Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 3. 2007 18:20

host5522
Host

Taky máte šéfa pitomce????

Máte taky šéfa (šéfy), kteří vás zahrnují spoustou zbytečných až nesmyslných úkolů, že už vám nezbývá čas na důležité věci a zbytečně tak plýtvají vašimi silami na špatných místech?? Co proti tomu děláte? Resp. jak to skousáváte?? smile

Já to skousávám veeeelmi špatně. sad

#2 23. 3. 2007 18:25

host5522
Host

Re: Taky máte šéfa pitomce????

Upřesnění: nemyslím si to o všech svých nadřízených, ale jeden z nich mi dává hodně zabrat.

#3 23. 3. 2007 19:39

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

To jsi na tom ještě dobře když dává zabrat jen tobě.My máme jednoho - snad spadl z Marsu -a dává nám zabrat všem.Nesmysl na nesmysl,co příkaz to perla.90 % příkazů jsou nesplnitelné a tak je odškrtnem a jedem dál po staru.Už aby si ho vedení vzalo někam výš smile

Není tady

#4 23. 3. 2007 19:43

host5522
Host

Blbě jsem to napsala. Ten jeden dává zabrat všem, ostatní jsou jakžtakž (občas) normální. Zrovna dnes mi přidělal uplně zbytečně práci asi na 3 hodiny a zadělal na průšvih.

#5 23. 3. 2007 19:44

anka
♥♥♥♥♥♥-

Tak to  jsme asi  kolegyně lollollol

Není tady

#6 23. 3. 2007 19:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

lollollol čekat na příležitost a pak je v tom nechat vymáchat...nejlepší je skutečně do detailu plnit ty jejich "rozkazy"...lol

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 23. 3. 2007 19:52

host5522
Host

Anka: třeba jsme lol

Ale nemůžu do detailu splnit něco, co neexistuje... sad

#8 23. 3. 2007 20:16

majkafa
Host

Holky, i šéfové jsou jenom lidé. big_smile Zkusily jste si někdy představit sebe na jejich místě? wink

#9 23. 3. 2007 20:44

Pelikan
♥♥♥----

Jak píše majkafa, opravdu je to k zamyšlení. Většinou je to tak, že téměř každý šéf je pitomec. Teď jsem sám sobě šéfem, takže mi to odpadlo.
Pitomec jsem byl, když jsem upřednostňoval rodiče s dětmi na dovolenou o prázdninách, pitomec jsem byl, když jsem požadoval po podřízených splnit pokyny jiných pitomců, kteří byli nade mnou, pitomec jsem byl, když jsem dovolil podřízeným ať si některé záležitosti na úřadech zařídili v pracovní době a někteří mi podřízení nepitomci to šli říct mému pitomci (totiž šéfovi), pitomec jsem byl, když jsem udávajícího, byť odborně velmi zdatného nepitomce postavil do latě a zvlášť jsem na něj dohlížel, aby svými štvavými řečmi nesnižoval výkon ostatních nepitomců, protože tento nepitomec měl na své kolegy - nepitomce takový vliv, že se jim v jeho přítomnosti dařilo snižovat výkonnost, další nepitomec chodil oblažovat jednu nepitomkyni v pracovní době a tudíž jim zbývalo málo času na práci, co čert nechtěl, závistivý nepitomec v samozvané roli Sherlocka Holmese je přistihl a šel tudíž za pitomcem, že on za jiné nepitomce, kteří souloží v pracovní době, aníž by to byla jejich náplň práce, dělat rozhodně nebude a že jej to navíc i pohoršuje (byť by si sám s touto nepitomkyní rád zasouložil)... etc., etc., etc.

P.S.: Na vojně se ptali, kdo bude vedoucím kuchařem, tak vystrčili jednoho, co vařil ve velkých kotlích. Když šel do civilu, tak se zjistilo, že v civilu vařil v kotlích u silnic asfalt. Někdy, bohužel, jsou někteří šéfové stejně PITOMCI. wink

Upravil(a) Pelikan (23. 3. 2007 20:46)

Není tady

#10 23. 3. 2007 20:54

majkafa
Host

Já mám moc fajn šéfa a snažím se, abych i já byla pro mé ovečky big_smile dobrou šéfovou. Snad se mi občas i daří. big_smile Snad mě nezvou na mimopracovní akce proto, že jsem šéfová, ale  proto, že jsem kamarádka.

Upravil(a) majkafa (23. 3. 2007 21:14)

#11 23. 3. 2007 21:12

fishmisty
♥♥-----

Já jsem měla v bývalé práci šéfku, typickou kariéristku a všechny úkoly, které zadávala, byli nesmyslné a ponižující z jednoho prostého důvodu, aby ona vypadala před majitelem jako nej talent na všechno..
PO necelém roce jsem odešla se slovy, že nebudu bránit svým kvalitám a nechávat se omezovat od nějaké kariéristické mrchy..
Myslím, že si tuto větu vzal k srdci...dumbom

Není tady

#12 24. 3. 2007 0:28

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Pelikan: buď rád, že vystrčili do popředí bývalého asfaltistu. Teď si vem, co by s vašimi žaludky provedl nepřiznanej hrobník smile či lépe - obsluha kremační pece smile I taková povolání se na vojně najdou a v reálu - chca-nechca jsou přeci jenom prospěšná lol

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#13 24. 3. 2007 2:13

host5522
Host

Majkafo, vím, že šéfové jsou jen lidé. Šéfů mám víc a pro většinu z nich mám pochopení smile Ale ten jeden, ten se fakt nepovedl. Když se zaměří na nějakou moji činnost, je z toho vždycky průšvih. Přitom on nikdy to, co dělám já, nedělal a nerozumí tomu. Jen přidělává práci a stres. gratergratergrater

#14 24. 3. 2007 2:18

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

yellow108: kdo umí, ten holt umí. Kdo neumí, ten radí a navíc škodí sad

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#15 24. 3. 2007 9:33

Janulina
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Už se mi stává pravidlem, že v každé práci je náš přímý nadřízený pořádný opruzák. Po několika pokusech s ním jakž takž vycházet - ale zároveň se nenechat nic líbit - jsme už vyléčení a chováme se k němu tak, jak on se chová k nám.
Jak ke své pozici přišel, to nikdo neví, jelikož dříve pracoval v naprosto jiném oboru a to jako řádový zaměstnanec, tudíž má nulové zkušenosti s vedením lidí a o  našem oboru toho taky moc neví. Nicméně dnes a denně vidíme, jak je "schopný". Není schopný řešit konflikty, neřeší ani pracovní požadavky zaměstnanců - musíme jej upomínat a chová se jako nějaký bachař, když už neví jak by nás vyprudil, tak prostě jen příjde a seřve nás, že se bavíme a že to určitě není o ničem pracovním a že tam nebude trpět žádný diskuzní kroužek. No a takových pitomostí z něj padá spousta.smile
Zrovna včera přišel pozdě, v práci byl zrovna nějaký problém, který bylo nutné ihned řešit a mimořádně tam byla dříve jeho nadřízená, takže dostal vynadáno. Poté přiběhl k nám a ventiloval svůj vztek na nás. Proč ne, že?
A jen tak mimochodem nadřízená toho našeho nadřízeného je taky docela hodně ujetá. Jelikož pracujeme v open space, několikrát denně kolem nás musí tato paní (vychrtlá asi 50letá ledová Lady) procházet, vždy bedlivě sleduje, zda všichni pracují, pečlivě monitoruje plochy pc, zda tam není něco, za co by nás mohla zprudit atd. No a několikrát se nám stalo, že k někomu z nás přiběhla, že surfujeme na internetu, ale záhy zjístila, že dotyčný na internetu hledal pracovní věci. No a minulý měsíc jsme se dozvěděli, že tato hodná paní nás chce přesazovat, jelikož prý nemáme plně využitou pracovní dobu a skupinkujeme se a bavíme se. Ve skutečnosti šlo o to, že mezi sebou musíme v práci komunikovat a to tak, že když něco potřebujeme vyřešit, tak se zvedneme a jdeme za dotyčným - od toho tam ten open space máme, abychom mohli pracovat jako team. No to si asi dotyčná dáma neuvědomuje.
Takže pokud máte někdo podobné pitomce ve vedení, tak hlavu vzhůru, je nezměníte, jejich nesmyslným výmyslům se asi nevyhnete. smile

http://lb3f.lilypie.com/mrtHp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Q3vRp2.png

Není tady

#16 24. 3. 2007 9:36

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Ne, nemáme. Naše šéfová je taky jen člověk, někdy má náladu a jindy ne.

Není tady

#17 24. 3. 2007 10:41

host5522
Host

Hm, velmi ráda bych napsala konkrétně, co nám ten "šikula" dělá za problémy, ale nemůžu.
Janulino, to co píšeš, jako problémy neberu. To jsou běžné provozní věci.  hmm

#18 24. 3. 2007 10:44

janica
♥♥♥♥♥♥-

Zatím jsem ještě neměla štěstí na normálního šéfa. Všichni, ať už ženy nebo chlapi byli úplní trotlové. Takže to už neřeším, když chci někde zůstat, tak to nechám být a když ne, tak zvedám velmi rychle kotvy.

Není tady

#19 24. 3. 2007 11:11

Janulina
♥♥♥♥---
Místo: Praha

yellow108 napsal(a):

Hm, velmi ráda bych napsala konkrétně, co nám ten "šikula" dělá za problémy, ale nemůžu.
Janulino, to co píšeš, jako problémy neberu. To jsou běžné provozní věci.  hmm

Jj, to byl jen nástin atmosféry z mé firmičky. smile O problémech raději psát nebudu, jednak by toho bylo na román a taky nemohu být konkrétní, přeci jen jsem vázána jakousi smlouvou.lol
No ale souhlasím s Janicou, pokud Ti za to ta práce stojí, tak to překousneš a jdeš dál, ale pokud ne, tak jednej. Člověk má jen jedny nervy a zdraví a neměl by si nechat s..... na hlavu.smile

http://lb3f.lilypie.com/mrtHp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Q3vRp2.png

Není tady

#20 24. 3. 2007 20:38

anka
♥♥♥♥♥♥-

yellow108 napsal(a):

Ale ten jeden, ten se fakt nepovedl. Když se zaměří na nějakou moji činnost, je z toho vždycky průšvih.

Tak to teda kolegyně nejsme lollollol
Ten náš šéf se omezuje pouze na příkazy,kontrolovat práci to si jaksi nedovolí.Dobře ví že je to nereálné a že tomu skutečně nerozumí lollol
Na druhou stranu,jak by to vypadalo kdyby jsme okolo sebe měli jen samý med.Na co by jsme si asi tak zanadávaly....

Není tady

#21 24. 3. 2007 22:39

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Yellow, pitomec je slabe slovo. Jsem ucetni, spravuji mu pet jeho spolecnosti a krome toho jeste resim jeho byt, elektrinu, auto a skolku jeho dcerky a do toho je to take presne clovek, ktery sam nic neudela, jeho zena je typicka blondynka, omlouvam se ostatnim blondynkam, proste neumi si nabit ani telefon a vola mi, at to okamzite udelam a v praci se nudi,tak vymysli opravdu kraviny, ktere mnohdy nemaji ani hlavu ani patu,takze to mnohdy delam tak,ze to pred nim odsunu a az na to zapomene a pak to jen prejdu a kolikrat nas ci me osobne dostal do problemu uz ani nelze spocitat....Ja myslim,ze je to vsude stejne...Jsem ve sve ctvrte praci a vsude bylo neco, nikdy to nebylo ciste a mnohdy to s normalnim rozumem vubec nic spolecneho nemelo, nevim,proc se sefove rodi takovy magori, zase ne vsichni,ale ja zatim normalniho nepotkala....

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#22 26. 3. 2007 12:23

Lukas
♥♥♥----
Místo: Mělník

To ja mam na sefy stesti ... az na dva. Jeden byl typicky autokrat a rozesli jsme se na tom, kdyz jsem nedokazal delsi dobu vyhovovat jeho dvema protichudnym pozadavkum - "K zakaznikovi nesmite jit driv, nez neco objedna" a "Musite chodit k zakaznikovi zajistit si praci". Kdykoliv jsem se drzel jednoho nebo druheho, pouzil proti me ten druhy prikaz.
No a ten dalsi sef, resp. cele sefovstvo byly "skveli" obchodnicici ... nejradeji by prodavali levne, skoro zadarmo, podepisovali smlouvy s neuveritelnym penale a nas vsechny nechali chcipnout hlady (coz se malem stalo, protoze nemeli cim platit)

Není tady

#23 26. 3. 2007 13:22

Décima
♥♥♥♥♥--

Já taky neměla moc štěstí na vedoucí. Z vlastní zkušenosti vím, že většina z nich protěžovala své donašeče-drbny, kteří evidentně měli méně práce než pracovitější a vytíženější kolegové, jinak si to neumím vysvětlit, že měly čas chodit denně na hodinu i déle na drby za šefovou-šéfem. Korunu všemu nasadil jeden již několikátý vedoucí-mladíček, který mě pověřil, abych do několika hodin spočítala  dluh pojistek-Flotil ke stornu, které ještě nebylo zadáno do počítače.  Podotýkám, že Flotila měla až tisíce podpojistek, o různé výši pojistného a splatnosti. Výkonný počítač to tehdy počítal a vyplivl tak za 3-4 dny po zadání storna. Mé nervy to už déletrvající diletanství nevydržely, že ač jsem ten rok měla za 14 dní 10 výročí u podniku a nárok na jakousi věrnostní několikatisícovou odměnu , na hodinu jsem vším práskla a už se tam nikdy nevrátila.
Taky mě lezly na nervy různé 3denní "školení" jak podávat ruku,  telefonovat apod. ptákoviny (inteligent. člověku to stačí říci během jedné hodiny) podle mě jen protěžování všelijakých firmiček známých apod...za nekřesťanské peníze.

Není tady

#24 26. 3. 2007 14:37

BB
♥♥♥♥♥♥-

Neee ... všichni moji šéfové byli  celkem zlatíčka , zato když jsem měla šéfky ... tak to byly pipiny 1.stupně  dumbom 

První můj šéfík byl zlatý ( ještě za hlubokého bolševika ) , neprudil, absolutně se nerozčiloval ( taky na koho, když my jsme ny něj byly zlaté  gloria  ...     )  a protože to bylo za komárů a nic nikde nebylo a on chápal, že je občas potřeba něco sehnat   vissla  tak nám vždycky říkal : dámy, já nemám nic proti tomu, když občas pro něco vyrazíte, jen mi to vždycky řekněte, to kdyby vás potkal MůJ šéf a uhodil na mě, že vás viděl tam a tam ... tak abych mu mohl s ledovou tváří odpovědět, že to samozřejmě vím, když jsem vás tam sám poslal abyste tam něco zařídily ....  no nebyl zlatko ???Bylo nás  v účtárně 15 a za celých 15 let žádný konflikt ...  pak odešel do důchodu .....    grater 

Druhý můj šéfík byl taky pohodář, nekonfliktní ..... taky musel všechno sám zařizovat , jeho žena nic .... dokonce se o něm říkalo, že má ze všech ženských v domě nejlíp pověšené prádlo   gloria   

Třetí šéfík nás hodil i ke kadeřníkovi  nebo s dítkem k doktorovi ( byl  to i majitel firmy..... )

Pak jsem měla ty dvě pintrády .....   skurt 

A teď mám zase zlatíčka ..... kruciš, musím si toho vážit , zmizet  z netu a tvořit hodnoty   styrka  styrka  styrka

BB

Není tady

#25 26. 3. 2007 14:56

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

můj první větší šéf za totáče byl skvělý, dodnes (s dnes též) se občas vídáme a stále si vykáme, sledujeme své životy a máme se rádi.
můj současný šéf je mladší než já jen o kousek. vůbec neumí pracovat s lidmi a několikrát denně mi připraví horkou chvilku a silně mi vadí. Už rok zvažuju odchod, ale jelikož mi tu nic jiného nechybí, tak se pořád nemůžu rozhoupat.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí