29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mončo, když ty startuješ na první našlápnutí.... jak to dětem vysvětlíš?! No to jsou mi otázky... Jak říkám - nechceš tak moc, ale sděluješ mu to pro něj nepochopitelným způsobem. A nečerti se, dračice
Není tady
Eva36 napsal(a):
MončaVa: Když to o koze, on o voze. To máš těžký. Přečti si něco o tom, jak vnímají ženy a jak muži (třeba Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše nebo Proč muži ...-už nevím co - a ženy neumějí číst v mapách ... a asi je dost i dalších knížek, stačí pokoukat v knihkupectví nebo si zajít do knihovny a knihovnice určitě poradí).
Proč on by měl chápat tvé city, když ty mu je neumíš dát najevo ve formě, které on by rozuměl? Tím chci říct, že není špatný on, ale ani ty. Jen se nedokážete dohodnout. Jestli nepochopíš nic z knížek nebo nedokážeš změnit svoje chování, doporučovala bych ti poradnu. A pořádně naslouchat. I tady se mi zdá, že ty si meleš svou a moc nepřemýšlíš o tom, co ti druzí napsali. Nejde ti o tu posr... stavbu, ani o ty peníze ... jde o to, že tvůj muž nechápe, co je pro tebe důležité. A aby to pochopil, musíte se oba snažit - on o pochopení, ty o vysvětlení, kterému by rozuměl. A štěkáním to, holka, nepůjde. Leda do kopru.
Proč tyhle knížky existují? Většinou si je stejně čte jen ten, kdo se tomu snaží porozumět, a to sou ženský. Já se snažím celých 13 let, co se známe, mu porozumět. Kdybych se o to nesnažila, už s ním dávno nejsem. Přesto mám pocit, že je to k ničemu. Vždycky sem to byla já, kdo to musel pochopit, on si to přebral vždycky po svým-dokud je relativní klid, je to v pořádku. Nikdy ho nenapadlo, jestli sem s ním vůbec šťastná, a jestli jo, tak jen v duchu a asi si odpověděl, hergot to je nejšťastnější ženská pod sluncem, jinak by na sobě zapracoval.
Není tady
Mončo, Mončo.... on už jiný nebude a jestli se nezměníš ty....pochybuju, že budete mít šťastný vztah... Místo, abys naříkala, že by se měl snažit on, musíš se snažit dál ty. A třeba jinak. (Jak, to je tedy otázka. Neznám ani jednoho z vás.) Nebo jestli ty se snažením končíš, tak to manželství prostě ukončit. Pokud nechceš ty skončit frustrovaná tím, jak ti manžel nerozumí. ... Fakt, když budeš takhle pokračovat, tak budete naštvaný oba - ty, že on nechápe a on, že ty pořád vysí*áš - pro něj pravděpodobně řešíš zanedbatelný kraviny, nechápe jejich význam pro tebe - chce to asi jít na něj jinak .... Ale ujišťuju tě, že já žila s takovým chlapem, co na něj nic neplatilo. Po dobrým, po zlým, slušné prosby, hlasitejší prosby, to, že mi ledacos opravil třeba táta nebo řemeslník, ani to ho nezahanbilo.... neplatilo na něj nic. Nechápal moje potřeby a nehodlal je chápat. Pak nezbývá než se rozvést (aspoň já jsem na nic "chytřejšího" nepřišla, abych se nezbláznila).
Není tady
Monča, pripadá mi, že ty už vlastne máš vo všekto janso... ON je ten sviniar, ON sa má zmeniť, ON ťa má pochopiť... no, mohol by, ale zatiaľ to vyzerá, že rpvý krok by si mala urobiť ty. Alebo sa potom rovno rozíď, ale rátaj s tým, že ani ďalší hclap ti z očí nevyčíta tovje želania a bude "sa správať hnsune, nevycíti, ako sa ty a deti máte.. .atď." A mimochodom - vieš TY, či je tvoj muž vo vašom vzťahu šťastný? Či je spokojný s prácou a s tým večným pendlovaním? S tým, že málo vidí deti? Vyhuvoje mu to? Rozprávali ste sa o tom???
Není tady
Selima napsal(a):
Monča, pripadá mi, že ty už vlastne máš vo všekto janso... ON je ten sviniar, ON sa má zmeniť, ON ťa má pochopiť... no, mohol by, ale zatiaľ to vyzerá, že rpvý krok by si mala urobiť ty. Alebo sa potom rovno rozíď, ale rátaj s tým, že ani ďalší hclap ti z očí nevyčíta tovje želania a bude "sa správať hnsune, nevycíti, ako sa ty a deti máte.. .atď." A mimochodom - vieš TY, či je tvoj muž vo vašom vzťahu šťastný? Či je spokojný s prácou a s tým večným pendlovaním? S tým, že málo vidí deti? Vyhuvoje mu to? Rozprávali ste sa o tom???
Tak on asi v první řadě má problém sám se sebou. To víš, že ho mrzí, že s náma není, tak to aspoň píše v těch SMS, hodněkrát také psal, že je rád, že mě má, že sem to nejlepší, co potkal apod. ale pak dojde domů a nějak neví, co je pro něj důležitější, jestli to, že my chceme být s ním a že je taky tady potřeba hodně věcí podělat, nebo je lepší jít vypomoct bratrovi, kterej si na něj vzpomene, jen když něco potřebuje, celý život z něj tahá peníze(nebylo to poprvé, co si půjčil a nevrátil, ale to byl ještě svobodný a neživil rodinu. Já vím, že on je ta dobrá duše, která neumí říct NE. A to i na úkor toho, že by měl být s námi. Dneska například sem si měla jít pro řidičák, ráno sme tu trochu mluvili o tom našem problému, on se pak stejně zvedl a šel na stavbu, protože "mu to přece slíbil", ale odpoledne nás tam zaveze. Řekla sem,že si pro ten řidičák pojedu sama. Já přece nebudu čekat, až si udělá čas. Nám slíbil, že nás zaveze na výlet, slíbil, protože moje mamka potřebovala spravit něco ohledně plynu, tak se domlouval s kamarádem plynařem, že se tam staví. No tak už si sehnala někoho jinýho, protože evidentně se na něj nemůžeme spolehnout. Vím, že dojel domů po strašně dlouhé době a teď nestíhá, ale pořád sem byla potichu a teď už to ve mně prostě bouchlo a uvidíme, jak se s tím popere. dneska mi koupil kytku a omlouval se, že je takový hulvát. Neříkám, že mě to nepotěšilo, ale mám takový tušení, že to dopadne stejně jak s těma SMS. Ví to, ale nic s tím neudělá. No uvidíme, jak to dopadne. Na ježdění by se nejradši vykašlal, ale bohužel tuhle práci dělá přes deset let, nic jinýho už neumí, a máme aspoň nějaký peníze, i když vím, že jiní řidiči mají víc a jsou stejnou dobu pryč, někdy i míň. Prostě u nás musím být já ta moudřejší a všechno mu odpouštět, a to nejde pořád.Myslím, že mě má jako ten opěrný sloup, dost věcí se mu v životě nevydařilo a já byla vždycky ta, kde se"chodil vybrečet na rameni". Ale já nejsem zas tak silná, jak se mu
zdám.
Upravil(a) MončaVa (15. 8. 2007 16:23)
Není tady
A si si istá, že Tebe nie je čo odpúšťať? Že aj on by nebol radšej, keby sa vracal k nejakej spokojnej, usmievavej babe, ktorá by ho vítala s radosťou a nie s výčitkami? Netvrdím, že sa máš naňho zubiť, keď si naštvaná, ale ak budeš permanentne naštvaná, tak ho odoženieš od seba i od rodiny úplne spoľahlivo. Ja by som sa nechcela cítiť previnilo 24 hodín denne, už len zato, že dýcham... Tak si, až zasa budeš naštvaná, spíš, čo ti vadí(konkrétne veci), nehádaj sa s ním, ale radšej mu to mlčky podaj a choď von natierať plot alebo rúbať drevo, aby si tú zlosť zo seba dostala pozitívnym spôsobom. Hádky všetko len zhoršia... a nič nevyriešia. A skús byť raz aj ty ústretová, a uvidíš, ako zareaguje on... Nebuď už preventívne nas...nasrdená, aj keď ti donesie kvety(veď on aj tak urobí hento a tamto, to nič neznamená ).
Není tady
Selima napsal(a):
A si si istá, že Tebe nie je čo odpúšťať? Že aj on by nebol radšej, keby sa vracal k nejakej spokojnej, usmievavej babe, ktorá by ho vítala s radosťou a nie s výčitkami? Netvrdím, že sa máš naňho zubiť, keď si naštvaná, ale ak budeš permanentne naštvaná, tak ho odoženieš od seba i od rodiny úplne spoľahlivo. Ja by som sa nechcela cítiť previnilo 24 hodín denne, už len zato, že dýcham... Tak si, až zasa budeš naštvaná, spíš, čo ti vadí(konkrétne veci), nehádaj sa s ním, ale radšej mu to mlčky podaj a choď von natierať plot alebo rúbať drevo, aby si tú zlosť zo seba dostala pozitívnym spôsobom. Hádky všetko len zhoršia... a nič nevyriešia. A skús byť raz aj ty ústretová, a uvidíš, ako zareaguje on... Nebuď už preventívne nas...nasrdená, aj keď ti donesie kvety(veď on aj tak urobí hento a tamto, to nič neznamená
).
Já vím, že nejsem 100%, to vím moc dobře. Mám hodně chyb. Ono to asi vypadá navenek, že sem taková furt. To netvrdím, to jen teď, jak to ve mě bouchlo, tak supím. Jinak je ten problém, že my se neumíme hádat, my ten problém na oko vyřešíme, ale jinak ho kopnem pod postel. Chci mu být životní oporou, chci, aby se domů rád vracel, což se většinou vrací. Ale já mám taky city a on je nedokáže nebo nechce pochopit, protože žije prostě jinde, jinak, kde se ženský moc nepohybujou, je vlastně svým způsobem samotář. Když příjdem do společnosti, kde není žádnej řidič profesionál, tak si s těma lidma prostě nemá o čem bavit. Tohle všechno já se snažím pochopit a omlouvám ho, ale jak říkám, nedá se to tak dělat pořád. už jen to, že vesměs sedíme doma, nikde nás nebere, nemáme žádné zážitky. Zas... chápu, že cestování má plné zuby, ale mohl by se aspoň někdy přemoct a vzít nás ven...
Není tady
Tak vezmi ty jeho... keď to chápeš, tak skús ty navrhnúť jemu nejakú činnosť, ktorá by sa mu páčila a ktorá by tešila aj teba a deti... Ty asi fakt robíš viac, ale on buď nechce, alebo nevie dať viac. Skrátka robí, čo vie... No, asi som ťa nepotešila.
Není tady
Jak to dětem vysvětlíš ? A proč bys jim to měla vysvětlovat ? To si je posadíš ke stolu a povyprávíš jim, jaký je tatínek hajzl, že šel pomoc strejdovi ????? Proč to stavíš tak, že si buď ty a nebo jeho bratr ? Mě se zdá, že si pěkná semetrika, která když není po jejím tak je zle.
Není tady
Tiina napsal(a):
Jak to dětem vysvětlíš ? A proč bys jim to měla vysvětlovat ? To si je posadíš ke stolu a povyprávíš jim, jaký je tatínek hajzl, že šel pomoc strejdovi ????? Proč to stavíš tak, že si buď ty a nebo jeho bratr ? Mě se zdá, že si pěkná semetrika, která když není po jejím tak je zle.
Jde vidět, žes to vůbec nepochopila, ale to je jedno.
Není tady
MončaVa napsal(a):
Tiina napsal(a):
Zajímalo by mě, co bys jim odpovídala ty na otázky, proč tam ten tatínek zase jde. Jde vidět, žes to vůbec nepochopila, ale to je jedno.
Není tady
Myslím,že se snažíš jak můžeš,ale vše má své hranice a ty už jsi téměř u ní. Poslala jsem ti SZ.
Není tady