Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 26. 3. 2007 10:24

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

300 - bitva u Thermopyl

Zdravím,

jsme s přítelem velcí filmoví fandové, tak jsme vyrazili na Třístovku. Podotýkám, že Franka Millera znám už ze Sin City a jeho komiksový styl mě fakt baví. Ale Třístovka mi jednoduše vyrazila dech!!! Púovažuji se za emancipovanou ženu, avšak nikoliv feministku. Mám ráda, když mi muž podrží dveře, postaví se, když mne zdraví, ráda dostávám kytky a nechám si nosit tašky. Na druhou stranu požaduji stejný plat apod. Ale sem zabíhat nechci.
Jen jsem chtěla říct, že jsem v několika časopisech četla "erudovanou" recenzi od takových jmen jako Mirka Spáčilová apod., že to je šovinistický machistický film, že se to ženám líbit nebude apod.

Já z toho byla naprosto unešená godlikegodlikegodlike

Líbilo se mi provedení, kolorizace, kamera, střihy, hudba... Jediné, co bych filmu vytkla, byly právě ženy: jejich role (resp. jediná, která by stála za řeč, a sice role královny) byly nepřirozené a ten strojený projev plný patosu před politiky, kdy obhajovala manželovu (královu) misi, mi přišel ujetý. Dokud toho hlavního zrádce nezapíchla big_smilelol Ten emotivní projev dle mého do filmu nepatřil a skoro se ztotožňuji s názorem kritika Baldýnského, že to byla taková almužna americkému kongresu.

V podstatě jsem celý film dělala : Týý v..e, jooo, bijte je apod."lol

Možná jsem ten večer potřebovala vybít adrenalin, možná mne zaujali polonazí chlapi, nevím. Ale prostě jsem si to fakt užila.

A co vy? Popudilo vás to? nikdy byste na to nešly? Nebo se vám to snad líbilo jako mně?

V.

Není tady

#2 28. 3. 2007 22:54

kacatko
♥♥♥♥---

Re: 300 - bitva u Thermopyl

Já jsem na tom ještě nebyla, ale v nejbližší době se chystám. A abych řekla pravdu, tak se po tvým příspěvku těším ještě víc big_smile Když jsem viděla ukázky, říkala jsem si-jo to bude super!! A pak jsem četla recenze, že prej pro ženský ne a i kamarád na mě, že to rozhodně není film, který by se mně jakožto ženský moh líbit. Tak jsem se zatvrdila jseště víc reta  A tys mě přesvědčila uplně takže se fakt těším a pak napíšu svý dojmy tummenupp
Tak zatííím

Není tady

#3 2. 4. 2007 15:04

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Takže - včera jsme na tom byli a musím říct, že mě příjemně překvapil styl, jakým to bylo natočené, scény mi braly dech, při podledu na Xerxese jsem měla husí kůži a z těch ostatních chlapíků lehké mrazení okolo žaludku rodna

Ten film byl fakt super - už dlouho se jsem v kině nezažila TICHO - v momentě, kdy zrovna nikdo na plátně nic neříkal... vypadalo to, že jsem nebyla jediná, komu to "vzalo dech"

Fakt silný zážitek tummenupp

P.S. - myslíte, že byl Xerxes nějaký baskeťák, nebo byl zvětšený trikem?? Mimochodem, byla by z něj pěkná ženská lol

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#4 5. 4. 2007 10:20

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Tak my to měli na DVD a musím říct, že kdybych na to šla do kina, tak jsem hodně naštvaná za vyhozený peníze...  A přítel též...

Není tady

#5 5. 4. 2007 14:21

Samanta
♥♥-----

300 je super! Viděla jsem ho předevčírem v kině a mám ho stále plnou hlavu. Je to něco novýho, co tu ještě nebylo. Je to řežba a krváček, ale polonazí bojovníci jsou pro ženská očka lahůdkou.
Moc se mi líbilo, když Leonidas oslovoval svou ženu: *My lady*. Od takového hromotluka to znělo nádherně....
Dopuručuji všem se na to jít podívat do kina, je to zážitek. Celou dobu jsem se bála a přítel mě držel za ruku. Byla to síla!

Není tady

#6 12. 4. 2007 13:42

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

No jo, viděla jsem to. Z vizuálního hlediska určitě fantastický, ale jinak mě to zase až tak nedostalo...nebylo to nijak závratně dobrý ani zase úplná sr... takovej lepší průměr.

Není tady

#7 19. 4. 2007 0:11

Kris
♥------

Úplně úžasný film!!! Nádherně působilo použití klasických historických klišé typu "come back with the shield or on it" v jinak drsně realistickém filmu. A z hlediska žen si vůbec nemyslím, že film o Spartě může jakkoli vadit emancipovaným ženám, protože ve Spartě již existovala, v antice jinak nevídaná, téměř rovnoprávnost žen, což bylo zapříčiněno výbojností Sparty (muži byli pryč ve válce a ženy se musely postarat o chod celého státu/města, v případě nutnosti i vzít zbraně a bojovat- defenzivně). Leonidas byl vykreslen jako ideál- silný král a drsný až krutý válečník, který ovšem miluje svou ženu a chová se k ní neuvěřitelně jemně a citlivě (v té "sexuální" scéně je nádherný kontrast jejích jemných rukou, zarývajících nehty do jeho zad a naopak jeho hrubé velké dlaně hladící její tvář s neuvěřitelnou něhou)...
Skutečně nechápu, jak na tomto přístupu k ženám může nějaké ženě něco vadit (až potkáte takovýho chlapa, dejte mi prosím vědět;-))

Není tady

#8 21. 4. 2007 9:16

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj

my jsme se na to dívali doma... nijak mě to nechytlo, tak jsem šla spát lol ale manželovi se film hodně líbil...

Není tady

#9 9. 5. 2007 18:16

lulu24
♥♥♥♥♥♥-
Web

Byla jsem na tom v kině a líbilo se mi to.Doporučuju.

Není tady

#10 8. 6. 2007 9:52

Hana Formánková
Redaktorka Babinet.cz

Pokud by Vás zajímala recenze, která vyšla na Babinetu tady je odkaz.

http://babinet.cz/zobraz.php?3574

A víte, že na Babinetu vychází  předpremiérové recenze na filmy, které  mají jít do kin? A jsou psány exkluzivně pro návštěvníky Babinetu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí