Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 19. 6. 2009 13:59

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Kruhy v obilí

poslyš, Lupinko, jak pořád doporučuješ teho Pogačnika
on v jedné své knize hovoří na téma kruhů v obilí, jak je osobně zkoumal a jak došel k závěru, že ta energie, co z nich vychází, že jde ze Země. Že ty "kruhy v obilí" tvoří Země. že vznikají na místech kde se mění/točí/ zvýšeně proudí energie z hlubin. To je matka Země docela tvořivá, že? Něco jako moje dcéra, když si maluje propiskou ornamenty na ruce, aby zakryla taháky.

Na jednu stranu mi to přijde děsně logický a na druhou si na to nemůžu zvyknout.

Není tady

#52 19. 6. 2009 15:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ve který knize? No vidíš - já bych byla řekla, že je tvoříme víceméně my našima myšlenkama - ale třeba se to ovlivňuje smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#53 19. 6. 2009 15:28

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

lupina montana napsal(a):

Ve který knize? No vidíš - já bych byla řekla, že je tvoříme víceméně my našima myšlenkama - ale třeba se to ovlivňuje smile

Systémy Země a síla Kristova  Marko Pogačnik

víš jak jsem ti říkala, že muž si v náhlém záchvatu koupil všechny Pogačniky lol ? po třiceti stranách té první zjistil jeho slovy " že je fakt podezřelej" a tak je teď čtu všechny já. No kdybych už neměla něco za sebou, tak to fakt nedám. big_smile  co duchnař to pomalu jiný názor . člověk se v tomhle oboru musí pohybovat jak mezi střepy wink

Není tady

#54 26. 6. 2009 9:08

Nick3594
Host

#55 26. 6. 2009 12:36

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No jestli ty kruhy u nás taky nevznikají v blízkosti polí s makem lol

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#56 26. 6. 2009 18:41

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

My tady přec nemáme klokany, Miš! dumbom Ale v okolí naší zaprděné vísky jsou momentálně dvě polata a smakem, tak je budu bedlivě pozorovat a případně ti řeknu coollol

Není tady

#57 27. 6. 2009 2:48

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Však tam nepsali jen o klokanech, ale taktéž o ovcích a vysoké, no ni?

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#58 27. 6. 2009 21:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo agá...ovce dtto klokani...možná by to mohla zmáknout vysoká cool
Kulišu, co dělᚠve tři ráno na síti? va

Není tady

#59 27. 6. 2009 23:15

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ále to víš, porád ty potíže s workholismem ... smile
A taky jsme ještě v noci řešily s Frikulínovou, zda má ject nebo nemá ject na sever, bo jí jel v 5.00 ráno vlak ... ale příroda nakonec rozhodla za ni ... Ta její kamarádka sice bydlí na kopci, ale aj tak tam teď maj určo jiné starosti, než pořádat sraz miglých pubošů a to mé dítě už taky pobírá rozum, takže to včas skrečovalo.

Není tady

#60 12. 10. 2011 16:29

Kačenka_Ř
♥♥-----
Web

Podle mě to dělají zfetovaní studenti stavárny, neb ti mají na vyměření obrazců patřičnou přenosnou techniku.

Není tady

#61 12. 10. 2011 23:21

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Kačenka_Ř napsal(a):

Podle mě to dělají zfetovaní studenti stavárny, neb ti mají na vyměření obrazců patřičnou přenosnou techniku.

No prosím, a je vyřešeno smile

(Přiznám se v závorce, ,že jsem dodnes netušila, že zfetovaní studenti stavárny mají přenosnou techniku na způsobování elektromagnetických výchylek a zvyšování radioaktivity va )

Není tady

#62 13. 10. 2011 19:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mně zase enormě zajímá, co fetujou, že jsou tak přesní. Hned bych si to pořídila stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#63 13. 10. 2011 21:12

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Kačenko, doporučuji o kruzích něco nastudovat, pak to možná uvidíš úplně jinak. Pokud vládneš angličtinou, tohleto je nejlepší na rozjezd smile

http://www.cropcircleconnector.com/anas … 0MEAN.html

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#64 23. 10. 2011 9:55

Kačenka_Ř
♥♥-----
Web

Ahoj, omlouvám se, že jsem na diskusi ufologů vnesla kacířskou myšlenku, vůbec jsem to nemyslela špatně. Věřit v řádění mimozemšanů je vzrušující a dává to člověku určitou romantickou naději, že se za jeho života stane něco převratného a my budeme u toho. (Vážně si nedělám legraci). Je super o něčem snít a nakonec (navzdory názorům ostatních skeptiků) jsou snílci často duševně zdravější, než ti, co denně stojí nohama na zemi - protože dokážou duševně odpočívat.
Bohužel, žiju na tomhle světě už nějaký pátek a utrpěla jsem celkem komplexní přírodovědné vzdělání. Řadu věcí, o kterých jsem snila ve dvaceti, jsem musela chtě nechtě odeslat do složky Mýty a bláboly.
O to smutnější jsem, když vidím, kolik energie lidé věnují psaní článků nebo i celých knih o naprostých blábolech, a jaké davy lidí jim věří. Před asi dvěma lety jsem četla naprosto seriózně myšlenou knížku jednoho amerického badatele, který tvrdil, že svět je starý jen několik tisíc let a všechny geologické jevy na planetě jsou výsledkem biblické potopy. Že našel lidské stopy ve zkamenělém bahně hned vedle dinosauřích, zkamenělé kladivo v prvohorních sedimentech a tak dál a tak dál. Vše dokládal tunami fotek a fotkami exponátů v muzeu - bohužel, jak jsem zjistila, muzeum patří místní křesanské sektě a ctěný vědec je jejich reverend. Amerika se s učením Darwina a spol. dodnes nevyrovnala a velice častým jevem je, že tamní učitelé základních a středních škol odmítají učit v duchu dnes klasického výkladu vzniku světa.
A na závěr - jen tak pro pobavení:
http://guides.mozilla.org/images/thumb/b/b2/Firefox-cropcircle.jpg/300px-Firefox-cropcircle.jpg
http://www.mirecekp.net/img/logo-firefox.png
To skoro vypadá, že naši vesmírní přátelé nemají rádi Microsoft...

Není tady

#65 23. 10. 2011 10:28

majkafa
Host

Nebo že ho mají rádi big_smile

Taky jsem už četla o tom, že nᚠsvět na Zemi je starý jen několik tisíc let. Docela bych tomu věřila.

#66 23. 10. 2011 10:51

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

No, svet muze byt hoooodne stary, ale "zivot na nem" trva jenom par tisicileti...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#67 23. 10. 2011 10:59

Johana50
♥♥♥♥♥--

Kačenko, jak tě tak čtu, tak ti musím přitakat, opravdu jsi utrpěla.
Každý máme svoje cesty trnité   a tak je  vždycky naděje , že dnešní poznání nebude mít platnost pro zítřek.
Mezi darwinisty a kreacionisty se vede tichá i hlučnější  zákopová válka už mnoho desítek let a jedno vím jistě : Nemá smysl se jí účastnit, protože nejsou  zatím vítězové ani poražení.
Každý je sám zodpovědný za úroveň svého kritického myšlení, ovšem dovolím si jednu malou poznámku.
Darwinismus vyžaduje ještě větší a pevnější víru ( v chybějící důkazy) než kreacionismus. smile

Není tady

#68 23. 10. 2011 22:54

Kačenka_Ř
♥♥-----
Web

Ou ou, to zní opravdu zapáleně :-). Je třeba si říct, že moderní paleontologie nebo nauka o vývoji druhů už dávno Darwina nebere doslova. Model, který navrhnul, měl svoje díry a další století výzkumů je zaplnilo konkrétními daty, o kterých Darwin neměl ani páru, nebo by se o nich dokonce hádal. Že má každá (i ta dnešní) teorie o vzniku světa svoje mezery, to je taky bez diskuse. Přesto máme pro dnešní teorie kvanta konkrétních důkazů a tak můžeme například biblickou potopu celého světa celkem s klidným svědomím označit za pohádku. e se na svět budeme za 100 let dívat zase jinak než dnes, to beru jako holý fakt, vždycky to tak je. Ale příklon ke kreacionismu nepředpokládám. Leda by se pro něj našly důkazy v oblasti kvantové mechaniky, protože tam už dnes chybí důkazy pro to, že vůbec jsme.

p.s. při studiu geologie jsem netrpěla. Víte proč je hlína za deště břečka a za sucha tvrdá jako šutr? Víte, že kyslík se na zemi poprvé ocitnul jako jed, kterým proti sobě bojovaly anaerobní bakterie? Víte, že globální oteplování, ze kterého má půlka lidí na světě hrůzu, probíhá nyní taky na Marsu, kde homo sapiens rozhodně zatím nepostavil jedinou továrnu? Víte, proč před padesáti lety říkali, že ropa dojde za padesát let, a dnes to říkají úplně stejně? Svět je plný zajímavostí, ve kterých není jediná nadpřirozená síla. I tak je stále čemu se divit. ;-)

Není tady

#69 24. 10. 2011 1:00

Johana50
♥♥♥♥♥--

Kačenko, upřímně ti položím jednu otázku. Proč se snažíš diskutovat na Duchovním , a přesvědčovat lidi, kteří   objevili svůj spirituální rozměr osobnosti, který jsi ty dosud v sobě nenašla, že něco takového je totální blud a nesmysl?
Co ti to přináší? Jak chceš diskutovat o něčem, co nemᚠa o čem ani netušíš ,jak se projevuje?

Upravil(a) Johana50 (24. 10. 2011 1:01)

Není tady

#70 24. 10. 2011 12:52

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kačenko, dával jsem ti sen zmíněný link, tam se o kruzích dozvíš mnohé. Je tam rozporovaná i metoda falšování kruhů opilými mladíky smile Ano, mezi kruhy v obilí jsou zcela jistě i kruhy zfalšované, ale výhoda je, že se dají snadno rozeznat. U ostatních kruhů si nevystačíš jen s teorií opilců. Proto taky ten link.

Pokud jde o darwinismus a kreacionismus, tak ta válka mezi těmito tábory je směšná, protože obě teorie můžou zcela dobře koexistovat spolu wink

Pokud jde o současnou vědu, tak jsem si všiml, že jako jsou zapálení věřící do nějaké "iracionální" víry, stejně tak jsou věřící tentokrát do "vědy". Málokdo dnes dokáže obsáhnout vědomosti a schopnosti vědců a musí se spolehnout na to, že to, co jim vědci předkládají, je pravda. Lidé jsou tedy odsouzeni jim věřit. Jak se tedy věřící a věřící liší? Obě skupiny spoléhají na autority, které jim řeknou, co je dobře a špatně lol

Doporučuji nevěřit autoritám a používat vlastní hlavu. Dnes není problém si o třeba kruzích lecos najít a udělat si vlastní názor.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#71 24. 10. 2011 12:55

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak k tomu tvému firefox cropcircle, je to fake wink

http://firefoxcropcircle.com/circle/

Není tady

#72 24. 10. 2011 16:05

Kačenka_Ř
♥♥-----
Web

KALIK napsal(a):

Kačenko, dával jsem ti sen zmíněný link, tam se o kruzích dozvíš mnohé. Je tam rozporovaná i metoda falšování kruhů opilými mladíky smile Ano, mezi kruhy v obilí jsou zcela jistě i kruhy zfalšované, ale výhoda je, že se dají snadno rozeznat. U ostatních kruhů si nevystačíš jen s teorií opilců. Proto taky ten link.

Pokud jde o darwinismus a kreacionismus, tak ta válka mezi těmito tábory je směšná, protože obě teorie můžou zcela dobře koexistovat spolu wink

Pokud jde o současnou vědu, tak jsem si všiml, že jako jsou zapálení věřící do nějaké "iracionální" víry, stejně tak jsou věřící tentokrát do "vědy". Málokdo dnes dokáže obsáhnout vědomosti a schopnosti vědců a musí se spolehnout na to, že to, co jim vědci předkládají, je pravda. Lidé jsou tedy odsouzeni jim věřit. Jak se tedy věřící a věřící liší? Obě skupiny spoléhají na autority, které jim řeknou, co je dobře a špatně lol

Doporučuji nevěřit autoritám a používat vlastní hlavu. Dnes není problém si o třeba kruzích lecos najít a udělat si vlastní názor.

Musím uznat, že na Tvém příspěvku je spousta pravdy - existují teorie spojující darwinismus s kreacionismem a je zajímavé, že absolutní špičky ve světě teoretické fyziky jsou často věřící lidé, kteří v dokonalosti fungování tohoto světa Boha našli. Ve srovnání s nimi musím připustit, že se jako ryzí ateistka můžu taky plést ;-)

Fanatická víra ve vědu může být opravdu nebezpečná, když se vědou ohání marketing. Všimněte si, kolik šampónů a krémů proti vráskám Vám prezentují lékaři v bílých pláštích, někdy se stetoskopem, aby bylo člověku jasné, čím se živí.
Pod používání vlastní hlavy se podepisuji celým jménem, tím člověk rozhodně nic nezkazí.

Není tady

#73 24. 10. 2011 16:11

Kačenka_Ř
♥♥-----
Web

Johana50 napsal(a):

Kačenko, upřímně ti položím jednu otázku. Proč se snažíš diskutovat na Duchovním , a přesvědčovat lidi, kteří   objevili svůj spirituální rozměr osobnosti, který jsi ty dosud v sobě nenašla, že něco takového je totální blud a nesmysl?
Co ti to přináší? Jak chceš diskutovat o něčem, co nemᚠa o čem ani netušíš ,jak se projevuje?

Hledám ve věcech smysl a příčinu a jsem zvědavá jako malé dítě. Rozhodně se nechci nikoho dotknout, naopak mě myšlenka duchovna fascinuje. Možná jsem začala špatně, odvolávám, co jsem slíbila, (nebo jak to bylo) o zfetovaných studentech stavárny...
Příčí se mi věřit věcem, pro které nenacházím náznak logického vysvětlení, ale jak už jsem psala, třeba nás v oblasti zkoumání submikroskopického světa čeká malé překvapení...

Není tady

#74 24. 10. 2011 16:13

Kačenka_Ř
♥♥-----
Web

KALIK napsal(a):

Jinak k tomu tvému firefox cropcircle, je to fake wink

http://firefoxcropcircle.com/circle/

Chichi jasně, ale uznej, že v dnešní době počítačové grafiky už nejsou "důkazy" tím, co bývaly před padesáti lety...

Není tady

#75 24. 10. 2011 19:37

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kačenka_Ř napsal(a):

Chichi jasně, ale uznej, že v dnešní době počítačové grafiky už nejsou "důkazy" tím, co bývaly před padesáti lety...

Je mi jasné, že dnešní metody a technologie dokáží udělat skoro cokoliv a pokud bych připustil, že všechny cropcircles jsou fake, ptal bych se jak tyto obrazce tvořit tak, že nad tím rozum stojí. Viz. firefox, tam je to jasné, obrazec tvořili lidé se snad lyžemi a dělali to minimálně několik hodin a to za světla. Teď si představ, že ty nejsložitější objekty vznikly během pár sekund ne-li milisekund za bezměsíčné noci na poli za deště a s pozorovateli nedaleko. Nikdo si ničeho nevšimne, žádná světla, žádné bahno, stébla nejsou polámaná, žádné bláto na stéblech, stébla jsou třeba proplétaná do sebe v různých směrech atd. Jak toto i za pomoci návrhu počítačů realizovat? A když už bychom věděli jak, tak proč? Kdo by dělal na poli hvězdné konstelace, matematické hádanky, složité obrazce, kterým nikdo nerozumí? Proč by to dělal někdo jen pro pár bláznů, kterým se kruhy líbí?

Jediné vysvětlení, které bych byl ochoten připustit ve prospěch lidmi vytvořenými kruhy, je nějaký druh satelitní projekce z kosmu, případně něco jako HAARP a to jsme u vojenských institucí s mega rozpočty. Mezi normální populací technologie za mžikové tvoření kruhů skoro jistě není. A to vše za předpokladu, že nějaká takováto technologie existuje. Pokud to dělá nějaká vláda (USA), pak proč? Pořád mi uchází ten důvod.

Upravil(a) KALIK (24. 10. 2011 19:39)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí