1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Mám samce andulky (nejspí)...bohuel ze zverimexu, take není ochočený ani se mi to po roce nepovedlo.
Poslední dobou se mi zdá nějaký "smutný"...u si ani nepovídá s ptákama venku a pořád se tak nějak jako by klepe.
Měla bych mu pořídit kamaráda?
Jene nebudou pak moc vyvádět a jak velkou klec bych pak na ně potřebovala?
A spí samičku?
Předem moc děkuji
Není tady
Janina24 napsal(a):
Mám samce andulky (nejspí)...bohuel ze zverimexu, take není ochočený ani se mi to po roce nepovedlo.
Poslední dobou se mi zdá nějaký "smutný"...u si ani nepovídá s ptákama venku a pořád se tak nějak jako by klepe.
Měla bych mu pořídit kamaráda?
Jene nebudou pak moc vyvádět a jak velkou klec bych pak na ně potřebovala?
A spí samičku?
Předem moc děkuji
My jsme si pořídili v září andulku (mysleli jsme, e je to kluk...no a je to holka:-)), od počátku byla extrémně bojácná...Protoe vude psali, e mít jen jednoho ptáčka je sobecké a je to chudák, tak jsme jí koupili kámoe (mysleli jsme, e budeme mít dva kluky a potomci nehrozí:-). No nakonec máme páreček, který se straně miluje.... Andulka číslo jedna naprosto oila a začala se projevovat úplně jinak - předtím byla taková zakřiknutá a najednou byla veselá a akční - úplná změna povahy, jako kdyby nám ji vyměnili. Rozhodně doporučuji koupit kámoe - a můe být i stejného pohlaví. Potomky by mít neměli, pokud jim neuděláte podmínky (tedy snad:-)). Sami si doma vystačí a nebudou se nudit, kdy nebude nikdo doma. Navíc je úasné pozorovat, jak se namlouvají (to je kouzelné!!!!). Klec nepotřebují nějak moc velkou - my máme 40()x20(h)x60(v).
P.S.: ale ve Vaem případě: není náhodou nemocný...taková náhlá změna...no ale moná je mu jen smutno:-))...tak rychle seeňte kámoe, uvidíte, e bude veeeelmiiii rád.
Upravil(a) madabouttraviata (26. 3. 2007 18:51)
Není tady
My jsme měli odjakiva dvě andulky. Kdy jedna umřela- po třech letech- tak jsme koupili novou. Samotná by prý steskem umřela. Ale to je jinej případ.
Jinak jsme měli samičku a samečka. Kdy "kluk" umřel, koupili jsme zase "kluka".
Kdy moc vyvádí- v létě od pěti ráno, stačí dát na noc hadru na klec a je klid.
Není tady
Tyto příznaky měla i nae andulka a stačilo ji na pár dnů ohřívat lampou pro zvířátka a teda ta nae je sice sama, ale je akční někdy a moc
Není tady
Tedy, tak nevím....ve zverimexu mi tvrdili, e to je sameček a má i ty modré flíčky na tvářích.
Ale pokud by pohlaví nevadilo, tak stejně raději samičku.
Jo a jetě mení dotaz, budou dělat asi o hodně větí kravál, co?
Mám ho toti u sebe v pokoji a někdy po ránu bych ho samou láskou k jeho křiku .....
Není tady
Janina24 napsal(a):
Tedy, tak nevím....ve zverimexu mi tvrdili, e to je sameček a má i ty modré flíčky na tvářích.
Ale pokud by pohlaví nevadilo, tak stejně raději samičku.
Jo a jetě mení dotaz, budou dělat asi o hodně větí kravál, co?
Mám ho toti u sebe v pokoji a někdy po ránu bych ho samou láskou k jeho křiku .....
No oni křičí dost....ale jedna rada: pokud zatahujete závěsy (nebo rolety), tak neroztahujte brzy a trochu je tím zblbnete a řvou později a ne v pět ráno...ale musí být dost tmavé, aby skrze ně nelo světlo...
Ad pohlaví: my jsme na výstavě koupili dvouměsíční pískle se světle modrým ozobím, tedy jsme mysleli, e je to jasně kluk...no a tak jsme mu koupili kámoe kluka s tmavě modrým ozobím...jaké bylo nae překvapení, kdy andulákovi číslo jedna začalo ozobí nejprve bělet, potom loutnout a teď je z Fredyho Fredynka....no i mistr teseř se někdy utne...dokonce u má i "nainku" na bříku na vajíčka...
Jinak pohlaví se nepozná dle lícních skvrn, ale dle ozobí: pokud je tmavě modré, je to kluk; pokud je růové (mladí) a později hnědé, je to holka; ale druhy s méně pigmentem (skořicové, perlové apod) mohou mít světle modré ozobí a nakonec z toho vyroste holka (my máme fialovou perlu a právě se vybarvila do hněda...).
Jetě jedna rada: pokud se rozhodnete koupit kámoe, tak kdy nebudete měnit zcela klec, určitě před nastěhováním kolegy změňte uspořádání bidýlek, hraček, pítek apod, jinak bude mít andulka číslo jedna výhodu domácího hřitě a bude dosti dominantní.
Není tady
Naprosto souhlasím s Madabouttraviata (Fakt tak miluje la Traviatu, nebo si to vykládám patně? ). Při určování pohlaví andulek hraje roli ozobí, ale u hodně mladých jedinců se to nepozná. Chováme je, co jsem iva, a vdy ve dvou. Pře dpár lety nám oba umřeli, pak mamina dostala jednoho nalezence a do půlroka k němu přibyl jeden ze zverimexu. kamarádi nade ve. A přesně: změnit klec, třeba koupit větí, přidat krmítko, hračky...Jak píe madabouttraviata
Není tady
Moc děkuji
Hned dneska se půjdu kouknout do zverimexu.
A si Čamrák také uije, kdy je to jáááro
Add Veranna -
Jednou jsem také nala cestou ze psí procházky na stěrači u auta sedět andulku, takovou chudinku orvanou.
Nechala se chytit do ruky a já si jí pyně nesla domů.
Vyburcovala celou rodinu a do hodiny byla doma klec.
Jene ne jsem se ze koly andulka pola.
Dost mě to mrzelo ale zase jsem jí alespoň dopřála důstojnou smrt, ne?
Není tady