6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
posly, Lupinko, jak pořád doporučuje teho Pogačnika
on v jedné své knize hovoří na téma kruhů v obilí, jak je osobně zkoumal a jak doel k závěru, e ta energie, co z nich vychází, e jde ze Země. e ty "kruhy v obilí" tvoří Země. e vznikají na místech kde se mění/točí/ zvýeně proudí energie z hlubin. To je matka Země docela tvořivá, e? Něco jako moje dcéra, kdy si maluje propiskou ornamenty na ruce, aby zakryla taháky.
Na jednu stranu mi to přijde děsně logický a na druhou si na to nemůu zvyknout.
Není tady
Ve který knize? No vidí - já bych byla řekla, e je tvoříme víceméně my naima mylenkama - ale třeba se to ovlivňuje
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ve který knize? No vidí - já bych byla řekla, e je tvoříme víceméně my naima mylenkama - ale třeba se to ovlivňuje
Systémy Země a síla Kristova Marko Pogačnik
ví jak jsem ti říkala, e mu si v náhlém záchvatu koupil vechny Pogačniky ? po třiceti stranách té první zjistil jeho slovy " e je fakt podezřelej" a tak je teď čtu vechny já. No kdybych u neměla něco za sebou, tak to fakt nedám. co duchnař to pomalu jiný názor . člověk se v tomhle oboru musí pohybovat jak mezi střepy
Není tady
Tak tohle mne pobavilo http://www.novinky.cz/koktejl/172207-ta … okani.html
No jestli ty kruhy u nás taky nevznikají v blízkosti polí s makem
Není tady
My tady přec nemáme klokany, Mi! Ale v okolí naí zaprděné vísky jsou momentálně dvě polata a smakem, tak je budu bedlivě pozorovat a případně ti řeknu
Není tady
Vak tam nepsali jen o klokanech, ale takté o ovcích a vysoké, no ni?
Není tady
Jo agá...ovce dtto klokani...moná by to mohla zmáknout vysoká
Kuliu, co dělá ve tři ráno na síti?
Není tady
Ále to ví, porád ty potíe s workholismem ...
A taky jsme jetě v noci řeily s Frikulínovou, zda má ject nebo nemá ject na sever, bo jí jel v 5.00 ráno vlak ... ale příroda nakonec rozhodla za ni ... Ta její kamarádka sice bydlí na kopci, ale aj tak tam teď maj určo jiné starosti, ne pořádat sraz miglých puboů a to mé dítě u taky pobírá rozum, take to včas skrečovalo.
Není tady
Podle mě to dělají zfetovaní studenti stavárny, neb ti mají na vyměření obrazců patřičnou přenosnou techniku.
Není tady
Kačenka_Ř napsal(a):
Podle mě to dělají zfetovaní studenti stavárny, neb ti mají na vyměření obrazců patřičnou přenosnou techniku.
No prosím, a je vyřeeno
(Přiznám se v závorce, ,e jsem dodnes netuila, e zfetovaní studenti stavárny mají přenosnou techniku na způsobování elektromagnetických výchylek a zvyování radioaktivity )
Není tady
Kačenko, doporučuji o kruzích něco nastudovat, pak to moná uvidí úplně jinak. Pokud vládne angličtinou, tohleto je nejlepí na rozjezd
http://www.cropcircleconnector.com/anas … 0MEAN.html
Není tady
Ahoj, omlouvám se, e jsem na diskusi ufologů vnesla kacířskou mylenku, vůbec jsem to nemyslela patně. Věřit v řádění mimozemanů je vzruující a dává to člověku určitou romantickou naději, e se za jeho ivota stane něco převratného a my budeme u toho. (Váně si nedělám legraci). Je super o něčem snít a nakonec (navzdory názorům ostatních skeptiků) jsou snílci často duevně zdravějí, ne ti, co denně stojí nohama na zemi - protoe dokáou duevně odpočívat.
Bohuel, iju na tomhle světě u nějaký pátek a utrpěla jsem celkem komplexní přírodovědné vzdělání. Řadu věcí, o kterých jsem snila ve dvaceti, jsem musela chtě nechtě odeslat do sloky Mýty a bláboly.
O to smutnějí jsem, kdy vidím, kolik energie lidé věnují psaní článků nebo i celých knih o naprostých blábolech, a jaké davy lidí jim věří. Před asi dvěma lety jsem četla naprosto seriózně mylenou kníku jednoho amerického badatele, který tvrdil, e svět je starý jen několik tisíc let a vechny geologické jevy na planetě jsou výsledkem biblické potopy. e nael lidské stopy ve zkamenělém bahně hned vedle dinosauřích, zkamenělé kladivo v prvohorních sedimentech a tak dál a tak dál. Ve dokládal tunami fotek a fotkami exponátů v muzeu - bohuel, jak jsem zjistila, muzeum patří místní křesanské sektě a ctěný vědec je jejich reverend. Amerika se s učením Darwina a spol. dodnes nevyrovnala a velice častým jevem je, e tamní učitelé základních a středních kol odmítají učit v duchu dnes klasického výkladu vzniku světa.
A na závěr - jen tak pro pobavení:
To skoro vypadá, e nai vesmírní přátelé nemají rádi Microsoft...
Není tady
Nebo e ho mají rádi
Taky jsem u četla o tom, e ná svět na Zemi je starý jen několik tisíc let. Docela bych tomu věřila.
No, svet muze byt hoooodne stary, ale "zivot na nem" trva jenom par tisicileti...
Není tady
Kačenko, jak tě tak čtu, tak ti musím přitakat, opravdu jsi utrpěla.
Kadý máme svoje cesty trnité a tak je vdycky naděje , e dnení poznání nebude mít platnost pro zítřek.
Mezi darwinisty a kreacionisty se vede tichá i hlučnějí zákopová válka u mnoho desítek let a jedno vím jistě : Nemá smysl se jí účastnit, protoe nejsou zatím vítězové ani poraení.
Kadý je sám zodpovědný za úroveň svého kritického mylení, ovem dovolím si jednu malou poznámku.
Darwinismus vyaduje jetě větí a pevnějí víru ( v chybějící důkazy) ne kreacionismus.
Není tady
Ou ou, to zní opravdu zapáleně :-). Je třeba si říct, e moderní paleontologie nebo nauka o vývoji druhů u dávno Darwina nebere doslova. Model, který navrhnul, měl svoje díry a dalí století výzkumů je zaplnilo konkrétními daty, o kterých Darwin neměl ani páru, nebo by se o nich dokonce hádal. e má kadá (i ta dnení) teorie o vzniku světa svoje mezery, to je taky bez diskuse. Přesto máme pro dnení teorie kvanta konkrétních důkazů a tak můeme například biblickou potopu celého světa celkem s klidným svědomím označit za pohádku. e se na svět budeme za 100 let dívat zase jinak ne dnes, to beru jako holý fakt, vdycky to tak je. Ale příklon ke kreacionismu nepředpokládám. Leda by se pro něj naly důkazy v oblasti kvantové mechaniky, protoe tam u dnes chybí důkazy pro to, e vůbec jsme.
p.s. při studiu geologie jsem netrpěla. Víte proč je hlína za detě břečka a za sucha tvrdá jako utr? Víte, e kyslík se na zemi poprvé ocitnul jako jed, kterým proti sobě bojovaly anaerobní bakterie? Víte, e globální oteplování, ze kterého má půlka lidí na světě hrůzu, probíhá nyní taky na Marsu, kde homo sapiens rozhodně zatím nepostavil jedinou továrnu? Víte, proč před padesáti lety říkali, e ropa dojde za padesát let, a dnes to říkají úplně stejně? Svět je plný zajímavostí, ve kterých není jediná nadpřirozená síla. I tak je stále čemu se divit. ;-)
Není tady
Kačenko, upřímně ti poloím jednu otázku. Proč se snaí diskutovat na Duchovním , a přesvědčovat lidi, kteří objevili svůj spirituální rozměr osobnosti, který jsi ty dosud v sobě nenala, e něco takového je totální blud a nesmysl?
Co ti to přináí? Jak chce diskutovat o něčem, co nemá a o čem ani netuí ,jak se projevuje?
Upravil(a) Johana50 (24. 10. 2011 1:01)
Není tady
Kačenko, dával jsem ti sen zmíněný link, tam se o kruzích dozví mnohé. Je tam rozporovaná i metoda falování kruhů opilými mladíky Ano, mezi kruhy v obilí jsou zcela jistě i kruhy zfalované, ale výhoda je, e se dají snadno rozeznat. U ostatních kruhů si nevystačí jen s teorií opilců. Proto taky ten link.
Pokud jde o darwinismus a kreacionismus, tak ta válka mezi těmito tábory je směná, protoe obě teorie můou zcela dobře koexistovat spolu
Pokud jde o současnou vědu, tak jsem si viml, e jako jsou zapálení věřící do nějaké "iracionální" víry, stejně tak jsou věřící tentokrát do "vědy". Málokdo dnes dokáe obsáhnout vědomosti a schopnosti vědců a musí se spolehnout na to, e to, co jim vědci předkládají, je pravda. Lidé jsou tedy odsouzeni jim věřit. Jak se tedy věřící a věřící lií? Obě skupiny spoléhají na autority, které jim řeknou, co je dobře a patně
Doporučuji nevěřit autoritám a pouívat vlastní hlavu. Dnes není problém si o třeba kruzích lecos najít a udělat si vlastní názor.
Není tady
Jinak k tomu tvému firefox cropcircle, je to fake
http://firefoxcropcircle.com/circle/
Není tady
KALIK napsal(a):
Kačenko, dával jsem ti sen zmíněný link, tam se o kruzích dozví mnohé. Je tam rozporovaná i metoda falování kruhů opilými mladíky Ano, mezi kruhy v obilí jsou zcela jistě i kruhy zfalované, ale výhoda je, e se dají snadno rozeznat. U ostatních kruhů si nevystačí jen s teorií opilců. Proto taky ten link.
Pokud jde o darwinismus a kreacionismus, tak ta válka mezi těmito tábory je směná, protoe obě teorie můou zcela dobře koexistovat spolu
Pokud jde o současnou vědu, tak jsem si viml, e jako jsou zapálení věřící do nějaké "iracionální" víry, stejně tak jsou věřící tentokrát do "vědy". Málokdo dnes dokáe obsáhnout vědomosti a schopnosti vědců a musí se spolehnout na to, e to, co jim vědci předkládají, je pravda. Lidé jsou tedy odsouzeni jim věřit. Jak se tedy věřící a věřící lií? Obě skupiny spoléhají na autority, které jim řeknou, co je dobře a patně
Doporučuji nevěřit autoritám a pouívat vlastní hlavu. Dnes není problém si o třeba kruzích lecos najít a udělat si vlastní názor.
Musím uznat, e na Tvém příspěvku je spousta pravdy - existují teorie spojující darwinismus s kreacionismem a je zajímavé, e absolutní pičky ve světě teoretické fyziky jsou často věřící lidé, kteří v dokonalosti fungování tohoto světa Boha nali. Ve srovnání s nimi musím připustit, e se jako ryzí ateistka můu taky plést ;-)
Fanatická víra ve vědu můe být opravdu nebezpečná, kdy se vědou ohání marketing. Vimněte si, kolik ampónů a krémů proti vráskám Vám prezentují lékaři v bílých plátích, někdy se stetoskopem, aby bylo člověku jasné, čím se iví.
Pod pouívání vlastní hlavy se podepisuji celým jménem, tím člověk rozhodně nic nezkazí.
Není tady
Johana50 napsal(a):
Kačenko, upřímně ti poloím jednu otázku. Proč se snaí diskutovat na Duchovním , a přesvědčovat lidi, kteří objevili svůj spirituální rozměr osobnosti, který jsi ty dosud v sobě nenala, e něco takového je totální blud a nesmysl?
Co ti to přináí? Jak chce diskutovat o něčem, co nemá a o čem ani netuí ,jak se projevuje?
Hledám ve věcech smysl a příčinu a jsem zvědavá jako malé dítě. Rozhodně se nechci nikoho dotknout, naopak mě mylenka duchovna fascinuje. Moná jsem začala patně, odvolávám, co jsem slíbila, (nebo jak to bylo) o zfetovaných studentech stavárny...
Příčí se mi věřit věcem, pro které nenacházím náznak logického vysvětlení, ale jak u jsem psala, třeba nás v oblasti zkoumání submikroskopického světa čeká malé překvapení...
Není tady
KALIK napsal(a):
Jinak k tomu tvému firefox cropcircle, je to fake
http://firefoxcropcircle.com/circle/
Chichi jasně, ale uznej, e v dnení době počítačové grafiky u nejsou "důkazy" tím, co bývaly před padesáti lety...
Není tady
Kačenka_Ř napsal(a):
Chichi jasně, ale uznej, e v dnení době počítačové grafiky u nejsou "důkazy" tím, co bývaly před padesáti lety...
Je mi jasné, e dnení metody a technologie dokáí udělat skoro cokoliv a pokud bych připustil, e vechny cropcircles jsou fake, ptal bych se jak tyto obrazce tvořit tak, e nad tím rozum stojí. Viz. firefox, tam je to jasné, obrazec tvořili lidé se snad lyemi a dělali to minimálně několik hodin a to za světla. Teď si představ, e ty nejsloitějí objekty vznikly během pár sekund ne-li milisekund za bezměsíčné noci na poli za detě a s pozorovateli nedaleko. Nikdo si ničeho nevimne, ádná světla, ádné bahno, stébla nejsou polámaná, ádné bláto na stéblech, stébla jsou třeba proplétaná do sebe v různých směrech atd. Jak toto i za pomoci návrhu počítačů realizovat? A kdy u bychom věděli jak, tak proč? Kdo by dělal na poli hvězdné konstelace, matematické hádanky, sloité obrazce, kterým nikdo nerozumí? Proč by to dělal někdo jen pro pár bláznů, kterým se kruhy líbí?
Jediné vysvětlení, které bych byl ochoten připustit ve prospěch lidmi vytvořenými kruhy, je nějaký druh satelitní projekce z kosmu, případně něco jako HAARP a to jsme u vojenských institucí s mega rozpočty. Mezi normální populací technologie za mikové tvoření kruhů skoro jistě není. A to ve za předpokladu, e nějaká takováto technologie existuje. Pokud to dělá nějaká vláda (USA), pak proč? Pořád mi uchází ten důvod.
Upravil(a) KALIK (24. 10. 2011 19:39)
Není tady