, co s tím?

Není tady

#6 1. 4. 2007 23:36

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Naše Sára to samé lol
Venku 30 ve stínu a ona si lehne na rozpálený písek a griluje se z obou stran.
Zatím se nestalo, že by se přehřála, a to je vždycky úplně horká. Nefuní, nic takového, tak jí nechávám. Když chce, lehne si na chviku do stínu ale stejně do pár minut leží zas na slunci. Nechápu, je černá a na dotek skoro pálí.
Půl labrador, půl dobrmann.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#7 2. 4. 2007 8:14

Alli
♥♥-----

Myslím, že při "grilování" venku na volném prostranství je to v pohodě ( až na ty pejsky s menším množstvím pigmentu ), zatím jsem se nesetkala se psem, který by nevěděl, kdy je čas se zvednout ( pár lidí, co usnuli při opalování naopak ano ). Pokud se tak děje doma za skleněnou výplní okna, tak to je průšvih, to je jako opalování ve skleníku. U psa se můsí dávat pozor spíše na práci na sluníčku. Ti, co ženou v létě psa vedle kola po asfaltu a ani je nenapadne vstát ráno dříve a proběhnout psa v ranním chladu, to nemají v hlavě v pořádku, zrovna jako ti, co nechají psa v rozměrově velmi omezeném prostoru ( v autě, na maličkatém vybetonovaném dvorku mezi sálajícími stěnami budov etc. ) A k tomu štěněti. Kolik mu je? Myslím si, že u štěněte v určitém věku je přirozené, že " neposedí ", zrovna tak jako pohyb venku. Ale ta voda. Kde k ní přišel? Máte na zahradě potok? Žádnému živému tvorovi neprospěje cákat se ve studené vodě uhřátý...

Na životě miluji jeho rozmanitost, každý den mě nasere někdo jiný.

Není tady

#8 2. 4. 2007 9:30

ita
♥♥♥♥♥♥-

Zahradou protíká potok a on se hrozně rád cachtá. I doma si převrhne misku s vodou a válí se v tom. Má 3,5 měsíce. Přes den běhá a vyvádí, ale v noci se mu hůř dýchá, má ucpaný čumák.

Není tady

#9 2. 4. 2007 10:08

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

ita napsal(a):

Mám štěně NO, byl by venku celý den. Honí se na sluníčku, leze do vody. Teď si uhnal rýmu, má ucpaný čumák, v noci se budí. Nemáte zkušenost, co s tím?

Pes může mít rýmu stejně jako člověk, ale s léčbou je to horší. Psovi z důvodu jeho citlivému čichu nelze do nosu nic kapat, tedy se mmoc pomoc nedá. Jen bych hlídala celový stav, s běžnou rýmou si jeho organismus poradí sám, pokud není nějak oslabený, vyskytnou-li se teploty, kašel, radím veterináře, napíše antibiotika. U zdravého psa je při rýmě nenapíše. Postupuj stejně jako u lidí, ať zůstává v teple, v klidu, zvlhčuj mu vzduch.... Pokud to není vybíravý pes, jediné co se dá, je slabší odvar z bylinkových směsí na odhlenění pro lidi místo vody na pití. Ale pozor aby pro změnu nepřestal pít.... Neboj, pokud se do tří dní nezhorší, bude dobře, do týdne ho to přejde. Opravdu hlídej tu teplotu, je to první ukazatel, že se to z obyčejné rýmy zvrhlo do bakteriální nákazy
Problém by ale byl, kdyby to byla alergická rýma.

Není tady

#10 2. 4. 2007 10:14

Alli
♥♥-----

Záleží jestli ta rýma je čirá. S tou se toho moc nepořídí. Pes smrkat holt neumí. Pokud je žlutá, nebo nedejbože dozelena, tak za veterinářem. To platí i v případě, že má pes suchý, horký čenich. Teplotu. Rozhodně dostatek tekutin. Ke spuštění se někdy dávají vlahé čaje, někdo do toho dává i med, aby to psovi chutnalo, ale to zase neprospěje chrupu. Rýma by měla do týdne odeznít. Jenže jestli se bude cákat každý den znova... Byla bych pro voliéru a dohled při volném pohybu po zahradě. Až bude starší a bude tepleji, to bude jiná. Rýma je jedna věc a zápal plic ta další ...

Na životě miluji jeho rozmanitost, každý den mě nasere někdo jiný.

Není tady

#11 2. 4. 2007 11:12

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Náš pes to dělá taky, plácne se na sluníčku a vyhřívá se, nebo se tiskne  k rozpálenýmu radiátoru...zejména ten radiátor moc nechápu, ale zase si říkám, že snad ví co dělá...no :-)) možná.

Není tady

#12 2. 4. 2007 13:46

Gioia
♥♥♥♥---

to ta naše ohava (RR) opalování úplně miluje dokáže na sluníčku ležet bez hnutí celé hodiny i v těch nej vedrech
a nejraději to má v létě na balkoně,pozoruje ruch na ulici a nahřívá se na teplé dlažbě
je obrovskej problém ji stama dostat,jednou jsem potřebovala do obchodu caa 30min. tak jsem ji tam zavřela a šla
po 10min. mi volala sousedka ,že na mě pošle Kubišovou,že týrám psa,že se mi přehřeje……………..
přijeli jsme domů pes spokojený, přivítal nás a šel si lehnou na balkón zpět
lol lol lol

Není tady

#13 4. 4. 2007 20:00

aja000
♥♥-----

máme westíka a ten to dělá taky...k¨leží přímo na slunci a hřeje se

Není tady

#14 4. 4. 2007 21:22

ita
♥♥♥♥♥♥-

Už začala sezona klíšťat. Máte někdo osvědčený prostředek? Vloni jsem vyzkoušela vše, co bylo na trhu, letos už máme klíšťata (živá) i s protiparazitickým obojkem.

Není tady

#15 4. 4. 2007 21:25

ita
♥♥♥♥♥♥-

Cilko, díky za rady. Rýmu hlídám, zatím jen trochu v noci ucpaný nos. Vysedávám s ním doma, aby nelezl do vody a nehonil se. On bere vše jako hru, tahá kytky, co jsem právě zasadila, krade nářadí, honí hrábě... Ale je báječný šmudla.

Není tady

#16 4. 4. 2007 21:57

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Ita: nj, šťastný pes smile

Není tady

#17 5. 4. 2007 16:39

ita
♥♥♥♥♥♥-

Už jsem našla další dvě napitá klíšťata, má po nich bolák jako od hovada. Asi je jich moc a na něj hodně polezou. Máme obojek, co znáte lepšího?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí