Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 26. 3. 2007 16:06

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Re: Taky máte šéfa pitomce????

Zažila jsem neskutečné šéfy, neuveřitelné případy. Asi o tom napíšu knihu. Nejhorší jsou navrátivší se re-emigranti. Pak blbec, který dostane pozici a moc. Zažila jsem i řvavého cizince- Švýcara, takže blba.
Ale zažila jsem i jednoho superslušného a diplomatického a dodnes se mám co od něj co učit a říkala jsem si, taková chci být. Pozitivní motivace a i když nám něco vyčetl, tak to bylo tak na úrovni, že se člověk "zlobit"nemohl.  Byl to ale vzdělaný cizinec.
Můj současný šéf je dekomratický, lze s ním diskutovat,což velmi oceňuji po svých zkušenostech šéfech smile.Někdy má těžší dny, ale to je v normálu, jako každý.
Záleží natom, zda jste v soukromé firmě anebo ne. Někde si z nás dělají novodobé otroky. Třeba musela být vždy zatáhnuta roleta na střešním okně, takže v práci bylo vždy pološero...Nebo nás presazovali každých 6 měsíců v open space jinam, aby nebylo, že lidi zakrní. Seděli jsme v řadách, prostor jenom pro židli a přez naši židli prolézalo doprava nebo doleva x - kolegů. Bez možnosti větrání, t.j. v trvalém průvanu. Anebo nám šéf každý večer-noc kontroloval PC, protože měl dojem,že si krademe???? programy a vymazával nám pracovní pomůcky s tím, že nám nepovolil si je udělat...(abychom urychlili svou práci, když šlo neustále o ten samý formulář, jen se tam doplnovali jiná jména).

Není tady

#27 27. 3. 2007 10:43

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mám dva šéfy a nestěžuju si, jsou to normální, komunikativní lidi, dá se s nimi domluvit a nevymýšlí si nesmysly.

Ale když se tak pohrabu v minulosti, tam by se našly věci..do lady, který udělala strmou kariéru sekretářka - vedoucí oddělení a její důvěrné přátelství se šéfem pobočky s tím určitě nemělo nic společného :-)). Nakonec přátelství vem ďas, průšvih byl, že ona o naší práci absolutně neměla páru, takže si vymýšlela naprosté kraviny s běžným provozem neslučitelné a trvala na nich i když i jí musel být jasné že to nejde. Prostě já jsem to řekla a tak to tak bude.

Další expert zase vypracoval podrobný manuál, jak se mají zaměstnanci chovat v kanceláři, třeba nemají jíst, aby nedrobili na stoly, na WC mají jít před odchodem z domu, aby se netrousili v práci a tak...u něj jsem vydržela měsíc a to jsem přetáhla průměrnou životnost zaměstnance o dobré dva týdny. Pán neustále argumentoval tím, že lidi jsou dneska hrozný, neváží si práce a že nezaměstnanost je donutí, bohužel mu jaksi nedošlo, že v Praze to s tou nezaměstnaností zase není tak horký :-))

Není tady

#28 27. 3. 2007 13:07

Musim
♥♥♥♥♥♥-

No, Tiino, v jednom zaměstnání manažeři asi z nadmíry práce vymysleli předpis, jak se oblékat v práci, ovšem co oblékat pod vrchní ošacení a byla povinnost nosit podprdy (přičemž nešlo o to, že každý z nás jednal s klienty), zakázali tanga!!! problém byl, když šlo o otázku kontroly, zda to slečna dodržuje nebo NE.
Kratasy- vyloučeno, krátké sukýnky taky. Jenom kostýmy, punčocháče, nic vyzývavého, žádné výstřihy nebo něco křiklavého. A nebyla to ani banka, ale obyč.česká firma.
Protiotázka, zda můž smí nosit tanga nebyla přípustná, takže po veřejném připomínkování tento předpis v této formě neprošel.

Není tady

#29 27. 3. 2007 13:37

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Musim no já i dokážu pochopit, že nějaké firmy prostě trvají na tom aby jejich zaměstnanci chodili slušně, nevyzývavě oblečení. Ale to s tím spdoním prádlem to je docela hukot :-)))).

Ještě že můžu chodit do práce v džínách :-)

Není tady

#30 27. 3. 2007 13:49

evca1
♥♥♥♥---

Můj šéf je jen chlap big_smile. Někdy je tummenupp a někdy na dumbom

Není tady

#31 27. 3. 2007 13:57

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

My ochotní vedení nevědomými děláme nemožné pro nevděčné.
Ano, paní ředitelko.

To jsou v zásadě dvě věty které mi pomáhají rozdýchat pracovní potíže.

PS: Slyšela jsem i o rozpočtu útržků toaletního papíru na osobu.

Mája

Není tady

#32 27. 3. 2007 14:29

janica
♥♥♥♥♥♥-

Kukačka napsal(a):

můj první větší šéf za totáče byl skvělý, dodnes (s dnes též) se občas vídáme a stále si vykáme, sledujeme své životy a máme se rádi.
můj současný šéf je mladší než já jen o kousek. vůbec neumí pracovat s lidmi a několikrát denně mi připraví horkou chvilku a silně mi vadí. Už rok zvažuju odchod, ale jelikož mi tu nic jiného nechybí, tak se pořád nemůžu rozhoupat.

Kukačko nemáš ty náhodou stejného šéfa jako já? dumbom

Není tady

#33 27. 3. 2007 14:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja teda ako som mala smolu na chlapov, tak som mala šťastie na šéfov... So svojou prvou šéfkou po vysokej sa dodnes kamoším, s druhou v podstate tiež(medzitým som si bola šéfkou sama a tiež so sebou pomerne vychádzam cool ), so šéfom v cudzine (Slovákom) som vychádzala korektne a v pohode a tiež dodnes komunikujeme a po krátkom období bezšéfstva mám teraz zasa fajn šéfov. Celkom sa do práce tešievam. Určite je to aj brandžami, v ktorých som sa pohybovala, ale verím, že človek musí byť sám trochu diplomat a povedzme empatický alebo slušný... a určite treba mať aj šťastie. Ale napr. open space poznám a v našej práci to bolo na mašľu, navyše nám jediný zdroj denného svetla zatarasili óóóbrovským billboardom yikes takže sme robili pri večnom halogénovom svetle, bez okien - len s klimakterizáciou... ale poloha bola úžasná, v centre mesta, a všade je niečo, pravda...? Tak si vždy vyberiem to lepšie a snažím sa nehundrať, pokiaľ to nie sú extrémy.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#34 28. 3. 2007 9:06

Nick3594
Host

Jen jednou jsem narazila na příšerného šéfa, od počátku jsme si nepadli do noty, byl to starý protivný dědek, už nestíhal, tak si vyléval zlost na mě..... vissla Jenže já se nedala, takže to bylo občas zajímavé rock.
Jinak jsem vždy měla dobré šéfy i šéfové, nyní mám staronového šéfa (byl mým šéfem cca 6 let), pak ho odstranili a teď je znovu mým šéfem a jsem tomu moc ráda. Je to skvělý člověk, otřískaný světem, který si na nic nehraje, čestný a rovný chlap. Vážím si ho a mám ho ráda.

Upravil(a) lvice (28. 3. 2007 9:07)

#35 28. 3. 2007 9:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Dodnes s hrůzou vzpomínám ne jednoho (a zaplaťbůh jediného z řady) šéfa - cvoka, který odmítal uznat, že mám pravdu... A já ji měla a fyzikální zákony taky, i když ON si myslel, že je popře... ve finále za mohutného řevu serval z okna asi osmimetrovou záclonu pod záminkou, že je špinavá a máme v kanclu bordel, a jak v ní dupal tak se do ní zamotával... a my s kolegyňkama jen zíraly, držely se za ruce a věděly, že nesmíme nic říct ani udělat, protože v lepším případě letíme na hodinu, v horším by nám byl schopen ublížit. No, už tam dávno nejsme ani jedna :-)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#36 28. 3. 2007 9:35

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

janica napsal(a):

Kukačka napsal(a):

můj první větší šéf za totáče byl skvělý, dodnes (s dnes též) se občas vídáme a stále si vykáme, sledujeme své životy a máme se rádi.
můj současný šéf je mladší než já jen o kousek. vůbec neumí pracovat s lidmi a několikrát denně mi připraví horkou chvilku a silně mi vadí. Už rok zvažuju odchod, ale jelikož mi tu nic jiného nechybí, tak se pořád nemůžu rozhoupat.

Kukačko nemáš ty náhodou stejného šéfa jako já? dumbom

paradox je, že můj šéf je narozen ve stejný den jako můj manžel - dnes už exmanžel. Občas jsem mívala pocit, že debata z domova plynule přechází v debatu v práci - oba jsou Býci a oba značně zabejčilý.

Není tady

#37 28. 3. 2007 10:14

ad.astra
♥♥♥♥---

Janulina napsal(a):

Už se mi stává pravidlem, že v každé práci je náš přímý nadřízený pořádný opruzák. Po několika pokusech s ním jakž takž vycházet - ale zároveň se nenechat nic líbit - jsme už vyléčení a chováme se k němu tak, jak on se chová k nám.
Jak ke své pozici přišel, to nikdo neví, jelikož dříve pracoval v naprosto jiném oboru a to jako řádový zaměstnanec, tudíž má nulové zkušenosti s vedením lidí a o  našem oboru toho taky moc neví. Nicméně dnes a denně vidíme, jak je "schopný". Není schopný řešit konflikty, neřeší ani pracovní požadavky zaměstnanců - musíme jej upomínat a chová se jako nějaký bachař, když už neví jak by nás vyprudil, tak prostě jen příjde a seřve nás, že se bavíme a že to určitě není o ničem pracovním a že tam nebude trpět žádný diskuzní kroužek. No a takových pitomostí z něj padá spousta.smile
Zrovna včera přišel pozdě, v práci byl zrovna nějaký problém, který bylo nutné ihned řešit a mimořádně tam byla dříve jeho nadřízená, takže dostal vynadáno. Poté přiběhl k nám a ventiloval svůj vztek na nás. Proč ne, že?
A jen tak mimochodem nadřízená toho našeho nadřízeného je taky docela hodně ujetá. Jelikož pracujeme v open space, několikrát denně kolem nás musí tato paní (vychrtlá asi 50letá ledová Lady) procházet, vždy bedlivě sleduje, zda všichni pracují, pečlivě monitoruje plochy pc, zda tam není něco, za co by nás mohla zprudit atd. No a několikrát se nám stalo, že k někomu z nás přiběhla, že surfujeme na internetu, ale záhy zjístila, že dotyčný na internetu hledal pracovní věci. No a minulý měsíc jsme se dozvěděli, že tato hodná paní nás chce přesazovat, jelikož prý nemáme plně využitou pracovní dobu a skupinkujeme se a bavíme se. Ve skutečnosti šlo o to, že mezi sebou musíme v práci komunikovat a to tak, že když něco potřebujeme vyřešit, tak se zvedneme a jdeme za dotyčným - od toho tam ten open space máme, abychom mohli pracovat jako team. No to si asi dotyčná dáma neuvědomuje.
Takže pokud máte někdo podobné pitomce ve vedení, tak hlavu vzhůru, je nezměníte, jejich nesmyslným výmyslům se asi nevyhnete. smile

lol jen se musím usmívat.... a tyto písmenka jsi prosím psala v rámci hledání pracovních věcí na internetu ? glorialol

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

#38 28. 3. 2007 10:43

ad.astra
♥♥♥♥---

Dovolím si použít slova od Pelikána "pitomec a nepitomec"

Jestliže je někdo přesvědčen o tom, že jeho šéf je pitomec, není nic jednoduššího, než pitomci nad vaším pitomcem svými činy ukázat, že váš pitomec je zralý k přeřazení mezi nepitomce a z vás by byl lepší pitomec lollollol A že tím pitomcem se stanete, si můžete být jisti na 99%, neboť všichni nepitomci vás budou považovat za pitomce lollollol

Není tady

#39 28. 3. 2007 20:33

Janulina
♥♥♥♥---
Místo: Praha

ad.astro,

nene svůj příspěvek jsem nepsala v práci v pracovní době. V té atmosféře, co u nás v práci vládne by mne to surfování pro soukromé účely ani nebavilo. Naštěstí mám internet doma, takže v klídku a pohodičce juknu na co chci a nikdo mi neslídí za zády:) A ani nebudu mít nervové tiky z toho, že by mne mohl v práci někdo přistihnout.smile

http://lb3f.lilypie.com/mrtHp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Q3vRp2.png

Není tady

#40 29. 3. 2007 9:07

ad.astra
♥♥♥♥---

wink V pohodě, já se jen zeptala - ten dopolední čas mě zmátl:par:

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí