|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
No tak dej vedet, jak ses rozhodnul
treba se mi to bude hodit, az se budu po materske vracet do prace 
Není tady
Tak ti teda pěkně děkuju :-)
Tak dlouho jsem ženu mořil a trápil, až jsem to radši vzdal. Pak jednoho večera přijdu domů a v předsíni velká papírová krabice s nápisem Dahon :-D Moje žena je prostě zlato!
Zatím jsem jel 5 šlápnutí po bytě, ale celá konstrukce a skládání na mě působí velmi robustním a kvalitním dojmem.
Není tady
wau
Takto je parada
dej vedet, jaka je spokojenost v provozu 
Není tady
Ahoj,pekny vecer vsem.Pekne jsem si tu u vas pocetla,jen muj problem zustal.Chci uz delsi dobu kolobezku,vybrala jsem si firmu Hota,ale ted si nejsem jista.Kdyz o ni padla rec,tak ne zrovna pochvalne.Ja totiz chci kolobrndu velkou a jeste se sedlem...a to jsem nasla jen tam.Kdyby to clovek aspon mohl vyzkouset,ale jsou az z Ostravy,z Prahy trochu z ruky:)Tak kdyby nekdo z vas vedel nebo mel zkusenosti s jinou firmou(kolobky se sedlem)predem diiiiky.Ja uz taky chci krece v nohach z jizdy:)))
Upravil(a) viv4 (27. 1. 2009 22:02)
Není tady
Ahoj,
já mám sice teď plnou hlavu svého skládacího kola Dahon (ve složeném stavu o půlku menší než koloběžka), ale i tak bych si osobně HOTA nekoupil.
A můžu se zeptat proč sedlo? Jestli by ti totiž nestálo za to to skládací kolo. Ovšem cena základního modelu je 10.000 Kč.
http://www.azub.cz/CZ/skladaci-kolo-dahon-speed-d7/
Kostka má opravdu moc pěkné designy a barvy a doplňky a mnohem lepší stránky, ale problém s výškou představce zůstává. Na velikost 184cm už raději s kolem 26" a máš problém se skladností.
MIBO má ve své nabídce doplňkové sedlo, ale moc informací na webu nenajdeš. Navíc to vypadá, že se člověk musí dost krčit:

Není tady
P.SAhoj,chtela bych na kolobrnde jezdit delsi trasy,pak by se kratky odpocinek vzdycky hodi,nebo se treba jen svezt z kopce vsede;)Kolo jsem puvodne zavrhla kvuli velikosti(neni kam doma dat,kolobezka se vejde,to uz jsem merila,prekazej slapky do sirky)Na to by teda to skladaci kolo bylo reseni.Ale z kolobrndy se zas lip sleze,kvuli foceni.Na kole tak rychle a pekne jede,clovek si to nechce kazit a pak zjisti ze z tech chalup co si chtel vyfotit nema vubec nic;)Tak jsem si vybrala ten kouzelny dopravni prostredek,no jako v pohadce-prijela neprijela..Taky jsem nasla kol.sestaveny na miru,ale cena je jaksi mimo me,to si asi dovedete predstavit.Tak ja jeste juknu na ta kola,treba se taky vrhnu na skladani...teda to sedlo na obrazku je vazne fikany,asi pro trpajzliky...nebo jezdit po kolenou..pekny den vsem!
Upravil(a) viv4 (1. 2. 2009 22:37)
Není tady
Ahoj,
předám ti ještě pár skušeností, jak s nimi naložíš je tvá věc :-)
- delší trasy jsou bez problémů, ale je třeba počítat s tím, že buď musíš hodně zvolnit tempo a natáhne se ti čas, anebo o dost víc zamakat což v mém případě znamená, že jsem víc strhanej a spocenej
- přeměř si znova prostor v bytě, zvláště pak ve skříních - moje skládačka ve složeném stavu 33x64x81 cm (včetně šlapek, které jsou sklápěcí)
- ano z koloběky o dost lépe sležeš kvůli čemukoliv (nejen focení), ale nikdy to nebylo tak, že jsem jen zastavil, držel koloběžku nohama, vytáhl foťák a zase jel dál; vždy jsem slezl, dal brndu na stojánek, vyndal foťák z brašny a musel stejně sundat přilbu; navíc - a to není zanedbatelné - na koloběžce to je skutečně pohyb celým tělem, takže když máš foťák v brašně přes rameno na bedrech jako já, tak do něho neustále vrázíš, což tělu moc nevadí, ale čočky v objektivech trpěj; řešením může být fotobaťoh, který nemám a za jediným účelem nehodlám kupovat
Skládačka je dost jiná než normální kolo - rám je dole a nebrání slezání, malá kolečka způsobí strašně rychlý starty a hrozně vysoku manévrovatelnost při malé rychlosti (přesně jak na koloběžce - žádný kolo s 26" kolama na tebe prostě nemá, ať ti jakýkoliv "biker" bude tvrdit, že umí porušovat fyzikální zákony).
Rozuměj neodrazuju tě od koloběžky, mám ji pořád rád, ale jezdím na ní za jiným účelem než ty zmiňuješ. Na něco je právě lepší skládačka a když by se lidi zbavili předsudků z ESky, tak by na to přišli taky :-)
Hodně štěstí při výběru a hlavně následné spokojenosti při ježdění.
Není tady
Bejbifi, tak koukam, ze s kolem jsi spokojeny
jak se ti jezdi?
Není tady
Představ si všechno to, co miluješ na koloběžce oproti kolu ... akorát že při tom sedíš a šlapeš :-D
Upravil(a) bejbif (4. 2. 2009 20:28)
Není tady
No predstav si, chlap dneska muzel za kolobezku platit ve vlaku, i kdyz ji mel slozenou.. presahuje totiz rozmery o 10 cm
A tudiz uvazuje o prodeji brndy a koupi Dahona... no me z nej odvezou....
jakyho Dahona mas ty? A kupoval jsi ho primo u AZUBu?
Není tady
Mno a to je přesně co sem říkal :-C Neexistuje tak perfektně skládací koloběžka, aby byla tak malá jako skládačka ...
Bohužel tím, jak se jednou nechal a neoperoval - ještě sem tu nikdy neplatil apod. - tak z toho vznikl precedenc a teď už bude platit pořád.
Skusil bych na to ušít velice těsný vak, kterej to schová a pak si ho třeba nikdo ani nevšimne :-D
Obávám se, že s prodejem koloběžky bude problém, protože lidi to nedokážou ocenit. Spíš bych jí nechal doma pro děti nebo tak ...
Jinak já jsem kolo dostal jako překvapení od ženy, jak sem už psal
, ale ta objednávala přímo z AZUBu a protože mi nikdo nezaručí, že se mi nestane to co tvýmu manželovi, tak jsem vybral to nejlevnější co měli - Dahon Speed D7 za 10.000 Kč. Jenže bez blatníků a nosiče to kolo nevypadá tak hezky, takže o další 1000 Kč víc.
Doprava byla zdarma, kolo přijelo smontované, jen rozložit, nasadit šlapky a sundat krytky. Vstřícnost AZUBu perfektní.
http://www.azub.cz/CZ/skladaci-kolo-dahon-speed-d7/
A ještě pár užitečných odkazů. Je třeba se probrat diskusí celou, ale najde tam opravdu cenné rady:
http://www.prahounakole.cz/2008/11/05/m … ent-page-1
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3? … mp;id=5190
http://www.etriatlon.cz/material/sklada … tesse.html
http://davesdahon.wordpress.com/2008/08 … hg-review/
http://urbanvelo.org/dahon-vitesse-d7hg … pressions/
Upravil(a) bejbif (5. 2. 2009 10:01)
Není tady
Ahoj Bejbif,diik za rady a zkusenosti,snad je vyuziju,az vyhraju(nadeje umira posledni:)));)Prohlidla jsem si Dahona a vypada moc sympaticky,jeste ta moznost slozeni je velky plus.Jen ty penize me brzdi..Ted po delsim zkoumani jsem se zakoukala do Kostky,streetStar20.Snad si ji budu moct i vyzkouset,nasla jsem si nejaky centr.sklad,kde se da koupit.Tak uvidime..je teda na "financ.hranici"ale snad to budou penize za kvalitu:DUz aby bylo teploucko..Preju vsem hezkou jizdu a trhnete si..
)) P.S.proc mi trucujou pohyblivy smajlici a rozkladaj se mi na tecka..carka..carka...
Upravil(a) viv4 (8. 2. 2009 20:51)
Není tady
Chápu, Dahon to cenově jinde ...
S Kostkou určitě chybu neuděláš, to je kvalita.
Jen nevím, jestli pro tebe 20"ka nebude mít nízko řídítka, protože má nízkej představec jak sem tu někde psal. Jestli ji zkusíš, tak to bude vpohodě.
Není tady
S nadšením sleduji tuto diskusi. Jsem totiž také těsně před nákupem koloběžky. Sice se mi nejvíc líbí Kostkův poslední model s 20“ kolem, ale nemám auto a potřebuji se s kolobkou dopravit za město. Ráda bych jezdila se svým psem v lehčím terénu. Takže chci využít 20 % slevy, kterou má Mibo do konce února a koupit si Master koloběžku.
Šokovali jste mne ale tím, že by se za ni mělo platit ve vlaku. Obávám se, že za ni budu muset platit v MHD, ale vlakem vozím složenou kenelku (výstavní boudu) pro psa o rozměrech 100x80x5 cm a zatím po mě nikdo nic nechtěl. Přepokládám, že složená koloběžka musí být menší. Prý na ni v budoucnu budou šít i batoh.
Jak je to s jejími jízdními vlastnostmi? Trochu se bojím toho menšího předního kola. A světlost by mělo být pouze 5 cm. Není to málo i do lehkého terénu mimo chodník? Díky za každou radu a zkušenost.
Není tady
Ahoj,
dík za pochvalu diskuse, široko daleko snad opravdicky jediné :-C
Co se lehčího terénu týče, záleží na tom, co si pod tím představuješ. Mám vyzkoušenou klasickou polní cestu bez asfaltu. Dále šutrovatou cestu a samozřejmě les přes kořeny jehličí apod.
Zatím jsem neměl absolutně žádný problém s terénem, pokud se můžu druhou nohou slušně odrážet (bláto a louže nic moc). Může se stát, že díky světlosti "uvízne" podvozek na nějaké nerovnosti, ale pokud sám nesklouzne (je tvarován jako sáňky) tak stačí nadlehčit a přizvednout koloběžku v kroku a je to :-)
Nevím jak je velký složený Master, ale můj Crazy Jet už je jak menší kolo. Mám zkušenost, že v MHD je to o benevolenci řidiče.
Ovšem pokud si na Mastera pořídíš baťoh, pak nebude takovým trnem v oku a stejně tak jako projde kytara by mohla projít koloběžka.
Nicméně přepravní rozměry pro zavazadlo zdarma a za příplatek jsou pevně dány. Takže pokud řidič bude trvat na svém ...
Není tady
To jsem ráda, že se Crazy Jet projede i lehčím terénem. Ale v popisu má světlost 6 cm a Master má mít jen 5. Počítám s tím, že v MHD si za něj připlatím, ale vlak by měl sna projít. Líbí se mi skládačka Dahon Vitesse, ale mám dvě slušná kola a bydlím ve středu města, odkud se mi špatně vyjíždí, stejně jdu ještě vždy kus pěšky - po chodnících nemůžu.
Jsem na toho Mastera zvědavá. Tiše doufám, že se ozve i Lukrecia, jak je s kolobkou teď spokojen její muž.
Není tady
Benzi, chlap je s kolobkou jinak spokojenej - co se tyce velikosti - davala jsem sem nejaky fotky... kolobka ve slozenem stavu neodpovida prepravnim rozmerum zavazadla prepravovaneho zdarma - ma na dylku 100 cm
Ale az sezenu nejakou kloudnou latku, usiju na ni nejakej fusak... co se svetlosti tyce - me v MIBU tvrdili, ze Master je na tom se vsemi parametry stejne jako Crazy Jet.. tzn i svetlost by mela byt stejna... myslim, ze jsme to i merili... ale to uz si nejsem jista.. kolobka je ted ve sklepe a jsem lemra jit to overovat 
Chlap na kolobce jezdi denne jen 2 km tam a z5, takze zadne extra zkusenosti s terenem nejsou.. jak uz jsem tu psala, kolobka obcas skrtne pri sjizdeni z chodniku, ale tusim, ze Bejbif ma stejnou zkusenost. Toz te svetlosti bych se asi nebala 
Není tady
Díky za odpověď. Jsem zvědavá, jak je široká. Ve vlaku jsem zatím za nadměrné zavazadlo neplatila...V autobuse s tím počítám, v pátek bych se měla zajet podívat do Rožnova, abych ji viděla na vlastní oči a rozhodla se na místě. Co měla při koupi za příslušenství? Myslím tím blatníky a stojánek...
Není tady
Benzi napsal(a):
Díky za odpověď. Jsem zvědavá, jak je široká. Ve vlaku jsem zatím za nadměrné zavazadlo neplatila...V autobuse s tím počítám, v pátek bych se měla zajet podívat do Rožnova, abych ji viděla na vlastní oči a rozhodla se na místě. Co měla při koupi za příslušenství? Myslím tím blatníky a stojánek...
Blatniky a brzdy mela
stojanek ne, ani jsme ho nedokupovali... Sirku ted nevim.. ale do tech prepravnich rozmeru se sirkou vleze.. neodpovida jen ta delka 
Není tady
Já hodlám s Dahonem cestovat po chodnících v centru Prahy, dokud nenajedu na nějakou cyklostezku přesně tak, jak jsem to dělal s Crazy Jetem. Výhodu ve skládačce vidím právě v tom, že to je úplně jiný, skladný typ kola a předevšim, je to mrštné kolo co nemá problém v pomalých rychlostech, tedy ve srovnání jízdy s chodcem. To právě dělají ty malá kola, jiný posez a dobré převody.
Ano, kolobka škrtá o obrubník, ale jak sem psal, dá se naučit s ní skákat a vyskakovat. Na měkké půdě se jedná o lyžování :-)
Blatníky a stojánek bych určitě doporučoval. Oboje užívám k plné spokojenosti a navíc blatníky zlepšují design :-D
Není tady
Zdravím, nadšeně jsem přelouskala půl diskuze, ale už nemůžu a zvědavost je strašná.... Máte někdo zkušenost s vozením ročního dítěte na Crazy Jetu? Po koloběžce toužím už roky....a teď´s mě bejbif tak nadchl
(jestli to tu někde bylo tak se omlouvám, dočtu až příště).
Není tady
Nevím jestli naší holce byl rok, když jsem jí poprvé vzal na koloběžku, ale je to možný. Každopádně máme dítě na koloběžce a používáme :-)
Má to dokonce radši než kolo, protože není pšikšírovaná do sedadla jak pilot ve stíhačce a nekouká mi do zadku. Musí dokonce trošku spolupracovat - splývat s pohybem koloběžky a má vepředu větší výhled a líp si se mnou povídá.
Není tady
To jsem já, vavatu, udělala jsem si registraci na svou obvyklou přezdívku.
Díky za bleskovou odpověĎ :-). Uveze dítě na kolobce i tvoje žena? A není to příliš namáhavé na ruce nebo záda?
A nezkoušel tu náhodou někdo vozit dítě na zádech v nosítku nebo šátku??
Není tady
Jej, Pimpo, jestli ja te odnekud neznam?... z ND nebo z Baby-cafe?
V satku jsme to nezkouseli, ale popravde, asi bych se bala padu - taky to pak musi byt dost zahul na koleno...
Není tady
lukrecia napsal(a):
Jej, Pimpo, jestli ja te odnekud neznam?
Znáš znáš
, Z BC, Bundle... Na ND jen chodím očumovat, tam nemám registraci. A na BC už píšu jen málo, kdysi jsem chodila na látkovou diskuzi.
Však mě taky tvoje fotka přivedla na tuto bláznivou myšlenku
. Taky to nevidím moc reálně, i když kousek na hřiště bychom se s malou na zádech určitě dopravily. Starší děti si dojedou po svých, ale jak přepravovat malou pořád váhám. Nemám na mysli nějaké dlouhé a náročné trasy, spíš malé vyjížďky s dětmi po nejbližším okolí. Ale nejsem si jistá, jestli bych ji dokázala v té sedačce uvézt třeba nějakých 10 kilásků, byť s přestávkou na hřišti. Možná kus v sedačce, kus v Manduce.... 
PS: a potkáváme se na miminu 
Upravil(a) Pimpa (26. 2. 2009 9:58)
Není tady