Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 4. 2007 14:09

Alli
♥♥-----

Re: Koloběžka pro dospělé

Tak pak po prvních kilometrech shodnotíme. Už jsem nervózní jak sáňky v létě, co to se mnou udělá. Včera jsem viděla chlapíka na nějaké žluté kolobrndě, ale byl moc daleko. Nevím, co to měl. Snad nějakou z těch náchodských, ale ty jsou strašně drahé.
Koloběhu zdar!

Na životě miluji jeho rozmanitost, každý den mě nasere někdo jiný.

Není tady

#27 23. 4. 2007 11:16

bejbif
♥♥-----

Tak uz mam tez objednano.
A natesen sem stejne, ani nebudu moct dospat :-)

Není tady

#28 26. 4. 2007 11:39

bejbif
♥♥-----

Tak jak Alli uz ti prisla?
Kdyztak se pochlub, zkusenosti a tak :-)

Není tady

#29 26. 4. 2007 12:43

Alli
♥♥-----

Ještě musíme pár dní vydržet. Volali mi, že prý jestli trvám na objednané barvě. Nastříkali mi ji prý tmavší, než jsem chtěla. Tak jsem jim v dobrém rozpoložení řekla, že trvám a že ji tím pádem budu mít k narozeninám. Darem mi ji nenabídli, jen prý že pošlou teda i kytku. A teď se smažím ve vlastní šťávě, že už jsem ji mohla mít!
P.S.: To víš, že se pochlubím.

Není tady

#30 2. 5. 2007 15:05

bejbif
♥♥-----

Mno tak já mám už drobečka doma a popravdě, skáču radostí :-)
Povozila se celá rodinka a kamarádi a asi budem pro ženu kupovat další s dětskou sedačkou.

Pár foteček naleznete na mé stránce. Chci tam postupně přidat další a snad i nějaké zkušenosti, povídání a možná kratičké video ...

http://rcmodelar.aip.cz/fotky/kolobezka/mibo_crazy_jet_002_small.jpg http://rcmodelar.aip.cz/fotky/kolobezka/mibo_crazy_jet_014_small.jpg

Není tady

#31 3. 5. 2007 7:50

Alli
♥♥-----

No nádhera! Jak stroj, tak i to, že jsi spokojený. No úžo. Já ji stále ještě nemám. Dnes v noci se mi o ní ovšem zdálo, jen už přesně nevím co ... Oni mne vzali za slovo a dříve ji asi nepošlou :-/. Mají na to nejvýše čtyři pracovní dny vč. dneška. Jinak za sebe neručím :-D.

Není tady

#32 7. 5. 2007 7:44

Alli
♥♥-----

Ahoj Bejbifi, tak jsem se dočkala. Mám ji doma.
Trochu jsem si zapřemýšlela nad podložkou u kol, když jsem ji sestavovala. Nepodobalo se to ničemu, co jsem kdy měla doma. S mým technickým talentem jsem nevěděla hned, jestli ji mám potvoru dát blíž středu nebo vně.
Jako malá jsem kolobrndu neměla, takže to je pro mne nové, ale příjemné ( lehce nejisté, ale to se při těžišti tak vysoko, jak mám, dá čekat ). Trochu mne znejisťuje, jak konstrukce pod mojí váhou pruží ( ale má unést až 150kg, takže klid ). Docela mne rozveselilo ( protože to vždy dobře dopadlo ), že mi nefunguje rychlá automatika ruce-brzdy jako na kole, když mám zabrzdit. Nebyla jsem s ní zatím moc daleko, takže další zkušenosti zatím nemám.
A co ty? Kolik km už máte společně na kontě?

Není tady

#33 9. 5. 2007 9:12

Alli
♥♥-----

Tak už jsem se odvážila kousek dál. Tak splavená už jsem dlouho nebyla a pro moje nohy je to dost auvajs ( ale nic s čím bych nepočítala ). Pružení koloběžky už tolik nevnímám.

Není tady

#34 9. 5. 2007 22:57

bejbif
♥♥-----

Ahoj, tak gratuluju ke koloběžce!
Určitě dodej nějakou fotečku. Na jejich webu jich je málo a člověka potěší jiný design.
Horské kolo pro mě není takovej mazlík, jako brnda :-)

Mi už objednali druhou pro ženu. Strašně se jí to líbí.
A jestli tě to uklidní, tak mě nohy po cca. měsíci přestali bolet úplně. Sou unavené to ano, ale nemám už křeče.
Pravda je že každý den jedu minimálně 2km do práce a zpět, ale je to zkopce a pak zase do kopce.

Osvědčilo se mi do odrazu dát "celé tělo". Jakoby protáhnout pohyb zádama a nenechat odraz jen na noze.
Těžko se to popisuje, něco jak při plavání ...
A samozřejmě střídat pravidelně nohy.

Není tady

#35 10. 5. 2007 8:24

Alli
♥♥-----

Ahoj.
V těch pohybech se zdokonaluji. Jen pravá noha je jaksi nešikovnější a včera přišla k úhoně. Jela jsem po dláždění. Drncalo to a já dávala pozor víc na balanc nebo co a škrtla jsem si kotníkem o svůj stroj. Trochu mi to rozhodilo kecky a než jsem z toho povrchu sjela, ještě jsem si dala repete. No noha u kotníku trochu spuchla, ale dnes je tam už jen modřenice.
Do práce bych na ní ale nemohla, pokaždé jsem splavená jako závodní kobyla ( holt kilka navíc jsou znát ). A bez střídání nohou se neobejdu ( ačkoli jsem předtím měla strach, že se jedna nožka bude ulejvat ...
Tvoje žena je šťastnej člověk. Já tak hravý protějšek nemám.
Jinak co se týče fotek, tak Tě asi zatím zklamu. Nejsem na to technicky vybavená a asi hned tak nebudu ( já vím, že se z doby kamenné hrabu pomalu ). Teď mám tu smůlu, že můj zaměstnavatel zavírá firmu a novou práci zatím nemám. Bohužel příjdu i o internet, takže mi nezbyde, než si občas zajít na počítač do knihovny.
Ale ono nějak bude ... nás pesimisty může život jedině příjemně překvapit.
Mějte se hezky koloběžkáři.

Není tady

#36 10. 5. 2007 15:29

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

přemýšlím, že bych si také pořídila koloběžku,kolo nechci.Chtěla bych na ní vozit i dceru ze školy.Co říkáte téhle.Já tomu moc nerozumím.

http://jizdni-kola.profishop.cz/cyklist … hampion-1/

Není tady

#37 10. 5. 2007 22:47

host5522
Host

Jak tady průběžně čtu tuhle debatu, začínám o kolobrndě taky přemýšlet...    tummenupp

Co říkáte na tu, kterou navrhuje Linda v příspěvku 36????????????????????????? Je levná...

Vím, je to naivní otázka, ale jaký mám čekat rozdíl od koloběžky za 3 tis a za 10 tis? Chtěla bych třeba 2x týdně jezdit hodinu po zpevněné cestě. Chci to jen pro zpestření.

#38 11. 5. 2007 9:19

bejbif
♥♥-----

Tu kolobezku co ukazuje Linda vyrabi firma HOTA. Cetl jsem na ne na nekolika mistech nechvalne recenze. Mimo jine tady.
Tam me neudivil ani tak perfekcionisticky pohled na produkt, jako nevstricne jednani jednatele firmy HOTA v e-mailove korespondenci.

Dalsi bylo na Mushingu, kde nekdo psal, ze meli HOTU a 12 lety kluk na ni jel a skocil z obrubniku a ram praskl. Poslali ho do HOTY na reklamaci (v zaruce) a on se za 2 mesice vratil, svareny.

A to me odradilo i pres nizkou cenu.

Nechtel jsem davat za kolobezku skoro 5.000, ale preci jen vazim bez nakladu 89 kg, jezdim po dlazebnich kostkach, sjizdim (spis skacu) z obrubniku dolu apod.
Navic kolobezka svou konstrukci ma urcite mene pevny ram nez kolo, protoze neni spojen do ctverce, ale do U. Strasne zalezi na kvalite a provedeni.

Mibo na ram Crazy Jet zvysuje zaruku na 5 let. Rekl sem si ze jim asi verim ...

Nechal jsem na svem Crazy Jetu projest postupne zenu, svou rodinu a rodinu kamarada.
Ve vysledku kupujem druhou a kamarad 4 pro celou svou rodinu.
Kolobezka je proste super maly dopravni prostredek presne mezi pesi chuzi a kolem.

Není tady

#39 11. 5. 2007 9:48

host5522
Host

Bejbife, dik moc.

Já jsem pak pročítala celou diskuzi a koukala jsem i na tu tvou a líbí se mi.
Ale nemá moc nízko řídítka?? Nebolí tě z toho záda? Já bych s hmotností problém neměla, vážím asi 70, ale měřím 180 - ale to ty asi taky co (teda minimálně tolik) wink

Jinak je moc pěkná, snad bude i kvalitní a za částka do 5 tis by byla ještě ucházející.
Kuknu na stránky výrobce a je možné, že do toho taky půjdu.
Ale raději bych si ji už smontovanou koupila v obchodě (a předtím vyzkoušela), než aby mi dorazila domů v úzké podlouhlé krabici smile

#40 11. 5. 2007 14:37

bejbif
♥♥-----

Merim 182 cm a taky jsem neveril a telefonoval s vyrobcem jestli ji dokaze udelat vyssi. Rozmluvil mi to a ted jsem rad.

For je v tom, ze stojis v predklonu a ne vzprimene. V podstate jako kdyz bezis. Skus bezet vzprimene, budes vypadat komicky ...
Podivej se na ten muj odkaz, jak tam pozuju. Pribudou jeste fotky a video z jizdy, zrovna na tom pracuju.
Navic diky predstavci (narozdil treba od Kostky) muzu posunout vysku jeste o 4cm vysse.

Zkratka vysky se fakt neboj! Z kopce na tom jedes jak na lyzich a vpredklonu, prijde ti to automaticke a vubec te zada neboli (a to na nich vozim jeste tak 2-5kg batoh). A na rovine mas pohyb celym telem a naopak zada propinas do roviny.

Není tady

#41 11. 5. 2007 15:03

honec
♥------

Ahojky, můžu se taky připojit do diskuze o koloběžce?
Bejbife, taky se rozhoduju mezi koloběžkami, které jsi měl v hlédáčku i ty - od firmy MIBO a KOSTKA. Proč jsi nakonec vybral koloběžku od MIBO?
Bojím se hlavně kvůli své výšce, měřím cca 187, myslíš po osobní zkušenosti, že by mohla být vhodná i pro mě?
Chtěl bych na ní jezdit denně do práce (cca 6 km tam a zpátky) s batohem na zádech...tudíž mám strach, abych nebyl nějak moc v předklonu.
Předem moc dík a koloběžkám zdar tongue

Není tady

#42 11. 5. 2007 15:19

bejbif
♥♥-----

Jak sem tu psal, srovnej si cast mezi vydlici u Miba a u Kostky. U Miba se da postelovat vejs a to o dost. Proto sem se rozhod.
MIBO se mi designove libi min kvuli divnemu zdvojenemu ramu, Kostka vypada elegantne. Ale nakonec sem se do ni strasne zamiloval a jak vidis u me na fotce, presne v tom zdvojenem ramu se da chytnout a je tam i teziste.
Takze na schodech ji bafnu a jdu.
http://rcmodelar.aip.cz/fotky/kolobezka/mibo_crazy_jet_008_small.jpg

Jinak denne dojizdim 1km tam a 1km zpet + vecerni projizdka po vesnici. Zada me naopak prestali od vecneho sezeni za PC bolet :-)

Jinak se podivej na tuhle fotku, ta me moc pomohla:
http://www.mibo.cz/images/momentky/4_generace.jpg

Není tady

#43 11. 5. 2007 18:31

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

tak jsem dnes vyrazila do města na obhlídku nějakých koloběžek, s tím, že si jí pak objednám na netu, ale výběr nijak valný.Bojím se, objednat si ji bez toho,že si vyzkouším výšku řidítek.
Dalším mým favoritem na netu je koloběžka Pepa.Cena je fajn.Co vy na ní zkušení kolobrnďáci? smile
http://www.kolobrndy.pc.cz/nabidka.htm

Není tady

#44 11. 5. 2007 19:40

bejbif
♥♥-----

Mno koloběžky v kamených obchodech to je utopie. Teda alespoň tady v Praze. Jel jsem jen v Parku Hostivař v jednom sportu 1m v prodejně na Gepardu.

Co se Pepy týče, nepřijde ti na jeho webu něco podezřelého ve srovnání s MIBO? Třeba jako že popisy jsou si strašně podobné, dokonce i formátováním? A koloběžky jak kdyby si z oka vypadly?
Je to prosté, Pepa dělá v továrně, kde si MIBO nechává na zakázku dělat rámy. Okopíroval si je, maličko to pozměnil a ...
Todle já podporovat nebudu!

Mimochodem Bizon má o 2cm nižší světlost (výšku stupátka nad zemí) takže jízda po hrbolaté polní cestě nebo v lese může být složitější.

Skoro to vypádá že mě MIBO platí co :-) Je to tím, že jsem 14 dní strávil pečlivám výběrem koloběžky. Ani jsem si jí nemoh dopředu vyzkoušet.
Nakonec jsem jí objednal na slepo a podařilo se :-) Nelituju ani risku, ani těch peněz. Můj Crazy Jet je přesně to, co jsem sháněl. Proto kupujem druhou manželce ...

Není tady

#45 12. 5. 2007 14:24

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

tady v Budějovicích je to snad ještě horší.A když se člověk sveze 1m po prodejně, tak toho stejně moc nepozná.

je pravda, že MIBO a Pepa jsou si velice podobní. Nenapadlo mně to zkoumat.
Je fajn,že si vybral hned napoprvé.Doufám, že se mi to taky povede.Chci spíš silniční verzi, takže mi nižží světlost nevadí.

Není tady

#46 12. 5. 2007 18:11

keny
♥♥♥♥♥--

keny napsal(a):

http://www.kickbike.cz/ a co tohle?

Jak jsem psala manžel už jí má doma objednal si jí ,ale nějak bez vidlice tu si tam dával karbonovou a jiný představec nebo co ,to je jedno..má černou tu závodní a jezdí na ní asi 10 dní a to ob den po 25km a jak dřív dělával triatlon, tak teď ríká ,že tohle je opravdu makačka prý zatíná snad všechny svaly na těle včetně rukou a zad...nohy střídá bez toho se neobejde....
Průměrnou rychlostí jede tech 22km/hod a z kopce to valil 51km/hod a to jsem doma dost řvala ,že neměl helmu:-D!!!!!!
No je s ní velice spokojený a je rád ,že vyměnil silniční kolo za kolobrndu a já jsem taky vlastně ráda ,protože na kole trávil tak cca 3 hod pak šel běhat a někdy i plavat a to mi štvalo teď zmizí na cca na 2 hod a je spokojený..
No jsem jasně rohodnutá že po druhém dítěti jsi jí jdu koupit taky a budu hubnout co se do mě vejde:-D...

Jinak cenově byla drahá vyšla cca na 15 000,-,ale jak říkám prodal silniční kolo...jinak je to darda to uznávám,ale byli jsme se kouknout na závodech a je vidět ten rozdíl myslím i v odrazu,pružení a hlavně postoji při jízdě tahle má dobrý "úhel" člověk na ní jakoby běží a přitom leží no chce to vidět...ty závody byli zajímavé....

J eto pěkný....nejsem zrovna sportovec,ale tohle se mí začlo líbit

http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

#47 13. 5. 2007 13:06

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

tak už jí mám doma.Koupila jsem jí ve Sportisimu- Keller 16". Jezdí se na ní dobře. Nechali mě jezdit v obchodě.Takže jsem to tam dvakrát objela cca 100m.
Pro začátek mi to stačí.Třeba jí pak nechám synovi (14) a půjdu do jiné.. smile

Není tady

#48 24. 5. 2007 15:35

Alli
♥♥-----

Čau Bejbife, tak jsem v knihovně na internetu a čtu si, jak se diskuse rozrostla. Poslušně hlásím, že kolobrnda je prima kámoš. Zrovínka jako ty - záda jak od maséra. Mimo kopečky už mi to jede docela samo. Předevčírem jsem byla při vyzvednutí synátora ze školky konfrontována s typem koloběžky z Velly Náchod. Bylo to komické ( mých 180cm a 97kg na Jetce a jiná maminka min. o 20cm menší a nepočítaně kilo lehčí na docela robustní kolobrndě ). Musím ovšem uznat, že ta naše je skladnější a taková šikovnější do ruky. Kdybych měla vyběhnout schody s tamtou, tak teda nic moc ....Jinak těm ostatním tady: nepodceňujte světlost. Vždy se na chodníku i jinde najde místo, kde můžete chytnout podvozkem ( u nás v pohraničí, kde spousta chodníků vypadá, že jsou z doby bombardování před více než 60 lety ). Jinak se sháněním koloběžky je to asi skoro všude stejné. V našem krajském městě, když jsem se na to zkoušela ptát, tak na mne prodavači zírali jak vydra na teplou vodu. Nevzdělanci ... Dávám za pravdu Keny. I já se na kolobrndě odrovnám rychleji, než na kole a to se v dnešní uspěchané době počítá. Příjemně utahaná a ještě mi zbyde trochu času na jiné aktivity ( ať už je to šprtání, rodina nebo něco jiného ). Tak se všichni mějte, nezahálejte a koloběžky prohánějte!

Není tady

#49 25. 5. 2007 13:23

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

také zdravím všechny koloběžky a koloběžce. Jak vám to jezdí? Mě to docela chytlo, jezdím denně.Co jsem dřív chodila pěšky 15 min. mám zmáknuté za 5. Je to fajn. smile

Není tady

#50 31. 5. 2007 20:01

Kejklířka
♥------

Tak nám včera odpoledne konečně přišly koloběžky! Manžel a starší syn měli narozeniny, tak to byl super dárek. No a aby to našemu prvňáčkovi nebylo líto, dostal taky jednu. Rozbalovat jsme začali první tu pro nejmenšího. Měl velkou radost, jen ta oranžová barva .... jaksi nebyla prý to ono. Pak jsme vybalili druhou krabici s kolobrndou pro staršího syna. V tu chvíli propukl malej v srdceryvný pláč. Jak jsme mu to mohli udělat, že jemu jsme koupili tu "hnusnou" oranžovou a bráchovi tak krásnou modrou. Že ho asi nemáme dost rádi ... slzy jako hrachy a trvalo nám půl hodiny, než jsme ho alespoň trochu uklidnili. Spát šel ale s tím, že ji nechce ..... :-). Dopadlo to samozřejmě dobře - právě se vrátili z projížďky a na mou opatrnou odpověď , jaká je kolobrnda se ozvalo hurónské " Dobrááá je". Zítra si budu taky objednávat jednu, teď, když mi ta synkova nakonec nepřipadne.
Když budete chtít vyzkoušet brndy od Miba a jste z Prahy a okolí, tak se stavte :-)).

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí