29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím,
náhodou jsem narazila na tuhle diskusi a moc by mě zajímal váš názor, protože mě sžírá problém, z nějž jsem už zoufalá... Už skoro 5 let žiji se svým partnerem. Je hrozně hodný, rozumíme si, ponikáme spolu spousty zajímavých aktivit a máme se rádi, ALE poslední 2 roky nejeví zájem o sex. Je to až absurdní, protože jsme naopak první 2 roky našeho vztahu spoli spali minimálně jednou denně, hodně jsme experimentovali a sexem žili. S hořkostí vzpomínám na to, jak jsme se smáli mnoha párům, co spolu souloží "jen" 3x do týdne Pokud se milujeme jednou za měsíc, je to hodně a většinou je to jen rychlovka, kterou nějak přetrpí. Problém je v tom, že mi je 24 a jemu 33, prostě mi nepřijde normální, že by v jeho věku člověk neměl zájem o sex.
Milenku určitě nemá, předpokládám, že si to dělá sám. Bohužel poslední 2 roky zasvětil zcela práci a chodí domů dost pozdě a práce je pro něj smysl života a skoro nic jiného ho nezajímá. Je věčně unavený a práce je skoro jediné, o čem mluví.
Snažila jsem se s ním o našem problému mnohokrát mluvit, ale zlehčuje to nebo se o tom nechce bavit. Jednou mi řekl, že se se mnou před těmi 2 lety duševně rozešel, (měli jsme krizi, která pak přešla) a že se se mnou pozvolna schází. Je hodně citově založený, tak že by to bylo tím? Na druhu stranu mi pořád říká, jak jsem krásná a že se mu líbím.
Je skoro legrační, jak se vymlouvá. Některé ženy se vymlouvají na migrény, on na pupínky na penisu, které se mu občas dělají jako alergická reakce.... ale dá se použít kondom, což odmítá....
Už jsem z toho fakt strašně smutná, cítím se nenaplněně, ale milence si pořizovat nechci. Už jen proto, že ho mám ráda a všechno ostatní funguje. Problém je v tom, že jsem hodně sexuálně založená, nejraději bych se milovala denně, dělá mi to dobře i na psychiku...
Budu moc ráda za každý názor.
Upravil(a) zaziii (27. 3. 2007 17:34)
Není tady
Každopádně normální to v jeho věku není. Nejrozumnější by bylo mu říct, jak moc ti sex chybí a že jestli s tím něco neudělá on, pak budeš muset ty.
a to on nereaguje ani když bys ho třeba chtěla svést?Nebo ho prostě "znásilnit"? Samozřejmě chápu, že to nejde dělat pořád, ale třeba by se to pak časem nějak podalo....
Není tady
Já jsem mu to říkala už hodněkrát, ale vždycky vysype z rukávu spousty výmluv. Zároveň ho nechci ztratit..... Svádění nefunguje, protože je furt unaven Navíc pokud to člověk párkrát zkusí s neúspěchem, s každým dlaším pokusem chuť odpadá.
Bohužel mi přijde, že je to všechno kvůli práci, v níž je velký boss, úspěšně se mu rozrůstá firma a plně se v ní realizuje. Skoro mi přijde, že sex nahradil pracovními úspěchy a vyděláváním peněz...že ho to vzrušuje víc.
Už jsem mu i říkala, ať si zajde někam za sexuologem, ale to zas hned zlehčoval, jakože si nejdřív musí zajít k zubaři, pak k ortopedovi, bla bla bla...
Není tady
Tak tohleto mám doma.
Pan podnikatel, věčně unavený, v pět ráno mizí a v půl deváte večer už spí.
Jo, někdo řekne, že peníze jsou potřeba..... Jsou. Ale život s takovým člověkem....
U nás teda nebyl jen problém sexu.
Už se rozvádíme.
Zazii- manžel je o 3 roky starší než tvůj přítel. Tohleto, co popisuješ, trvá už aspoň pět let.
A myslím si- nepředěláš ho.
Mně se to teda nepovedlo.
Upravil(a) Leila (27. 3. 2007 17:58)
Není tady
Leilo, je mi líto, jak to u vás dopadlo....
Ale vztah bez sexu je prostě peklo. 5 let bych to asi nevydržela... už teď přemýšlím o milenci, ale neudělala bych to, měla bych s tím morální problém. Do toho mě uhání hned několik chlapů najednou, včetně jednoho bývalého, který by na občasný sex bez závazků rád kývnul
Bojím se, že ho fakt nepředělám, asi mu napíšu mail a všechno mu vysvětlím, když od rozhovoru utíká.
Asi to fakt bude tou prací, pracuje často i o víkendech a ve všedních dnech chodí z práce v půl desáté...
Není tady
ak to zena vzda tak ano nikdy ho neprerobi.....ale ja si myslim, ze my zeny mame urcity ten svoj sarm a aj svoju fantaziu a preco sa trosku nepohrat a nezvadzat ho....skusit si s nim zahrat taku mensiu hru a nejako mu navodit myslienku, ze aj jemu to chyba,lebo,ak to akoze chlapovi nenapadne tak je to prenho nepodstatne.......baby nesmieme hadzat vsetko za hlavu,ale musime pouzit vsetky svoje zbrane......ak uz potom ani to nepomoze tak si hladat milenca.......xixixixixix
Není tady
No, Loverko, tak si dovolím oponovat.
Ono když máš x-krát neúspěch, tak tě to odradí... Jak to myslíš, nesmíme vzdávat? On spí s flaškou piva u postele, absolutní nezájem o dění doma, neholenej... Sice se umývá, ale chuť by tě přešla hodně rychle na takovýho chlapa.
Tak nevím, jak to myslíš- nesmíme vzdávat. To by ses po něm x týdně plazila, když on nemá zájem?
Bych tě chtěla vidět...
Není tady
Taky jsem řešila něco podobného, trochu pomohlo, když jsem začala večer mizet a vracela se k ránu, občas mi někdo zavolal nebo napsal SMS.
Hlavně s ním o tom nemluvit a ani se po něm neplazit, spíš tak jemně provokovat, svlíknout se před ním, vetřít se mu do sprchy, umýt ho a pak ho nechat a jít třeba spát. Nebo si to dělat sama před ním, pokud mu to nevadí...
Není tady
Loverko, je vidět, že jsi podobnou situaci ještě nezažila (Budiž Ti přáno). Já jsem pochopitelně už mnohokrát zkoušela všechny svoje ženské zbraně... a nic! Pokud to člověk udělá víckrát a on nemá zájem, přechází tě chuť se zase ztrapňovat.
Jinak u nás není ten případ, že by o sebe nedbal, celkem se o sebe stará. Šílené je, že se třeba skoro vždycky tulíme před spaním a ráno, ale nic víc.
Náš vztah má prostě kamarádský charakter
Není tady
zaziii napsal(a):
Loverko, je vidět, že jsi podobnou situaci ještě nezažila (Budiž Ti přáno). Já jsem pochopitelně už mnohokrát zkoušela všechny svoje ženské zbraně... a nic! Pokud to člověk udělá víckrát a on nemá zájem, přechází tě chuť se zase ztrapňovat.
Jinak u nás není ten případ, že by o sebe nedbal, celkem se o sebe stará. Šílené je, že se třeba skoro vždycky tulíme před spaním a ráno, ale nic víc.
Náš vztah má prostě kamarádský charakter
Ahoj Zaziii,
u nás tady podobný problém. Sice je fakt, že jsme spolu spali ke konci tak jednou za 14 dní,ale mě to nestačilo. I to je jeden z důvodů,proč od partnera odcházím. Já potřebuji z toho druhého cítit, že po mě touží, že ho vzrušuji, přitahuji. Já se cítím sexuálně utlumená, a to mám sex ráda. U nás doma zapadl sex do stereotypu. Snažila jsem se ho nějak oživit, ale přesně jak píšeš, když vychází iniciativa jen z tvojí strany, za chvíli tě to omrzí a přestaneš s tím.
Není tady
Pokud je tahle situace nějak trvalejší, chce to řešit. Stane se, že se k tomuhle nabalí s léty další neshody a ve čtyřiceti zjistíš, že se divíš, že v tomhle vztahu vůbec ještě setrváváš. Budeš se pak rozhlížet po někom, kdo Ti mezeru nejen v sexu vyplní. Čím později to bude, tím hůř pro Tebe. Každý rozumný člověk uzná, že sex je jedním z pilířů vztahu. Jde o to, zda to vyřešíš nevěrou, či skončením úplným. Pokud si s jakýmkoli mužem žena nepřipadá jako žena, není myslím o čem mluvit. A může to být manžel, který jinak po všech stránkách funguje. Jako táta, jako kamarád, jako spolupracovník, jako zeťák, ale co je to platný, když na něj koukáš a hrozíš se toho, jak spolu zestárnete a vidš jen a jen tu stereotypní prázdnotu...
Není tady
povedal by som ze treba zacat menej pracovat... to v prvom rade a v kazdom pripade, pretoze sice bohaty ale s infarktom alebo s porazkou ti bude akurat tak na 2 veci, urcite si dokazes predstavit na ake. a v pripade, ak to nezabere, vyhladat psychologa... spominala si krizu vztahu a casovu suvislost so zmenou jeho sexualneho vykonu... bude to asi niekde tam. nieco ho hryzie a stve a ty alebo niekto to musi z neho dostat.
Není tady
Ten můj by zase zájem měl, ale pouze, když začnu já sama. Jinak si lehne, zavrtá se do deky a když já nic, tak mi potom předhazuje, že je to se mnou hrozný, že pořád jen spím
Já mám "naštěstí" chuť jen sporadicky, takže mi to ani moc nevadí, ale kdybych to potřebovala 3x týdně, asi bych taky měla problém
Není tady
Ahoj, díky za všechny přspěvky. Rozhodně mi to dalo pár podnětů k zamyšlení.
To, že by omezil práci opravdu nehrozí, protože je práce pro něj všechno, hrozně ho baví a plně se v ní realizuje. Spíš jsem si řekla, že se udělám krásnou a zkusím ho párkrát svést, co on na to. Pokud to zas nedopadne, přinutím ho k rozhovoru nebo mu pošlu mail. Byla bych ráda, aby si zašel k psychologovi nebo sexuologovi, předpokládám, že do práce utíká od problémů. Už nechci čekat další roky. Samozřejmě kdyby to postupně začal řešit s nějakým odborníkem, poskytla bych mu maximální podporu a čas.
Není tady
zaziii napsal(a):
Ahoj, díky za všechny přspěvky. Rozhodně mi to dalo pár podnětů k zamyšlení.
To, že by omezil práci opravdu nehrozí, protože je práce pro něj všechno, hrozně ho baví a plně se v ní realizuje. Spíš jsem si řekla, že se udělám krásnou a zkusím ho párkrát svést, co on na to. Pokud to zas nedopadne, přinutím ho k rozhovoru nebo mu pošlu mail. Byla bych ráda, aby si zašel k psychologovi nebo sexuologovi, předpokládám, že do práce utíká od problémů. Už nechci čekat další roky. Samozřejmě kdyby to postupně začal řešit s nějakým odborníkem, poskytla bych mu maximální podporu a čas.
praca je pre neho vsetko? a co si pre neho ty?
Není tady
Myslím, že je pro něj jeho práce definice úspěchu. Rozrůstá se mu firma a cítí se jako king. Myslím, že mě má rád, ale práce je momentálně pro něj důležitější. Asi mě začíná brát jako samozřejmý inventář
Není tady
zaziii napsal(a):
Myslím, že je pro něj jeho práce definice úspěchu. Rozrůstá se mu firma a cítí se jako king. Myslím, že mě má rád, ale práce je momentálně pro něj důležitější. Asi mě začíná brát jako samozřejmý inventář
Zaziii,
můžeš zkusit zajít k tomu psychologovi / sexuologovi sama. Třeba ti poradí líp, než my všichni tady dohromady.
Co jinak děláš pro to, aby tě přítel nebral jako "samozřejmý inventář"? Zkus začít chodit víc mezi lidi, s kámoškou na víno, do kina, občas u ní přespat, odjet s ní někam na relaxační víkend, atd atd. Prostě nebýt tím inventářem.
Není tady
sandra napsal(a):
zaziii napsal(a):
Zaziii,
můžeš zkusit zajít k tomu psychologovi / sexuologovi sama. Třeba ti poradí líp, než my všichni tady dohromady.
Co jinak děláš pro to, aby tě přítel nebral jako "samozřejmý inventář"? Zkus začít chodit víc mezi lidi, s kámoškou na víno, do kina, občas u ní přespat, odjet s ní někam na relaxační víkend, atd atd. Prostě nebýt tím inventářem.
Tak tohleto vůbec nezabíralo. Klidně jsem mohla být s kámoškou do pěti do rána na diskotéce, po práci jsem si mohla chodit, kam se mně zachtělo. Když jsem přišla pozdějc, než on, tak se jen zeptal, odpověď mu stačila. Žádný ověřování, nic.Nezájem. Tak to prostě je.
V mým případě tohleto selhalo.
Není tady
zaziii neviem teda, je to tvoj zivot a vztah... ale nedokazem si predstavit ze by som existoval v takomto vztahu... vyhovuje ti to takto? pretoze byt proste nieco, co je permanentne na druhom mieste (minimalne druhom, pretoze prva je praca)... myslim si, ze by si si mala uvedomit co si: ty si ZENA, CLOVEK, PARTNER... nie handra, ani pekna hracka, s ktorou tvoj drahy zaobchadza akoby ani nebola ziva... podla vsetkeho co pises je pravda tak, ze proste sice vedla seba zijete, ale to je aj vsetko. on ma svoje zaujmy a ty si pre neho nejaka samozrejmost, ktorej nepotrebuje venovat ziadnu pozornost... a takto nejako vznikaju vsetky tie nazory na chlapov... ale my nie sme vsetci rovnaki. radim ti, zmen svoj zivot, lebo raz budes strasne nestastna.
Není tady
No možná jsem to předtím napsala špatně, ale on se mi věnuje, jen bez toho sexu. Téměř denně chodíme na večeře, do kina, hrajeme hry, půjčujeme si filmy a o víkendech výlety atd (pokud nepracuje). On není takový tyran, který by si mě nevšímal. Je hodně ambiciózní a to je asi kámen úrazu.
Já nejsem žádná pipka domácí, jsem často pryč, chodím na kurz potápění atd...
Není tady
hm... potom sa v nom mylim. ale pisala si ze byva v praci hrozne dlho a tak... to vazne mate este priestor na taketo cinnosti? ja tiez mam svoju firmu, ale aby som pracoval tak dlho... to nikdy nedopustim. samozrejme, nieco ine je obcas, ked treba, ale nie permanentne. mal by chlapec spomalit... aj tak sa mi ale nevidi ta nechut na sex...
Není tady
corel napsal(a):
hm... potom sa v nom mylim. ale pisala si ze byva v praci hrozne dlho a tak... to vazne mate este priestor na taketo cinnosti? ja tiez mam svoju firmu, ale aby som pracoval tak dlho... to nikdy nedopustim. samozrejme, nieco ine je obcas, ked treba, ale nie permanentne. mal by chlapec spomalit... aj tak sa mi ale nevidi ta nechut na sex...
Je to tak, ještě pak po nocích vždycky něco podnikáme.... Ale zpomalit by měl, jen nevím jak ho k tomu přinutit. Řídí svou firmu, kterou vydupal ze země, už pod ním pracuje celkem hodně lidí.
Není tady
zaziii - já mám doma naprosto toho samého, a taky nevím co tím. Taky hodný, stará se, výlety, my máme i děti tak je skvělý otec! ALe ten sex, ten prostě není. A v tomto případě, když jsou děti, to už se neodchází snadno.
Není sice podnikatel, ale pracuje temeř pořád, možná to bude tím
Upravil(a) babi (29. 3. 2007 9:26)
Není tady
Sexuální energie se přetransformovala do mateřské (firma).
Není tady
babi napsal(a):
zaziii - já mám doma naprosto toho samého, a taky nevím co tím. Taky hodný, stará se, výlety, my máme i děti tak je skvělý otec! ALe ten sex, ten prostě není. A v tomto případě, když jsou děti, to už se neodchází snadno.
Není sice podnikatel, ale pracuje temeř pořád, možná to bude tím
Babi, to je mi líto, že je to u vás jako u nás. Já jsem přesvědčená, že i ten můj by byl super otec, ale děti se nejdřív musí nějak vyrobit, že...chacha... Sám by děti strašně chtěl, ale v této konstelaci do toho pochopitelně jít nechci, byla bych blázen.
Včera jsem četla jeden článek, myslím od Uzla, kde bylo napsáno, že si v současnosti hodně chlapů nahrazuje sexuální vzrušení pracovním nebo vyděláváním peněz. Je to pro ně lov, hra, staví si "hrad z kostek" a k tomu je všichni jejich podřízení utvrzují v tom, že jsou fááákt velcí bossové ...což jim pochopitelně hladí míchu.
Není tady