29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No...ve skutečnosti je to tak, že políbíš prince a on se změní v ropuchu... proto máme pohádky, abychom se utěšily...
Není tady
lupi, mně stačí být pouze jednou denně v přítomnosti manžela a k útěše mi nepomohou opravdu ani ty pohádky.
V souvislosti s ním mě napadají jen tři věci - jistá ruka, pevné kladívko a "Francouzská žabí kuchařka"
Tak, a je po pohádce.
Po dvaceti letech se ti dva měli rádi natolik, že by se samou láskou snědli
Není tady
No jo, proč vlastně není žádná pohádka o tom, jak si ta nejblbější a nejošklivější Mařena vzala toho nejkrásnějšího a nejhodnějšího prince? A když, tak se na poslední chvíli nutně změnila v krasavici inteligentní.... To tak trochu zavání diskriminací pohlaví. Třeba má Cilka pravdu, třeba mají pohádky opravdu negativní vliv na děti... Stejně jako reklamy, kde chytrý Horst musí vysvětlovat blbé Gábi, jak se používá mixér, pračka, nebo čistící prostředky...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
No jo, proč vlastně není žádná pohádka o tom, jak si ta nejblbější a nejošklivější Mařena vzala toho nejkrásnějšího a nejhodnějšího prince? A když, tak se na poslední chvíli nutně změnila v krasavici inteligentní.... To tak trochu zavání diskriminací pohlaví. Třeba má Cilka pravdu, třeba mají pohádky opravdu negativní vliv na děti... Stejně jako reklamy, kde chytrý Horst musí vysvětlovat blbé Gábi, jak se používá mixér, pračka, nebo čistící prostředky...
A co Shrek, há??
Není tady
to ale nejni nejhodnější a nejkrásnější princ. Oficiálně je to zlý zlobr, ne? A navíc, princezna je tam tak roztomilá.... baculka k nakousnutí...
Není tady
Rozhodně si nemyslím, že bych měla v něčem pravdu, to vůbec ne, jen mne to téma zaujalo a chtěla jsem znát názory vás ostatních, což se zadařilo
Jak píše Pan, všechno tohle závisí na rodině a okolí v kterém dítě vyrůstá i na jeho osobnosti. Vychovatel by měl včas poznat, zda konkrétně tenhle človíček by také neměl slyšet ty horší věci. Nemůžou všichni slyšet jen to, že to dobře dopadlo, někteří musí být připraveni i na to horší. Vznesla jsem názor, zda to, že všichni od mala posloucháme jak se nakonec našli, překonali moře problémů a pak žili šťastně až do smrti, nemůže u některých lidí mít za následek to, že nepočítají s tím horším.... třebas s princeznou ze sousedství
Já třebas měla bezpohádkové dětství, pohádky jsem si začala číst až sama, táta s mámou se řezali do krve a tak když prvně zbil manžel mne, nepřišlo mi to divné, když měl první milenku, nešokovalo mne to, byla jsem zvyklá. Kdybych žila v rodině, kde vše dobře končí dle pohádek, ztrávila bych svůj život nebo ne? Vzala bych ho nakonec tak, že mi něco dal? Nevím, neumím na to odpovědět, jen si myslím, že je mezi námi dost lidí, kteří jsou pak zbytečně víc nešťastní než kdyby slyšeli, že ten Honza taky běhal za Barunou....
Není tady
Jo tak tobě se zdá roztomilá, jo??? A co všechny ty protitlusté stob kampaně, to s ní očividně nic nedělá, jak se zdá.... Podle mě měla být jakože škaredá, ale taky se mi zdá, že se to nějak nepovedlo.... To já bych chtěla pohádku, kde si překrásný a přeudatný rek nabrnkne přenádheru všech přenádher, ta se mu v jistém okamžiku změní v hnusnou satórii a on ji přesto bude milovat dál..
Bych takovýho chtěla vidět.... Ale mám v jedné starší sbírce pohádek jednu francouzskou, která je o šeredném, ale chytrém princi a krásné, ale pitomé princezně. Oba měli úspěšnější sourozence, tak se ze žalu začli bavit spolu a zamilovalise. A má to happyehd - princezna se v princových očích stávala pod vlivem lásky chytřejší a chytřejší a on dtto hezčí a hezčí. Tak to je móóc hezká poháda... dokonce možná i ze života....
.........Co??
Není tady
Jo a Cilko, naši se taky řezali, i když "jen" slovně, ale my je na kolenou prosili, ať se rozvedou... No a pohádky jsem poslouchala a četla hodně, ale je teda pravda, že mi pod kůží nejvíc zůstala Zimní královna (jak jsem psala nahoře) a z obrázků Krásná Vasilisa, jak kráčí od chaloupky Baby Jagy se svítící lebkou na tyči v ruce a kolem další lebky se svítícíma očima... Tak si vyber..
Není tady
A já si stejně pořád myslím, že ty pohádky kromě obsahu mají spoustu jiných důležitějších funkcí.
Není tady
janica napsal(a):
A já si stejně pořád myslím, že ty pohádky kromě obsahu mají spoustu jiných důležitějších funkcí.
Například ten obsah
Ale vždyť my je máme rády! Co se škádlívá, rádo se mívá A vůbec, je přece přirozená vlastnost ženská vymýšlet pohádky....
Není tady
Ve skutečnosti je taky fajn, vědět že někomu to klape v manželství v reálném životě. Takovou tu pohádku o šťastném konci.
A mít v tom tu metu, mýtus, že to lze.
Ty mýty, vzory z nás potom dolují to nejlepší pro náš vlastní život.
Do pohádek je projektovaná touha po kráse a svobodě a taky naše sny. Něco co si pak postavíme na konec cesty.
A ta touha po ideálu je věc pro život zatraceně dobrá.
Není tady
Jo takovou pohádku mám doma, ale nerada bych to zakřikla, naši jsou spolu už přes 30 let Ale furt to není konec.
naštěstí
takže nikdo nemůže říct, jaký ten konec vlastně je
Není tady
já snad stojím na začátku pohádky.... ale 30 let to nebude, nejsem ztepilý kazach
Není tady
janica napsal(a):
Jo takovou pohádku mám doma, ale nerada bych to zakřikla, naši jsou spolu už přes 30 let
Ale furt to není konec.
naštěstí
takže nikdo nemůže říct, jaký ten konec vlastně je
Jo, to my taky.. A já si říkám- vždyť co: takovej komix je přece taky pohádka... svého druhu..
Není tady
Pohádka je vysněný svět, ideál, kterej by chtěl každý žít. Pohádka je něco, co nás žene dál, co nás nutí na sobě pracovat. Bez pohádek by byly samé horory.
Není tady
Bejk,dycinky bejk a do smrti smrťoucí
Tak ti přemítám, Kaliku, s jakýmiže pohádkami jsi to vyrůstal... ideál, říkáš...hmmmm .........
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jo tak tobě se zdá roztomilá, jo??? A co všechny ty protitlusté stob kampaně, to s ní očividně nic nedělá, jak se zdá....
Podle mě měla být jakože škaredá, ale taky se mi zdá, že se to nějak nepovedlo.... To já bych chtěla pohádku, kde si překrásný a přeudatný rek nabrnkne přenádheru všech přenádher, ta se mu v jistém okamžiku změní v hnusnou satórii a on ji přesto bude milovat dál..
![]()
Bych takovýho chtěla vidět.... Ale mám v jedné starší sbírce pohádek jednu francouzskou, která je o šeredném, ale chytrém princi a krásné, ale pitomé princezně. Oba měli úspěšnější sourozence, tak se ze žalu začli bavit spolu a zamilovalise. A má to happyehd - princezna se v princových očích stávala pod vlivem lásky chytřejší a chytřejší a on dtto hezčí a hezčí. Tak to je móóc hezká poháda... dokonce možná i ze života....
.........Co??
To mi připomíná Prince Chocholouše ... to bývávala jedna z mých zamilovaných
Hele a vůbec, myslíš, že dřív byly princezny anorektičky? Houby, to je až vliv potrhlé módy posledního století....
Upravil(a) Míša Kulička (28. 3. 2007 18:32)
Není tady
No vidíš, tak tu zrovna neznám..
Není tady
No ta je o hloupé princezně a ošklivém princi... a oni se do sebe zamilují, tajně, a když se to provalí, tak si najednou všichni všimnou, že je princezna o něco chytřejší a princ o něco hezčí
Není tady
A co anorektičky! tuhle jsem měla v ruce letošní katalog jedné velerenomované módní firmy a všichni tam vypadali, jako z kolonky nekde v Manchesteru 1925.... A na přehlídkách dělají dojem, že je právě přivezli z Březinky... zelený, holý hlavy, kolena jak grapefruity a omdlívaj hlady... Někdy si myslím, že je to a) závěrečná fáze boje s "ďáblem v ženě", b) vytváření rovnováhy k naší přežrané společnosti...
Není tady
no jo no, člověk je vidí v časopisech až po té, co jim nějaký photoshopista zatře vystupující žebra a kyčle, přibarví tváře a vymění šílený lesk v očích za vášnivý....
Myslím, že kyprá Fióna, která snad měla být původně ošklivá, všechny ty vychrtlé princezny převálcovala půvabem i šarmem .
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Myslím, že kyprá Fióna, která snad měla být původně ošklivá, všechny ty vychrtlé princezny převálcovala půvabem i šarmem
.
No jo ona někdy ta štíhlá a krásná princezna je taky pěkně praštěná a blbá, ale zase všechny tlusté šeredky nemusí být ženy do nepohody Teď babo raď podle čeho si vybírat???
Není tady
Dáš jim 3 úkoly a budeš sledovat, jak si s nimi poradí, ne?
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Dáš jim 3 úkoly a budeš sledovat, jak si s nimi poradí, ne?
Miš! Ty už to máš dočista popletený! Úkoly plněj kluci!! Holky si vybíraj!
Není tady
A není to jedno? Já být krásným a chytrým princem, tak nechám baby plnit úkoly nustále ... víš jak by pak královské hospodářství vzkvétalo?
Není tady