|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Vlčico, někdy mám dojem, že dokud si nepřipustím, že bych mohla být nemocná, tak se cítím fajn a v pohodě ... ale ve chvíli, kdy se začnu moc pozorovat a řešit, že bych mohla být ... tak ta nemoc udeří v plné síle. Lékařům důvěřuju (ikdyž jejich rady doplňuji radami svých babiček) a vždy mi pomohli. Kdybych s podobnou důvěrou mohla přijít k léčitelům, pomohli by mi určitě také, ale protože k nim důvěru nemám, nebylo by v jejich silách, aby mi pomohli (jsem to celé zmotala, ale smasl snad zůstal
)
Salvátore, nejsem odborník na farmaka, ale z vlastních zkušeností vím, že antibiotiky horečku opravdu nevyléčíš.
Antibiotika pomáhají pouze při bakteriálních onemocněních, ale jsou zbytečná u virových, plísňových a jiných nebakteriálních infekcí. přesto je lidé i u těchto nemocí vyžadují a lékaři předepisují. A to je docela závažná chyba. V těchto případech určitě nepomohou a navíc zbytečným užíváním zvyšují odolnost bakterií vůči nim, tzn. že v případě, kdy je dotyčný bude skutečně potřebovat, už mu nepomohou.
A i s tou horečkou je to trochu jinak. Horečka sama o sobě není nemoc, ale jedna z prvních reakcí organismu např. na infekci. Většina bakterií a virů se při teplotách nad 39.5°C nemůže rozmnožovat, dokonce řada mikroorganismů už při této teplotě hyne. I lékaři považují za nevhodné podávat v této fázi léky proti horečce (Paralen, Brufen, Acylpyrin atd.), protože tyto léky pouze snižují teplotu (infekci samotnou žádným způsobem neléčí) a ztěžují a prodlužují tak boj organismu s vlastním onemocněním. Myslím, že tady je nutné zdůraznit, že většinu těchto léků si lidé kupují sami a užívají je dle vlastního uvážení, nikoliv po poradě s lékařem. A jsme opět u odpovědnosti za své vlastní zdraví.
Takže v tomto kontextu bych spíše viděla jako negativní nadužívání antipyretik než antibiotik, která skutečně léčí, jsou-li užívána rozumně.
Není tady
Jo já vím, že to tak má spousta lidí a najmě děti jsou na to experti. Hlavně jim nesmíš říct, že nastydnou, ani kdyby měly jít bosy sněhovou vánicí, jinak nastydnou...
I když...na mou starší dceru to taky tak úplně neplatilo. Co se důvěry týče, tak asi se shodneme všichni v tom, že je to vůbec nejdůležitější prvek v léčbě, ale kupříkladu já to mám absolutně člověk od člověka..jedno kdo, jestli lékař, nebo léčitel. Ačkoli léčitele vlastně žádné nemám vyzkoušené (neb homeopatie není léčitelství tak , jak si to člověk běžně představuje, to je věda pro medvěda
) spíš právě ty homeopatky a bylinkářky. Léčitele jsem znala jen jednoho - ale neléčil mě; vynikající diagnostik, ale.....no já nevím, nějak ten talent neunes, či co. S doktorama to mám taky tak, když se mi nelíbí, tak se prostě nikam nepohnem...
no a vidíš, mám kamarádku, ORL, obvoďačka, ale diagnostička par excellence a hádej proč - "vidí" to. Jak? No to neví...Prostě koukne a vidí... A slyší tím pádem trávu růst. Mohla by být docela dobře asi léčitelka, jenže je skeptická i sama k sobě
Ono je tedy lepší, že je lékařka.
Není tady

No, tak nějak jsem to myslela ... musím mít k tomu člověku důvěru, musím tak nějak cítit, že umí uplatnit své znalosti i svou intuici, abych mu důvěřovala. To mají jen někteří lékaři, k jedné takové chodí céra - škoda, že je tak málo lékařů s léčitelskými schopnostmi, jako je ona, nebo tvá kamarádka
. Z klasických léčitelů mám pocit, že dost dobře nerozumí podstatě problému, že používají jen tu intuici ... a to mi prostě nestačí.
Není tady
No jasně, že kombinace je vůbec to nejlepší, jenže to jsme moc hrr. Ono stačí, když má doktor (případně i léčitel asi) trochu zdravého rozumu a soudnosti; my měli štěstí na dětskou lékařku - sice "obyčejnou" ale taky léčila především babskými recepty a těžkou tonáž nasazovala, až když nebylo zbytí. A taky dle matky léčila- osvícenější osvíceněji a naopak.
Není tady
Máme rok 2008 a zase řádí, jak mě je těch lidí líto. Asi neměli v životě možnost potkat se s psychosomatickou nemocí.
V jednom mají pravdu, člověk by se měl nejdříve zamyslet a zjistit, čemu chce důvěřovat.
Není tady
Kdes tohle vyhrabala, Pavlo? 
Jj....nejvíc mě dojal ten jejich Bludnej diamant, nebo jak - za celoživotní bludy. A že neuhodnete, pro koho??
Stanislav Grof.....
Vážně....
Není tady
lupina montana napsal(a):
Kdes tohle vyhrabala, Pavlo?
Jj....nejvíc mě dojal ten jejich Bludnej diamant, nebo jak - za celoživotní bludy. A že neuhodnete, pro koho??
Stanislav Grof.....Vážně....
Koukam, ze ses byla taky podivat? 
Není tady
Nebyla....mně to dohnalo v médiích 

Nějakej Heřt je mi buřt, ale mrzí mě ten Grygar - takovej mi přišel vždycky přemýšlivej 
Není tady
Lupi, jenže Grygar je přesvědčen o své pravdě, a takoví jsou nejhorší. K té mé dnešní depce poslední zásah.
Není tady
No, to mě na tom právě mrzí nejvíc! Protože jsem si dlouho myslela, že je hlava otevřená.
Njn....
Není tady

Tohle mě pobavilo:
http://www.astrolab.cz/ukaz_odpovedi.php?cd=3136
Dnes je Bludný balvan spíše poctou.
Není tady

Jo, a výraz "za blátivé myšlení" mě skutečně pobavil.
Řezala jsem se jak zkouřená... 
Není tady
Tak už to tady zdá se, definitivně skončilo.
Škoda (?)
Ráda se kochám něčím upřímným zápalem pro věc.
Jen nevím, když mě nechávají bludné balvany v klidu a když si říkám, jen ať si ty šutry malujou, vždy't to nikomu neuškodí.,
Jestli jsem již tak duchovně vysoko nebo takový flegmatik.
Není tady