6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vdycky jsem je měla moc ráda,ale manel je nesnáí - necápu . Zítra si vařím jen pro sebe a mám na ně velkou chu.
Poraďte jak je děláte vy,aby byly doboručký
Není tady
s laskou
Není tady
Já je nepeču do sucha. Resp. recept je tento: na pánvi na cibulce lehce osmahnu na kostičky nakrájené nějaké uzené maso. Do vymazané jánské mísy nebo jiné zapékací nádoby dám plátky brambor, zasypu cibulí a msem z pánve, zase brambory a vrstvím a vrstvím. Pak tam dám Reblochon (kdy to chci mít "nóbl") a kdy ne, tak stačí kysaná smetana - mnoství je na tobě. Zamíchám a navrch dám na půlky nakrájený hermelín (podélné půlky). Dám zapéct nejdřív s pokličkou na 30 minut a pak bez na 10, aby se hermo hezky vypekl a je to. Nesolím ani nepepřím, prote sýr a smetana udělají svoje.
Ale pozor. Nejsou to ty nae "české" francouzské brambory! Tohle jsou prý opravdu francouzské brambory Nejsou vyschlé, jsou vláčné, nasáklé tou kysanou smetanou a sýrem.. mňam mňam.
Není tady
jenom malá poznámka - ta mísa se jenská, podle původního výrobce v německém městě Jena (Carl Zeiss Jena)
Není tady
uvařené brambory rozdělím na hranolky (jako na br.salát) osolím, opepřím... na másle posmaím cibulku a salám (točeňák, gothaj, můe být i uzené, nebo jakékoliv masíčko) - dám do remosky - a zapékám cca po 10 minutách zaleji vajíčkem (třeba zředěným mlékem)
já ráda s kyselým okurkem, přítel rád s kečupem
Není tady
Bety napsal(a):
jenom malá poznámka - ta mísa se jenská, podle původního výrobce v německém městě Jena (Carl Zeiss Jena)
Tak to celý ivot říkám blbě , ale doma mi rozumí...
Není tady
Veranna napsal(a):
Já je nepeču do sucha. Resp. recept je tento: na pánvi na cibulce lehce osmahnu na kostičky nakrájené nějaké uzené maso. Do vymazané jánské mísy nebo jiné zapékací nádoby dám plátky brambor, zasypu cibulí a msem z pánve, zase brambory a vrstvím a vrstvím. Pak tam dám Reblochon (kdy to chci mít "nóbl") a kdy ne, tak stačí kysaná smetana - mnoství je na tobě. Zamíchám a navrch dám na půlky nakrájený hermelín (podélné půlky). Dám zapéct nejdřív s pokličkou na 30 minut a pak bez na 10, aby se hermo hezky vypekl a je to. Nesolím ani nepepřím, prote sýr a smetana udělají svoje.
Ale pozor. Nejsou to ty nae "české" francouzské brambory! Tohle jsou prý opravdu francouzské brambory Nejsou vyschlé, jsou vláčné, nasáklé tou kysanou smetanou a sýrem.. mňam mňam.
Brambory jsou vařené nebo syrové?
Není tady
Brambory ve slupce uvařím předem do poloměkka (asi 10 min), po vychladnutí oloupu a polovinu nakrájím na plátky a dám na vymazaný (máslem a olejem) pekáček, osolím opepřím. Na panvi na másle osmaím do skleněna cibulku. Nakrájený gothajský salám poloím na brambory, na to dám tu osmaenou cibulku, pokladu dalí vrstvou brambor, které taky osolím,opepřím. Rozkvedlám tak 3 vejce v troce osolenýho mlíka, tím to ve zaleju a zapékám v troubě .Někdo dá na ten salám třeba i hráek nebo pokrájenou nakládanou kapii, ale syn mi to vyďoubává, tak to nedávám.
Upravil(a) Décima (28. 3. 2007 8:37)
Není tady
A neděláte je některá zalité smetanou. Já to nikdy takto nejedla,ale brambory na smetaně miluju,take by to taky mohla být mňamka
Není tady
můe dát smetanu, kysanou smetanu nebo tučný bílý jogurt - ve je výborné
Není tady
Veranna napsal(a):
Bety napsal(a):
jenom malá poznámka - ta mísa se jenská, podle původního výrobce v německém městě Jena (Carl Zeiss Jena)
Tak to celý ivot říkám blbě , ale doma mi rozumí...
no bóe, hlavně e vaří
Není tady
najlepie jedlo na svete!!!! dávam vetkého veža
*uvarené zemiaky v upke.pokrája
*na cibulke osmai párok
*uvarené pokrájané vajíčko
*kukurica, hráok
*a keď to mám vetko v panvici (wok), tak to zalejem rozžahaným vajíčkom s korením a vegetou
*nechám to prehria, aby to vajíčko spojilo
sú také vlhké a fantastické, k tomu uhorka, alebo čalamásvokra ich zapeká, mama robí len zemiak+vajíčko+klobaska ale ja mám najradej tieto moje
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam. milujem francúzske zemiaky!!!!!!!!
Není tady
Tak jsem je zapekla se smetanou a byly výborný
Není tady
Veranna napsal(a):
Já je nepeču do sucha. Resp. recept je tento: na pánvi na cibulce lehce osmahnu na kostičky nakrájené nějaké uzené maso. Do vymazané jánské mísy nebo jiné zapékací nádoby dám plátky brambor, zasypu cibulí a msem z pánve, zase brambory a vrstvím a vrstvím. Pak tam dám Reblochon (kdy to chci mít "nóbl") a kdy ne, tak stačí kysaná smetana - mnoství je na tobě. Zamíchám a navrch dám na půlky nakrájený hermelín (podélné půlky). Dám zapéct nejdřív s pokličkou na 30 minut a pak bez na 10, aby se hermo hezky vypekl a je to. Nesolím ani nepepřím, prote sýr a smetana udělají svoje.
Ale pozor. Nejsou to ty nae "české" francouzské brambory! Tohle jsou prý opravdu francouzské brambory Nejsou vyschlé, jsou vláčné, nasáklé tou kysanou smetanou a sýrem.. mňam mňam.
Ten recept zní dobře, jen nevím, co je reblochon. Ten heermelín má být podélně na půlky, to je na 2 kolečka?
Dík za odpověď.
Není tady
Přidávám do zapékaných brambor i kyselé zelí, mňam.
Není tady
Tak já dělám takto:
- vařené brambory na kousky,
- salám (jemný, Junior...) na kousky,
- Moravanka (pokrájet na kousky),
- sůl,
- pepř,
- zaleju vajíčkem.
Jsou zvlátní díky tý Moravance, takový pikant a avnatý.
Není tady
Já dělám fr.brambory podobně jako Décima ale můj manel je nemá příli rád prej jsou moc suchý a kdy tam dám smetanu tak mu to taky nechutná.A já je tááááák miluju a bude v práci tak si je musím s dětma uvařit:-)))
Není tady
Já dávám syrové brambory na kolečka do vymazaného pekáčku.. na brambory kladu měkký salám,cibuli,znova bramborya pak rajče nastrouhaný eidam,nivu,salám, vajíčko uvařené natvrdo,okurky,znova brambor..Dám péci..Ke konci zasypu ,kdy brambory jsou měkké opět celé sýrem.. Tohle ve můe klidně zalít i lehačkou..
Není tady
Zdravim. Pro milovniky francouzskych brambor s minimem casu a zarucene nejlepsi chuti
Brambory oloupu, nakrajim na kolecka asi tak pul centimetru tluste. Polozim spodni vrstvu brambor ( polovinu z mnozstvi ), osolim, opeprim a opaprikuju a okminuju. Polozim na male kosticky nakrajena varena vajicka, na 1 pekac jich uvarim asi tak 5, polozim najemno nakrajenou kyselou okurku, ale jen jednu, jak jsou dve a vic, uz to neni moc k jidlu, pak muze jit bud na kostky kabanos, spekacek, nebo ja rad davam pikantnejsi klobasku, nebo zadne maso, jak kdo chce. Polozim na kosticky nakrajeny tvrdy syr, tady je jedno jaky, ja davam emental, polozim vrchni vrstvu brambor a opet osolim, opeprim a opaprikuju a okminuju. Uplne navrch poskladam tenke prouzky masla, zavru pekacek a pecu na maximim asi tak 10 minut a pote ztlumim na trojku, coz je polovovina - mam plynovou troubu, elektricka bude asi na 250 a pote na 120. Pecu to cca 25 minut a pote to cele poleju kysanou smetanou ( bez vajicka ) a necham zapect jeste 20 minut. Na to koreni pozor, jak je ho moc, je to nedobre Cele je to prakticky bez prace, jen ta priprava pred, ale to je pohoda.
Takto si vari chlap
Dobrou chut vsem, ktere tento recept zaujme
Není tady
Rodina franzcouzské brambory miluje. Asi je zítra udělám. Jen se mi zdá, e je moc dobře neumím, ale to je asi tím, e je prostě nemusím, nemám je ráda.
Není tady
Dělám stejně jako Sisi nebo Morf, jen s tím rozdílem, e salám zpěním na cibulce, hodí to bramborám příjemnou vůni. Někdy dávám i zmraenou zeleninu.
Ale peču celkové déle, tak hodinu a půl, moná dvě, a jsou brambory měkké. Sýr dávám a 15 minut před upečením. To stačí
Není tady