Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 28. 3. 2007 0:15

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Žijeme dle pohádek?

No...ve skutečnosti je to tak, že políbíš prince a on se změní v ropuchu... proto máme pohádky, abychom se utěšily... vissla

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#77 28. 3. 2007 0:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

lupi, mně stačí být pouze jednou denně v přítomnosti manžela a k útěše mi nepomohou opravdu ani ty pohádky.
V souvislosti s ním mě napadají jen tři věci - jistá ruka, pevné kladívko a "Francouzská žabí kuchařka"  big_smile
Tak, a je po pohádce.
Po dvaceti letech se ti dva měli rádi natolik, že by se samou láskou snědli smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#78 28. 3. 2007 15:06

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No jo, proč vlastně není žádná pohádka o tom, jak si ta nejblbější a nejošklivější Mařena vzala toho nejkrásnějšího a nejhodnějšího prince? A když, tak se na poslední chvíli nutně změnila v krasavici inteligentní.... To tak trochu zavání diskriminací pohlaví. Třeba má Cilka pravdu, třeba mají pohádky opravdu negativní vliv na děti... Stejně jako reklamy, kde chytrý Horst musí vysvětlovat blbé Gábi, jak se používá mixér, pračka, nebo čistící prostředky... smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#79 28. 3. 2007 15:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

No jo, proč vlastně není žádná pohádka o tom, jak si ta nejblbější a nejošklivější Mařena vzala toho nejkrásnějšího a nejhodnějšího prince? A když, tak se na poslední chvíli nutně změnila v krasavici inteligentní.... To tak trochu zavání diskriminací pohlaví. Třeba má Cilka pravdu, třeba mají pohádky opravdu negativní vliv na děti... Stejně jako reklamy, kde chytrý Horst musí vysvětlovat blbé Gábi, jak se používá mixér, pračka, nebo čistící prostředky... smile

A co Shrek, há??

Není tady

#80 28. 3. 2007 15:19

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

to ale nejni nejhodnější a nejkrásnější princ. Oficiálně je to zlý zlobr, ne? A navíc, princezna je tam tak roztomilá.... baculka k nakousnutí... lol

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#81 28. 3. 2007 15:28

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Rozhodně si nemyslím, že bych měla v něčem pravdu, to vůbec ne, jen mne to téma zaujalo a chtěla jsem znát názory vás ostatních, což se zadařilo smile
Jak píše Pan, všechno tohle závisí na rodině a okolí v kterém dítě vyrůstá i na jeho osobnosti. Vychovatel by měl včas poznat, zda konkrétně tenhle človíček by také neměl slyšet ty horší věci. Nemůžou všichni slyšet jen to, že to dobře dopadlo, někteří musí být připraveni i na to horší. Vznesla jsem názor, zda to, že všichni od mala posloucháme jak se nakonec našli, překonali moře problémů a pak žili šťastně až do smrti, nemůže u některých lidí mít za následek to, že nepočítají s tím horším.... třebas s princeznou ze sousedství smile
Já třebas měla bezpohádkové dětství, pohádky jsem si začala číst až sama, táta s mámou se řezali do krve a tak když prvně zbil manžel mne, nepřišlo mi to divné, když měl první milenku, nešokovalo mne to, byla jsem zvyklá. Kdybych žila v rodině, kde vše dobře končí dle pohádek, ztrávila bych svůj život nebo ne? Vzala bych ho nakonec tak, že mi něco dal? Nevím, neumím na to odpovědět, jen si myslím, že je mezi námi dost lidí, kteří jsou pak zbytečně víc nešťastní než kdyby slyšeli, že ten Honza taky běhal za Barunou....

Není tady

#82 28. 3. 2007 15:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo tak tobě se zdá roztomilá, jo??? A co všechny ty protitlusté stob kampaně, to s ní očividně nic nedělá, jak se zdá.... dumbom Podle mě měla být jakože škaredá, ale taky se mi zdá, že se to nějak nepovedlo.... To já bych chtěla pohádku, kde si překrásný a přeudatný rek nabrnkne přenádheru všech přenádher, ta se mu v jistém okamžiku změní v hnusnou satórii a on ji přesto bude milovat dál.. lol lol Bych takovýho chtěla vidět.... Ale mám v jedné starší sbírce pohádek jednu francouzskou, která je o šeredném, ale chytrém princi a krásné, ale pitomé princezně. Oba měli úspěšnější sourozence, tak se ze žalu začli bavit spolu a zamilovalise. A má to happyehd - princezna se v princových očích stávala pod vlivem lásky chytřejší a chytřejší a on dtto hezčí a hezčí. Tak to je móóc hezká poháda... dokonce možná i ze života.... va .........Co??

Není tady

#83 28. 3. 2007 15:42

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a Cilko, naši se taky řezali, i když "jen" slovně, ale my je na kolenou prosili, ať se rozvedou... No a pohádky jsem poslouchala a četla hodně, ale je teda pravda, že mi pod kůží nejvíc zůstala Zimní královna (jak jsem psala nahoře) a z obrázků Krásná Vasilisa, jak kráčí od chaloupky Baby Jagy se svítící lebkou na tyči v ruce a kolem další lebky se svítícíma očima... Tak si vyber.. cool

Není tady

#84 28. 3. 2007 15:43

janica
♥♥♥♥♥♥-

A já si stejně pořád myslím, že ty pohádky kromě obsahu mají spoustu jiných důležitějších funkcí.

Není tady

#85 28. 3. 2007 15:46

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

janica napsal(a):

A já si stejně pořád myslím, že ty pohádky kromě obsahu mají spoustu jiných důležitějších funkcí.

Například ten obsah lol lol lol
Ale vždyť my je máme rády! Co se škádlívá, rádo se mívá cool A vůbec, je přece přirozená vlastnost ženská vymýšlet pohádky....

Není tady

#86 28. 3. 2007 15:46

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ve skutečnosti je taky fajn, vědět že někomu to klape v manželství v reálném životě. Takovou tu pohádku o šťastném konci.
A mít v tom tu metu, mýtus, že to lze.
Ty mýty, vzory z nás potom dolují to nejlepší pro náš vlastní život.
Do pohádek je projektovaná touha po kráse a svobodě a taky naše sny. Něco co si pak postavíme na konec cesty.
A ta touha po ideálu je věc pro život zatraceně dobrá.

Není tady

#87 28. 3. 2007 15:49

janica
♥♥♥♥♥♥-

Jo takovou pohádku mám doma, ale nerada bych to zakřikla, naši jsou spolu už přes 30 let smile Ale furt to není konec. stolt naštěstí stolt takže nikdo nemůže říct, jaký ten konec vlastně je lol

Není tady

#88 28. 3. 2007 15:52

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

já snad stojím na začátku pohádky.... ale 30 let to nebude, nejsem ztepilý kazach lol

Není tady

#89 28. 3. 2007 16:35

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

janica napsal(a):

Jo takovou pohádku mám doma, ale nerada bych to zakřikla, naši jsou spolu už přes 30 let smile Ale furt to není konec. stolt naštěstí stolt takže nikdo nemůže říct, jaký ten konec vlastně je lol

Jo, to my taky.. stolt A já si říkám- vždyť co: takovej komix je přece taky pohádka... svého druhu.. lol

Není tady

#90 28. 3. 2007 16:54

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Pohádka je vysněný svět, ideál, kterej by chtěl každý žít. Pohádka je něco, co nás žene dál, co nás nutí na sobě pracovat. Bez pohádek by byly samé horory.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#91 28. 3. 2007 17:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Bejk,dycinky bejk a do smrti smrťoucí big_smile

Tak ti přemítám, Kaliku, s jakýmiže pohádkami jsi to vyrůstal... ideál, říkáš...hmmmm hmm ......... smile

Není tady

#92 28. 3. 2007 18:30

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lupina montana napsal(a):

Jo tak tobě se zdá roztomilá, jo??? A co všechny ty protitlusté stob kampaně, to s ní očividně nic nedělá, jak se zdá.... dumbom Podle mě měla být jakože škaredá, ale taky se mi zdá, že se to nějak nepovedlo.... To já bych chtěla pohádku, kde si překrásný a přeudatný rek nabrnkne přenádheru všech přenádher, ta se mu v jistém okamžiku změní v hnusnou satórii a on ji přesto bude milovat dál.. lol lol Bych takovýho chtěla vidět.... Ale mám v jedné starší sbírce pohádek jednu francouzskou, která je o šeredném, ale chytrém princi a krásné, ale pitomé princezně. Oba měli úspěšnější sourozence, tak se ze žalu začli bavit spolu a zamilovalise. A má to happyehd - princezna se v princových očích stávala pod vlivem lásky chytřejší a chytřejší a on dtto hezčí a hezčí. Tak to je móóc hezká poháda... dokonce možná i ze života.... va .........Co??

To mi připomíná Prince Chocholouše ... to bývávala jedna z mých zamilovaných smile

Hele a vůbec, myslíš, že dřív byly princezny anorektičky? Houby, to je až vliv potrhlé módy posledního století....

Upravil(a) Míša Kulička (28. 3. 2007 18:32)

Není tady

#93 28. 3. 2007 18:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No vidíš, tak tu zrovna neznám..

Není tady

#94 28. 3. 2007 18:34

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No ta je o hloupé princezně a ošklivém princi... a oni se do sebe zamilují, tajně, a když se to provalí, tak si najednou všichni všimnou, že je princezna o něco chytřejší a princ o něco hezčí smile

Není tady

#95 28. 3. 2007 18:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A co anorektičky! tuhle jsem měla v ruce letošní katalog jedné velerenomované módní firmy a všichni tam vypadali, jako z kolonky nekde v Manchesteru 1925.... A na přehlídkách dělají dojem, že je právě přivezli z Březinky... zelený, holý hlavy, kolena jak grapefruity a omdlívaj hlady... usch Někdy si myslím, že je to a) závěrečná fáze boje s "ďáblem v ženě", b) vytváření rovnováhy k naší přežrané společnosti...

Není tady

#96 28. 3. 2007 18:49

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

no jo no, člověk je vidí v časopisech až po té, co jim nějaký photoshopista zatře vystupující žebra a kyčle, přibarví tváře a vymění šílený lesk v očích za vášnivý....

Myslím, že kyprá Fióna, která snad měla být původně ošklivá, všechny ty vychrtlé princezny převálcovala půvabem i šarmem big_smile.

Není tady

#97 28. 3. 2007 18:55

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Míša Kulička napsal(a):

Myslím, že kyprá Fióna, která snad měla být původně ošklivá, všechny ty vychrtlé princezny převálcovala půvabem i šarmem big_smile.

No jo ona někdy ta štíhlá a krásná princezna je taky pěkně praštěná a blbá, ale zase všechny tlusté šeredky nemusí být ženy do nepohody stolt Teď babo raď podle čeho si vybírat???

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#98 28. 3. 2007 18:59

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Dáš jim 3 úkoly a budeš sledovat, jak si s nimi poradí, ne?

Není tady

#99 28. 3. 2007 19:14

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Dáš jim 3 úkoly a budeš sledovat, jak si s nimi poradí, ne?

Miš! Ty už to máš dočista popletený! Úkoly plněj kluci!! Holky si vybíraj! dumbom

Není tady

#100 28. 3. 2007 19:24

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A není to jedno? Já být krásným a chytrým princem, tak nechám baby plnit úkoly nustále ... víš jak by pak královské hospodářství vzkvétalo?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí