6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wiki napsal(a):
Na nohou pouze Adia rozněrované (léto - zima), s vydřenejma patama.
No přesně a pinavý, protoe je trapný si čistit boty. A teď si přestavte do těch hnusnejch tenisek zapíchnutý hubený nohy v punčocháčích, na zadku koukající krajková minisukně od atů do tanečních, to ve doplněno lyařskou zimní bundou do pasu s kapucí, protoe dlouhej kabát je přece taky trapnej.
Není tady
Tak my máme moná lehce okousané, lehce pinavé a přesto natřené černým lakem - ji oprýskaný či okousaný.........ale víte, e to je to poslední, co mi vadí....
Ale vlasy - ty se blýskaj jako z reklamy. Krásné, denně myté (mými ampony a přípravky k regener - poněkud draími - kt.jsem ve 14ti zcela jistě já nepouívala), zářivé!!!!
Teď také k 15tinám budeme mít piersing do obočí - také přeiju (na rozdíl od mého chlapa), jen co mi bude vadit -... kdy pohnojí příjímačky na G z důvodu 40ti% nasazení k přípravě. Tak to bude mazec,masakr a hus´tárna. To bude teprve"komunistický" zásah
Neser!! pouívám také a tomu rozumí.
Není tady
Jéé, taky máte vechno trapný....,
Já pořád nemohla pochopit proč jsou trapný zimní boty (a myslím e pěkný, "socanský a komunistický" nemohly bejt páč stály přes 2t.). A víte, e bavit se s lidma (sem tam přece jen prohodím dobrý den a něco o počasí.....) je úplně trapný!!!? No to dá rozum, kdy boty a kabát jsou taky trapný.
Není tady
Tak my máme moná lehce okousané, lehce pinavé a přesto natřené černým lakem - ji oprýskaný či okousaný.........ale víte, e to je to poslední, co mi vadí....
Tak to my máme taky. A vlasy nejenom krááásně čisté, ale i nakrepované, černoka hadr..
Ale já také chodila s trvalou a měla hlavu jako meloun....
A jiní barva ne černá se nechytá, jětě tak edá - ale tmavě nebo hoooodně tmavá hnědá, lebky a zkříené hnáty a na krku asi 20 řetězů, spínací pendlíky vude, kde se dá a na batohu připevněné takové ty uzávěry z plechovek od limči - nebo spí piva
Není tady
Wiki napsala: Teď také k 15tinám budeme mít piersing do obočí - také přeiju (na rozdíl od mého chlapa), jen co mi bude vadit -... kdy pohnojí příjímačky na G z důvodu 40ti% nasazení k přípravě. Tak to bude mazec,masakr a hus´tárna. To bude teprve"komunistický" zásah
A pak co bys řekla tomu, kdy ná gympl poslal před měsícem dopis s potvrzením převzetí přihláky a napsali tam, e kapacita je nanaplněná, proto bude S VELKOU PRAVDĚPODOBNOSTÍ přijat kadý uchazeč, který se dostaví ke zkoukám. Já bych dopis zapřela, ostatní rodiče vak nebyli tak prozřetelní a třídou devááků to proletělo jako tsunami.
Take má puberačka, která měla na vysvědčení vyznamenání, si teď, před zkoukami, nosí domů čtyřky a pětky - protoe proč by se učila, e?
Zabít málo - jen nevím, jestli ji nebo ty chytráky z gymplu.
Upravil(a) Stelička (13. 4. 2007 14:15)
Není tady
jak tak koukám, tak jsem na tom jetě celkem dobře..
jedny adia se nosí do rozpadnutí, dokonce v nich jel i na hory - není přeci magor, aby jel v zimních botách,
kalhoty pokud mono o 5 čísel větí a tím pádem i delí... (a samozřejmě dole rozlapaná a děravé, ale zaloit to nesmím, ani ustřihnout ) K vánocům od dědy dostal ňuňavej svetr o jakém já snila, aby občas taky trochu vypadal... no, měla jsem aspoň jeden měkkou dáreček já.. ani si ho prevít nezkusil...
A musím se přiznat, e jsem astná, e chtěl v páté třídě na gympl, protoe mi letos odpadli starosti.. pochybuji, e by ten zájem letos jetě měl..
A puboka.... to je snad jetě horí, ne pubo.. ráno před zrcadlem je snad půl hodiny, ne vybere ten správný model a k tomu správnou barvu na oči... teď přila s tím, e si udělá třetí díru do ucha, protoe dvě má kadý debil...
A nejlépe uměj cvičit s tatínkem, tomu ta drezura moc nejde..
Není tady
Stelička napsal(a):
Wiki napsala: Teď také k 15tinám budeme mít piersing do obočí - také přeiju (na rozdíl od mého chlapa), jen co mi bude vadit -... kdy pohnojí příjímačky na G z důvodu 40ti% nasazení k přípravě. Tak to bude mazec,masakr a hus´tárna. To bude teprve"komunistický" zásah
A pak co bys řekla tomu, kdy ná gympl poslal před měsícem dopis s potvrzením převzetí přihláky a napsali tam, e kapacita je nanaplněná, proto bude S VELKOU PRAVDĚPODOBNOSTÍ přijat kadý uchazeč, který se dostaví ke zkoukám. Já bych dopis zapřela, ostatní rodiče vak nebyli tak prozřetelní a třídou devááků to proletělo jako tsunami.
Take má puberačka, která měla na vysvědčení vyznamenání, si teď, před zkoukami, nosí domů čtyřky a pětky - protoe proč by se učila, e?
Zabít málo - jen nevím, jestli ji nebo ty chytráky z gymplu.
No tak to jsem řeila něco podobného, bo moje zlatíčko udělalo talentovky u v lednu. Jene, pokud bude mít na nové kole problémy a bude se chtít hlásit jinam, bude muset předloit i vysvědčení z II. pololetí devítky ... to přijala jako docela rozumný argument a drí si jakýs takýs standard - ikdy né, e by se přetrhla ... ale není to horí, ne to bylo před tím
Není tady
Holky vlastních dětí nemaje, ale dobře si pamatuju jak matka prudila za černé oblečení mě....a přimluvila bych se...kalete na barvy, není to důleitý a kdy se dítko cítí v černé dobře, je to jeho věc ne ?
Není tady
Tak a je to tady. Dnes jsem zjistila výsledky přípravných testů - jakoby přijímačky nanečisto. Katastrofa. Pokud v reálu - ani ne za týden- odvede tuté práci, tak půjde tak max do pr..... a ne na s. A co víc, dalí, zbytek zařizování je na mně....
Holky, jak se postupuje v případě, e zvolená kola toho áka nevezme???! Netuíte??? Obvolávám koly- kam jako toho mého flinka vezmou - nebo jak?? Máte, prosím, zkuenost????
Není tady
Frigo, já ty kalhoty odrbaný dole na vlastní nebezpečí nechala spravit. To byl tedy doma nářez. Já jsem se toti nedokázala smířit s tím, e díny, které stály 1400,-- za měsíc jsou dole úplně vyoupané a samá díra.
Jinak mě vytáčí kadý den a bohuel čím dál více. Je drzý, "drkatý", mluví se mnou, jako bych byla nějaký "odpad". Asi víte, co tím myslím. Je to někdy opravdu k pláči. Snad má dobrý základ a vzpamatuje se, jinak bych asi nad sebou musela brečet, e jsme ho patně vychovali.
Není tady
Teda holky vy snad vechny bydlíte u nás doma. Mi dva puboi 17,5+19 jsou neco podobného .
Jeden holohlavý , bomber,černé kozené boty do půl lýtek a rifle vyhrnuté.
A druhé zlatíčko- litry voňavky , triko staré 2 dny , rifle jen ohrnuté k botám (nebo spíe 5 cm pod botama) a tudí po měsíci díry ,ale zaít nééééé.
První sedí pořád u PC a nebo spí z domu nevytáhne paty. Jen kola a zpět.
A druhého jsem ráda , kdy se večer dopátrám kde je , jeliko v 19 jetě není zpátky ze koly. Kdyby se tak ze dvou extremu daly namíchat 2 průměry.
Není tady
Wiki napsal(a):
Tak a je to tady. Dnes jsem zjistila výsledky přípravných testů - jakoby přijímačky nanečisto. Katastrofa. Pokud v reálu - ani ne za týden- odvede tuté práci, tak půjde tak max do pr..... a ne na s. A co víc, dalí, zbytek zařizování je na mně....
Holky, jak se postupuje v případě, e zvolená kola toho áka nevezme???! Netuíte??? Obvolávám koly- kam jako toho mého flinka vezmou - nebo jak?? Máte, prosím, zkuenost????
koly, které budou mít volné místo vyhlásí druhé kolo, někde bude seznam, měla by to vědět kola a ty se znovu přihlauje. Jinak je samozřejmě dobré s těma kolama jednat po vlastní ose, achuje se s tím docela dlouho, protoe do druhého kola můe dát víc přihláek , zlatá logika naich úředníků, tak to aspoň bylo před dvěma lety, kdy syn vycházel. Taky jsme li do druhého kola, ale u na jistotu, nakonec to bylo dobře, protoe původní kolu si vybral na daleké dojídění a teď ho máme pod kontrolou , obor má stejný a on je taky rád, e to tak dopadlo. Občas ono něco zlé je na něco dobré, třeba to e se děátko naučí, e musí hrábnout.
Není tady
Tak jsem si přečetla vae příspěvky a zjistila jsem, e mám doma normální puberáka - rozlapané kalhoty jsou super móda, ádia taky nosí i v mrazu, přece nebude nosit zimní boty (toje trapárna) a zimní bundu tu měl na sobě jen jednou
Není tady
Nela napsal(a):
Frigo, já ty kalhoty odrbaný dole na vlastní nebezpečí nechala spravit. To byl tedy doma nářez. Já jsem se toti nedokázala smířit s tím, e díny, které stály 1400,-- za měsíc jsou dole úplně vyoupané a samá díra.
Jinak mě vytáčí kadý den a bohuel čím dál více. Je drzý, "drkatý", mluví se mnou, jako bych byla nějaký "odpad". Asi víte, co tím myslím. Je to někdy opravdu k pláči. Snad má dobrý základ a vzpamatuje se, jinak bych asi nad sebou musela brečet, e jsme ho patně vychovali.
Já myslím e je to jen ta zatracená puberta taky čekám a to ty dva moje pustí, ale já se jetě načekám mají 13 a 16
Není tady
Savélo, děkuji za reakci. Já mám paniku, e bych něco provihla. Třeba ty rodiče, které zavolají na jinou kolu ji druhý den poté, co zjistí, e dítko nebylo přijato..., třeba mají časovou výhodu??? Kdo zavolá dříve? Jak se to můe posuzovat? Dle dosaených výsledků? To je také moné, ale co kdy ne? Chci podniknout max pro dítě- EP, ale jen v určitých mezích . Ale také ne méně.
Paneboe- já na nervy- ratoles v ledovém klidu. A se dostane, tak se půjdou "orat jak sviňa" - mi sdělila. To byl moment nejblií fyzickému napadení v mém ivotě.
Není tady
Wiki, nevím jak je to dnes, ale myslím si, e míst je celkem dost. Oni ti ředitelé to taky nemají jednoduché, jednoho znám osobně, v druhém kole si áci dávají více přihláek, tam je přijmou ale studovat jdou jenom jednu kolu a někdy nemají tu slunost dát to vědět těm ostatním. Take do 1. září to ty koly nevědí. Jinak můj syn je na učebním maturitním oboru a s těma studentama achují pořád, i ve druháku. Kdo nezvládá, jde na tříletý obor, jim tam zase chodí studenti, co nezvládají průmyslovku. Tak pokud nejde o výběrové koly, kam si studenty vybírají, tak si myslím e se to různě přesunuje.
V případě prvního neúspěchu bych kontaktovala plánovanou náhradní kolu a snaila se jednat osobně. Pokud kola nemá přetlak, tak je vděčná za kadého studenta, jde jenom o to si zvolit náhradní cestu, kam jít.
Já cítím taky za svou rodičovskou povinnost dokopat děti k maturitě, a e je to někdy fuka, a pak a si dělají co chtějí.
Ale věř tomu, e to dobře dopadne, dítko ti zabere a kdy ne, ona ta lekce má taky svůj význam.
Není tady
Savélo, ano tak nějak mám v plánu. Bohuel se jedná o výběrovou kolu - popisovala jsem to na jiném tématu(,yslím na pavlači Vybrala si G, jako náhradní bychom volili ekonomku či ekonom. lyceum - ale obávám se, e vůbec nebudou dělat 2.kola. Na průmku či ostatní koly dcera mohla jít bez přijímaček, ale chce humanitní směr nikoli technický. Měla průměr cca 1,4.
Věřím, e to bude v pořádku, e to zvládne, ale přece jen se sichruji. Beru to přesně jako ty. Do maturity ji dokopu.Pak a si s tím naloí jak sama chce. I teď na PŘIJÍMčky jsme ji donutili "připravovat se". Je to strané, jsem jako dráb, honím ji, zadávám příklady, kontroluju, fakt je to vyčerpávající. Dáma tomu nedá nic navíc, jen to k čemu ji dokopeme. Má jiné zájmy. A já to "zbytečně hrotím" .. Na G chce jít sama a hodně. Ale není ochotná proto nic dělat. A tuto nelogiku není schopna či ochotna připustit. Neuvědomuje si co je v sázce. A já trpím, páč jsem bezmocná, co je jediný stav, který mi vadí. Dnes to na mě dolehlo nějak extrémně. ...
Děkuju.
Není tady
Wiki, to chce pořádnou rozmluvu, důraz bych kladla na monosti, které bude mít a které ztratí, ale známky má pěkné tak a to sakra prodá. Pokud na to má, je koda aby tu anci promarnila. Já jsem měla syna na G chodil na osmileté a je to naprosto jiný svět. Základní podmínka je, e na to musí mít a musí chtít.
Jetě s ní promluv a zahrábne, určitě jí to jedno není, to se jenom tak tváří ...
Není tady
Teda Cilko kam na to chodis??? jsem se takhle nezasmala uz hodne dlouho
Není tady
Holky, taky vám blbnou děti? Mladí syn, 11,5 let, absolutně není schopen udret v hlavě víc jak 3 věci. Vstát, ustlat, umýt oči- a kdy vstane, jetě půl hodiny kolem sebe kouká...Připadám si jako bachař, kdy mu to pořád denně připomínám.
Co mě ale poslední dobou doslova děsí,e OKAMITĚ zapomíná. Řeknu mu: dojdi si na náměstí koupit boty. On řekne: Kde je náměstí? A evidentně si nedělá oufky! A pak se jetě zeptá: A co si tam mám koupit?
Projdeme 5 prodejen obuvi a a v té poslední se mu zalíbí jedny boty, které si před týdnem koupil jeho o 3 roky starí bratr.
Tak jsem mu řekla, emu TYHLE boty nekoupím, a si koupí jiné, vím, e by to tomu starímu vadilo, a mě vadí, e se opičí.
Synek málem dostane hysterák, e přeci NEVÍ, jaké boty si koupil jeho bratr (chodil v nich dva dny o doma, aby si jevylápl)....
Nebo ho polu s odpadkovým koem a řeknu mu, aby se jetě v přízemí stavil u babičky a řekl jí, e je oběd.
Syn se vrátí nahoru, ko nechá dole a na otázku, jestli u jde babička na oběd, vyvalí oči a řekne: Proč? Jakobych mluvila latinsky nebo byl náměsíčný...
Ráno chodí do koly dřív, i kdy je u zavřeno, nechce snídat, zapomíná snídaně, ale odpoledne seere 10 rohlíků....jsem neastná, co kdy se to bude zhorovat?
Je chytrý, má bohatou slovní zásobu, je velmi citlivý, na svlj věk i mazlík, ale fakt mám dojem,. e spadl z Měsíce.
Redukuju mu hodiny na PC, sportuje, ale je neuvěřitelně rotritý a nevěří si. Já vím, jsem blbej, řekne a rzhodí neastně pae.
Chybí mu koncentrace, a to ho i trestá ve kole. Má mizernou krátkodobou pamě a tak velmi váně uvauju, e začnem chodit k psychologovi. Nevím, jestli nemaluju čerty na zeď. Rodinu máme v pohodě, já jsem taky trochu plaan, ale dokáu se soustředit, kdy je to potřeba,ale Kubík je plaan na entou
Prosím, poraďte, jak byste postupovaly vy?
Upravil(a) Regina (12. 9. 2007 12:30)
Není tady
Teď jsem dostala zpětnou vazbu, přila maminka jednoho spoluáka a potvrdila mi, e její kluci mají úplně stejné problémy, sice se mi ulevilo, ale stejně se s tím nemůu smířit. Starí syn je velmi samostatný, tichý, trochu nemotorný, a je na něj 100% spoleh, je sice drkatý po mně, ale jinak kluk do nepohody. Mladí synátor je jeho pravý opak, ubrebtaný, veselý a velmi velmi ivý....čí ty děti jsou?
Upravil(a) Regina (12. 9. 2007 13:24)
Není tady
Asi tvoje... kdy navtěvují tvoji ledničku
Ví, kdysi jsem četla kníku o postavení dítěte v rodině, jmenovala se Rodinné konstalace, ale je to něco jiného, ne dnení módní trend. Je to o tom, v jakém pořadí se dítě narodilo, prvorozený perfekcionalista, prostřední dítě v sevření, nejmladí mazlíček... Tvrdila jsem, e autor to asi studoval na mých dětech, protoe to přesně odpovídá.
U nás je to stejné, nejstarí pečlivý student, i kdy u je v letech flámování a uívání si, pak je prostřední, toho teď nehodnotím a nejmladí ukecaný roztritý mazel. I ve čtrnácti se mazlí, u trochu míň, vleze mi do postele ale kdy má říct, co vlastně potřebuje do koly, to přesně neví, Mám na to definici - myslím, moná, třeba, asi...
Pokouím se o důslednost, ale u mi to tak nejde, jak u těch starích.
Take pevné nervy a vydret, určitě bude líp doufám
Není tady
Regina napsal(a):
Holky, taky vám blbnou děti? Mladí syn, 11,5 let, absolutně není schopen udret v hlavě víc jak 3 věci. Vstát, ustlat, umýt oči- a kdy vstane, jetě půl hodiny kolem sebe kouká...Připadám si jako bachař, kdy mu to pořád denně připomínám.
Co mě ale poslední dobou doslova děsí,e OKAMITĚ zapomíná. Řeknu mu: dojdi si na náměstí koupit boty. On řekne: Kde je náměstí? A evidentně si nedělá oufky! A pak se jetě zeptá: A co si tam mám koupit?
Projdeme 5 prodejen obuvi a a v té poslední se mu zalíbí jedny boty, které si před týdnem koupil jeho o 3 roky starí bratr.
Tak jsem mu řekla, emu TYHLE boty nekoupím, a si koupí jiné, vím, e by to tomu starímu vadilo, a mě vadí, e se opičí.
Synek málem dostane hysterák, e přeci NEVÍ, jaké boty si koupil jeho bratr (chodil v nich dva dny o doma, aby si jevylápl)....
Nebo ho polu s odpadkovým koem a řeknu mu, aby se jetě v přízemí stavil u babičky a řekl jí, e je oběd.
Syn se vrátí nahoru, ko nechá dole a na otázku, jestli u jde babička na oběd, vyvalí oči a řekne: Proč? Jakobych mluvila latinsky nebo byl náměsíčný...
Ráno chodí do koly dřív, i kdy je u zavřeno, nechce snídat, zapomíná snídaně, ale odpoledne seere 10 rohlíků....jsem neastná, co kdy se to bude zhorovat?
Je chytrý, má bohatou slovní zásobu, je velmi citlivý, na svlj věk i mazlík, ale fakt mám dojem,. e spadl z Měsíce.
Redukuju mu hodiny na PC, sportuje, ale je neuvěřitelně rotritý a nevěří si. Já vím, jsem blbej, řekne a rzhodí neastně pae.
Chybí mu koncentrace, a to ho i trestá ve kole. Má mizernou krátkodobou pamě a tak velmi váně uvauju, e začnem chodit k psychologovi. Nevím, jestli nemaluju čerty na zeď. Rodinu máme v pohodě, já jsem taky trochu plaan, ale dokáu se soustředit, kdy je to potřeba,ale Kubík je plaan na entou
Prosím, poraďte, jak byste postupovaly vy?
Boe, to je tak přesný!!!! Nebyl u tebe ná kluk? V říjnu mu bude 12. My mu říkáme "Mimoň". Opravdu je často mimo.
Tu půlhodinu ranního rozkoukání jetě proloí četbou 100x přečtené encyklopedie u snídaně.
Protoe je tak roztritý, přes týden vůbec nesmí na počítač. Jenom o víkendu, pouze na hodinu, maximálně dvě. Účinek to má sice minimální, ale aspoň nějaký.
Není tady
Teď mě dostala třídní starího syna, je v prváku na soukromé kole, baví ho to, je- vlastně byl premiant.
Dnes mi volala, jestli vím, e není ve kole. Vím to, protoe jde dnes na očkování, a protoe dojídí, tak holt zameká jeden den. A pak paní učitelka spustila, jak se syn v učení straně zhoril... Jsem v oku, moje spolehlivé dítě začíná blbnout! Obarvil si vlasy načerno, je z něj emo, kdo víte o co jde, tak asi máte oči v sloup....
Tak jsem straně rozčilená, smutná, nasratá...a modlím se, aby to vechno dopadlo dobře.
Manel je ílenej pruďas, je schopen ho zmlátit, já jsem zase ta máma, co věří, e její dítě je to nejlepí na světě...
Take hoánkovi teď sklapne tipec. Začnu PC. To je u nás kámen úrazu.
Pak zkrouhnu kapesné, páč miláček hulí (chce se začlenit do party). Pak páteční výlety do 11 večer.
Chjo, dalí prostředky doly. Jene vím, jak to na mě v pubertě NEPLATILO, čím víc na mě nai tlačili, tím víc jsem se vzpírala.
Tak to na mě dneska dolehlo jak facka do zátylku. Vítám se v klubu rodičů puboů Fakt není o co stát. Jsou jak neřízené střely, rodinné zázemí, koníčky, sport, výlety, sluné vychování- a najednou mám doma UFO a to hned 2x!!!!
Upravil(a) Regina (7. 5. 2008 10:35)
Není tady