Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 15. 4. 2009 18:08

Tomas323
♥------

Re: Koloběžka pro dospělé

Čau bejbife, koukám, že tady na tu diskuzi píšeš už přes dva roky a že máš zkušenost s kolobkami mibo. Prosím, potřeboval bych poradit a vyměnit si zkušenosti plynulou konverzací - po icq. Jestli by ti to nevadilo tak napiš na icq 280973460 smile

Jinak lidičky, někdo tu psal, že Vám  schází web o koloběžách a nějaké aktivní forum k tomu, tak už se na tom pracuje smile www.kolobeh.xf.cz .. můžete mi kdyžtak pomoct doplnit obsah nebo nějak spolupracovat když bude zájem smile

Zatím čau a víte co? Trhněte si nohou! big_smile

Není tady

#177 30. 9. 2010 11:10

EntiCZ
♥------

Přiznám se, že jsem dosud považoval koloběžky za dětskou hračku. Nedávno jsem se ale v rámci plnění pracovních povinností seznámil s koloběžkami Kostka (kolobka) - http://www.kolobka.cz, vyzkoušel jsem Laser Star 26, ale zatím počkal s koupí, protože začátkem října má fima uvést nové modely. Vyzkouším a dám vědět.

Není tady

#178 12. 11. 2010 14:24

ghibulo
♥------

Tahle diskuze už má nějakou historii, koukám :-D ... každopádně jsem si jí u šálku yunnanu vychutnal celou, protože jsem celej natěšenej, až se k rodině 'trhačů nohou' přidám taky jinak, než jen takhle virtuálně :-) ... hledal jsem dlouho, pročítal kdeco... moje potřeby jsou asi takovéto:

a) skoro každý den kolem 2km přes město na autobusák
b) možnost složit, aby řidič neremcal (kolo mi vzal jednou, s tím že je to naposled, že jinak kola nebere hmm)
c) na vyjížďky za město po asfaltce, když mě budou bolet záda z kola - většinou silnice 2-3.třídy, hodně kopcovitá krajina ... představu mám tak 2-3x týdně do příjemné únavy pro fyzičku ...
d) jednou za čas  - třeba o dovolené na nezpevněných cestách  'po červené'

Sumou: zřejmě nejvíc mi to konverguje k již zmíněné mibo master (při složení 100x50cm a do složeného stavu prej za 30sec) ... zprvu mě mrzelo, že nejde skladnost i větší přední kolo zároveň, ale pak jsem někde četl, že větší kolo sice zajistí lepší jízdu z kopce a po rovinně, ale do kopce jsou prý dynamičtější brndy s menšími koly lepší ... takže to je vlastně asi v souladu i  s tím bodem c) ... no, těším se už jak malej Jarda - manželku jsem  zblbnul taky - možná budem po prvním nákupu hned plánovat další :-)

Upravil(a) ghibulo (12. 11. 2010 14:27)

Není tady

#179 12. 11. 2010 16:46

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

ghibulo - tak dobrý nákup přeju wink
Já Mibo dostala na jaře a nemůžu si jí vynachválit wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#180 13. 11. 2010 11:51

ghibulo
♥------

2Definitiv: díky za přání... taky jsi dostala Mastera? Jestli jo - používáš často výhodu složení? ... Přibližovadlo po městě s možností "zkapesnění" je pro mě dost důležitá, protože u nás ve Varech to s tou MHD už fakt přeháněj - jsme snad už dražší než v Praze hmm Uvažoval jsem už ty malé - mikrokoloběžky, inliny... dokonce i skákací boty ... ty se mi dost líbily - ale to už by člověk budil té pozornosti fakt dost a jak by se na to tvářili pořádkové orgány... to fakt nevím :-) ... ten pohyb na koloběžce mi přijde poněkud bezpečnější a zřejmě i zdravější Osmile

Není tady

#181 14. 11. 2010 16:40

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Ghi - jj, taky jsem dostala Mastera. Původně jsem chtěla neskládací, ale páv v obchodě přemluvil O. ať mi vezme tuhle big_smile Zatím jsem funkci složení použila jednou - když jsem jí dávala do auta big_smile Jezdím především po okolí, což je vesnice, takže skládat nepotřebuju. Do autobusu i do vlaku mi jí vzali nesloženou wink
Jediná její nevýhoda je, že se ne ní nesmí skákat (docházelo by k velkýmu zatížení v místě spoje a mohlo by to rupnout). No, stejně vozím dceru a obávám se, že až odroste, tak už skákání holdovat nebudu big_smile

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#182 14. 11. 2010 21:45

ghibulo
♥------

Definitiv:
no - píšou tam na tom webíku, že to má nosnost 150kg ... já mám kolem 78kg, takže i kdybych nárazově při skoku nabral pár desítek kil navíc, tak by to snad mělo vydržet... ale je fakt, že zrovna off-road od toho podobně jako ty moc neočekávám... i když co není, může být...a to i u tebe... kdo ví, jaký bude mít tvá dcerka za pár let potřeby - třeba si spolu budem za pár let psát, esli jít do Rexe, nebo Dextra :-P :-)

Není tady

#183 19. 11. 2010 6:46

ghibulo
♥------

viděli jste už tohle...?
http://www.youtube.com/watch?v=hncd5yuM3Yw
http://www.syahdiar.org/geetobee-foldin … tudio.html

ten skládací mechanismus je geniální, sice bych to ve srovnání s českým mástrem tipoval na nižší nosnost a možná i jízdní vlastnosti nebudou tak dobré ... ale všechny ty Micro koloběžky s malými kolečky, které na českých asfaltech moc neexcelují :-P... dozajista strčí do kapsy
Akorát se mi zatím nepovedlo zjistit, esli se to někde prodává a za kolik.

Není tady

#184 23. 11. 2010 22:44

ghibulo
♥------

eaaaa ... mám jí doma... mibo mastrovku... je úžasná, tichá, rychlá... kdyby nebylo k půlnoci, šel bych s ní blbnout po sídlišti :-D Manželka je sqělá ... tahala ze mě nenápadně prachy a po několika týdnech.. prej... abych jí pomoh' s nějakou krabicí...  wink

Není tady

#185 18. 5. 2011 12:03

Kniga
♥------

Zvazuji zda 26 ci 20 palcove predni kolo... Konkretne zvazuji tyto dva modely:
http://shop.kolobka.cz/kolobezky-pro-do … ?ItemIdx=6
nebo
http://shop.kolobka.cz/kolobezky-pro-do … ?ItemIdx=8
Merim 168 cm, chci jezdit jen v terenu (polni a lesni cesty, nic extra drsneho, prudsi kopec spis sejdu nez sjedu) a spise dlouhe trasy (rozumejme aspon 25-35 km za den) pomalejsi jizdou nez kratke sprinty... Hodlam zaprahat fenku, ale vzhledem k tomu, ze je to stredni knirac (cca 15-16kg) tak si neocekavam nejaky tah spise pobezi pri kolobezce...

Velek kolo je pry stabilnejsi, ale zase neni lepsi byt nejak sklonen nez u 26 palcoveho kola stat vzprimene?
Mate nekdo zkusenost s jizdou z batohem na zadech nebo s pridelanym nosicem na zadni kolo?
Diky za jakekoliv tipy a rady

Není tady

#186 23. 5. 2011 13:57

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Tak teď si ťukám na hlavu, proč jsem v životním stylu založila vlákno Koloběžka - jenže já tohle našla až teď dumbom
K vlastním zkušenostem: jako totální laik, co na kolobce stál naposledy v dětství, jsem si původně usmyslela koupit rovnou obludnou 26/20. Když jsem ji pak viděla v krámu, dostala jsem záchvat smíchu - chtěla jsem totiž koloběžku do města, a tenhle mamut byl velikej jako normální kolo. Po různých webech jsem si posháněla informace a vyšla mi z toho nakonec koloběžka Kostka ryze české výroby v poměru 20/12. Pan Kostka osobně na koloběžce procestoval lány světa, takže věřím, že ví, co dělá. Koloběžku si nemůžu vynachválit, mám pláště Schwalbe, jsou trochu dražší, ale bez obav vás povozí v terénu. Do města ideální, kopcovité terény jsou horší, ale co nevyjedu, to vytlačím, a sjezdy mě baví taky dost. Taky jsem nechtěla dřít jak blázen, ale užívat si. Kolo mě moc neba, tlačí do zadku a tuhne mi za krkem, na kolobce se protáhnu celá, vystřídám běhy... :-) Nespatřuji zatím žádná negativa, krom toho, že se blbě řídí jednou rukou, takže když mi něco vlítne do oka, musím spíš zastavit, ale to je spíš legrace, ve skutečnosti mi to nevadí. Jsem z Plzně, tak jestli je tu i někdo z vás, můžem dát někdy nějakej trip. Přítel ji má taky, tak jsme hned dva :-) Sportu zdar, koloběhu zvlášť!

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#187 19. 12. 2011 13:11

Anddyy1
♥------

Ahoj všichni,
uvažuji také o koupi koloběžky. Chtěla bych větší kola. Narazila jsem na stránky, kde nabízejí koloběžky Woox. Nevíte o nich někdo něco? Nemáte s nimi nějaké zkušenosti?
Jak se vám líbí nové koloběžky od Kostky z řady PRO? Docela u nich slintám, ale vždycky mě dostane na zem jejich cena.
Také co si myslíte o nahnutém stupátky? Z jakého důvodu by to mohlo být. Většinou je mají koloběžky pro mushery.
Pro ADFku2: až si svoji kolobrndu koupím(doufám že letos), ráda po domluvě s tebou někam vyrazím. Bydlím pár km od Plzně.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí