29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No, věřím, že i Eva si občas gecne v ordinaci na lavičku a čeká, že ji sestra s úsměvem na rtech přijme, ošetří, vypomůže.... Za pár šupů. I ta sestra má celkem dost náročnou střední školu a vzdělání - a ta by jako neměla mít děti? Navíc... mnohé západní země také nemají sociální systém pro matky vymakaný a děti ubývá, takže v tomto bych úměru asi nehledala. A pokud bys Evo na krámě neměla rohlíky, které ti někdo neupekl, asi by ses taky rozčilovala, jak je vše v nepořádku a cože to někdo nedělá. Někdo to dělat musí, nejlépe čeští lidi. Protože když pozveš pracovníky ze zemí např. orientu a podobné, přivalí se ti s minimálně sedmičlennou rodinou + x příbuzných. A jsem si jistá, že jejich manželky rozhodně dělat nebudou, ať už z důvodu náboženských nebo jiných. Samozřejmě, čest výjimkám. Takže pohled přiškrtit střední třídu a matky s dětma je hodně krátkozraký a vymstí se nám. Tak jak se vymstil jiným zemím.
Není tady
holky neodsuzujte hned evu, myslim ze to nebyl utok proti tem,kteri by se chteli ucit, ale proste na to nemaji bunky, ale proti tem, kteri misto toho aby neco pro sebe udelali radsi budou sedet v hospode, rodit deti aby mohli cerpat ze statniho systemu a porad si stezovat ze maji malo.
takovi jsou vsude, i u nas to tak bylo a nejhorsi pak zavistivci, kteri nevidi ze clovek ma penize, protoze pracuje od nevidim do nevidim, a nebo studuje, odsuzovali nasi rodinu, ale nevideli, ze tata chodi jak do prace, tak pak do vecera se stara a podnika, ja ze se pry valim na VS, a mame "zase" nove auto, no hruza des. zavist je hrozna vec!!!
takze zastavam se Evy, a souhlas s tim, ze kazdy sveho stesti strujcem, je lepsi neco delat nez sedet doma a stezovat si. timhle neutocim na zdravky nebo ucitele, nebo proste lidi kteri by chteli a nemuzou, tem by stat pomoci mel, pr.svobodne matky
Není tady
Musím krátce zareagovat na Evu. Uvědom si,že rohlík Ti neupeče,chodník nepostaví a ani barák a spousta běžně užívaných věcí žádný vysokoškolák,ale člověk vyučený . Nějaké řeči o tom,podívej měl ses učit,to je možno si strčit za klobouk. Každý,ať jakéhokoliv vzdělání ,má být za svou práci zaplacen,pokud pracuje dobře . Nejnižší vrstvy jsou často nehorázně ždímané . Tím nemluvím o sobě,aby bylo jasno.
Není tady
no já bych k tomu řekla toto, kdyby teda všichni byli tak ctižádostiví, chytří a měli na to se dostat výš na školy a tak, prostě by měli vzdělání a pracovali jako lékaři, manageři, právníci atd, asi by si nikdo nestěžoval na to, že nemá prachy a nemůže si dovolit mít dítě atd, ale kde by ti lidé bydleli? Kdo by jim postavil barák, když by nebylo dělníků? Kdo by je ošetřil, když by nebylo sester? Co by jedli a oblíkali si, když by nebylo dělnic a dělníků ve výrobních firmách? Kde by nakupovali, když by nebyli prodavačky? 6e by šel prodávat manager, právník nebo doktor do Kauflandu? Myslím že o není o vzdělání,ale o tom jak jsou lidé za svou práci ohodnoceni a jak je podporuje zaměstavatel potažmo stát....
Není tady
Já si myslím, že v tomhle se asi shodneme... Že kdo spoléhá jenom na sociální systém, tak je to špatně a věřím, že to tak i Eva myslela. Já jsem první z těch, které mateřství odkládaly: vydělávám dost na to, abych slušně vyžila a když jsem si uvědomila, kolik budu brát mateřskou a vlastně živořit, tak mi naskakovala husí kůže. Klesnu hodně, hodně dolů. Nebyla jsem nemocná snad ani jednou, myslím, že makám dost. Ale teď, když mne mateřská čeká prostě nechci malé dítě násilím cpát do jeslí, tahat ho v pět ráno z postele, odpoledne ho vyzvednout, něco uklohnit a honem, honem spát, aby aspoň trochu spalo. A o víkendu dohánět resty. Případně lítat do práce a dát ho cizí ženské.... Když už se pro dítě rozhodnu, alespoň v prvních letech se mu chci věnovat, pokles - nepokles. Ale pokud to stát za nic nemá, ať se za pár let prostě nediví. Spíš než kopírovat západ by se měli trochu i poučit. Že ne vždy import ciziců přináší klady. Ano, zpočátku, ale pak už to taky taková sranda není.
Není tady
Evo4444, ono je to těžko, ale i ty dělníky potřebujeme k životu, třeba ti tvůj domek nebo bytovku postavil taky nějaký dělník a proč by se i takový člověk neměl mít dobře??? Možná že tobě peče rohlíky nějaký vysokoškolák!!
Není tady
Já mám VŠ a řeknu Vám, že někteří řemeslníci, kteří pracovali na mém baráku si vydělají stejné co já a nebo dokonce víc, takže když se někdo snaží, nemusí být zrovna studijní typ, aby byl svou rodinu schopen uživit i bez nadprůměrné podpory státu.
Tu poznámku o zdravotních sestrách jste některé jaksi nepochopili. Já právě vidím, že je velmi nespravedlivé, že vydělávají tak málo! Oceňuji, že svou práci dělají.
Sakuro, Tvoje mamka to zvládla jako samoživitelka v mnohem těžší době. Právě proto mi přijde nefér, že dnes, když jsou pro mladé úplně jiné možnosti, tak někdo brečí, že málo vydělává a jak je k němu stát nespravedlivý. Dřív stát nespravedlivý byl už jen tím, že se na VŠ nedostalo spousta chytrých lidí jen kvůli pro režim nepohodlným rodičům a taky dělníci běžně vydělávali víc než lidé v kancelářích. Tahle doba je už pryč. Je mi jasné, že Tvoji rodiče už asi studovat nepůjdou, moje poznámky byly mířené na ty mladé, kteří nejsou se svojí situací spokojení.
Přijde mi, že pro spoustu lidí je snadnější brečet nad nespravedlivostí světa, než aby něco pro sebe udělali.
Mimochodem, taky jsem svobodná matka samoživitelka a určitě to nemám jednoduché, proto se vracím do práce, ale musím zaplatit paní na hlídání... Kdybych neměla nadprůměrnou mzdu před mateřskou, těžko bych přežila.
Nechci se nikoho dotknout, myslím svoje příspěvky ve stylu: Každý svého štěstí strůjcem.
Dětí si můžeme většinou dovolit víc, jenže se nám nechce, protože by klesla naše životí úroveň. (Tolik k mé poznámce o tom, že v nejchudších zemích se rodí nejvíc dětí).
Upravil(a) eva4444 (4. 4. 2007 12:56)
Není tady
jitka2 napsal(a):
Evo4444, ono je to těžko, ale i ty dělníky potřebujeme k životu, třeba ti tvůj domek nebo bytovku postavil taky nějaký dělník a proč by se i takový člověk neměl mít dobře??? Možná že tobě peče rohlíky nějaký vysokoškolák!!
Jitko, jednou v noci (před x lety) jsem se vracela z flámu kolem pekárny a Ukrajinci zrovna chystali pečivo k rozvozu a nějaké ještě teplé koblihy nám prodali. Je mi úplně jedno, kdo mi peče rohlíky, ale přijde mi, že zrovna práce pekaře není mezi Čechy moc populární... Asi je to tím, že jsem z města se 4% nezaměstnaností. Všude slyším, jaký je problém sehnat schopné dělníky a řemeslníky. Pracuje u nás určitě několik tisíc cizinců a přitom by tuhle práci mohli dělat lidé z jiných českých měst...
Není tady
Právě , že ta práce není u nás tak populární proto, že je špatně zaplacená, zeptej se pekařek, třeba ve špáru, jak mají placeno. Máš pravdu, že je tu spoustu cizinců, ale většinou dělají práce hůře placené, nevím jak tobě by se líbilo dělat třeba tu pekařku za 7.500,- měsíčně . A s tím vzděláním ,já jsem se učila dobře,, měla jsem odmaturováno z jednou dvojkou, ale jelikož mám ještě tři sestry, tak naši prostě neměli na to mě dát na vysokou a držet nás tam všechny čtyři.
Není tady