Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 3. 2007 15:02

Alli
♥♥-----

Koloběžka pro dospělé

Tak jsem se asi neúplně vyjádřila v nadpisu. Prosím, kdo máte zkušenosti s koloběžkou pro dospěláky?

Na životě miluji jeho rozmanitost, každý den mě nasere někdo jiný.

Není tady

#2 26. 3. 2007 16:36

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Koloběžka pro dospělé

Mám, nedávno jsem si jednu koupila od firmy Hota, typ Kaja se sedlem. Nejdříve se mi zdálo,že to moc nejede a pak jsem zjistila, že jsem ztratila grif jak na ní jezdit. Nyní frčím o106.
Mám ji pro to, abych zajistila rychlý pohyb svému psu ve chvílích, kdy ho nemohu dát z vodítka. Tak běží vedle mne. Docela jí to baví.

Není tady

#3 26. 3. 2007 17:10

Bára1
♥♥♥♥♥♥-

My na ní s kamarádkou jezdíme o dovolených z hotelu k moři. Je to super.

Mám jí bez sedla a nohy jsou z toho super vytvarované tummenupp.

Upravil(a) Bára1 (26. 3. 2007 17:12)

http://tt.lilypie.com/bRvIp1/.png

Není tady

#4 27. 3. 2007 7:13

Alli
♥♥-----

Dík. Také jsem potkala paní, co měla sebou bafana. Mazali to tak rychle, že nepřipadalo v úvahu je stopnout a ptát se. Partner té paní jel se psy první a ona na koloběžce s jedním psem. Evidentně musheři se smečkou na tréninku. Mívala jsem také pejska a momentálně na to nemám podmínky ... tak jsem se jen kochala jak jim to odsejpá.

Není tady

#5 27. 3. 2007 9:22

Bára1
♥♥♥♥♥♥-

Psa jsme měli také. Jednou, ale byl to zážitek jen pro náročné. Jelikož není naučený běhat u nohy, tak to párkrát vypadalo, že psa dostaneme vlastní vinou na invalidní vozík.

http://tt.lilypie.com/bRvIp1/.png

Není tady

#6 16. 4. 2007 13:25

bejbif
♥♥-----

Pardon omlouvam se za trosku off-topic prispevek, ale zajima me prave zkusenost z Hota Kaja verze bez sedla.
Jezdim ted na skladaci kolobezce po meste, ale i kdyz ma nafukovaci kolecka, tak je to takove drkocani. Chtel bych kvalitnejsi kolobezku, ale porad takovou, aby se mi vesla do kufru auta.

Kaja mi z nabidky Hota prijde dobra (kdyz nepocitam Matej 2). Ovsem protoze nikde na netu nemuzu najit fotku dospleho cloveka na ni, spatne se mi odhaduje, jestli jsou riditka nizko a clovek se musi ohybat, nebo jsou dostatecne vysoko.
Rad bych znal nazor nekoho kdo ji ma, nez vyrobce (kteremu jsem samozrejme napsal). Merim okolo 182cm.

A jeste dotaz, kupovali ste ji na dobirku, nebo je nekde, mimo vyrobny v Ostrave, k videni? Nejlepe v Praze :-)
Dekuju moc.

Není tady

#7 16. 4. 2007 16:36

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Mám ji a myslím, že se řídítka asi dají nastavit výše. Ale neumím to, takže neporadím. Napiš firmě Hota a zeptej se. Mě stačí ta výška se kterou kolběžku poslali - a měřím 170 cm.

Pri výběru je také dobré se koukat na nosnostv kolběžky. Jinak ta Kaja koloběžka vůbec nekodrcá. má také dost velká kola a do kufru krátké Octavie se mi vejde, ale tam se vejde i kolo pro dospělého.

Není tady

#8 16. 4. 2007 16:39

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Bejbife, tak tam nepiš, napsala jsem nakonec sama protože mě to začalo zajímat. Tak ti napíšu až mi odpoví.

Není tady

#9 16. 4. 2007 17:21

Jessie
♥♥♥♥♥--

Hlavně si kup dost kvalitní, já měla takovou tu mrňavou skládací - řídítka na sobě měla jakýsi čudlík a dala se povytáhnout do jaké chceš výšky. Ten čudlík, zapadl do dírky v pevné části řídítek. Za čas se ochodil a tak když jsem jela, tak se třeba sám zmáčkl a spadl do nižší dírky a já málem letěla přes řídítka.

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#10 16. 4. 2007 17:53

bejbif
♥♥-----

Já už jsem tam napsal v neděli :-) Mě spíš zajímal názor uživatele než prodejce. A oni na webu nemaj u všech modelů všechny informace ...

Nicméně jsem dnes četl článeček Koloběžky HOTA - NEKUPTE TO !!! a moc potěšen sem teda nebyl.
Přeci jen vážím 89kg tak potřebuju už něco solidního :-)

Pokud mi někdo může změřit u té Káji nejvyšší bod u řídítek (držátek) od země, tak by mě to moc pomohlo.
Díky.

Upravil(a) bejbif (16. 4. 2007 21:15)

Není tady

#11 17. 4. 2007 15:56

bejbif
♥♥-----

Tak z HOTA se mi ještě neozvali, ale Kostka ano.
Vybral jsem si tam STREET RACER 20. Ta je ale taky za dvojnásobnou cenu a není pro mě úplně vhodná (je nízká).
http://www.kolobka.cz/images/kolobezky/20/mal_sed.jpg.

Jessie: máš naprostou pravdu, už při výběru skáldací jsem si dával dobrý pozor. Mám předchůdcé téhle koloběžky, ale sem na ní, díky malým kolečkům, hodně vydrncanej.
http://www.tempish.sk/images/Obchod-sk/kolobezka/airone.jpg

Tak sem takovej docela bezradnej :-)

Není tady

#12 17. 4. 2007 18:20

keny
♥♥♥♥♥--

http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

#13 17. 4. 2007 20:37

bejbif
♥♥-----

Děkuji, vím o nich, jako o spoustě dalších.
Ale horské kolo už doma jedno mám :-)
Jde mi hlavně o to, aby o bylo malé, s nafukovacíma kolečkama a brzdama. A taky za to hodlám přiměřeně utratit ...

Není tady

#14 18. 4. 2007 9:20

Alli
♥♥-----

Měla jsem také představu, že hodlám přiměřeně utratit..., jenže jsem vyrostla do výšky 180cm a koncem MD a po MD nakynula i do šířky - 97kg. Na kole už mladýho vozit nemohu a když jedeme každý na svém, tak si hraju na večerníčka, což mne neuspokojuje. Jiného pohybu si moc neužiju, většinu času trávím postáváním a popocházením na dětských hřištích apod. K tomu mám zaměstnání, při kterém se téměř nehnu ze židle. Tedy zpět ... nakonec jsem si vybrala mj. i s ohledem na svoji hmotnost  ( pro zajímavost jsem zjistila, že někteří prodejci u stejného typu koloběžky uvádějí jinou nosnost  a často o koloběžkách mají jen obecné informace ). Teď už jen čekám na dobírku. Doufám, že jsem si vybrala dobře.

Není tady

#15 18. 4. 2007 9:37

bejbif
♥♥-----

A můžu vědět co jsi si teda nakonec vybrala?

Není tady

#16 18. 4. 2007 11:03

Alli
♥♥-----

Ten model se jmenuje Crazy Jet a je od firmy MIBO ( www.mibo.cz ). S chlapíkem od MIBO se dala telefonem o koloběžkách slušně hodit řeč. Doufám, že budu spokojená i s tou kolobrndou.

Není tady

#17 18. 4. 2007 13:32

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Bejbifi, změřila jsem výšku řidítek Kaji od Hoty, je 85 cm a přišla na to, že lze vysunout řidítka ještě o 5 cm.

Není tady

#18 18. 4. 2007 13:34

bejbif
♥♥-----

Tak ti Alli musím poděkovat. V záplavě malých koloběžek Mubo jsem tuhle přehlíd (bodejď ne, fotografie opravdu za moc nestojí).
Nicméně se zdá, že to by mohla být ona :-)

Jinak si myslím, že moje žena by se na téhle nebála jezdit (taky je na MD), jako na skládací. Jen se bojím, aby sme se o ni doma neprali :-)

Není tady

#19 18. 4. 2007 14:15

Alli
♥♥-----

Jestli to bude opravdu ten správnej stroj, tak ... rádo se stalo.  A neperte se. Kdysi jsme, jako děti, s bráchou přišli na to, že když se pereme o kolo, tak nejezdíme ani jeden.

Není tady

#20 19. 4. 2007 11:28

bejbif
♥♥-----

lepisto: díky moc, to je skoro stejné, jak to maí ostatní. Člověk by si to potřeboval skusit, aby věděl, jak se na tom vlastně dá stát ...

Jinak jsem ještě našel dalsáho, vhodnou, s podobnýma parametrama. Jedná se o PEPA bizon.
http://www.kolobrndy.pc.cz/foto/bizon01.jpg
http://www.kolobrndy.pc.cz/fotogalerie/NP5200371.jpg http://www.kolobrndy.pc.cz/fotogalerie/NP5200353.jpg

Není tady

#21 19. 4. 2007 12:52

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Mě se zdá,že má hodně nízko stoupačku.

Není tady

#22 19. 4. 2007 13:29

Alli
♥♥-----

Mrkla jsem na parametry. Rozměrově dost podobné. Stoupačka je tak standard.: 5cm nad zemí. Na obrázku to hodně zkresluje trávník. Crazy Jetka by měla mít 6cm.

Není tady

#23 19. 4. 2007 14:08

bejbif
♥♥-----

Je to tak. Světlost je 45 (u Bizona ještě o 5 méně) místo běžných 60 třeba u Crazy Jetu.
V terénu asi nevýhoda, ale zas čím níže je noha, tím menší její zatížení a tím míň bolí :-)
Pro mě je výhoda, že je o celých 50 kratší.

Pořád to tak obhlížím a tu správnou nemám. Nakonec to zřejmě bude nějaký kompromis ...

Není tady

#24 19. 4. 2007 14:50

Alli
♥♥-----

Jestli máš nebo mám tu pravou, stejně ukáže až praxe ...

Není tady

#25 20. 4. 2007 10:11

bejbif
♥♥-----

V tom máš asi pravdu. Ale když teď zainvestuju 3-5 abych zjistil, že to není ono a invetoval dalších 3-5 do té správné, to už bych si snad radši koupil novej rám na horský kolo :-)

Včera jsem stál na koloběžce MIBO Gepard. Musím říct, že mě překvapila, jak je dlouhá (= velký poloměr zatáčení) a nízká (předkon jak na kole).
Na stranu druhou když se odrazíš, tak to asi pěkně jede :-)
Jenže v předklonu s baťohem na zádech, to mě ty záda asi budou pěkně bolet. Pravda, Crazy Jet je vyšší, ale ne o moc.
http://www.mibo.cz/images/gepard_small.jpg

edit: tak jsem ještě uskutečnil rozhovor s MIBO a musím přiznat, že jsem si pár věcí ujasnil. Potvrzuji že pán mluvil velmi rozumně, neměl jsem pocit že se mě snaží ukecat, ale spíš mě donutil přemýšlet.
Začínám si myslet, že Crazy Jet bude ta co si koupím :-)

Upravil(a) bejbif (20. 4. 2007 11:18)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí