19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Udrujete doma předčítací půlhodinky?Necháváte děátka z prvního stupně základky aby vám předčítala kdy ehlíte,myjete nádobí nebo pletete?
Nebo se to u nedělá?A co vám čtou (kdy čtou)?
Není tady
Mám doma prvňáka a tam je čtení naprostá nutnost... v momentě, kdy vynechá čtení třeba jen jeden den, je to okamitě vidět... Take my čtem poctivě kadý den... Do teď to byl slabikář, ale u začíná i takové ty pohádkové kníky co jsou psané velkými písmeny... Ale ty jsi asi měla na mysli starí děti..
tak to se taky ráda dozvím co nás čeká..
Upravil(a) mufina1 (21. 3. 2007 13:04)
Není tady
U vím, proč synek nepředčítá...neehlím, nemyji nádobí ani nepletu :-)))
( jemu je u 12)
ale teď váně: v 1. a 2. třídě četl, nahlas, já někdy poslouchala na půl ucha, ale poslouchala, později předčítal z vlastivědy...
Není tady
U nás se čte větinou večer - ale ne vdy, někdy jsem ráda e se vůbec stihnem uloit. Nejdříve čte syn mně a potom já jemu.
Není tady
Mě synek předčítal a předčítal a předčítal a jsem z toho usnula...... Stalo se mi to zrovna včera..... O Křemílkovi a Vochomůrce:-)
Není tady
Holce je 8, a čte si před spaním v posteli , vdy jednu kapitolu v kníce, z které pak dělá čtenářský deník.
Není tady
Holky, tak já tohle měla vyřeeno Se synem jsme v první třídě četli, protoe jak známo, kluci na to čtení moc nejsou. Dcera - předkolák - se předčítacích dýchánků účastnila také - ani nedutala a poslouchala. Věřte tomu, nebo ne, ale samovolně odkoukala a odposlouchala celou abecedu a v pěti letech u byla schopna sama přečíst např. nápisy na obchodech. Do první třídy tak díky tomu mohla nastoupit o rok dřív (je narozena v září a základku končila ve čtrnácti).
e jim to nadení pro učení nevydrelo a doteď nebo do vzdělávacích snah maminky vletěla morová rána v podobě puberty
Není tady
Kluk mi předčítal pravidelně kadý den v 1 a 2 třídě. Ve třetí u přestal mít zájem. Ale ted uč. na rodičáku říkala, e by měli předčítat kadý den jetě ve 4 třídě.
Není tady
Čím déle by měly děti předčítat z kníky a nahlas, tím lépe pro ně. Jednak si osvojí slovní zásobu, za druhé se naučí mluvit (co si přečtu, to jsem schopen pojmenovat a vlastními slovy popsat). Z vlastní zkuenosti ale vím, e je to pro koláky TAK OTRAVNÁ ČINNOST, e to nemá obdoby navíc v domácnosti, kde trůní PC s připojením na internet. Nae děti chápaly četbu jako koníčka pouze v prvních letech kolní docházky, pak jsme si pořídili kompl s internetem a bylo hotovo.
Není tady
Kiaro - souhlas
A jak říkaj, e kdy děti vidí rodiče, e čtou - e jim jdou příkladem, u nás to nefunguje. Já často chodím doma s kníkou v ruce (jako malá jsem předčítala ve 2 tř. Neználka). A ráda čtu.
A kluky - těm to prostě nic neříká.
Není tady