14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Holky, dejte nějakou inspiraci co vařit ve sváteční dny a taky co budete péci. Aby to bylo stylové v duchu
svátků jara. Jo, a taky aby to nebylo zas moc sloité a pracné, jetě mám uklízet!
Není tady
Asi tě zklamu ale my na svátky jara pojedeme k babičkám take vařit nebudu
Není tady
V papiňáku si udělám slepičí polívku + nudle kupované. Naloím si 2 dny předem naklepané osolené vepřové řízky do nějaký marinády (trochu oleje, steak koření..., sojovka apod...) k tomu brambory nebo hranolky. Abych měla čas , předem si asi udělám nějakou omáčku na ohřání - asi segedin nebo rychlou verzi "svíčkové". Beránka kupuju, jinak upeču nějakou rychlou buchtu, někde tady je recept na jogurtovou buchtu s ovocem a drobenkou... Jetě koupím do mrazáku nějakou zmrzlinu jako dezert + kompot ananas + lehačku...Stylové by bylo asi upíct jehněčí (kuře) s nádivkou, ale asi ho to jehněčí neseenu. Hlavně si udělám vechno, co se dá připravit , předem, abych se mohla v klidu válet v kníkách nebo u pohádek ....
Není tady
puccam napsal(a):
Asi tě zklamu ale my na svátky jara pojedeme k babičkám take vařit nebudu
Neadoptovaly by babičky jetě jedny strávníky Já jim za to umyju okna
Není tady
To se jí musím zeptat aspon by nás tam bylo víííc a byla by větí prča
Není tady
asi upeču krůtu a k tomu řecký salát
Není tady
Tradiční je velikonoční nádivka (hlavička) - uzené maso uvařit doměkka, nakrájet na kostičky. Rohlíky nakrájené na kostičky zalít smetanou se loutky, přidat uzené, nakrájené (spařené) kopřivy. Ochutit nasekanou solí, cibulkou, utřeným česnekem, majoránkou, paitkou, pepřem, příp. zelenými bylinkami. Nakonec vmíchat ulehaný sníh a trochu oleje. Ve vymazané formě péct asi 50 min na 180 st.C. Chutná teplá i studená.
Není tady
nádivku mám ráda s játrama...
Není tady
Já vím, někdo dává i víc druhů masa, tahle je jednoduchá.
Není tady
vařit budu jeden den kuře plněné kopřivami,jako kadý rok a potom nějakou hlavičku...
péct mám v plánu Jidáe,Mazanec-plněný i neplněný,beránky na rozdání,krouky pod vejce,nafouknutá vejce,věnec kynutý s ptáčkama a koblihy
Není tady
Stalo se to nejhorí .... Manel mi sdělil, e přinese od kamaráda půlku jehněte a já nevím , co s tím - asi kýta, kotlety apod. V ivotě jsem skopové nedělala, Jak ho, holky, děláte ?
Není tady
Jehněčí děláme pravidelně, soused chová ovce a zásobuje nás. Je to báječné a zdravé maso. Po naloení se dá i grilovat. Já je pečlivě rozeberu po svalech, odstraním vechen lůj a naloím do oleje s česnekem, solí, pepřem, dobromyslem, majoránkou. Pak se z něj dají dělat i minutky. Pokud bude péct vcelku, doporučuji propikovat.
Není tady
jasminko jaká nafouknutá vejce?písni receptík pls
Není tady
ita napsal(a):
Jehněčí děláme pravidelně, soused chová ovce a zásobuje nás. Je to báječné a zdravé maso. Po naloení se dá i grilovat. Já je pečlivě rozeberu po svalech, odstraním vechen lůj a naloím do oleje s česnekem, solí, pepřem, dobromyslem, majoránkou. Pak se z něj dají dělat i minutky. Pokud bude péct vcelku, doporučuji propikovat.
Ito, díky budu to asi píct. Zeptám se jetě jako pitomec:
Manel to chce s bram. knedlíkem a penátem.
Tu jehněčí propikovanou kýtu peče vcelku a pak ji naporcuje a dopeče? Jak dlouho se to asi peče a podlévá se to ? Pekáček vymae máslem, olejem nebo poklade nakrájeným pekem? Česnekem kýtu namatlá rovnou nebo a se to dopéká. Dobromysl je myslím oregáno ? Předem díky, nerada bych něco zmrvila, mu se na to jehněčí těí... Ach jo
Není tady
Décimo, nala jsem Ti přesný rozpis:Jehněčí kýta na česneku-500g kýty,60 g tuku, 2 cibule, česnek, 3 dkg hl. mouky, pepř,sůl. Kýtu potřít česnekem, osolit a nechat odleet v chladnu. Cibuli a česnek nakrájet na plátky,osmahnout na tuku, přidat maso,opéct, poklást plátky slaniny a lupínky másla, podlít vodou, přikrýt a péct. Během pečení přeléváme ávou,podléváme vodou. Hotové maso vyjmout, vydusit ávu na tuk, zapráit hl. moukou, osmahnout, zalít vodou a povařit. ávu přecedit a přelít porce masa, podávat s bramb. knedlíkem. (Já mám ráda bylinky, přidávám je). Lépe je péct déle při nií teplotě.
Není tady
pony napsal(a):
jasminko jaká nafouknutá vejce?písni receptík pls
udělám si klasické lehačkové těsto(smetana ke lehání,mouka,tuk)-vyválím,vykrajím vajíčka a upeču na230C a po nafouknutí sníím a dopeču...vychladlé "zadama" slepuji k sobě marmel nebo čoko a zdobím
Není tady
Jako děti jsme měly moc rády boí milosti- nudlové těsto, nakrájené vroubkovým noem, smaené, obalované v cukru.
Není tady
klasika-údené mäso, alát, vajíčko na tvrdo a chren.
a kadý rok mám ete naloenú zbojnícku a upečenú sacherovu tortu.ale teraz ideme na chatu, tak neviem. čo.
Není tady
Jasminko, buď tak hodná a napi pro nás, klasického lehačkového těsta neznalé, přesný poměr. Díky moc
Není tady
klasické lehačkové těsto
2 hrnky polohrubé mouky, 1 smetana ke lehání( lehačka), 1 100% tuk
Vypracujeme těsto, dáme odpočinout do lednice.Vyválíme,vykrájíme tvary a upečeme.Horké obalujeme v moučkovém cukru
Není tady
Kdo můe tučnějí těsto, tak jsou dobré:
Rohlíčky lehačkové těsto:
250 g Hera
1 lehačka
3 hrnky hladké mouky
troku soli
Vypracujeme těsto, necháme 1 hodinu uleet ve fólii v chladničce.
Vyválíme kruh, rozřeeme na trojúhleníčky, naplníme, zavinujeme od irí strany ke pici, roky vloíme dovnitř aby při pečení moc nezhnědly, ohneme do tvaru rohlíčku.
Nejraději plním povidly, strouhanými ochucenými jablky - přidat troku strouhanky nebo strouhaného perníku, ořechy mleté spařené horkým mlékem+troku cukru, ochucený tvaroh+rozinky = tyhle náplně zaručeně nevytečou.(nevyteče ani maková ale tu nemám ráda)
Není tady
tada holkyy jak to tu čtu... VY JSTE ALE TAAAK IKOVNÉÉÉÉÉ !!!!!! ufff, tak to hezky na velikonoce chystáte... a já je tak nemám ráda.-(( u nás je tradicí pecynek, neboli oudra, je to chlebové těsto ve kterém je zapečeno uzené, klobásky a takové dobroty, krájí se to pak jako normálně chleba...
Není tady
Ajax napsal(a):
tada holkyy jak to tu čtu... VY JSTE ALE TAAAK IKOVNÉÉÉÉÉ !!!!!! ufff, tak to hezky na velikonoce chystáte... a já je tak nemám ráda.-(( u nás je tradicí pecynek, neboli oudra, je to chlebové těsto ve kterém je zapečeno uzené, klobásky a takové dobroty, krájí se to pak jako normálně chleba...
jééé a hodí sem recept? já mám taky jeden,ale nevěděla jsem ,e se dělá jen na Velikonoce,tak jsem ani nedělala ... já mám s klobáskama ...
Není tady
My taky děláme kadé Velikonoce "oudru" a recept máme takový: 1kg pol. mouky - do toho trochu hladké,
250g Hery, 3-4 vejce, 2 kostky drodí, 1/2 l mléka, 1 lička soli
udělat kvásek z mléka, drodí a 1 líce cukru, nechat asi 10 min. vykynout, pak přidat vechny ostatní suroviny a vymíchat - já to dělala v troubičce letos poprvé a nemělo to chybu, to těsto bylo nádherné.
Pak se z těsta vyválí plát, vykrájí se asi 5 cm iroké pruhy a tím se obaluje bílé klobásy, u ale uvařené asi 2-3 min. ve vroucí vodě a vychlazené.
Klobásy se obaluje stylem "kremrole", nevím jak to jinak napsat, potře se loutkem, posype hrubou solí, já i kmínem a peče se tak 1 hodinu ale zvolna, peču na pečícím papíře.
Já to dělám z poloviny těsta, a to stačí na 4-5 klobás, hodně mi vykyne.
Není tady