27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Hezký den vem.Já a manel by jsme se rádi přestěhovali za prací,ale vdy nás zlomí děti (14 a 11 let).Nechtějí-samozřejmně kamarádi,kola,krouky....Jsme z toho dost neastni.Máte někdo zkuenost,jak se puberáci vyrovnávají po přestěhování?
Upravil(a) scherka (26. 3. 2007 9:02)
Není tady
Záleí na okolnostech.Pokud půjdete do lepího asi se to dětem trochu vykompenzuje,ale nae holka nesla těce stěhování i vrámci jednoho města.A to i přesto e původní byt lehl při záplavách.To místo ale bylo atraktivnějí
a pro bydlení výhodnějí. Zkuste je nalákat ne nějaké výhody které v původním bydliti nejsou
Není tady
To jistě,pokud je to nezbytné tak se stěhuje.Ale dětem se patně vysvětluje e ze dne na den je ve jiné
Není tady
Taky bych to tak viděla,ale je to tak těké.Vdycky mají hned plné oči slz...ach jo,proč je ivot tak sloitej...
Není tady
No jo oči plné slz a kdesi cosi, ale kdy prostě v místě kde bydlíme není práce nebo mizerně placená nebo existuje takový nějaký podobný váný důvod, tak se prostě nedá nic dělat. Nikdo se nestěhuje jen tak z nudy nebo proto, e ho to baví. Musí se holt děti naučit, e ivot přináí změny.
Není tady
Děti jsou v hledání nových kamarádů pruné. Dokonce takový puberáci o které v tomto případě jde budou co nevidět stejně řeit nové spoluáky na střední,v tomhle věku se i mění zájmy a kamarádi se objevují a mizí. Já bych se tedy klidně přestěhovala. Naopak a si mládí zvyká. Vdy se také budou během pár let stěhovat od rodičů za kolou,prací,láskou,mořem,poutí,ropným nalezitěm,lepí vlnou,sněhovějí zimou,chladnějím létem.A rodiče?Budou snad udrovat ono původní doupátko a patnou práci? NE!
Děti i velké, si zvyknou rychleji ne dospělý člověk. Moc bych se s nimi neradila. Nové místo jim přece také přinese nové monosti !
Není tady
My jsme se velmi často stěhovali... poprvé mi byly dva, tak to bylo v pohodě, moc jsem to nevnímala a stejně tak rok na to. Pak jsme tři roky bydleli v místě, kam u jsem chodila do kolky, nala si své první kamarády a svou první platonickou lásku
, to u bylo horí, taky jsem to obrečela a na tohle místo dlouho vzpomínala. Ale přestěhovali jsme se do věrího města, to u jsem měla dvouletého bráchu. patně jsem nesla to, e jsme bydleli v sídliti, dlouho jsem se tam ztrácela, ale nastěhovali jsme se do paneláku, který byl nově postavený a byla tam spousta rodin s dětmi jak v mém, tak i v bratrově věku a vem se rodily i děti a tak i moje právě narozená sestra si tam postupně nacházela své kamarády. Já si nala kamarády ve kole i doma a nakonec jsem tam byla opravdu astná. Jene po pěti letech jsme se museli stěhovat znovu, bylo mi jedenáct, byla jsem v polovině estého ročníku a stěhovat se mi vůbec nechtělo. Jen malinkou útěchou pro mě bylo to, e v novém bydliti budu mít poprvé vlastní pokojík. Bylo to hodně těké, dostala jsem se do hokejistické třídy, kde bylo jen est děvčat a zbytek základky pro mne bylo utrpení, kamarády jsem si hledala velmi těko. Ve se srovnalo a na střední, to jsem vstoupila s čistým títem do nového kolektivu podobně zaloených lidí jako já a bylo to fajn. Strávila jsem tam krásný roky! Ale stěhování pro mě bylo vdycky těké...
Není tady
Tiina napsal(a):
Mám za to, e děti o takových věcech nerozhodují. Pokud je stěhování nutné tak se prostě stěhuje, konec debat.
Moje řeč. Dokud nevydělávají a neiví rodinu, pak musí následovat ivitele, tedy rodiče. Určitě najdete nějaké dalí výhody proč zrovna tam a tam a v hledání kamarádů budou určitě pruní. Kromě jiného v dnení době není problém komunikovat s kamarády by email, ICQ atd.
Není tady
Já jsem se kdysi musela přestěhovat ve 12letech s velkého města do meního(mamka chtěla dochovat rodiče)a odnesla to celá rodina.Dodnes si pamatuji jak jsem brečela prosila tatku at se rozvede s mamkou atd.Můj bratr byl o rok starí ten nael hned kamarády(i kdy to taky těce nesl) já celý rok seděla v pokojíku a jedla a nesla to těce.V minulým bydliti jsem chodila do 5krouků ,byla tam krásná příroda atd.a v novém bydliti sice jsem měla svůj pokojík ale ten byl tam příerně malý a jetě průchodák ,byt vyl sice cihlový e ly plagáty dobře dát na stěnu ale bez balkonu atd.Stěhovala jsme se z jiní moravy na ostravsko.Ze začátku jsem jezdili na návtěvy ale časem ze veho selo.Rodiče mamce brzo umřeli oni mezitím nadstavili barák s babičkou a u nelo se vrátit.Mamka se pak díky dědictví rozela se svým bratrem atd.Vdy jsem chtěla studovat ekonomiku ale to stěhování mne tak vzalo e jsem ji o nic neměla zájem a la se učit na prodavačku.,ekonomku si dodělala dálkově po letech.Vdy tvrdím e já ila vlastně 12let pak u to spokojené ití nebylo.Mamka dnes těce přiznává e udělala chybu,nikoho tu nemáme.,nikomu se tu nedařilo bratr před 5lety se odstěhoval nazpátek jeho děti měly 10a 14let a zvykli si hned nebot li z malýho do velkýho města,Dnes by se u nevrátili do bývalýho bydlitě.Kdysi jsem byla u astrologa a ten doslova potvrdil e kdysi to stěhováná do jiný oblasti nikomu neprospělo.Dnes mamka by ráda doila tam odkud nás odstěhovala ale zase jsem tu já s dítětem dítě tu má otce prostě rodina u nikdy nebude pohromadě.Myslím e význam má stěhování kdy jdete do lepího a finančně budete na tom o mnoho lépe jinak trpí vichni.
Není tady
Momentálně řeím něco podobného. Dcera 12 let a vůbec nevím jak ji připravit na přestěhování a kompletní změnu prostředí. Ale asi stále jednoduí situace ne při stěhování do jiného státu.
Upravil(a) Frantika kutová (21. 3. 2018 21:09)
Není tady
scherka napsal(a):
Hezký den vem.Já a manel by jsme se rádi přestěhovali za prací,ale vdy nás zlomí děti (14 a 11 let).Nechtějí-samozřejmně kamarádi,kola,krouky....Jsme z toho dost neastni.Máte někdo zkuenost,jak se puberáci vyrovnávají po přestěhování?
Scherko, nevím, kolik je tobě a manelovi. Ale je rozdíl, stěhovat se za pracíi např. v 35ti letech ne v pokročilejím věku.
A k dětem - kdo je iví? Asi vy, take kdy budete mít lépe placenou práci, budou se mít líp asi i ony. Navíc obě děti půjdou za pár let třeba na V a co ty s manelem? Pořád budete dělat práci za míň peněz, protoe jste se kvůli nim kdysi odmítli stěhovat za lepím místem?
Navíc náklady na děti se s jejich věkem zvyují.
Mně se nikdy na můj názor nikdo neptal - prostě bylo nutné se odstěhovat, tak jsme se stěhovali. Jasně, e mi to mamka vysvětlovala a mluvily jsme o tom, ale e by dala na moje "oči plné slz", tak to fakt ne
Není tady