29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, dejte nějakou inspiraci co vařit ve sváteční dny a taky co budete péci. Aby to bylo stylové v duchu
svátků jara. Jo, a taky aby to nebylo zas moc složité a pracné, ještě mám uklízet!
Není tady
Asi tě zklamu ale my na svátky jara pojedeme k babičkám takže vařit nebudu
Není tady
V papiňáku si udělám slepičí polívku + nudle kupované. Naložím si 2 dny předem naklepané osolené vepřové řízky do nějaký marinády (trochu oleje, steak koření..., sojovka apod...) k tomu brambory nebo hranolky. Abych měla čas , předem si asi udělám nějakou omáčku na ohřání - asi segedin nebo rychlou verzi "svíčkové". Beránka kupuju, jinak upeču nějakou rychlou buchtu, někde tady je recept na jogurtovou buchtu s ovocem a drobenkou... Ještě koupím do mrazáku nějakou zmrzlinu jako dezert + kompot ananas + šlehačku...Stylové by bylo asi upíct jehněčí (kuře) s nádivkou, ale asi ho to jehněčí neseženu. Hlavně si udělám všechno, co se dá připravit , předem, abych se mohla v klidu válet v knížkách nebo u pohádek ....
Není tady
puccam napsal(a):
Asi tě zklamu ale my na svátky jara pojedeme k babičkám takže vařit nebudu
Neadoptovaly by babičky ještě jedny strávníky Já jim za to umyju okna
Není tady
To se jí musím zeptat aspon by nás tam bylo víííc a byla by větší prča
Není tady
asi upeču krůtu a k tomu řecký salát
Není tady
Tradiční je velikonoční nádivka (hlavička) - uzené maso uvařit doměkka, nakrájet na kostičky. Rohlíky nakrájené na kostičky zalít smetanou se žloutky, přidat uzené, nakrájené (spařené) kopřivy. Ochutit nasekanou solí, cibulkou, utřeným česnekem, majoránkou, pažitkou, pepřem, příp. zelenými bylinkami. Nakonec vmíchat ušlehaný sníh a trochu oleje. Ve vymazané formě péct asi 50 min na 180 st.C. Chutná teplá i studená.
Není tady
nádivku mám ráda s játrama...
Není tady
Já vím, někdo dává i víc druhů masa, tahle je jednoduchá.
Není tady
vařit budu jeden den kuře plněné kopřivami,jako každý rok a potom nějakou hlavičku...
péct mám v plánu Jidáše,Mazanec-plněný i neplněný,beránky na rozdání,kroužky pod vejce,nafouknutá vejce,věnec kynutý s ptáčkama a koblihy
Není tady
Stalo se to nejhorší .... Manžel mi sdělil, že přinese od kamaráda půlku jehněte a já nevím , co s tím - asi kýta, kotlety apod. V životě jsem skopové nedělala, Jak ho, holky, děláte ?
Není tady
Jehněčí děláme pravidelně, soused chová ovce a zásobuje nás. Je to báječné a zdravé maso. Po naložení se dá i grilovat. Já je pečlivě rozeberu po svalech, odstraním všechen lůj a naložím do oleje s česnekem, solí, pepřem, dobromyslem, majoránkou. Pak se z něj dají dělat i minutky. Pokud budeš péct vcelku, doporučuji prošpikovat.
Není tady
jasminko jaká nafouknutá vejce?písni receptík pls
Není tady
ita napsal(a):
Jehněčí děláme pravidelně, soused chová ovce a zásobuje nás. Je to báječné a zdravé maso. Po naložení se dá i grilovat. Já je pečlivě rozeberu po svalech, odstraním všechen lůj a naložím do oleje s česnekem, solí, pepřem, dobromyslem, majoránkou. Pak se z něj dají dělat i minutky. Pokud budeš péct vcelku, doporučuji prošpikovat.
Ito, díky budu to asi píct. Zeptám se ještě jako pitomec:
Manžel to chce s bram. knedlíkem a špenátem.
Tu jehněčí prošpikovanou kýtu pečeš vcelku a pak ji naporcuješ a dopečeš? Jak dlouho se to asi peče a podlévá se to ? Pekáček vymažeš máslem, olejem nebo pokladeš nakrájeným špekem? Česnekem kýtu namatláš rovnou nebo až se to dopéká. Dobromysl je myslím oregáno ? Předem díky, nerada bych něco zmrvila, muž se na to jehněčí těší... Ach jo
Není tady
Décimo, našla jsem Ti přesný rozpis:Jehněčí kýta na česneku-500g kýty,60 g tuku, 2 cibule, česnek, 3 dkg hl. mouky, pepř,sůl. Kýtu potřít česnekem, osolit a nechat odležet v chladnu. Cibuli a česnek nakrájet na plátky,osmahnout na tuku, přidat maso,opéct, poklást plátky slaniny a lupínky másla, podlít vodou, přikrýt a péct. Během pečení přeléváme šťávou,podléváme vodou. Hotové maso vyjmout, vydusit šťávu na tuk, zaprášit hl. moukou, osmahnout, zalít vodou a povařit. Šťávu přecedit a přelít porce masa, podávat s bramb. knedlíkem. (Já mám ráda bylinky, přidávám je). Lépe je péct déle při nižší teplotě.
Není tady
pony napsal(a):
jasminko jaká nafouknutá vejce?písni receptík pls
udělám si klasické šlehačkové těsto(smetana ke šlehání,mouka,tuk)-vyválím,vykrajím vajíčka a upeču na230C a po nafouknutí snížím a dopeču...vychladlé "zadama" slepuji k sobě marmel nebo čoko a zdobím
Není tady
Jako děti jsme měly moc rády boží milosti- nudlové těsto, nakrájené vroubkovým nožem, smažené, obalované v cukru.
Není tady
klasika-údené mäso, šalát, vajíčko na tvrdo a chren.
a každý rok mám ešte naloženú zbojnícku a upečenú sacherovu tortu.ale teraz ideme na chatu, tak neviem. čo.
Není tady
Jasminko, buď tak hodná a napiš pro nás, klasického šlehačkového těsta neznalé, přesný poměr. Díky moc
Není tady
klasické šlehačkové těsto
2 hrnky polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání( šlehačka), 1 100% tuk
Vypracujeme těsto, dáme odpočinout do lednice.Vyválíme,vykrájíme tvary a upečeme.Horké obalujeme v moučkovém cukru
Není tady
Kdo může tučnější těsto, tak jsou dobré:
Rohlíčky šlehačkové těsto:
250 g Hera
1 šlehačka
3 hrnky hladké mouky
trošku soli
Vypracujeme těsto, necháme 1 hodinu uležet ve fólii v chladničce.
Vyválíme kruh, rozřežeme na trojúhleníčky, naplníme, zavinujeme od širší strany ke špici, rožky vložíme dovnitř aby při pečení moc nezhnědly, ohneme do tvaru rohlíčku.
Nejraději plním povidly, strouhanými ochucenými jablky - přidat trošku strouhanky nebo strouhaného perníku, ořechy mleté spařené horkým mlékem+trošku cukru, ochucený tvaroh+rozinky = tyhle náplně zaručeně nevytečou.(nevyteče ani maková ale tu nemám ráda)
Není tady
tada holkyy jak to tu čtu... VY JSTE ALE TAAAK ŠIKOVNÉÉÉÉÉ !!!!!! ufff, tak to hezky na velikonoce chystáte... a já je tak nemám ráda.-(( u nás je tradicí pecynek, neboli šoudra, je to chlebové těsto ve kterém je zapečeno uzené, klobásky a takové dobroty, krájí se to pak jako normálně chleba...
Není tady
Ajax napsal(a):
tada holkyy jak to tu čtu... VY JSTE ALE TAAAK ŠIKOVNÉÉÉÉÉ !!!!!! ufff, tak to hezky na velikonoce chystáte... a já je tak nemám ráda.-(( u nás je tradicí pecynek, neboli šoudra, je to chlebové těsto ve kterém je zapečeno uzené, klobásky a takové dobroty, krájí se to pak jako normálně chleba...
jééé a hodíš sem recept? já mám taky jeden,ale nevěděla jsem ,že se dělá jen na Velikonoce,tak jsem ani nedělala ... já mám s klobáskama ...
Není tady
My taky děláme každé Velikonoce "šoudru" a recept máme takový: 1kg pol. mouky - do toho trochu hladké,
250g Hery, 3-4 vejce, 2 kostky droždí, 1/2 l mléka, 1 lžička soli
udělat kvásek z mléka, droždí a 1 lžíce cukru, nechat asi 10 min. vykynout, pak přidat všechny ostatní suroviny a vymíchat - já to dělala v troubičce letos poprvé a nemělo to chybu, to těsto bylo nádherné.
Pak se z těsta vyválí plát, vykrájí se asi 5 cm široké pruhy a tím se obaluje bílé klobásy, už ale uvařené asi 2-3 min. ve vroucí vodě a vychlazené.
Klobásy se obaluje stylem "kremrole", nevím jak to jinak napsat, potře se žloutkem, posype hrubou solí, já i kmínem a peče se tak 1 hodinu ale zvolna, peču na pečícím papíře.
Já to dělám z poloviny těsta, a to stačí na 4-5 klobás, hodně mi vykyne.
Není tady