|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Pimpo, ja o tom jeste premyslela a myslim si, ze vzhledem k tomu, ze se nejedna o symetricky pohyb (jako treba na kole), neni ten satek ani nositko ideal. Pze si myslim, ze by te pekne bolely zada. Ale v te sedacce by se ji snad mohlo libit 
Není tady
Zdravíčko, mám v plánu pořídit si koloběžku, ale stále nevím která by se pro mě hodila, při mých 165 cm a požadavcích na blbnutí v lese i delšími projížďkami po asfaltkách, je nějaký kompromis? Díky za radu
Není tady
Lukrecie nedělám si velké nadějě, že by to šlo, ale určitě to vyzkouším. Už jsem psala výrobci kontrolní mail na cenu, teď netrpělivě čekám na odpověď.
Není tady
Ahojky všem!Po delší době jsem zas tady...a "fsecko"je jinak..MAM JI!Teda kolobrndu.nakonec mam kelllera ze sportisima,mohla jsem se na ni projet a ošahat"si ji.Taky cena byla lidova,1999kč.Ma 16"kolecka,oba blatniky a vzadu nosič(teda košíček musim dodat vlastní).Jela jsem na ni domu,zatím jsem nepokoušela řidiče autobusů.Naštestí to nebylo daleko,v mikině a bundě s batohem na zadech mi bylo za chvilku velký horko...řiditka mam vytazeny na max.mam 165 do vejšky.Jedu teda "vzpřímeně",někdo kdo jezdí víc sportovně,jako na horskym kole,ten by mohl být i vyšší.Ale vážně lepší osobně vyzkoušet.Až budu mít víc zkušeností,napíšu.Vidím to na víkend,už aby to bylo!
))zapojila se i mamča,tak třeba časem dostane tuhle a já půjdu do jiné.A ješte se naučit brzdit,pač zatím zabrzdim,kolobrnda stojí,já pokračuju vlastní vahou dááál..tak brzké jaro a trhněte si>
)
Není tady
Pimpo: Celkově řečeno je jízda na koloběžce mnohem náročnější než jízda na kole. Je to z toho prostinkého důvodu, že zatímco na kole tíhu tvého těla drží prde1inka, na koloběžce to je vždy jen jedna noha!
Hodně tedy záleží na vzdálenosti a rychlosti. Nicméně moje žena vpohodě jezdila 2km do supermarketu, uvnitř a nákup dávala do předního košíčku a jak ženě tak holce se to moc líbilo :-)
Já jsem s ní naopak jezdil delší trasy za vesnici přes pole, abych potrápil tělo, ale bylo to jen do těch 10km.
Co se pádu týče, je to otázka. Na kole je to jednoznačný, tam ty jdeš z kola ven a dítě padá ukšírovaný v kole. To samé v té sedačce co máme mi. Nicméně vzhledem k tomu, že máš dítě před sebou a na koloběžce (se na rozdíl od kola) dá jet opravdicky krokem, tak pokud jedeš opatrně, riziko snižuješ. Proto bych se možná ani nebál toho šátku, protože půjdeš z brndy s děckem. A další věc je že pohotovostně zabrzdit a sejít z brndy a zastavit jí jde několikanásobně lépe než z kola.
Jiná věc je ovšem pohyb těla, jak jsem psal dítě i v sedačce musí s tebou splývat, protože pohyb není nejplynulejší a jsou tam pulzy. To nevím zda by v šátku šlo, ale proč to nezkusit. Daleko nebezpečnější, jak jsem se osobně několikrát přesvědčil, je ježdění na bruslích za kočárkem, který má navíc jen 3 kola a tak je z principu newtonových zákonů sám o sobě astabilní a to se nemusí ani pohybovat ...
lukrecia: Při správné jízdě na koloběžce by tě nemělo bolet jenom koleno, ale i celé tělo. Je to koloběh tudíž částečně pohyb jako při běhu. Naopak správným pohyb celého těla při odrazu tě ty záda paradoxně přestanou bolet :-)
Je to jak při plavání, je nutno splývat ...
mikeilka: Jde o to, jaký kompromis máš na mysli. Zda finační, anebo skladovací čí jiný. Jako finanční kompromis bych viděl koloběžky, co se občas dají zahlédnout v Tescu, něco takového
Otázkou ovšem je, jestli pak budeš chtít nějakou dražší o 2.000 Kč, tak jestli se tahle investice oplatí. To za tebe těžko někdo vyřeší.
viv4: Brždění je lepší provádět s oběma nohama na stupátku, pevně zapřený o řídítka s vahou co nejvíce přesunutou dozadu. V tomhle právě strašné pomáhá MIBO, protože svojí konstrukcí nedovuluje zcela vpřímený postoj a tudíž je brždění přirozenější.
Pro náhlé brždění používám kombinaci s nohou na zemi a zapřením se do řídítek ...
Neberte mé rady moc vážně, nemám patent na rozum. Jen jsem za své "dospělosti" vyzkošel už 4 koloběžky a to jak v lese, tak v centru Prahy a MHD a něco málo jsem pochytil. Navíc jsem teď koloběžce silně nevěrný se skládacím kolem :-C
Není tady
Bejbife díky, počítám s tím že budu mrtvolná, ovšem míru té mrtvolnosti si představit ještě neumím
. Těch deset kilometrů jsem asi poněkud přepískla.....
.
Každopádně už mám svou běhnu objednanou, takže za pár dní snad napíšu co a jak. Nejdřív ale budu zkoušet sama bez pokusného králíka, pro jistotu...
Jo a upozornění - na Mibu mají do 10. března 20% slevy, takže kolobka pěkně vyšperkovaná i s dětskou sedačkou mě vyjde maximálně o litr dráž, než normálně základní model
.
Není tady
Pimpo, tak co, uz mas kolobku doma?
My jednou vyrazili.. prave se satkem. Byl to teda dost narez
Zadek me bolel jak nikdy, ale snad se zas k nejakymu vyletu dokopu. Jinak Krystofovi se to libilo 
Není tady
Jen dotaz jak vypadá koloběžka s dětskou sedačkou ...odkaz????
a nemáte zkušenost jak se na tom s prckem jede?????
Není tady
Hola hou, právě se můj stroj montuje :-)). Tedy doma, manžel ji dává dohromady, dnes přišla. Už jsem viděla košík a dětskou sedačku
, zbytek je ještě v krabici.
Jinak jsem měla tu čest na For kids mluvit s pánem z Miba a zanechalo to ve mně příjemný dojem. Projela jsem se oněch "10 metrů po prodejně " s dítětem v sedačce a zaznamenala první úspěch - dítě neřvalo
.
Další zprávy za pár dní, až se dostanu z nákazy, teď bych neujela ani pět metrů.
Keny fotku se sedačkou najdeš zde. Budu se snažit časem také vyfotit.
Není tady
Ahoj lidi.
Tak jízdu s prckem jsem na koloběžce nezkoušel, protože už mám prcky 18 a 13 let, ty bych asi neutáhl
. Jinak mám ale doma dvě koloběžky a jednu budu mít za týden, zrovna mi ji dodělávají, něco jsem se již nakoloběhal, takže se mohu podělit případně o zkušenosti. Mám velkou koloběžku od reklama
a další mám od Kostky kolobku, 20" přední kolo, ale s tou moc spokojen nejsem, pomalu jezdí, celá se klepe a drnčí, jen brzdy má výborné, jedovaté.
Jezdíme s bejvalkou trasy cca 30 kilometrů, je to lepší než chodit, ale mnohem větší dřina než se vozit na kole
. Ale baví nás to a o tom to je.
Není tady
Ahoj!
Já budu další z prosících o radu - chceme s přítelem koloběžku hlavně na dopravu po praze. Oba máme 180 a 90 kg, takže se trošku výběr omezuje nosností.. Každopádně jsem se dopátrala - že by kvůli výšce, stabilitě atp. bylo asi vhodnější kolo/kola 20" nebo víc, takže přemýšlíme nad street star 20, ale nejvíc se nám líbí (vizuálně) speedboard od velly, ale tu jde jen koupit přes internet, nebo se na ní zajet kouknout do Náchoda.. Otázka skladnosti je už asi u téhle velikosti pasé, takže se složením do kufru auta jsme se rozloučili..Takže tápeme a na internetu jsou samé e-shopy, stránky některých výrobců jsou zmatené a těch míst kde ty kolobrndy okouknout a zkusit je fakt málo
.. Poradíte nějakou těchto parametrů - která Vám dobře slouží? Díky!
Není tady
ahoj EwiczkaH :
Tak jestli mohu poradit, pokud chcete opravdu poměrně komfortně jezdit, poměrně rychle a lehce, čím větší koloběžka, tím lepší. Otázka skladnosti je samozřejmě problém, já mám Megana Grandtour a do kufru tři koloběžky složím v nerozloženém stavu tak, že sklopím jednu půlku zadních sedaček. Pokud by se ale sundala přední kola, myslím že se to složí i do normálního kufru u sedana.
Jak jsem již uváděl, mám koloběžky od reklama doporučuji volat na mobil, na pevné lince se ozve fax. Paní je moc ochotná, koloběžky firma staví na jednotném rámu a je možno si vybrat velikost kol, tuším 26" klasika nebo 28" závodní speciál, taky je možno si vybrat ráfky, pláště, brzdy, nějaké doplňky jako gripy, kozy, košík na láhev s pitím (na koloběžku výborná věc, neboť koloběžkáři pijou jako velbloudi
).
Je to ústecká firma, z Prahy po dálnici kousek.
Není tady
Northmann:
Ahojky! Mají ti výrobci nějaké internetové stránky? Nevím jestli jsem taková nešika, ale nějak je nemůžu dohnat..
Koukám na Street star 20 a připadá mi skvělá, jen jsem někde na internetu pochytila, že má nějaká nestabilní řidítka, máte s tím někdo zkušenost? Nebo se Speedboardem od Vella? Jak je teď pěkně - tak bych kolobrndila, ale nevím co vybrat k úplné spokojenosti 
Není tady
Já zatím nemám co hlásit, díky kašli, který se mě drží jak klíště.
Nicméně druhý den při odchodu na procházku děti mou kolobku vytáhly a donutily vzít s sebou do parku. Za mohutného řevu tříleťáka
jsme ji postupně vyzkoušeli, já s malou na zádech v Manduce. Docela mě překvapilo, jak to šlo dobře, jely jsme ale opravdu jen pár metrů, víc mi nebylo umožněno. Dokonce se holka chvílema i chechtala, když jsem přejížděla přes nějaké drny.
Jinak pro sedmiletého kluka se mi Crazy zdá už použitelná, pro mladší děti je dost velká.
Uvidíme co dál....
Není tady
Tak já mám doma Street Standard 20" od Kostky, od Street Star se liší jen klasickými řidítky a nemá ten "šílený" zadní blatník
.
Když jsem ji kupoval pro 13 letou dceru, netušil jsem, jak je 20" malé kolečko
. I když výrobce uvádí nosnost 120 kilo, tedy koloběžka pro dospělé, podle mne je to určeno pro dospělé trpaslíky. Já se svými 182 cm za mlada, nyní tak 180, jsem se na tom hrbil jak kocour když tento do plev. A holka, která má asi tak 150 cm, i na tu mi to přišlo nízké.
Napsal jsem výrobci a nechal si poslat ty BMX vlašťovky, které jsou na Street Star 20". Díky těm se to o něco zvedlo, problém byl trochu v tom, že je pak člověk omezen délkou bowdenových lanek od zadní brzdy, zase až tak výrazně zvednout to kvůli nim nešlo.
Jízda na této koloběžce teď je o něco komfortnější, když pominu fakt, že celou jízdu něco v koloběžce příšerně drnčí, zřejmě nějaký pohyblivý prvek na přední brzdě, který zřejmě nebude závadou pro všechny kusy této koloběžky, musím říct základní problém. V porovnání s koloběžkami s kolem 28" (i 26") je jízda na této koloběžce strašně pomalá. Já na svém Menhiru jsem jednou dupl a manželka na Street 20" musela dupat na stejnou rychlost třikrát. O rychlosti při jízdě z kopce a volném dojezdu to platí dvojnásobně, takže jsem na výletě o délce cca 30 kilometrů na manželku musel vždy po pár kilometrech půl hodiny čekat.
Street Standard 20" jsem rozhodnut prodat, i když nechci výrobci dělat špatnou reklamu, tato koloběžka byla pro mne zklamáním, za tu cenu jsem čekal lepší stroj. Teď jsem náš vozový park sjednotil na dvě koloběžky Menhir 28" (pro mne a manželku) a jednu 26", pro dceru a jsme spokojeni. Držáky na láhev, na přední řidítka taška na 4 litry objemu a pobereme na tom všechno, co na jednodenní výlety o rozsahu od 25-40 kilometrů potřebujeme. Po rovině je to rychlejší a pohodlnější než chůze, z kopce se parádně svezeme a do kopečka se to lehce vede jednou rukou za představec a člověk si pokecá, kochá se krajinou a trošku se protáhne 
Není tady
Tak a když googlím Menhir, abych se pokochala na čem se tak dobře jezdí, tak mi to vyplivne samý šutry.
A když sem napíšeš odkaz na výrobce, tak to admin smázne
. 
Není tady
Pimpa:
Zkus na Seznamu pod heslem "koloběžky Menhir" :-)
Není tady
Northmann napsal(a):
Zkus na Seznamu...

Už na ni koukám, parádní. Dřív se mi tahle velká kola moc nelíbila, ale naznávám, že se na ní člověk nadře asi opravdu méně. Mám tu výhodu, že když se ve výběru seknu, tak to má kdo zdědit (pokud se neseknu třeba pětkrát).
Není tady
Ahoj všichni
Takže čerstvé zkušenosti s prvními dvěma jarními jízdami
. V sobotu autem z Ústí do Doks, pak hupky na kolobrndy a trasa Doksy - Obora - Okna - Hlínoviště (restaurace bohužel zavřená) - Bezděz - rychlý sjezd z Bezdězu - Doksy. Trasa cca 26 km, + další dva km jsme si zajeli, protože jsem si už nepamatoval trasu a ještě jsem si nestihl koupit navigaci do lesa
.
Jízda super, koloběžky jely jak po másle, jen jsme pil jak velbloud, ale to je normální, na koloběžce člověk rychle vysychá.
Včera jsme chtěli jen tak protáhnout svaly, tak po cyklostezce trasa Ústí - Sebuzín a zpět, cca 24 km, v rychlém zápřahu za hodinu 15 minut, bez zátěže lahví s pitím, takže doma pak chutnalo, v puse jsem měl jak v polepšovně. Zpáteční cesta bohužel celá proti silnému nárazovému větru, největšímu nepříteli cyklistů a koloběžkařů, navíc jsem musel často čekat na maminu, protože není po zimě tak namakaná jako já
(celou zimu jsem trénoval na crosstrenažeru).
Musím tedy poctivě přiznat, že dneska cítím silně hýžďové i stehenní svaly, kapku chodíme jak na vysokých podpatcích, ale jinak super, 14 dní takhle jezdit a mám pr... jak dva stroužky česneku a svaly na nohách jak luční koník, taky mamina rozhonila skoro celou celulitidu
. Navíc se jí moc líbilo, jak jí to sluší, protože jsem v neděli dopoledne zainvestoval a koupil jí klimatexová tanga, velmi přiléhavé šortky
, a dvě klimatexová tričínka, silně přiléhavá a sexy
.
Koloběhu zdar, Northmann
Není tady
Nechci ti kazit radost, ale přiléhavé oblečení není ani hezké natož sexy a to jak na koloběžce tak na kole.
Zkus navštívit http://www.copenhagencyclechic.com , aby jsi získal mlhavou představu, co je hezké a sexy :-)
Není tady
Mě radost nekazíš, mě se líbí moje hubená myšička v přiléhavém na tělo, někdo třeba má doma mamku baculku, ta by asi měla opravdu jezdit dle tvé oblíbené módy 
Není tady
Já ti radost kazit nebudu, móda legín je dávno ta tam, jen tady zamrzla a je stejně nevkusná jako před lety.
Nejhůř ale vypadá na hubený twigině, z toho mi vždy běhá mráz úplně po zádech.
Nechápu proč by se měli jakékoliv baculky jakkoliv diskriminovat, každýmu se líbí něco jiného a každá žena je pro někoho krásná.
Já třeba twiginy bytostně nesnáším a když nějakou vidím, vždy mi bleskne hlavou - nažer se ať nevypadáš jak hnusnej podviživenej chlap 
Upravil(a) bejbif (9. 4. 2009 8:26)
Není tady
Ahoj, jsem tu na foru novej, ačkoli jsem zkušenej koloběžkář. Je mi 14 a před rokem jsem si koupil kostku 26´ a ty mýty s vysunováním řidítek jsou BLBOST, výška řidítek vyhovuje i vyšším lidem. Konstrukce zadního blatníku je též parádní i na pření nohy a aerodynamiku. KOLOBKY KOSTKA DOPORUČUJU VŠEM! Jezdí líp, než kolo...
Nicméně měl jsem ještě jednu malou 12´koloběžku a teď ji prodávám z důvodu koupě nové malé kolobky. Kdo byste chtěli koupit, domluvíme se teda na foru nebo na mejlu, pošlu fotky...
Ale! Mám plnou hlavu starostí, jestli vybrat něco od miba, nebo k5 od k-bike, na kterou jsem četl taky pěknou recenzi a nemůžu se rozmyslet. Upřímně se mi líbí obě 2, takže jsem fakt bezradnej.
Co ta k5 od k-bike? Znáte, máte ji někdo?
Není tady
Já ji jednou jedinkrát viděl naživo v metru. Čuměl jsem na to co to je a pak sem si to musel dohledat na netu.
Majitel s ní seděl a dost vpohodě si jí schoval pod sebe, přišla mi hodně malá. Ale taky hodně nízká. Víc neporadím :-C
Co se výšky řídítek týče, já to přímo konzultoval s Kostkou a mě osobně na 184cm doporučil už 26" ...
Není tady
Nazdarek!Konecne jsem vyrazila na kolobce,jen tak na chvilku,na modranskou magistralu.Zatim spokojenost,ani nohy kupodivu neprotestujou..uvidime,az pojedu do prace...taky jsem se koukla na ty fotky,co by melo byt sexy.Jelikoz nejsem chlap jsem jasne pro elastacky!da se v nich volne hybat a jejich doba neni ta tam,na cvico se kazdy rok delaj novy kolekce...A ty puncochace,jehlovy podpatky a minisukne jsou tak do"specialnich"casaku s napisem jsme vesele jsme hrave!! >
))Uz se vidim jak se odrazim jehlovou kozackou,pak rovnou na pohotovost... Toz piste kdybyste preci natrefili na kolobezku se sedlem(jeste jsem to nevzdala)mamca taky statecne kolobezila,tak bych tuhle mela komu predat.Tak jen pekne zazitky a trhnete si!
Není tady