|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Mám samce andulky (nejspíš)...bohužel ze zverimexu, takže není ochočený ani se mi to po roce nepovedlo.
Poslední dobou se mi zdá nějaký "smutný"...už si ani nepovídá s ptákama venku a pořád se tak nějak jako by klepe.
Měla bych mu pořídit kamaráda?
Jenže nebudou pak moc vyvádět a jak velkou klec bych pak na ně potřebovala?
A spíš samičku?
Předem moc děkuji 
Není tady
Janina24 napsal(a):
Mám samce andulky (nejspíš)...bohužel ze zverimexu, takže není ochočený ani se mi to po roce nepovedlo.
Poslední dobou se mi zdá nějaký "smutný"...už si ani nepovídá s ptákama venku a pořád se tak nějak jako by klepe.
Měla bych mu pořídit kamaráda?
Jenže nebudou pak moc vyvádět a jak velkou klec bych pak na ně potřebovala?
A spíš samičku?
Předem moc děkuji
My jsme si pořídili v září andulku (mysleli jsme, že je to kluk...no a je to holka:-)), od počátku byla extrémně bojácná...Protože všude psali, že mít jen jednoho ptáčka je sobecké a je to chudák, tak jsme jí koupili kámoše (mysleli jsme, že budeme mít dva kluky a potomci nehrozí:-). No nakonec máme páreček, který se strašně miluje.... Andulka číslo jedna naprosto ožila a začala se projevovat úplně jinak - předtím byla taková zakřiknutá a najednou byla veselá a akční - úplná změna povahy, jako kdyby nám ji vyměnili. Rozhodně doporučuji koupit kámoše - a může být i stejného pohlaví. Potomky by mít neměli, pokud jim neuděláte podmínky (tedy snad:-)). Sami si doma vystačí a nebudou se nudit, když nebude nikdo doma. Navíc je úžasné pozorovat, jak se namlouvají (to je kouzelné!!!!). Klec nepotřebují nějak moc velkou - my máme 40(š)x20(h)x60(v).
P.S.: ale ve Vašem případě: není náhodou nemocný...taková náhlá změna...no ale možná je mu jen smutno:-))...tak rychle sežeňte kámoše, uvidíte, že bude veeeelmiiii rád.
Upravil(a) madabouttraviata (26. 3. 2007 18:51)
Není tady
My jsme měli odjakživa dvě andulky. Když jedna umřela- po třech letech- tak jsme koupili novou. Samotná by prý steskem umřela. Ale to je jinej případ.
Jinak jsme měli samičku a samečka. Když "kluk" umřel, koupili jsme zase "kluka".
Když moc vyvádí- v létě od pěti ráno, stačí dát na noc hadru na klec a je klid. 
Není tady
Tyto příznaky měla i naše andulka a stačilo ji na pár dnů ohřívat lampou pro zvířátka
a teda ta naše je sice sama, ale je akční někdy až moc 

Není tady
Tedy, tak nevím....ve zverimexu mi tvrdili, že to je sameček a má i ty modré flíčky na tvářích.
Ale pokud by pohlaví nevadilo, tak stejně raději samičku.
Jo a ještě menší dotaz, budou dělat asi o hodně větší kravál, co?
Mám ho totiž u sebe v pokoji a někdy po ránu bych ho samou láskou k jeho křiku ..... 
Není tady
Janina24 napsal(a):
Tedy, tak nevím....ve zverimexu mi tvrdili, že to je sameček a má i ty modré flíčky na tvářích.
Ale pokud by pohlaví nevadilo, tak stejně raději samičku.
Jo a ještě menší dotaz, budou dělat asi o hodně větší kravál, co?
Mám ho totiž u sebe v pokoji a někdy po ránu bych ho samou láskou k jeho křiku .....
No oni křičí dost....ale jedna rada: pokud zatahujete závěsy (nebo rolety), tak neroztahujte brzy a trochu je tím zblbnete a řvou později a ne v pět ráno...ale musí být dost tmavé, aby skrze ně nešlo světlo...
Ad pohlaví: my jsme na výstavě koupili dvouměsíční pískle se světle modrým ozobím, tedy jsme mysleli, že je to jasně kluk...no a tak jsme mu koupili kámoše kluka s tmavě modrým ozobím...jaké bylo naše překvapení, když andulákovi číslo jedna začalo ozobí nejprve bělet, potom žloutnout a teď je z Fredyho Fredynka....no i mistr teseř se někdy utne...dokonce už má i "nažinku" na bříšku na vajíčka...
Jinak pohlaví se nepozná dle lícních skvrn, ale dle ozobí: pokud je tmavě modré, je to kluk; pokud je růžové (mladí) a později hnědé, je to holka; ale druhy s méně pigmentem (skořicové, perlové apod) mohou mít světle modré ozobí a nakonec z toho vyroste holka (my máme fialovou perlu a právě se vybarvila do hněda...).
Ještě jedna rada: pokud se rozhodnete koupit kámoše, tak když nebudete měnit zcela klec, určitě před nastěhováním kolegy změňte uspořádání bidýlek, hraček, pítek apod, jinak bude mít andulka číslo jedna výhodu domácího hřiště a bude dosti dominantní.
Není tady
Naprosto souhlasím s Madabouttraviata (Fakt tak miluješ la Traviatu, nebo si to vykládám špatně?
). Při určování pohlaví andulek hraje roli ozobí, ale u hodně mladých jedinců se to nepozná. Chováme je, co jsem živa, a vždy ve dvou. Pře dpár lety nám oba umřeli, pak mamina dostala jednoho nalezence a do půlroka k němu přibyl jeden ze zverimexu. kamarádi nade vše. A přesně: změnit klec, třeba koupit větší, přidat krmítko, hračky...Jak píše madabouttraviata
Není tady
Moc děkuji 
Hned dneska se půjdu kouknout do zverimexu.
Ať si Čamrák také užije, když je to jáááro 
Add Veranna -
Jednou jsem také našla cestou ze psí procházky na stěrači u auta sedět andulku, takovou chudinku orvanou.
Nechala se chytit do ruky a já si jí pyšně nesla domů.
Vyburcovala celou rodinu a do hodiny byla doma klec.
Jenže než jsem se ze školy andulka pošla.
Dost mě to mrzelo ale zase jsem jí alespoň dopřála důstojnou smrt, ne?
Není tady