6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rok 2006 byl docela bohatý na krásné formace.
Obrázky jsou linkované z příslušných stránek.
Není tady
Mě se to moc líbí, chodím se sem kochat, dokonce jsem si říkala, jestli bych neměla změnit profesi.
Nemáš, Salve, ještě nějaké obrázky?
Nebo Marku?
Není tady
Pol,
bych se divila, že zrovna tobě by se tohle nelíbilo, vílo.
Je to krásný, ale - fakt to není nějaká úprava v PC???
Není tady
Jsou kouzelný! I když ty poslední dva - a najmě ten úplně na konci... Salvatore, nepobýváš náhodou v Anglii? Ptám se proto, jestli nevíš, co se to děje.
Není tady
Tak nevím, jestli těma dvěma posledníma obrázkama chtěl básník říct: "Stavte raději pyramidy, bo ty paneláky a mrakodrapy vypadají příšerně!" - anebo naopak ....
Ne - sorry, že si dělám srandu z vážných věcí .
Samozřejmě jsou to krásné obrázky, též jsem měla tu čest něco podobného vidět na vlastní oči - v roce 2002 v Avebury.
Není tady
no Míšo, mě u toho mrakodrapovýho napadlo totéž, ale ten předtím mi připadá, jak řemdih, tak nevím...Kdyby nebyly z r.2006, myslela bych si, že ony mrakodrapy jsou něco jako otisk 11.září.
Není tady
anebo připomínka ... že jsme nepoučitelní
Není tady
já bych tak tvrdá nebyla - vždyť si dobře pamatuju, že když jsem byla malá, byl na živý tvory, přírodu a planetu vůbec docela jiný názor...a to máš vlastně jen jedinou generaci.
Není tady
Já vím - jak řikávala moje babička "Svět se mění. My s přírodou bojovali a vy ji chcete chránit..."
Jenže těch, kteří mají přehled o tom, co se děje, co by se mohlo dít, a co by bylo potřeba udělat do budoucna - těch je málo, a protože si nejsou dostatečně jistí v kramflecích, nejsou ani na veřejnosti moc slyšet. Slyšet jsou především ti, kteří často nemají o věci ani páru, ale o to raději prezentují své neověřené dohady (čímž škodí té první skupině). A toho využívá třetí skupina těch, kteří uvažují stylem "po mě potopa", a kteří odmítají řešit cokoliv, co negativně ovlivňuje jejich zisky. Tito lidé většinou mají přehled stejně jako ta první skupina, ale ke svým protiargumentům využívají hódně laické teze té druhé skupiny. A ve valné většině mají úspěch.
A veřejnost? Ta má pocit, že se něco děje, ikdyž se v podstatě neděje nic. Životní prostředí v ČR se nezlepšilo díky nějakým ekologickým zásahům, ale díky radikálnímu útlumu průmyslu v důsledku hospodářských změn v 90. letech. Ale spotřeba se tu nezměnila, spíš naopak. Znamená to tedy, že si tu spokojeně žijeme na úkor životního prostředí jiných zemí ... např. Číny.
Není tady
poletucha napsal(a):
Mě se to moc líbí, chodím se sem kochat, dokonce jsem si říkala, jestli bych neměla změnit profesi.
Nemáš, Salve, ještě nějaké obrázky?
Nebo Marku?
Na internetu jsou celé seznamy těchto obrazců od různých průzkumníků. Přihoďte sem něco, nemám tolik času...
Není tady
Hani napsal(a):
Pol,
bych se divila, že zrovna tobě by se tohle nelíbilo, vílo.
Je to krásný, ale - fakt to není nějaká úprava v PC???
Úprava v PC to zajisté není, ledaže ty mimozemské lodě si to nejdřív namalují ve svých PC a pak to vypálí tou mikrovlnkou co mají vespod...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Já vím - jak řikávala moje babička "Svět se mění. My s přírodou bojovali a vy ji chcete chránit..." Znamená to tedy, že si tu spokojeně žijeme na úkor životního prostředí jiných zemí ... např. Číny.
Anebo Čína na úkor našeho životního prostředí...?
Není tady
Když se už tak rozplýváme nad obrazci, zajímal by mne váš názor na to, kdo to dělá a proč.
Určitě můžeme vyloučit důchodce Daveho a Dozyho v basebalových kšiltovkách - mám za to, že by to nezvládli ani s motorovým prknem na šňůrce a tunama FastumGelu...
Není tady
Neumím si představit, že by to mohl někdo vyrobit - ne v tomhle měřítku a tak rychle. Myslím, že je vůbec nikdo nedělá, že se dělají samy, tak, jako když nasypeš třeba na blánu bubnu hladkou mouku a pak pod tím bubnem pustíš muziku. a mouka dělá obrazce...vlastně počítač to taky dělá na muziku, že ano? Tak asi tak nějak.... synchronizované myšlenky možná...nebo spíš podvědomí, nebo dokonce nevědomí. Je jen logické, že se nejvíc objevují právě v Anglii. Ale ty druhé dva jsou opravdu znervózňující..
Není tady
Salvator napsal(a):
Když se už tak rozplýváme nad obrazci, zajímal by mne váš názor na to, kdo to dělá a proč.
Určitě můžeme vyloučit důchodce Daveho a Dozyho v basebalových kšiltovkách - mám za to, že by to nezvládli ani s motorovým prknem na šňůrce a tunama FastumGelu...
No, pokud přijmu myšlenku, že obrazce nejsou dílem počítačového mága zde na Zemi , pak se nám logicky někdo (nebo něco) snaží něco sdělit způsobem, o kterém si myslí, že bychom jej mohli pochopit. Jenže já to poselství tedy zatím nechápu. Ale ráda se, Salve, nechám poučit a pak si možná utvořím svůj názor na věc. Zatím ho, přiznávám, nemám.
Není tady
Salvator napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Já vím - jak řikávala moje babička "Svět se mění. My s přírodou bojovali a vy ji chcete chránit..." Znamená to tedy, že si tu spokojeně žijeme na úkor životního prostředí jiných zemí ... např. Číny.
Anebo Čína na úkor našeho životního prostředí...?
Kdepak, je to v nás a v naší nenasytnosti, my vytváříme poptávku a Číňané na ni čile a s úspěchem reagují... a protože zákon poptávky tu stále ještě platí (čím nižší cena, tím vyšší poptávka), minimalizují náklady a kašlou na životní prostředí. Prostě - kdyby neměly prostitutky zákazníky, nebyla by prostituce; kdyby lidé nečetli bulvár, nikdo by se nezalamoval s jeho vydáváním - je to ten samý princip ...
To by bylo téma na dlouhou diskuzi ... ale toho mám dost jinde - mezi tvé krásné kruhy se to tak nějak nehodí .
A jak vznikají? Nevím, neřeším to. Dlouho jsem přemýšlela, jak by je někdo mohl vytvořit - jen tak, nepozorovaně, během noci - jestli člověk, nebo vzdušné víry, nebo magnetismus.... Pak jsem jeden obrazec viděla na vlastní oči a od té doby to neřeším, protože vím, že to nevyřeším .
Není tady
ja teda na tyhle kruhy verim, nejsem skeptik, ale mrknete na tu predposledni fotku. poradne. na ten kraj, kde jsou trochu videt stromy. neprijde vam to zvlastni? jako by nefungovala perspektiva. ten obrazec by mel byt trochu protahlejsi, trochu do dalky a ne tak rovnej, viditelnej jako zepredu, kdyz je to foceny tak bocne. ale kdyby to nekdo delal na pocitaci....
Není tady
Já na ně taky věřím, protože vím, jak je spolužáci mého syna vytvářeli pomocí kůlu. provázku a šitokého koštěte ukradeného ze školy.
Není tady
Takový, jako jsou ty nahoře???????? ................................
Není tady
Evi, PC fígl je možný, ale já viděla něco podobného ve skutečnosti ... ale je mi jedno, jestli je někdo dělal pomocí kůlu, provázku a prkna (ikdyž tam to asi chtělo trochu důvtipnější pomůcky) a svítil si na to baterkou nebo jestli je to dílo "vyšších energií" ... můj obdiv to má tak jak tak.
Jen nevím, co na to sedláci, to sešlapaný se jim prý blbě sklízí .
Není tady
Při svých toulkách českým internetem jsem se dostala na stránky "vytvářečů" kruhů a jiných obrazců v obilí a pod. Adresu stránek už si bohužel nepamatuji.
Vyrábí si poměrně složitá zařízení, vymýšlí na počítačích obrazce a postupy...no ale přiznávají, že ne úplně všechna díla jsou jejich. Můžou se prý ztrhat smíchy, když nějaký odborník ufolog ve zprávách stojí u "jejich" pole a vysvětluje, že to prostě musí být dílem mimozemským, protože...
Není tady
jo, ty stranky sem taky kdysi cetla.
Miso, jasne, ale jak sem psala, vubec nejde o samotnej obrazec, ale o to jak vypada v souvislosti s temi stromy na kraji (u toho predposledniho obrazku). ten obrazec by musel byt trochu natocenej, jinak to neni mozny, podle me.
Není tady
a není to fuk? Jediný rozdíl vidím v tom, že na PC něco takového vytvoříš v nezdravém prostředí a většinou při kafi a cigaretě, což se nikdy nemůže vyrovnat zdravému pohybu na čerstvém vzduchu pod hvězdnatou oblohou
Upravil(a) Míša Kulička (30. 8. 2007 14:37)
Není tady
U nás se kdysi objevily taky takové kruhy v obilí. To bylo vzrůšo! Někdo dokonce, když stál přímo na oném místě, cítil prý takové divné mrazení.
Není tady