Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 24. 3. 2008 11:34

bejbif
♥♥-----

Re: Koloběžka pro dospělé

Mno o to víc bych asi volil menší, abys toho Tourista nemusela rozkádat nebo dávat na střechu, což mě osobně docela nebaví.
Já dám dva Crazy Jety do kufru + výbavu, ale kamarád má nějakého Ford kombíka a ten už své 4 koloběžky dává na střechu, aby se s dětma vešli dovnitř ...

Není tady

#77 15. 4. 2008 22:20

J2
♥------

Ahoj všichni koukám a rozhlížím se také po koloběhu zajímalo by mě jestli má někdo nějaké zkušenosti s Kostkou hlavně výška řídítek píšou že je pro postavu do 180 cm a já mám 188/90.abych nekoupil zajíce v pytli a nedřel bradou o zem.Přiznám se že mě zaujal hlavně tvar STREET STARU.

Není tady

#78 17. 4. 2008 7:43

bejbif
♥♥-----

Mno a to byl právě důvod, proč sem nakonec do Kostky nešel. Psal jsam jim a na mých 182/90 mi doporučili STREET STAR 20 raději STREET STAR 26 a to už je velikost horského kola.
Tak sem se díval na jejich galerii obrázků a to především na Naše účast na BVV a koukal jsem, jak vysocí lidi asi na koloběžkách jezdí ...

A pak jsem porovnával ještě jednu věc. Jsem zvyklej jezdit méně v předklonu, než tak, že ležím na řídítkách, jak s tím počítá Kostka, takže jsem chtěl, aby představec šel dát pokud možno co nejvýše. A to prostým porovnáním je u Kostky nemožné a žádný super-truper představec nepopře fyzikální zákony páky.

http://www.kolobka.cz/admin/zlozka/nahled_star_20_cervena.jpg http://rcmodelar.aip.cz/fotky/kolobezka/mibo_crazy_jet_002_small.jpg

Není tady

#79 18. 4. 2008 19:18

J2
♥------

Asi máš pravdu porovnával jsem výšku řídítek a to že by měly být ve výšce pěsti při stoji vzpřímeném je možná tak pro závodníky.Jelikož už kolobku mám tak při poměření mám řídítka o 10 cm výš.

A varování pro všechny!!!!!!! nekupujte dokud se nerozhlédnete jelikož se mi líbyla citi line tak jsem jí koupil a přesně ve smyslu 10m po prodejně a super, ale pak to přišlo.Řídítka i když je dotahnu na tvrdo tak při větším záběru (skok na nebo z obrubníku)se posunou takže skáču jen opatrně,kolečka s mizernými středy a málo drátů,navíc brzdy při prudčím kopci a delším brždění poněkud ztrácejí účinnost.
Takže pro děti do 10let po výměně brzdových špalků půjde.
Já neustále vozím centrklíč a klíč č.13 na řídítka.
Tak teď už doufám že chápeš mé obavy z dalšího nákupu.
Děkuji za názor asi půjdu ve tvých stopách koloběhu zdááááár.  J2

Upravil(a) J2 (18. 4. 2008 19:19)

Není tady

#80 19. 4. 2008 12:20

bejbif
♥♥-----

Tak tos mě trochu vyděsil!
Já se musím přiznat, že od té doby co jsem si Crazy Jeta přizpůsbil sobě, tak jsem na něm nic neservisoval a mám najeto něco přes 500km.
Snad to nezakřiknu a vybral jsem si dobře a možná je to i díky cyklistickým komponentům, který na tom jsou ...

Není tady

#81 13. 5. 2008 15:41

hanztu
♥------

Chtěl bych Vám všem poděkovat, díky vaší diskuzi jsem si koupil před 3mi týdny Crazy Jet, i když se mi zprvu opravdu nelíbila, vejde se mi v pohodě do auta, mam 170 cm 90 kg a super láska na první pohled, jezdím denně do práce 2x 7 km, o víkendu v sobotu jsem jel pochod Babička 30 km + 20 po Trutnovsku navíc , dokonce jsem v lese přehlídl díru a udelal jsem i s kolobrndou kotrmelec, jízda v lese super, tummenupp , akorát na kořeny pozor, včera jsem udelal zase cca 30 km, akorát zadeček bolí, bejbif i tobě děkuji za ty stránky,

Není tady

#82 13. 5. 2008 16:01

hanztu
♥------

Tak takhle http://www.kstroje.cz/kolobezka.jpg vypadá moje krasavice, když na mě čeká vedle v kanclu.

Není tady

#83 15. 5. 2008 9:24

bejbif
♥♥-----

Nemáš vůbec zač :-)

Se mnou to bylo úplně stejný. Okamžitě láska na první pohled a pak ježdění ... prostě cítím že to je ono.
Tak hodně kilometrů bez nehod a Trhni si nohou :-)

Není tady

#84 11. 6. 2008 18:46

Alli
♥♥-----

Ahoj lidičky,
tak jsem si už zase myslela, že mi to na kolobrndě jde samo a zase jsem se praštila do kotníku o zadní střed ( tentokráte jsem nezvládla polňačku s kamínky v solidní vrstvě, jinak se mi to dříve párkrát stalo při zatáčení, jak o to psal bejbif ). Jinak se mi povedlo jet minulý týden v docela slušném protivětru. Taky Vám to pak připomíná jízdu do kopce?
Ahoj Olivere,
jen k tomu, kdo asi tak můžeš být. Vrtá mi hlavou ... znala jsem jednoho, co měl psa a jednou měl takový ... ehm ... nápad, že se dá raději na motýly.

Tak zas někdy. Trhněte si!

Na životě miluji jeho rozmanitost, každý den mě nasere někdo jiný.

Není tady

#85 13. 6. 2008 14:47

Ketzy
♥------

Zdravím všechny kolobrnďáky.gloria Vám se to okolo Prahy jezdí, když tam máte převýšení 2m na 10km, ale co já, chudák, na Šumavě. Ať se podívám kam chci, samej kopec. A pořádnej - bydlím kousek od Zadova. A teď - babo (nebo dědku) - raď. Chci si taky koupit nějakou brndu, ale nevím vůbec jakou. Chci jezdit spíš jen po silnici, i když les se nevylučuje (už rostou...). Když jsem se v krámu ptala na koloběžky, tak se mi prodavačka zeptala, kolik tomu dítěti, pro který ji chci, je. No a když jsem jí řekla, že jí chci pro sebe, měla z toho druhé vánoce, natož aby mi poradila. Že prej maj jenom dětský. I když při mé váze 59kg bych jí možná taky mohla mít. Tak bych od vás chtěla nějakou tu radu. Budu jí taky vozit v autě, aby byla pořád v pohotovosti, tak ne žádného mamuta, něco takového malého, milého a spolehlivého. Možná i se sedačkou, ale to nemusí být. I když stát celý ten kopec ze Zadova dolů - proč si neposedět, že jo. Tak raďte, raďte, ať mám z čeho vybírat. Díky.godlike

Upravil(a) Ketzy (13. 6. 2008 14:52)

Není tady

#86 16. 6. 2008 9:53

oliver
♥------

Alli napsal(a):

Ahoj lidičky,
tak jsem si už zase myslela, že mi to na kolobrndě jde samo a zase jsem se praštila do kotníku o zadní střed ( tentokráte jsem nezvládla polňačku s kamínky v solidní vrstvě, jinak se mi to dříve párkrát stalo při zatáčení, jak o to psal bejbif ). Jinak se mi povedlo jet minulý týden v docela slušném protivětru. Taky Vám to pak připomíná jízdu do kopce?
Ahoj Olivere,
jen k tomu, kdo asi tak můžeš být. Vrtá mi hlavou ... znala jsem jednoho, co měl psa a jednou měl takový ... ehm ... nápad, že se dá raději na motýly.

Tak zas někdy. Trhněte si!

Jo Oliver a v dávné minulosti se psem.Tak to sedí na 100%. Na motýly nedošlo, ale psa už kvůli časovému presu taky nemám.Ale dcery stále o nějakého loudí a mám pocit, že brzy povolím. Že by třeba něco sibiřského a ktomu tu koloběžku na tréning??
Oliver

Upravil(a) oliver (16. 6. 2008 9:54)

Není tady

#87 16. 6. 2008 16:04

dredule
♥------

Zdravím všechny koloběžkáře,
někdy před pár týdny mě napadlo, že by mě v tomhle hezkém počasí bavilo používat místo tramvaje koloběžku. Prozkoumala jsem internet, až jsem se dostala na toto fórum. Podle některých (no dobře, zejména Bejbifových smile nadšených ohlasů jsem se rozhodla pro koupi Crazy jetu. Za tři dny by měla dorazit do prodejny Hp-sportu... vidím to na nejdelší tři dny mého života :-)
Mám zvídavý dotaz zejména na majitele této konkrétní kolobrndy. Co je potřeba k sestavení? Sice mi v obchodě slíbili, že mi ji dají dohromady, ale přece jen ji mohou nastavit trochu jinak, než bych potřebovala, tak abych pak věděla co s tím. Je na to potřeba nějaké nářadí? Zvládne to i antitechnický typ?

Není tady

#88 19. 6. 2008 20:09

ildik
♥------

ahojte, chci se zeptat na levnejsi verzi kolobezek, jeste jsem zadnou nemela, tak se mi hned za ni nechce dat 5 tis. divala jsem se na tuhle, ta mi prijde dobra:  budu jezdit jen po meste s ditetem na zadech, takze zadna divocina :-) nemate s ni nekdo zkusenost? Diky

Není tady

#89 24. 6. 2008 8:05

bejbif
♥♥-----

Ahoj všem,

ano je pravda že jsem nadšený koloběžkář, nicméně letos jsem ještě ani nezačal. Do práce kvůli parkovacím zónám musím jezdit MHD, tak zbývá čas jen večer, když už jsou děti v pelechu ...
Do metra by mi jí vzali, to je krása, ale do příměstského busu asi ne.

Každopádně s jinými koloběžkami zkušenost nemám, tak nemůžu radit :-C

Co se Crazy Jetu a sestavení týče, ja používám dvě velikosti imbusů a hustilku. Na seřízení výšky a sklonu představce a řídítek.
Bzrdy jsem seřídil když jsem jí koupil a od té doby na ně nesáh.
Pak ještě dobíjím baterie do světel, ale to je fakt celé :-)

Není tady

#90 6. 7. 2008 22:45

J2
♥------

Ahoj tak už jsem opět kompletní minulý týdem byl ten nejdelší co jsem v poslední době zaži nešel jsem bejbifovou cestou a objednal kolobku od kostky je skvělá vřele doporučuji.  Jen dejte si poradit doporučuji 20" ta 16" je opravdu pro děti. Vyzkoušené mám jak crazi jeta i kostku.
Crazi jet má delší rám a vejdou se na něj i dva dospělí pokud nemají 100kg.Zde bych doporučil hustější výplet.
Kostka je kratší =obratnější.
Ostatní komponenty ok i na 90kg chlapa co nejezdí moc opatrně a teren si nevybírá.

Koloběku zdar a po našem cool trhni si nohou!

Není tady

#91 13. 7. 2008 20:46

Petka365
♥------

Ahoj všem nadšencům kolobrnd kapitulation,
jsme již babi a děda a jen týden jsme nadšenými majiteli kolobrnd...vzniklo to takto:  přijel k nám vnouček 4 a půl letý na prázdniny. První co bylo, pořídili jsme mu koloběžku. Ještě než jsme dojeli z obchodu domů, tak jsme se dohodli, že si je koupíme také. Nic lepšího jsme nemohli udělat. Protože jsme z Beskyd, sjíždíme s vnukem každý den kopečky a děsně si to užíváme. Je to úplně jiný požitek, než kolo. Je pravda, že jsme  koupili koloběžky bez výběru a vlastně takovým tím hektickým zůsobem..
máme nějaké obyčejné, které jsou v každém sportu,
http://www.intrea.cz/static/intrea-street.pdf
ale co,... na chvíli vydrží a pak si třebas pořídíme něco supr...:-). Ono na začátky to chce asi vychytat mouchy a mušky. Takže kolobrndám zdar a všem přejeme supr zážitky. Peťka a Láďa z Frýdku-Místku supermario

Upravil(a) Petka365 (17. 7. 2008 18:04)

Není tady

#92 18. 10. 2008 10:50

Alli
♥♥-----

Ahoj lidičky
zase jsem se dostala jednou za uherskej rok k internetu - babinetu. Zdravím Olivera! Člověče, taky už bafana nemám ( asi už pátý rok a naši přišli taky ö svého choďáka ). Podmínky na nového se mi vytvořit nepodařilo jak časově, tak i prostorově a tak mám alespoň králíka, co má docela slušné přivolání . Jinak k příspěvku J2. Jsem baba, co má 180 a váží prakticky cent. S tím už jsem si Crazy Jeta pořizovala, takže jsem si ho objednala rovnou s  hustším výpletem a nemohu si stěžovat. Jen když ho chci přifouknout, tak se mi docela kroutěj prsty - hlavně u malého kolečka. Brzdy jsou zatím fakt držák, ale nechci to zakřiknout. Jen si musím čas od času kontrolovat uchycení řidítek, ale to je věc kontroly vozidla před jízdou. Minulou zimu Crazy trochu utrpěl od soli, ale jinak nemám připomínek.  Dále sleduji, že tady kolem koloběžek přibývá a i v obchodech už mají trochu zájem. Před rokem a půl to byla bída.
Tak si trhněte a užijte si ještě slušného počasí milí příznivci koleběžek, kolobrnd, kolobek, ...

Na životě miluji jeho rozmanitost, každý den mě nasere někdo jiný.

Není tady

#93 3. 12. 2008 14:09

lukrecia
♥♥-----

Ahoj kolobezkari smile jsem rada, ze jsem narazila na tohle forum a usetrim si tak projizdeni ruznych recenzi na kolobrndy smile rock
bydlime na vsi a chlap chodi kazdy den na vlak - celkem 4 km. A pak dojizdi do Prahy, kde cestuje mestkou. Toz jsem se rozhodla, ze mu koupim k narozkam brdnu... se teda prohnu, ale coz, snad mu udela radost smile Nadchla me ta vase crazy jet smile taky se mi libi vetsi predni kolecko.. no ale zas jak v ty MHD, ze jo... a na MIBU to asi tusili, toz udelali novou brndu a to typ Master, ktera je jako Jetka, ale je skladaci, takze pujdu nejspis do ni.. co si o ni myslite?tummenupp

Není tady

#94 3. 12. 2008 16:19

baobab
♥♥-----

lukrecia napsal(a):

Ahoj kolobezkari smile jsem rada, ze jsem narazila na tohle forum a usetrim si tak projizdeni ruznych recenzi na kolobrndy smile rock
bydlime na vsi a chlap chodi kazdy den na vlak - celkem 4 km. A pak dojizdi do Prahy, kde cestuje mestkou. Toz jsem se rozhodla, ze mu koupim k narozkam brdnu... se teda prohnu, ale coz, snad mu udela radost smile Nadchla me ta vase crazy jet smile taky se mi libi vetsi predni kolecko.. no ale zas jak v ty MHD, ze jo... a na MIBU to asi tusili, toz udelali novou brndu a to typ Master, ktera je jako Jetka, ale je skladaci, takze pujdu nejspis do ni.. co si o ni myslite?tummenupp

Tak já sem měla úplně stejnej problém, akorát tu koloběžku chci pro sebe:-) chtěla sem jít právě do crazy jet tongue moc tomu sice neorzumím, ale na různejch fórech ji vychvalujou do nebe smile akorát sem přemýšlela právě, jak s tou skladností, potřebovala bych ji do vlaku a tak... no a tímhle příspěvkem si mi zdá se vytrhla trn z paty:) vypadá fakt dobře, až se konečně rozhoupu, asi do ní půjdu:supr:
Není tady náhodou nějakej koloběžko-technickej tip, kterej by mohl poukázat na nějaký případný mouchy, které by tahle skládačka mohla mít??kapitulation

Není tady

#95 3. 12. 2008 16:26

lukrecia
♥♥-----

baobab napsal(a):

lukrecia napsal(a):

Tak já sem měla úplně stejnej problém, akorát tu koloběžku chci pro sebe:-) chtěla sem jít právě do crazy jet tongue moc tomu sice neorzumím, ale na různejch fórech ji vychvalujou do nebe smile akorát sem přemýšlela právě, jak s tou skladností, potřebovala bych ji do vlaku a tak... no a tímhle příspěvkem si mi zdá se vytrhla trn z paty:) vypadá fakt dobře, až se konečně rozhoupu, asi do ní půjdu:supr:
Není tady náhodou nějakej koloběžko-technickej tip, kterej by mohl poukázat na nějaký případný mouchy, které by tahle skládačka mohla mít??kapitulation

Baobab, doufam, ze zadny mouchy mit nebude smile prave jsem ji objednala smile Mam trochu cukani, objednat brndu i pro sebe, ale uvidim, jestli na ni bude chlap jezdit a kdyz ne, vezmu mu tu jeho big_smile No a kdyz jo, zkusim sehnat jinou z druhy ruky smile  Treba se Bejbif bude chtit zbavit te sve, aby si mohl poridit tu rozkladaci visslavisslavisslastolt

Není tady

#96 3. 12. 2008 17:26

baobab
♥♥-----

Jé tak pak dej vědět jaká je spokojenost. Vím, že určitě bude, ale dej vědět jak velká smile

Není tady

#97 3. 12. 2008 17:28

lukrecia
♥♥-----

No jasne, vedet dam smile Psali mi, ze by mela byt doma do Vanoc a chlap na narozky 11.1. smile tak mu to dam k Vanocum + k narozeninam + k svatku (ten ma zas v unoru) - to se mi to hezky sfoukne vsechno najednou smile

Není tady

#98 4. 12. 2008 8:18

bejbif
♥♥-----

Ahoj všem,

nechci vám brát iluze, Master je určitě dobrej počin a kdybych neměl svýho CrazyJeta, tak o ní asi uvažuju.
Nicméně je potřeba počítat s menší tuhostí rámu do terénu, nižší nosností a především, skládání je pěknej vopruz a chvílo to zabere. V pražské MHD jsi vpohodě v metru, ale v busu či tramvaji to je otázka. Navíc ja cestuju příměstskou a nastupuju přes přední dveře a tam bych se s ní neprotáh ani ve slořeném tvaru ...

Todle mi docela vadí, všichni si stěžujou, jak do Prahy všichni jezdí autem a když by člověk i rád jel na koloběžce aspoň zpátky, protože v práci nemá možnost se po príjezdu osprchovat a převlíct, tak nemáš jak bo tě do MHD nevemou.

Každopádně chybu si určitě neudělala, stojí to za zkoušku. Pokud k ní mají originální pytel na přepravu, neváhal bych nicméně bych se podíval i na model Comfort.

Není tady

#99 4. 12. 2008 13:04

lukrecia
♥♥-----

Zjistovala jsem u vyrobce, jak je to s nosnosti apod... a napsali mi, ze ma jinak stejne parametry jako prave crazy jet... Ad mensi tuhost ramu - chlap s ni v nejakem extra terenu jezdit nebude, takze to neni problem smile No a ja doufam, ze to skladani nebude narocne. Potazmo ji muze slozit ve vlaku a pak uz jen prenest do MHD. Ale je fakt, ze s tou MHD je to pekna pakarna...
Jinak na comfort jsem koukala, ale mne se libi to vetsi predni kolo smile proto jsem volila mastera...
a co ty? Nebudes comforta porizovat?
Btw, jeste jsem se chtela zeptat na destkou sedacku.. predpokladam, ze mas nainstalovanou klasickou cyklosedacku dopredu - nemeni to nejak teziste brndy? Nebo, nemusis menit techniku jizdy, kdyz jedes s deckem? Prave jsem si rikala, ze bych si pripadne poridila jetku se sedajdou - mam rocniho prcka a kdyz razime do mesta, byli bysme rychlejsi smile Pze sice mame vozik za kolo, ale s tim jsme moc objemni a nechat nekde stat kolo s cyklovozikem mam strach, aby mi ho nekdo neotocil...

Není tady

#100 5. 12. 2008 9:11

bejbif
♥♥-----

Tak to je fajn, že kloub nesnížil nosnost, jak je to právě u Comfortu na 100kg.
Tuhost rámu bych nepodceňoval ani na polních cestách a v Praze při přejezdech obrubníku a chodníku z kočičích hlav.
Jaká je rychlost skládání dej určitě vědět. Video nebo aspoň pár fotek by bylo fajn :-) Každopádně má zkušenost je taková, že ani složená kolobrnda se moc dobře netransportuje, pokud není v nějakém pohodlně nositelném uzavíratelném vaku.
http://www.mibo.cz/images/batoh1-top_small.jpg

Já jsem začal dojíždět do práce MHD a v příměstském buse je trošku tlačenka, ale navíc procházím okolo řidiče úzkou uličkou a tam s CrazyJetem neprojdu. Takže bych musel dojet asi 5km na metro, ale já se děsně spotím, takže bych přijel do práce mokrej. Proto sem chtěl koloběžku ráno MHD, přes den popoject po Praze a odpoledne domů už klidně z metra. Jenže kupovat kvůli tomu další koloběžku za 5-6.000 Kč abych ve finále zjistil, že mě s ní do příměstského busu stejně nepustí ...
Taky jsem uvažoval o elektrické koloběžce, jenže tam se nedá odrážet, nebo o elektrickém kole, ale tam jsou ceny hodně jinde.
Zatím to nemám vyřešené, protože cesta bus + metro mě pohodlně doveze do práce vzdálene 20km za nějakých 50-60 (ode dveří ke dveřím) a ještě si něco pěkného počtu. Nicméně i tak mě to ročně stojí 7.270 Kč a pro své zdraví nědělám nic. Mno aspoň nejezdím autem ...
http://ekolo.cz/uploads/images/evt400e/detail01.jpg http://ekolo.cz/uploads/images/xtreme/hlavni.gif

Co se dětské sedačky týče, tak tu má na své koloběžce žena namontovanou přesně takhle i s košíkem, aby mohli přímo do supermarketu.
http://www.jeldovi.cz/fotky/kolobezka/mibo_crazy_jet_017_small.jpg http://www.jeldovi.cz/fotky/kolobezka/mibo_crazy_jet_018_small.jpg
Problém je ten, že se má přišroubovat přesně na místě kde je navařená trubička na brzdu. Na těhle obrázcích je vidět, že na tom držáku je prolis, tudíž je to namontované přes tu trubičku. Mě poslali verzi bez prolisu a já to musel dotáhnout přes tu trubičku. Dítě je totiž jinak strašné nízko a sedačka ti vadí při odrazu.

Já s ní musím styl jízdy trošku měnit, protož jsem dlouhý, nicméně nic nevyváží pocit dítěte před sebou, které ti může ukazovat co vidí, radit ti kam jet a nemusí ti čumět do zadku :-)
Každopádně je třeba počítat s tím, že se dítě musí naučit držet, protože odrazy se přenáší i na něj, tudíž se odrážíš míň intenzivně a osvědčila se nám dětská helmička s kšiltem, aby se dítě hlavou nebřinklo do představce.
Jinak malá měla projížďky moc ráda, teď už je na sedačku velká a dostane svojí koloběžku :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí