29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lvice napsal(a):
Církev je prohnilá instituce, ty toho namelou jen aby lidem zblbly hlavu. Já bych tyhle církevní žvanily poslala na práci do dolů, aby taky konečně jednou dělali něco užitečného
.
Hm, to je ale tolerantních názorů! Nepletu se, Lvice, že Tě znám ze všem otevřené, tolerantní Duchovní poradny?? Sorry, ale musím si trochu rýpnout... Mě by zajímalo, kolik kněží a řádových sester z té prohnilé instituce jsi osobně poznala. Ono je to strašně povrchní a jednoduché si to roztřídit takhle černobíle. Já se v církvi (protestantské i katolické) svého času - asi 10 let - často pohybovala. A měla jsem to štěstí, že jsem se setkala s opravdu vzácnými lidmi. Samozřejmě nejen s nimi - ale proto nebudu házet všechny do jednoho pytle. Já osobně s některými církevními příkazy ohledně sexu ani s povinným celibátem nesouhlasím. Podle mě je to pro člověka nepřirozená věc a pro drtivou většinu lidí naprosto nepřijatelná. Na druhou stranu - celibát může přinést i pozitiva. Záleží na tom, jestli je k němu člověk donucený (třeba i sám sebou) - a pak je logické, že všechno, co se násilně potlačuje, musí vylézt zákonitě někde jinde (třeba formou zmiňované neurózy atd. atd.); anebo si ho vybere zcela svobodně, protože chce. Pokud jsi slyšela někdy o sublimaci (transformaci) sexuální energie, tak víš, co mám na mysli. A transformaci sexuální energie v jinou - duchovní, tvůrčí energii využívá spousta náboženských směrů, to vůbec není vynález katolické církve. Jinak - ti "církevní žvanilové" už za minulého režimu v dolech byli, a snad nemusím říkat důvod... Skutečně nevím, kde bereš tu jistotu posuzovat, kdo dělá něco užitečného a kdo ne. Pokud např. víš, jakou práci často vykonávají řeholní sestry, jsem si dost jistá, že by sis to s nimi nechtěla vyměnit; protože na takovou práci skutečně každý nemá...
Není tady
Tak často, jak mám chuť .
Mayo, nevím, odkud mě znáš, pohybuji se leckde. Pokud tě zajímají počty, tak kolem deseti, z toho 2/3 již u katolické církve nejsou, protože pokryteckost tohoto řádu se jim hnusila natolik, že se s ní odmítli ztotožnit a z katolické církve vystoupili. Pokud se někdo rozhodne, že bude žít v celibátu, pak je to v pořádku. Nevidím však důvod, proč podmínkou vstupu do řádu je povinnost udržovat celibát. A kde beru tu jistotu? V historii. V současnosti. Pokud by katolická církev vždy jednala čistě, pak by se nemusela omlouvat za historii, že? Ale jistě že nejsou všichni lidé stejní, stejnou práci vykonávají i zdravotní sestry, se kterými bych také měnit nechtěla ...... A na to, abych našla spoustu báječných lidí, ochotných pomoci, kteří se starají o nemocné a postižené lidi, na to nemusím zabrousit do katolických řad......
lvice napsal(a):
Když mám chuť
Nekecaj. Si lvice, takze mas chut skoro stale. Tak mi nehovor ze skoro cely den onanujes
Není tady
maya napsal(a):
lvice napsal(a):
Církev je prohnilá instituce, ty toho namelou jen aby lidem zblbly hlavu. Já bych tyhle církevní žvanily poslala na práci do dolů, aby taky konečně jednou dělali něco užitečného
.
Hm, to je ale tolerantních názorů! Nepletu se, Lvice, že Tě znám ze všem otevřené, tolerantní Duchovní poradny?? Sorry, ale musím si trochu rýpnout... Mě by zajímalo, kolik kněží a řádových sester z té prohnilé instituce jsi osobně poznala. Ono je to strašně povrchní a jednoduché si to roztřídit takhle černobíle. Já se v církvi (protestantské i katolické) svého času - asi 10 let - často pohybovala. A měla jsem to štěstí, že jsem se setkala s opravdu vzácnými lidmi. Samozřejmě nejen s nimi - ale proto nebudu házet všechny do jednoho pytle. Já osobně s některými církevními příkazy ohledně sexu ani s povinným celibátem nesouhlasím. Podle mě je to pro člověka nepřirozená věc a pro drtivou většinu lidí naprosto nepřijatelná. Na druhou stranu - celibát může přinést i pozitiva. Záleží na tom, jestli je k němu člověk donucený (třeba i sám sebou) - a pak je logické, že všechno, co se násilně potlačuje, musí vylézt zákonitě někde jinde (třeba formou zmiňované neurózy atd. atd.); anebo si ho vybere zcela svobodně, protože chce. Pokud jsi slyšela někdy o sublimaci (transformaci) sexuální energie, tak víš, co mám na mysli. A transformaci sexuální energie v jinou - duchovní, tvůrčí energii využívá spousta náboženských směrů, to vůbec není vynález katolické církve. Jinak - ti "církevní žvanilové" už za minulého režimu v dolech byli, a snad nemusím říkat důvod... Skutečně nevím, kde bereš tu jistotu posuzovat, kdo dělá něco užitečného a kdo ne. Pokud např. víš, jakou práci často vykonávají řeholní sestry, jsem si dost jistá, že by sis to s nimi nechtěla vyměnit; protože na takovou práci skutečně každý nemá...
Onanie ? Vlastně asi jo
Není tady
Cirkev se snaží o vymývání mozků aby dosáhla svého a získala tak moc a majetek. Celibát a další dogmata a nesmysly se tam přifařily tak nějak cestou, pomáhají církevním hodnostářům v jejich vládnutí.
Navíc, ti, co se dají na cestu boží být knězem či sestrou od něčeho v životě utíkají či ztroskotali a tak jsou tímto ovladatelní.
Mockráte jsem pozorovala mnichy, sestry i kněze a všichni mi přišli divní. Ano, jsou mezi nimi i vzdělaní a příjemní lidé, ale když jsem poznala jejich osudy, tak to tam bylo také - útěk od života, něco se každému přihodilo co jej vedlo k této trati.
Samozřejmě, že nebyl celibát požadavkem Ježíše Krista.
Co se týká onanie, nemusíme chodit daleko pro důkaz, že je to přirozená věc. I zvířata onanují, kdo z nás neviděl " šukajícího" pejska do polštářku?
Upravil(a) lepista (29. 3. 2007 14:54)
Není tady
Oxi napsal(a):
Nekecaj. Si lvice, takze mas chut skoro stale. Tak mi nehovor ze skoro cely den onanujes .
Oxino, podle sebe soudím tebe ? Jasně že néééé, když mám chlapa, tak co budu onanovat
? Ale on je přes týden pryč, takže .......
lvice napsal(a):
Mayo, nevím, odkud mě znáš, pohybuji se leckde. Pokud tě zajímají počty, tak kolem deseti, z toho 2/3 již u katolické církve nejsou, protože pokryteckost tohoto řádu se jim hnusila natolik, že se s ní odmítli ztotožnit a z katolické církve vystoupili. Pokud se někdo rozhodne, že bude žít v celibátu, pak je to v pořádku. Nevidím však důvod, proč podmínkou vstupu do řádu je povinnost udržovat celibát. A kde beru tu jistotu? V historii. V současnosti. Pokud by katolická církev vždy jednala čistě, pak by se nemusela omlouvat za historii, že? Ale jistě že nejsou všichni lidé stejní, stejnou práci vykonávají i zdravotní sestry, se kterými bych také měnit nechtěla ...... A na to, abych našla spoustu báječných lidí, ochotných pomoci, kteří se starají o nemocné a postižené lidi, na to nemusím zabrousit do katolických řad......
Mám pocit, že jsi trochu překroutila význam. Přece vůbec netvrdím, že záslužnou práci nevykonávají i lidé mimo církev! Jen jsem reagovala na Tvůj útok, že bys poslala představitele církve do dolů, protože podle Tebe nedělají užitečnou práci.
Skutečně nechápu, co je zlého na tom, omluvit se za historii. Nebo snad taky bytostně nesnášíš např. všechny Němce za to, že v jisté historické etapě velká část z nich přicmrndávala Hitlerovi? Ty snad znáš někoho, kdo jedná vždycky čistě?
Jinak osobně mi připadá spíš tristně úsměvný ten rozšířený názor, že každý, kdo se stane knězem nebo jeptiškou, to dělá z nešťastné lásky nebo je zakomplexovaný. V některých případech to tak třeba bude, ale já se naštěstí většinou setkala naopak s lidmi, kteří do toho šli z úplně jiných důvodů. Nebo že by je snad zlákal ten oblíbený důvod - moc a peníze (no, např. mnich v klášteře - zcela bez osobního majetku nebo kněz na polorozpadlé vesnické faře si toho blahobytu určitě užije dosyta. Pro život v celibátu je to jistě motivace jako hrom !) Jen pro jistotu znovu opakuji, že vůbec neobhajuji celibát jako takový, ale lidi, kteří se pro něj rozhodli.
No nic, končím s touto debatou; ačkoli úvodní téma bylo jiné, lepší asi bude soustředit se na otázku, jak často kdo onanuje Takže se taky zúčastním ankety: jak kdy - podle situace, ale průměrně tak 3x do týdne (zato vždycky hodněkrát za sebou - nejraději až do úplného vyčerpání
) Jinak paradoxně mám větší chuť na onanii v následujících minutách a hodinách po klasickém sexu - dlouho mi trvá, než se z toho prožitku úplně "uklidním"
Není tady
lepista napsal(a):
Cirkev se snaží o vymývání mozků aby dosáhla svého a získala tak moc a majetek. Celibát a další dogmata a nesmysly se tam přifařily tak nějak cestou, pomáhají církevním hodnostářům v jejich vládnutí.
Navíc, ti, co se dají na cestu boží být knězem či sestrou od něčeho v životě utíkají či ztroskotali a tak jsou tímto ovladatelní.
Mockráte jsem pozorovala mnichy, sestry i kněze a všichni mi přišli divní. Ano, jsou mezi nimi i vzdělaní a příjemní lidé, ale když jsem poznala jejich osudy, tak to tam bylo také - útěk od života, něco se každému přihodilo co jej vedlo k této trati.
Samozřejmě, že nebyl celibát požadavkem Ježíše Krista.
Co se týká onanie, nemusíme chodit daleko pro důkaz, že je to přirozená věc. I zvířata onanují, kdo z nás neviděl " šukajícího" pejska do polštářku?
máš recht, , cirkev toužial od samého počátku po majetku a po moci, katolická církev prolila ve jménu boha víc krve než hitler, kdykoliv jim byl někdo nepohodlný, tak ho prohlásily za čerta nebo za čarodejnici a upálili ho a schrábli jeho majetek, církev měla žít správně v chudobě a při tom prodávala odpustky, ktré byly tak drahé, že si je mohli kupovat jenom šlechtici... kdyby to mysleli dobře , tak by to umožnily všem, jenomže si na tom takhle nahrabaly, to musí být bůh asi šťastný když mu tam poslaly několikanásobného vraha jenom proto, že si za to zaplatil, církev je dobře vystihnutá ve filmu království nebeské s O. Bloomem a nebo v písničce hej moralisti od kabátu, jeden z příkladu toho odstraňování těch nepohodlných - překlad slova luci fr je Luci a ferum a v překladu je to světlonoš....
takže ďábel je vlastně světlonoš.. dobrý paradox, co ? další věc, já nevěřím ani v boha ani v satana ale na jistých stránkách bylo o satanismu a ten vznikl jako protest proti kázání a podřizování církve, a největší sranda je, že zakladatelé toho strašného satanismu byly sedláci .. jo jo.. je to tak.... a protože dělali schválně opačné věci které církev hlásala, tak z nich udělaly čerty a satany a podobně....., církev a zejména katolická je to největší svinstvo ze všech... sem se nějak rozvášnil, ale daly bo se o tom mluvit dlouho.... škoda, že sem zapoměl odkaz na ty stránky, bych je sem šupl, aby se každý dověděl, kdo je vlastně ten satan... já to řeknu zkráceně - je to týpek, který si chce užívat živita a nech ce se podřizovat něčím pravidlům
Není tady
no jelikož se říká, že ten kdo říká, že neonanuje tak je toho největší zastánce, tak já říkám, že já jo, ale nepřeháním to...
Není tady
KALIK napsal(a):
celibát vymyslel Ježíš
Kdes to slyšel kaliku? Celibát je o více než 500 let mladší, ne-li ještě více. To si vymysleli cirkevní hodnostáři na jednom koncilu. No podívame se kdy to bylo. Každopádně jako vše co se svádí na jakési bohy, je dílem lidí.
Spíše to vypadá tak, že bez sexu viděli súdruzi faraři ve své pomatené mysli v každé ženě třeba čarodějnice. Nebo to bylo proto, aby mohli hledat v některých partiích Signum diaboli (znamení ďábla), třeba tím rovnou mysleli vulvu, aby ji mohli prozkoumat.
Není tady
CeltikDragon napsal(a):
máš recht, , cirkev toužial od samého počátku po majetku a po moci, katolická církev prolila ve jménu boha víc krve než hitler, kdykoliv jim byl někdo nepohodlný, tak ho prohlásily za čerta nebo za čarodejnici a upálili ho a schrábli jeho majetek, církev měla žít správně v chudobě a při tom prodávala odpustky, ktré byly tak drahé, že si je mohli kupovat jenom šlechtici... kdyby to mysleli dobře , tak by to umožnily všem, jenomže si na tom takhle nahrabaly, to musí být bůh asi šťastný když mu tam poslaly několikanásobného vraha jenom proto, že si za to zaplatil, církev je dobře vystihnutá ve filmu království nebeské s O. Bloomem a nebo v písničce hej moralisti od kabátu, jeden z příkladu toho odstraňování těch nepohodlných - překlad slova luci fr je Luci a ferum a v překladu je to světlonoš....
takže ďábel je vlastně světlonoš.. dobrý paradox, co ? další věc, já nevěřím ani v boha ani v satana ale na jistých stránkách bylo o satanismu a ten vznikl jako protest proti kázání a podřizování církve, a největší sranda je, že zakladatelé toho strašného satanismu byly sedláci .. jo jo.. je to tak.... a protože dělali schválně opačné věci které církev hlásala, tak z nich udělaly čerty a satany a podobně....., církev a zejména katolická je to největší svinstvo ze všech... sem se nějak rozvášnil, ale daly bo se o tom mluvit dlouho.... škoda, že sem zapoměl odkaz na ty stránky, bych je sem šupl, aby se každý dověděl, kdo je vlastně ten satan... já to řeknu zkráceně - je to týpek, který si chce užívat živita a nech ce se podřizovat něčím pravidlům
Já nejsem na fóru dloho a nejsem moc aktivní (čtu si (-, ale teď musim být drzá až běda. Doufám že ostatním na fóru to nebude moc vadit.
Celtiku za svůj i když zatím ne tak dlouhej život jsem pár chudáků poznala, ale ať už to byli feťáci nebo úchyláci v parku tak nikdo z nich nebyl tak sebejistej blbeček jako ty. Nejsem v žádné církvi, sektě ... ani věřící, ale i tak: Až budeš chtít (fakt nevim koho) oslňovat církevními dějinami, tak bys o nich nebo o tom náboženství mohl znát alespoň ty nejhrubší základy. Doporučuju jakoukoliv enciklopedii pro nejmenší. Nebo když už tě nezajímají tyhle dějiny (nevím proč by ses o nich tak rozepisoval), tak alespoň dějiny úplně obyčejné, je to dost propojené. O historii satanismu jsem se nezajímala, ale o současném něco vím ... to co píšes ty vypadá pozitivně - to by o tobě taky něco svědčilo.
No, tvůj příspěvek mi připadá dost nešťastný, asi jsi chtěl všem říct, že církev nemáš rád, ale udělal jsi ze sebe blbce.
Jestli jsi svuj prispevek myslel ironicky, tak se moc omlouvam a beru zpět. Někdy je to prostě špatně poznat.
Není tady
Celtiku, mě to příjde v pohodě
A máš můj souhlas
Není tady
corel napsal(a):
masturbacia alebo autoerotika (teraz nemyslim na milovanie v aute) je podla mna uplne normalna, zdrava a prirodzena ludska cinnost, ktora nema ziadne skodlive dosledky a taktiez podla mojho nazoru rozhodnie nie je jediny dovod povazovat jej vykonavanie v sukromi za rozporuplne alebo nevhodne voci viere, rozhodne nie krestanskej, ani ziadnej inej s podobnym vyznamom. naopak, vyzyvam tymto vsetkych, aby sa nebranili prezivaniu peknych pocitov... zahodte stud, nehanbite sa sami pred sebou, neochudobnujte sa o krasne veci. nie je na to jediny dovod... bude sa vam zit ovela pokojnejsie a prijemnejsie.
Pozor - masturbace s radostí a uvolněním - úžasná, náhherná, inspirující,
s pocitem viny - škodlivá, s rizikem neuróz!
Není tady
KALIK napsal(a):
celibát vymyslel Ježíš
Ti to hovoril???
Není tady
Me napsal(a):
Celibát církev zavedla kvůli majetku-a jeho dědění.Nejsou děti,není manželka-farářův majetek připadne církvi.Prosté a jednoduché.
správně, o tom vím taky. v bibli prý není žádná zmínka o celibátu - ježíš ho rozhodně nenařídil. a četla jsem, že ježíš nechtěl založit žádnou instituci jako církev, že to prosadil po jeho smrti pavel a petr.
PS: odmítám uznávat "svaté", nota bene, takové šovinisty a sexisty, jakými petr a pavel byli....
Není tady
Pelikan napsal(a):
KALIK napsal(a):
celibát vymyslel Ježíš
Kdes to slyšel kaliku? Celibát je o více než 500 let mladší, ne-li ještě více. To si vymysleli cirkevní hodnostáři na jednom koncilu. No podívame se kdy to bylo. Každopádně jako vše co se svádí na jakési bohy, je dílem lidí.
Spíše to vypadá tak, že bez sexu viděli súdruzi faraři ve své pomatené mysli v každé ženě třeba čarodějnice. Nebo to bylo proto, aby mohli hledat v některých partiích Signum diaboli (znamení ďábla), třeba tím rovnou mysleli vulvu, aby ji mohli prozkoumat.
ne, ďábel podle nich byl klitoris. v jedné knize o čarodějnických procesech jsem četla, že při jednom procesu soud nařídil lékařskou prohlídku obviněné - no spíše už předem vinné, že.... a lékař uviděl poprvé v životě klitoris. a protože (tedy aspoň tehdy, dnes, doufám, že už ne) se sexualita a vše kolem ní odvozovalo od muže a mužské sexuality (třeba byl názor, že ženy se sodomie - pohlavního styku s osobou stejného pohlaví, dopustit nemohou, protože to vylučuje nepřítomnost penisu), byl klitoris považován za něco ďábelského, protože nikdo nikdy o něčem takovém neslyšel (a ženy si své tělo neprohlížely, to byl hřích, některé se ještě v 19.století a bylo jim to přikazováno, koupaly přes dlouhou košili, aby nezahlédly své tělo a při převlékání měly zavřít oči, aby své tělo neviděly...)
Není tady
evonox napsal(a):
cau,
vedu urcitou protiargumentaci v cirkvi na tema onanie je hrich, dilo dablovo, pripadne tematiku sexualniho zivota knezich v celibatu.
Z doslechu vim, ze pri totalni absenci projevu sexuality dochazi k rozvoji neurotickych poruch, syndromu viny ci depresi.
Muze mne tu nejaky odbornik potvrdit tyto nazory?
Pripadne nekam presmerovat na webu?
Dekuji
koukni sem : http://www.sexus.cz/clanek/1103-bludy-o … rnetu.html
Není tady
Mayo
Velmi trefné, velmi přesné.
Jinak mě překvapuje že se tu klade rovnítko církev=celibát. Už jste zaslechli že není na světě jen katolická církev, například? Jen se tak ptám všech, kteří tu křičí jak je "církev" prohnilá a špatná, aniž většinou vůbec ví, jaké církve u nás nebo ve světě jsou, co hlásají a čemu věří.
Není tady
Greckokatolicki knazi sa mozu pred vysviackou ozenit, vysoke funkcie vsak vykonavaju iba nezenati, aby nezanedbavali rodinu. Pritom patria do katolickej cirkvi, uznavaju papeza ako hlavu cirkvi.
Mam k cirkvi a jej uceniu urcite vyhrady, ale kto tvrdi, ze vsetci knazi su sexisti, je takisto netolerantny ako niektori prislusnici cirkvi tvrdiaci, ze vsetci homosexuali su chori na hlavu.
Josephine: ako si prisla na to, že peter a pavolu boli sovinisti a sexisti??? A určite to neboli oni, kto chcel založiť cirkev, tento zamer vyjadril ježiš ked povedal petrovi : Ty si Peter - skala, a na tejto skala postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
No a ešte niečo - ako tu už niekto spomenul, za sociku boli mnohi knazi a prislusinici mniskych radov prenasledovani a museli vykonavat tie najtazsie prace. Takže kto tvrdi, ze nikdy nepracovali, ten zbytocne generalizuje.
Majme kazdy svoj nazor, ale fakty su fakty.
Neviem vsetko, ale keď niečo neviem, tak o tom mlčím, pretoze aj takymi vyjadreniami sa da ublizit. Chce to viac tolerancie.
Houk.
Upravil(a) maia (18. 6. 2007 20:32)
Není tady
maia napsal(a):
Greckokatolicki knazi sa mozu pred vysviackou ozenit, vysoke funkcie vsak vykonavaju iba nezenati, aby nezanedbavali rodinu. Pritom patria do katolickej cirkvi, uznavaju papeza ako hlavu cirkvi.
Mam k cirkvi a jej uceniu urcite vyhrady, ale kto tvrdi, ze vsetci knazi su sexisti, je takisto netolerantni ako niektori prislusnici cirkvi tvrdiaci, ze vsetci homosexuali su chori na hlavu.
Josephine: ako si prisla na to, že peter a pavolu boli sovinisti a sexisti??? A určite to neboli oni, kto chcel založiť cirkev, tento zamer vyjadril ježiš ked povedal petrovi : Ty si Peter - skala, a na tejto skala postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
No a ešte niečo - ako tu už niekto spomenul, za sociku boli mnohi knazi a prislusinici mniskych radov prenasledovani a museli vykonavat tie najtazsie prace. Takže kto tvrdi, ze nikdy nepracovali, ten zbytocne generalizuje.
Majme kazdy svoj nazor, ale fakty su fakty.
Neviem vsetko, ale keď niečo neviem, tak o tom mlčím, pretoze aj takymi vyjadreniami sa da ublizit. Chce to viac tolerancie.
Houk.
přečti si knihu: Budiž žena
když tak cituješ z bible, kterou stejně napsali chlapi a každý si tam mohl napsat co chtěl... diktafony jaksi nebyly.... to si můžu napsat taky a říkat, že mi to řekl bůh...
PS: v boha věřím, ale nevidím důvod pro existenci kněží a církví.... kněz je jen člověk, církev je jen mocenská organizace- a promiň, ale zejména katolická, stačí se podívat na dějiny.... jan pavel II. se vyjádřil tak, že inkvizice vlastně nebyla tak strašná... ten hitlerjugenďák - opět promiň, ale takhle nějak si představuji pohled ďábla - má fakt šílené oči.... - benedikt řekl, že indiáni a jejich vyvražďování a ničení jejich kultury s plnou podporou a za vedení katolické církve - vlastně nebylo tak v nepořádku, protože "indiáni na spasení a církev ježíše krista čekali......" z toho je mi dost zle...
Není tady
Jsem rozčílená a taky unavená s těch Vašich řečí o církvi,o celibátu,o kněžích....!!!!Copak nevíte,že církev(mluvím všeobecně) je tvořena z lidí?A lidé ,jak víme jsou chybující!NIKDO NENÍ DOKONALÝ!Jak dlouho budete "kamenovat" církev....Velmi mě to rozčiluje,protože ve většině případů kritizují Ti ,kteří v žádné církvi nejsou a ani nevědí co říkají.Kněží dělají chyby jako každý z nás.A jednou i oni budou stát před Pánem .NESUĎME A NEBUDEME SOUZENI!
ONANIE-ANO,dělám to(s pocitem viny).Nedokážu ovládnout své emoce a touhu.
Není tady
Myslím, že Ježíš nemyslel Církev jako církev. Ono je to těžké vykládat slova někoho, kdo žil před dvěma tisíci lety a sám nic nenapsal.
Samozřejmě, církve jsou lidi a kdysi snad měly nějakou funkci (i když o tom stále víc pochybuju). Vadí mi právě takovéhle věci jako je výklad Písma a názory "posvěcené Bohem". Nelíbí se mi, že se snaží ovlivňovat (ovládat) svoje ovečky. Myslím si, že člověk by měl najít Boha sám v sobě.
Není tady