Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 23. 3. 2007 18:17

host5522
Host

Re: velikonoce ???

Velikonoce od svých asi 14 let zcela ignoruju. Žádná výzdoba, žádný vejce, berani, nic.

A může mě vzít šlak, když jsem někde venku na velikonoční pondělí, a okolojdoucí cizí puberťák mě klidně vší silou přetáhne po zadnu nějakou bužírkou (kterou předtím v ruce neměl, takže jsem ji neviděla). To pak nadávám jako ďábel.

#27 23. 3. 2007 19:23

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Tak my jsme v posledních letech měli vždy báječné velikonoce - kámoška přijela ráno k nám a společně s ní, moji maminkou a pobčas i ségrou jsme čekali než naši kamarádi "objedou" zbylé známé - pak jsme se u nás sešli, nasedli jsme do aut (ženy řídili) a vydali jsme se na objížďku známých, kteří bydlí v okolí HK.... zábavné, kolektivní, nenucené, necítily jsme se odstrčené (vlastně jsme byly užitečné) a navíc jsme navštívili v jeden den spoustu známých.... tummenupp
Letos budou poprvé Velikonoce ve vlastním bydlení (pro nás obě) - řešíme to prvním jarním vandrem...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#28 24. 3. 2007 21:28

Eduš
♥♥-----

Před velikonocemi jen umyju okna a trochu uklidím.Do vázy dám nějaké větve a ozdobím je malovanými vajíčky.Mám 5tiletou vnučku a ta chce pomáhat péct a tak budu dělat berana a z kynutého těsta zajíce.

Není tady

#29 24. 3. 2007 22:50

Martikam
♥------

Velikonoce?jako každý rok říkám,že je slavit nebudu, ale stejně mi to nedá.Do vázy natrhám větvičky a nějaké ozdůbky se také najdou.Máme jich dostatečnou zásobu-děti navštěvovali MŠ a ŠD a tam vyráběli a hlavně vše nosili domů.Nic se nesmělo vyhodit a tak se nám sbírka slušně rozrostla.Bylo by to tak asi na 10 váz.Beránka koupím,stejně nám víc chutná.Vajíčka obarvím v cibuli.A uklízím podle nálady a hlavně času.Když to nestihnu před velikonocema tak po nich určitě jo.Mám hodnýho manžela a docela mi pomáhá i s úklidem tak ještě uvidíme jak se to vyvrbí.Pro ty kteří slaví velikonoce-hezké svátky a pro ty kteří je neslaví hezký prodloužený víkend!

Není tady

#30 25. 3. 2007 11:09

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Valikonoce ? BRRRR !!! Neberou mě, speciální úklid kašlu, vejce kašlu, na okna jen nalepím jarní obrázky (spíš abych si připomněla jaro), donedávna jsme měly s kámoškou tradici, že jsme vždycky ráno vypadly na procházku a vracely se někdy po obědě, aby byl pokoj tongue
Jediné, co dělám každý rok je, že posílám asi 5-6 pohledů známým, rodině a kamarádům, spíš abych jim popřála krásný začátek jara, než Velikonoce smile

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#31 25. 3. 2007 12:24

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ani nevíte, jak jsem ráda, že nejsem sama kdo to takhle pociťuje...

Strach je malá smrt...

Není tady

#32 25. 3. 2007 21:44

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Já mám Velikonoce svým způsobem radši než Vánoce. Ne jejich podstatu - šlehání a namočení ženských, to nikdy nepochopím. Ale baví mě to, že se nijak nehoním - na Vánoce mě to jinak prohání. Úklid dělám zběžný, okna jak kdy, podle počasí. Ale mám ráda velikonoční výzdobu. Mám několik druhů vlastnoručně vyrobených kraslic, snažím se to sladit v každém pokoji do jiné barvy, vysévám obilí, ušila jsem si ošatku na vejce. Skoro každý rok vymyslím něco dalšího. Ono to bude spojeno s mým povoláním - učím ve školce. Zrovna dneska jsem upekla a nazdobila perníčky, některé tradičně bílkovou polevou, některé želatinovými tvary. Ale přímo Velikonoční pondělí neprožívám nikterak zvláštně. Pustím koho chci, moc toho tady nechodí, spíš známí, přijedou autem, pobudou do půl hodinky a jdou o dům dál. My se před polednem přesuneme k rodičům, kluk si obejde pár známých a máme to za sebou. Když byl malý, chodila jsem na pomlázku s ním a bylo mi moc líto, že to nedělá jeho otec.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#33 26. 3. 2007 9:41

ajisek
♥♥-----

Holky, nechci moralizovat, ale asi Vám uniká podstata velikonoc, a to je ukřižování Ježíše a Nanebevzetí Páně. V tomto je to významnější svátek než Vánoce. Nejsem ortodoxní katolík, do kostela se dostanu jednou do roka, ale byla jsem katolicky vychovaná, tak vím, o čem mluvím. Z hlediska bití holek jsem toto vzdala už před léty, kdy moje dcery měly nohy plné modřin. Ale duševně si to užívám. Upeču nějaké cukroví, udělám výzdobu, snažím se uklidit (dle svých možností-teď jsem po operaci páteře) a užívám si klidu. Ať se venku děje co chce.

Není tady

#34 26. 3. 2007 10:26

Musim
♥♥♥♥♥♥-

KDybych neměla dítě, jak je to dobrá příležitost někam jet na mít prodloužený víkend. Taky jsem ze Slovenska, takže potvrzuji to, co píše Majkafa, akorát pak už ve městech je to už jinak. A vajíčka se dávají vařená natvrdo nebo čokoládová. Je hezký pohled na pyšené tatínky-dedečky, jak vedou kloučky a chodí - polívat. Pravda, ve dvě Vám hlava smrdí od voňavek tak, že je musíte umýt.  Zásadně se odmítám nechat mlátit, tak jak te to zvykem tady v Cz.
Kvlůi dítěti,  jí pro radost barvíme vajíčka, vyzdobíme byt a od té doby, co máme kam jezdit na chatu, jak schovávám dítěti venku vajíčka do trávy a do kytek, které pak musí najít. To ji baví (mne taky, předem se těším, jak je najde a bude výskat radostí). Kdyby chodili kluci, nějaké pohoštění připraveno je. Odmítám komercializaci Velikonoc a "vánoční-velikonoční" šílení.
V Praze bych stejně do bytu nikoho nepustila, bílé děti Vám zvonit nechodí...a ti druzí chtějí jenom peníze. A při Velikonocích o peníze přece nejde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí