|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Udržujete doma předčítací půlhodinky?Necháváte děťátka z prvního stupně základky aby vám předčítala když žehlíte,myjete nádobí nebo pletete?
Nebo se to už nedělá?A co vám čtou (když čtou)?
Není tady
Mám doma prvňáka a tam je čtení naprostá nutnost... v momentě, kdy vynechá čtení třeba jen jeden den, je to okamžitě vidět... Takže my čtem poctivě každý den... Do teď to byl slabikář, ale už začíná i takové ty pohádkové knížky co jsou psané velkými písmeny...
Ale ty jsi asi měla na mysli starší děti..
tak to se taky ráda dozvím co nás čeká.. 
Upravil(a) mufina1 (21. 3. 2007 13:04)
Není tady
Už vím, proč synek nepředčítá...nežehlím, nemyji nádobí ani nepletu :-)))
( jemu je už 12)
ale teď vážně: v 1. a 2. třídě četl, nahlas, já někdy poslouchala na půl ucha, ale poslouchala, později předčítal z vlastivědy...
Není tady
U nás se čte většinou večer - ale ne vždy, někdy jsem ráda že se vůbec stihnem uložit. Nejdříve čte syn mně a potom já jemu.
Není tady
Mě synek předčítal a předčítal a předčítal až jsem z toho usnula...... Stalo se mi to zrovna včera..... O Křemílkovi a Vochomůrce:-)
Není tady
Holce je 8, a čte si před spaním v posteli , vždy jednu kapitolu v knížce, z které pak dělá čtenářský deník.
Není tady

Holky, tak já tohle měla vyřešeno
Se synem jsme v první třídě četli, protože jak známo, kluci na to čtení moc nejsou. Dcera - předškolák - se předčítacích dýchánků účastnila také - ani nedutala a poslouchala. Věřte tomu, nebo ne, ale samovolně odkoukala a odposlouchala celou abecedu a v pěti letech už byla schopna sama přečíst např. nápisy na obchodech. Do první třídy tak díky tomu mohla nastoupit o rok dřív (je narozena v září a základku končila ve čtrnácti).
Že jim to nadšení pro učení nevydrželo až doteď
neboť do vzdělávacích snah maminky vletěla morová rána v podobě puberty 
Není tady
Kluk mi předčítal pravidelně každý den v 1 a 2 třídě. Ve třetí už přestal mít zájem. Ale ted uč. na rodičáku říkala, že by měli předčítat každý den ještě ve 4 třídě.
Není tady

Čím déle by měly děti předčítat z knížky a nahlas, tím lépe pro ně. Jednak si osvojí slovní zásobu, za druhé se naučí mluvit (co si přečtu, to jsem schopen pojmenovat a vlastními slovy popsat). Z vlastní zkušenosti ale vím, že je to pro školáky TAK OTRAVNÁ ČINNOST, že to nemá obdoby
navíc v domácnosti, kde trůní PC s připojením na internet. Naše děti chápaly četbu jako koníčka pouze v prvních letech školní docházky, pak jsme si pořídili kompl s internetem a bylo hotovo.
Není tady
Kiaro - souhlas 
A jak říkaj, že když děti vidí rodiče, že čtou - že jim jdou příkladem, u nás to nefunguje. Já často chodím doma s knížkou v ruce (jako malá jsem předčítala ve 2 tř. Neználka). A ráda čtu.
A kluky - těm to prostě nic neříká.
Není tady