18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Moje 7 letá dcera chodí do kláves. Nebaví ji to, je do toho nucená. Nechceme z ní mít ádného virtuóza, jen a se na to naučí alespoň troku hrát. Já vdycky chtěla být učitelkou v M, ale protoe jsem neuměla na nic hrát, byla jsem najednou mimo hru. Nae malá od malička básní o tom, jak jednou bude učitelkou a říkám si, aby na tom jednou nebyla stejně jako já. Navíc manel má k hudbě hodně blízko...
Nutili by jste svoje děti naučit se hrát na něco?
Není tady
Taky jsme nutili syna, po dvou letech si mě učitel zavolal, e je to trápení pro oba. Je to koda, dnes ho to mrzí. Dcera se sama s učitelkou domluvila, e místo klavíru budou raději zpívat, později se sama naučila na kytaru.
Není tady
Moniko, mně rodiče přihlásili do houslí v 5-ti letech a skončila jsem, kdy mi bylo 19 let! Nenáviděla jsem je! Dokonce kdy jsem jednou v zimě la na výuku, třískla jsem s futrálem na zem a pak řekla, e jsem spadla na ledě, chtěla jsem, aby se rozbily a já delí čas nemusela zkouet-dali mi náhradní (proe jsem prý byla nadějná!!!).Kdy jsem neudělala zkouky na konzervatoř a nastoupila na jinou kolu, jetě chvíli jsem hrála v souboru a pak definitivně skončila. Dnes zahraju jen můj jediný oblíbený ČARDÁ!
Nenute prosím děti do nástroje (jakéhokoli), kdy nechtějí a nebaví je to! Já mám čtyřletou dcerku a chci ji (jen zkusit) dát přítí rok na flétničku (i kvůli dýchání)-uvidím. Kdy vycítím jen malý nezájem a nechu-končíme. Nechtěla bych, aby zaila, to co já! Tři hodiny denně cvičit a p.ředitelka mně vdy, kdy jsem vyloudila falený ton, mně pleskla pravítkem přes prsty na houslích!
Není tady
Nenutila bych je. Moná se jí jenom teď nechce a pokud vytrvá, tak ji to přejde a bude hrát. To jsme doma taky měli - sice se sportem, ale to je jedno. Jestli je vytrvalá a chodí s odporem, nech ji být. Ona si najde něco jiného.
Není tady
Mám opačnou zkuenost, ne Káča - byla jsem nucená (cha, občas i násilím!) do hodin klavíru, dneska jsem za to vděčná, hraju ráda, dost a s chutí. Ale je fakt, e jsem měla suprovou učitelku, take nakonec, v pubertě, jsem chodila hrát hlavně kvůli ní. Moje dcera, která má podstatně větí nadání ne já, chodila hrát od čtyř let (protoe sama chtěla), ale zhruba od druhé třídy jí to "přestalo bavit", bojovala jsem s ní jetě dva roky a pak jsem to vzdala. Osobně si myslím, e v tom měla "drápek" i paní učitelka, jene ijeme na malém městě a vybírat pro dceru učitele nemohu... Dost mě to mrzí, protoe jsem se těila, e si občas zahrajeme spolu, ale utěuju se tím, e jestli to v ní je, tak se k hudbě vrátí.
Není tady
já taky musela chodit na na hodiny klavíru, od 1. třídy. Nebavilo mě to, vydrela jsem po bojích 4 roky a konec. Teď mě to docela mrzí. Sama jsem pak začala hrát jen tak rekreačně na kytaru. Sestra chodila na klavír taky a hrála a do ukončení střední koly. Pak u taky přestala a dnes nehraje vůbec... Přítel nechodil nikdy nikam, na kytaru se učil sám a hraje skvěle a rád.
Take jestli to dítě baví, tak proč ne. Nutit nemá význam, musí do toho mít chu samo.
Není tady
Moje dcerka se učila hrát na klavír od 4 let. Vybrala si jí přímo ve kolce. Má talent, ale klavír jí nebavil, tak jsme jí v 9 letech nechali, a si sama vybere nástroj. Vybrala si housle, cvičí na ně sama, do ničeho jí nenutím. Hraje průměrně, ale ráda a s láskou.
Ale ten klavír se jí hodí i dnes... Kdy se jí nechce hrát na housle přímo z not, přehraje si to nejprve na klavír a pak u hraje podle sluchu.
Není tady
Nevzdávala bych to při prvních projevech typu "nebaví"... taky jsem hrála na housle uu do 1.třídy a těch let "nebaví" bylo nespočet.... vystřídala jsem spoustu učitelů a stejně nic nepomáhalo - já byla prostě lenoch, kterýmu se nechtělo a nai mě stejně vdycky "přemluvili" - teď jsem jim za to nesmírně vděčná - ve čtrnácti jsem se dostala do první kapely a od té doby jich spoustu vystřídala - a teď rozjídíme s přáteli velmi zajímavý hudební projekt a já jsem ráda, e se můu realizovat. Taky jsem mohla bez problému studovat hudební obor na pajdáku. Navíc to jsou silné záitky, kdy se opravdu něco povede - u jen proto ta dřina stojí za to...
Já jsem pro udrení dítka u hudby - pokud je alespoň nějaký náznak talentu....
Není tady
ono hodně záleí i na učiteli jak bude dítko motivovat.. já jsem v druhé třídě objevila kouzlo hraní na flétnu, bohuel mi ale chyběl dostatečný hudební sluch, hraní mě straně bavilo, cvičila jsem sama od sebe (!!) denně, jene paní učitelka to nějako neviděla a neustále mi před vemi nadávala jak to flákám a kdesi cosi, psala do deníčku rodičům at doma víc cvičím, tak jsmem to vzdala.. moná bohuel protoe mě to ze začátku bavilo
Není tady
Nutit, pokud má dítko aspoň trochu talent a ze začátku i zájem. Krize přijde vdycky, a v tu chvíli jsou rodiče nutiči důleití. Tolik moje zkuenost. Můj syn měl krizi od esté do deváté třídy, hlavně vinou paní učitelky, protoe odmítal hrát koncerty. Hudebku dokončil - s pěnou u huby. Hned v 15 letech na veřejnosti prohlásil, e nám děkuje, e jsme ho k tomu donutili. Naučil se hrát na dalí nástroje, hraje s muzikama, vydělává si na studia, poznává nové lidi a také cestuje. Dnes u ho nemusím nutit aby cvičil, ale aby toho na chvíli nechal. Má hodně kamarádů, které mrzí, e neměli stejně důsledné rodiče. Teď u to těko dohánějí.
Druhý syn taky začal, bohuel je hluchý po mamince, tak toho nechal a vrhl se na sport.
Nejdůleitějí je asi odhadnout nadání a povahu dítěte.
A základy neublíí nikomu.
Není tady
Dítě by mělo prý zkusit ve. Holka hraje na klávesy,hudebku u má za sebou a nutit jsem jí nikdy nemusela.
Znám ale dětií které chodily do hudebky násilím a s odporem.Pak to nemá význam.
Není tady
Vidím, e Vae názory jsou fakt rozdílné.
No holt bude chodit do konce kolního roku a potom se uvidí, co dál.
Není tady
Myslím si, e málokteré dítě je ve věku např. 6 let tak uvědomělé, aby dokázalo poctivě cvičit samo... Ale veho s mírou. Z mé zkuenosti je dobré nechat dítě, aby si mohlo aspoň částečně druh nástroje zvolit samo. Např. zobcová flétna mi připadá pro začátek nejvhodnějí - odpadají nemalé problémy se čtením více not (i notových osnov) najednou, rychleji se dostaví motivující výsledek. Z flétny se pak dobře naváe na jiný dechový nástroj. Klávesový nástroj je zas dobrý v tom, e rozvíjí harmonické cítění a kadý muzikant aspoň základy klavíru stejně nevyhnutelně potřebuje, ale podle mě to není nutné hrotit hned zpočátku. Sama jsem byla nucená 8 let hrát na klavír, ačkoli jsem chtěla chodit na zpěv. Pak jsem se částečně naučila hrát sama na kytaru, dobře i na zobcovku, a nakonec jsem vystudovala i ten zpěv, kterým se ivím. Take - sice jsem ráda, e ty klavírní základy mám, ale za ty slzy to tehdy asi fakt nestálo. K muzice jsem se pak dostala stejně, protoe jsem sama chtěla, ale kdybych s tím zpěvem nebo flétnou začala u jako malá, lo by to celé trochu mení oklikou a hlavně bez zbytečného trápení.
Není tady
Taky si vzpomínám, jak můj tatínek říkal ..."co Čech, to muzikant".. take nás taky se ségrou trápili od dětství s výukou hudby, já měla lepí dispozice, ségra
zase poctivěji cvičila. Z dětství se mi nevybavují ádné negace, v období dospívání mě to trochu brzdilo - zatímco ostatní byli venku, já musela na hodinu..
Taky jsem občas zdrhla :-))
Dneska jsem za své znalosti v oboru hudby vděčná - a po té stránce teoretické,
e umím noty, e umím hrát na pět hudebních nástrojů a e své znalosti můu
předávat svému dítěti.
Jinak celkem souhlas. Běně se začíná s těmi nejmeními dětmi kolem 4-5 let,
je to víceméně seznamování s hudbou, tónem, ve větině M mají flétničky, které umoňují předevím nácvik správného dýchání. Dobrou průpravou je i
trénování dítěte v slabikování.. Asi nemá smysl dítě doslova do něčeho nutit, k čemu má averzi. Ale spí motivovat. Jistě si větina vzpomene, e je v lidukách
nejdřív trápili stupnicemi a vekeré pobrnkávání bylo na hony vzdálené hudbě.
Mně se osvědčil výběr jednoduché písničky, kterou se dítko naučilo po paměti
hrát (u meních či roztěkanějích dětí lze pouít i taháček - třeba na klávesy nalepit kousek leukoplasti s označením kláves ) a to nadení, e jeho oblíbená
písnička opravdu zní tak, e ji kadý pozná je nejlepím motorem pro dalí výuku.
Není tady
Jo - jetě jsem si vzpomněla na historku, jak Beethovena v dětství ke klavíru přivazovali... Take fakt těko říct, co je lepí. Asi jak kdy a jak pro koho.
Není tady
Jsem muzikant, a učila jsem před MD 4 roky na hudebce. Větina kolegů by se mnou nesouhlasila, ale já bych to opravdu nechala na dětech. Chtějí? A´T hrají! Nechtějí? A dělají cokoliv jiného.
Nae děti nevypadají na velký hudební talent a nikdy jsme je do hraní nenutili. Kolegové to nechápou a jedna kolegyně mi dokonce řekla, e hudební vzdělání patří mezi základní vzdělanost, a měla bych děti k tomu vést. e kluky baví judo a fotbal, to ji nezajímalo. Prostě muzika a mytec.
Já jsem s muzikou začala a ve 4. třídě Z, nikdo mě k tomu nevedl, sama jsem chtěla, a je ze mě hudebník. Prostě kdy to má být, ona si ta muzika cestičku najde. Ostatně ani v padesáti není pozdě začít na něco hrát. Jen to musí přináet radost. Ne drill, strach. Ale láska k hudbě a radost z ní, to je přece cílem.
Tak a vám dětičky hrají z radosti a s radostí...!
Není tady
Myslím, e kadé dítě při hraní na nástroj padne jednou krize a záleí na rodičích, jak se k tomu postaví. V páté třídě jsem urputně bojovala, abych se toho "po*nýho klavíru" zbavila...Rodiče nepovolili, řekli, a dokončím první cyklus, pak prý bude volba na mě...a hraju dodnes.
Taky mi to nelo, taky mě to nebavilo, taky jsem raději chtěla být venku s kamarády, taky jsem místo hodin chtěla koukat na tv...A teď je klavír součástí mýho ivota.
Ale je to asi individuální - někdo je nezlomný dlouhá léta, pak nemá cenu tlačit na pilu.
Není tady
Taky nejsem zastáncem vyloeného nucení, ale ono takové to "nebaví" přijde na kadého a chce to občas jen překonat a vytrvat! A pokud opravdu dítko nemá na hudební nástroj vlohy a talent, tak fajn, ale musí dělat něco jiného. Neexistuje aby se mi dítě jen tak flákalo doma u PC nebo někde po ulicích.
Take nenutit do jedné určité věci, ale něco dělat musí, a u hudební nástroj, tanec, zpěv, nebo nějakej sport.
Já se učila na klavír od svých 5ti let a co pamatuju tak ve dvanácti jsem toho taky měla plný zuby a nechtěla cvičit a chodit na hodiny a nai o rok později nakonec povolili, já toho nechala a dnes mě to mrzí. Větinu jsem zapoměla, take umím vybrnkat max. jednoduché dětské písničky.
Není tady
ahoj, chci dceři na Vánoce koupit klávesy. máte tip kde je za rozumnou cenu pořídit?
Není tady
já jsem kupovala na www.kytary.cz, mají obrovský výber a super ceny
Není tady
vypadá to suprově a mají i dobré ceny, take tam asi určitě něco vyberu, dekuji
Není tady
není zač, já jsem s věcmi od nich hrozně spokojená, take ráda doporučím
Není tady
V tomhle případě bych se dceři snaila vysvětlit, proč je to pro ni dobré.. nae děti tedy rozhodně do ničeho tlačit nemusíme.. nae malá Agáta u nás celý rok uhání, e chce od Jeíka bubny. No.. nakonec jsme je koupili, a to konkrétně tyhle - https://hrackyzadobrekacky.cz/interakti … ci-sestava - tak snad toho nebudeme litovat.
Není tady