29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojte, rozhodla jsem se chodit na salsu. Můžete mi poradit, jaká je nejvhodnější taneční obuv a rovněž oblečení na tento tanec? Mám koupení taneční otevřené střevíčky na podpadku cca 7cm...je to ok? díky
Není tady
AU napsal(a):
ahojte, rozhodla jsem se chodit na salsu. Můžete mi poradit, jaká je nejvhodnější taneční obuv a rovněž oblečení na tento tanec? Mám koupení taneční otevřené střevíčky na podpadku cca 7cm...je to ok? díky
ahoj
JE TO URČITĚ OK
Každopádně se zeptej učitele, jakou obuv by ti doporučil.
Salsa se tancuje jak na podpatcích ale stejně tak se dá tancovat v teniskách. Důležitá je jen hladší podrážka, která se dobře klouže po podlaze.
Přiliš nedoporučuju boty s měkkou podrážkou, která by při točení pískala nebo gumovala či jinak drhla. Takže pokud sportovní obuv, tak s pevnější hladkou podrážkou. Alternativa jsou taneční boty bez podpatku. Které mají upravenou část podrážky pod bříčky prstů, pro snadné točení. Či taneční cvičky.
Také se doporučují boty na širším podpatku. Před nedávnem byl ovšem na party v módě podpatek jehlový, takže asi tak.
Co na sebe ?
Záleží na prostředí.
Na tréning spíše volnější příjemné oblečení. Není třeba ani sukénka.
Pokud se tančí v páru. Záléží i na stylu salsy
Lineový styl se většinou tančí na podpatcích, protože obsahuje i spinnové točky a podobně. Oblečení bývají buď přilehavé džíny s páskem a nebo i sukně plus nějaké hezké tričko a nebo šaty.
Kubánská salsa se většinou tančí na nižším podpatku anebo i v teniskách, či botách bez podpatku, přiléhavích tričkách, džínách či jiných kallhotách a teniskách a samozřejmě v sukénkách či šatech ( Ne dlouhých plesových samozřejmě)
Důležité je jen aby ses v tom cítila hezky a pohodlně.
Není tady
Ja pouzivam treba DanceSneakry, uplne mne vyhovuji, maji odpruzenou podrazku a jsou uplne super. V teniskach bych teda uz tancit nemohl, co jsem zkusil tyto boty.
Není tady
Hele chlap, co tancuje salsu, kde ??
Není tady
díky moc za tipy...jdu do toho :-)
Není tady
host eska napsal(a):
Hele chlap, co tancuje salsu, kde ??
Hodne jsem tancil u Sejkoru www.salsaweb.cz, u El Ivanka NY a kubanskou salsu u Juana v Tropisonu.
Pokud jses z Prahy a znas trochu salsove prostredi, tak ti asi tato jmena budou znama.
Není tady
Nejsem z Prahy , ale salsové prostředí trošku znám.. A nejdeš na Bacardi festival?
Není tady
host eska napsal(a):
Nejsem z Prahy , ale salsové prostředí trošku znám.. A nejdeš na Bacardi festival?
vůbec nevím kdy kde a co to je teprve se do toho prostředí musím dostat....
Není tady
Jak bylo řečeno evonoxem, botky DANCESNEAKER jsou super, já bych 7 cm podpatek rozhodně nedoporučovala, zvlášť ne začátečnici. Dnes už na tančení salsy jen vzpomínám, ale možná někdy přijde ještě ta možnost... a botky čekají. Jinak je nosím i na diskotéky a podobné záležitosti.
Není tady
Když je má, tak asi začátečnice nebude, ale spíš latinářka... nebo to jsem z toho usoudila
Není tady
Já nemám na tanec buňky, raději si zahraji golf. Máme celkem prima klub a chceme si společně koupit nové oblečení smazáno. Už se na něj těším ;-)
Upravil(a) AndreaP. (6. 10. 2015 20:18)
Není tady