6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fatima napsal(a):
Bety napsal(a):
Ale to víš že ne, to byla jen legrace. Já jsem asi jedna z mála, která je skutečně spokojená a na manžela si tady nestěžuje, ale naopak ho vždy chválí a jsem ráda že ho mám! (už 30 let...)
Tak to držím palce do další třicítky
Dík to už mi pak bude 80...
Zapomněla jsem napsat, že dcera když byla v 1. třídě taky donesla vši... pak jsem i prala úplně všechno - řekli nám oprat všechno co má límeček, ale když my jsme to už dali do skříně mezitím... ty hory prádla si dodnes vybavuju...prala jsemi plyšáky...
Upravil(a) Bety (19. 3. 2007 13:41)
Není tady
FAtima
-ale jistě, chápu, že to není tak lehké, ale vy věříte, že máma když psala manuál, tak holkám koukla do hlav a pak hned ten první den (nebo to bylo až druhý) jich ta nová matka našla uplně lehce v hlavách tolik?
Chápu, že pár čerstvých vší se přehlédne, ale tohle?
A neříkala sama "bílá" matka, že jim hlavy nekontroluje???? A proč je nekontroluje, když jsou ze školy informovaní o výskytu? To také nesvědčí o nečem?
Není tady
Electra napsal(a):
FAtima
-ale jistě, chápu, že to není tak lehké, ale vy věříte, že máma když psala manuál, tak holkám koukla do hlav a pak hned ten první den (nebo to bylo až druhý) jich ta nová matka našla uplně lehce v hlavách tolik?
A neříkala sama "bílá" matka, že jim hlavy nekontroluje???? A proč je nekontroluje, když jsou ze školy informovaní o výskytu? To také nesvědčí o nečem?
Nevím, ale kdyby jí to byla fakt jedno, asi by to do toho manuálu nepsala... paní byla fuj, ale to, že vši sama neměla svědčí o tom, že když odjížděla, děcka vši ještě neměly, nebo jenom "málo" Nevím, jak rychle se tyhle mršky množí...
Každopádně jsem měla kamarádku, která usnula ve vlaku, hlavu si opřela o závěs a za dvě hodiny měla v hlavě vší školku...takže jim to jde asi rychle, mrškám.
Upravil(a) Fatima (19. 3. 2007 13:48)
Není tady
Fatima napsal(a):
Electra napsal(a):
FAtima
A neříkala sama "bílá" matka, že jim hlavy nekontroluje???? A proč je nekontroluje, když jsou ze školy informovaní o výskytu? To také nesvědčí o nečem?Nevím, ale kdyby jí to byla fakt jedno, asi by to do toho manuálu nepsala... paní byla fuj, ale to, že vši sama neměla svědčí o tom, že když odjížděla, děcka vši ještě neměly, nebo jenom "málo" Nevím, jak rychle se tyhle mršky množí...
Každopádně jsem měla kamarádku, která usnula ve vlaku, hlavu si opřela o závěs a za dvě hodiny měla v hlavě vší školku...takže jim to jde asi rychle, mrškám.
Ta brňačka měla obarvené vlasy, a v takových vlasech se vši nechytají.
Není tady
-já si zase myslím, že to napsala jen do manuálu - jako kdyby je její holky měly, že je zrovinka přinesly ze školy......
Prostě to žádná paní mýdlenka nebyla, to se musí nechat.
Není tady
Nebudu se vyjadřovat k rodině Evy, nepochopila jsem, proč žijí tak, jak žijí a neřeším to.
Ale když si Žaneta chtěla vyzkoušet život v rodině “bílých”, proč jí televize Nova neumožnila život ve standardní rodině majoritní společnosti (tzn. i se standardním bydlením s koupelnou a záchodem)? Aby mohla okusit život normálních "bílých" se vším všudy … Idelální by byla třeba rodinka soukromých zemědělců nebo rodinka vlastnící nějakou hospůdku nebo obchod, se dvěma až třemi dětmi … Ono je totiž hrozně jednoduché starat se jen o domácnost, ale stíhat přitom ještě hromadu dalších aktivit až tak jednoduché není a chce to umět si dobře zorganizovat svůj čas. Třeba by jí došlo, že pracující lidé si občas musí své hodnoty nastavit jinak než ona, a že ne všude je možné mít pořádek na prvním místě … což ale neznamená mít v bytě naprostý bordel.
Nevím, co si Žaneta odnesla z této výměny … možná zase jen ten pocit, že Romové jsou lepší než "gádžové" … jenže ten jí v životě k ničemu nebude.
Upravil(a) Míša Kulička (19. 3. 2007 18:46)
Není tady
Ze všech reality schow je mi na blití. Výměnu jsem viděla po kouscích asi 2x. U týhle mě stačily ukázky. Podle mě si TV vybírá takové rodiny, kde bude zaručen nějaký konflikt, z účastníkú je vždy jeden či více osobnost s hysterickými sklony. Vše je připraveno, setříháno, aby bylo "podívání" . Ani bych se nedivila, kdyby paní , nevím jak se jmenovala, ponoukali, aby předala byt neuklizený, aby to byl pro diváky šok. V živé paměti mám hysterické výstupy manželky toho herce Gustava Bubníka nebo té cirkusačky.... Typické mamonářské hysterky, které své soupeřky, zřejmě ne tak agresivní a chudší duchem, svým jekotem převálcovaly. To se raději podívám na reality schow o 90ti letém dědovi, který žije sám s kozou a králíky na samotě v pohraničí. To mě pohladí na duši, ta síla a pokora v člověku ... a ne nějaké prodejné s prominutím krávy, které za 50 tisíc jen nervují své děti.
Upravil(a) Décima (20. 3. 2007 8:42)
Není tady
Tedy já se na Výměnu taky normálně nedívám, ale tohle jsem si podle ukázek vybrala. Byla jsem zvědavá.
Ty vši jsem v prvním příspěvku ani nekomentovala, bojovaly jsme s nimi vloni taky a trvalo dost dlouho, než jsme se jich zbavily. Je zarážející jen to, že to matka vůbec neřešila a pak bulí, co je to za ostudu, když už jsou festově zavšivení . Já jsem od dcery taky vši dostala, moje kámoška od syna taky. Bylo to přímo děsné. Ani jako dítě jsem vši neměla a teď jsem si to pěkně vyžrala. Byla toho plná škola. To se člověk neubrání, ale odvšivuje a odvšivuje..... Teď zas měly holky v žákovských, ať prohlížíme hlavy, už se toho úplně děsím. Ty vši jsou teď tak odolné, že pomalu nic nezabírá.
Není tady
Electra napsal(a):
Souhlásím s Fanny5. Také mi bylo Žanety líto, kam se dostala a hlavně jakou špínu si pustila domu. Mě z toho bylo taky tak divně úzko a myslela jsem že to raděj přepnu. Úplně jsem se tý rodiny štítila i přes televizi. Nesnesla bych, aby takový něco jako byla ta druhá ženská, hospodařilo u mě doma a vařilo jídlo pro mý děti.
Blé to byla teda rodinka.
Ale Žaneta to zvládla super. Akorát asi musí mít teď poněkud divný názor na to, jak to asi vypadá v rodinách bílých.
Plně souhlasím.
Žaneta se mi líbila i na konci v loučení - jak připomněla příteli Evy, aby dal pusu všem holkám.
A Eva? Špindíra hadr. Co k ní dodat, bylo na ní vidět, že je praštěná a jednoduchá.
Není tady
Míša Kulička
Není tady
Souhlasím s většinou tady. Žaneta mi byla velice sympatická a připadala mi, že od většiny romů se vydala jinou cestou, chce mít čisto a opravdu má ráda své děti. Ta Eva byla šílená, nechápu, že tam ještě sociálka nebyla. Taková špína, záchod brutální, no divím se, že ji hamba nefackovala, když se vůbec do výměny hlásila, musela vědět, že to uvidí minimálně polovina národa!!!!!!!!!!!!!!! Připadalo mi, že když byla Žaneta u těch romských sousedů, že měli čistěji, než celá slavná Eva.
Její dcera byla tak na ránu z milosti a ten chlap taky! Teda oni oba.
Není tady
Z té bílé rodiny mi bylo vážně zle... Tou ženskou začínaje a její nehorázně rozcapenou dcerou konče - upřímně se divím Žanetě, že to vydržela a jednu ji "nestřihla". Já jsem jednoznačně na straně Žanety-už jen to jak hned první den donutila "manžela" aby přenesl ty potraviny do kuchyně-jako každá normální rodina mě utvrdilo, která ženská tady bude mít navrch Nicméně souhlasím s názorem, že žaneta musela odejít s naprosto zkresleným pohledem na bílou rodinu...bohužel...
Není tady
To bylo oprvadu neseriozní dát oproti romské rodině takovou šmudlu ! To nebyla "normální" domácnost. Styděla jsem se za všechny bílé. Taková špína se jen tak nevidí, já, kdyby měla přijet televize, tak bych měsíc dopředu uklízela a vynášela, aby nikdo neviděl, jak žiju. Ty vši jsou problém celých měst, školek a škol, to je ted asi normální, ale trapas to byl dobrý. Obdivuji Žanetu, jak bravurně to zvládla a že tu tlustou, panovačnou a hašteřivou dceru nezabila v průběhu natáčení. Dá se říct, cikánka ukázala bílým, že se dá žít i jinak.
Není tady
Electra napsal(a):
Ani se nedivím, že je tolik vší, když jsou všichni tak tolerantní a zdá se jim, že to v televizi přehnali.
Vám se zdá v pořádku, že paní napíše do manuálu, že ve škole jsou vši - ale sama se dětem do hlav nepodívá?
Předala klidně nové paní domu komplet zavšivenou rodinu.
Tak snad když škola informuje rodiče, tak rodiče děti prohlédnou a odvšiví, ne! Ne že to jen napíše do manuálu a pak s čistým svědomím řekne - že jak mám vědět, že maj vši, že jim přeci hlavy neprohlíží????????
Právě díky těmto lidem je neustále chytájí i čistotní lidé.
Jo a Bety nezapomeň dát kladivo do kuch.linky :-)
Jak se na tento pořad nedívám tak zrovna táhle výměna mne připoutala.Už od loňska mám pocit že je to všechno nebo alespoň hodně hrané.A tento díl mne utvrdil že je.Ty vši byly zveličené úžasně moje holka má dlouhé vlasy a hlídala jsem ji jako oko v hlavě a stejně je dostala.Stačil šampon a vyčesat a znovu šampon na odvšivení a zbavili jsme se jich, tak taky nechápu proč ty holky sřihali.Kdyby byla já Žaneta a měla tak dlouhé vlasy nevím jestli bych tam spala, asi bych musela všechno oprat.Neviděla jsem kde prali,zato jsem viděla jak rom nadával té bílé paní,ale vždy se tomu smál,nebyl moc dobrý herec musel to kameraman zachraňavat.Je ovšem vidět že nova ví co natočit, aby to přitáhlo lidi.Já bych do toho nikdy nešla vlastně podle názoru co jsem tu četla s toho nevyšli dobře ani jedni.Paní bíla špína,pán rom lenoch tak co aspoň máme o čem přemýšlet.
Není tady
Já výměny sleduji (samozřejmě porovnávám jak-kde-kdo žije a zda já žiju normálně?), protože ještě před vysíláním první řady mne napadlo, žebych se přihlásila. Ale my nejsme rodina, chybí nám otec-manžel, takže nic z toho nebylo. Ale jak to sleduji, ještěže jsem to nemohla udělat!
Ačkoliv nebílé velice nemusím, mé plné sympatie měla Žaneta. Z doslechu vím, že když jsou Romové jakože "slušní", tak pak mají přehnaně čisto, prostě demonstruji, že to umí líp, než bílý.
Tu bílou jsem nechápala, ani mne nenapadlo, že vůběc někdo může dát potraviny k WC a čistící prostředky do kuch.linky. Ta asi neměla matku anebo taky špindíru... Co se týče WC, taky jsem měla chemické WC, ovšem patří tam velice drahý prostředek na dezinfekci a odstranění pachů, a na to zřejmě rodina nemohla mít. Ale po čase je stejně cítit a chce to vylít, vymýt atd. Nahradila jsem toto WC tzv.sanitárním, je málem skutečné, fakt se splachuje vodou, takže pachy...už nejsou. To by tam dát mohli...Ale to stojí cca 20,000 a výš a nato asi taky nemají.
Vši jsem od holky ze školy chytla také a byla to pro mne osobně strašná potupa a pocit. TAky jsme to řešili dlouho a taky se děsím podobných poznámek...že se ve škole opětovně vyskytly, zkontrolujte hlavy. Preventivně doma proti vší šampon, balzam povinně mám.
Já osobně jsem v životě zjistila, že potvory se mají nejlíp. Poctivá ženská výjde na buben a dost často se její práce neváží...
Není tady
Me sokovala ta vanicka pro dite, tu snad nemyli ani jednou od te doby, co ji zakoupili. A take ten Evin manzel rikal, ze ten chemicky zachod vylevaji bud na zachod na pavlaci, nebo u nich doma. To myslel do vany? To snad ne????
Jinak by me zajimalo, co bylo s tou dcerou katkou, ona nechodila do skoly a neumela cist? O tom vubec nemluvili. Jedina mi z te rodiny prisla sympaticka a normalni.
Pan liny Rom me neprekvapuje, ti, co ziji u nas v dome, maji take invalidni duchod a podpory v nezamestnanosti, jsou cele dny doma a nic nedelaji. Byt maji krasne zarizeny a na ulici jim stoji krasne nove auto, myslim, ze audi, o kterem si nase pracujici rodina muze nechat jen zdat. Mne se libilo, jak Evu kibicoval, ale ze by zvedl svuj liny pupek a trochu pomohl, to ne.
Není tady
ti invalidní důchodci jsou i u nás, "pán" sedí v autě a manželka prochází ulici, má vytipované staroušky co jsou doma sami a přes okno je obtěžuje a tahá z nich peníze, hrůza, oni už kolikrát nemají rozum úplně v pořádku, z naší bábi s Alzheimerem už taky vytáhli prachy, než jsme na to přišli...
Upravil(a) Bety (21. 3. 2007 14:48)
Není tady
Aqvamarín napsal(a):
Ja vubec nechapala, proc v takovych podminkach bydli, copak neni mozne sehnat v celem Brne nejaky o trosku slusnejsi byt? Nevim, jak to bylo s tim chlapem, ale ta pani prece pracovala. Prece neni mozny, aby nemohli bydlet nekde, kde je aspon zachod... No strasny... Tech jejich deti mi bylo uprimne lito
Moje babička nikdy neměla záchod, ani vodu v baráku a vždycky měla čisto, voňavo.Když umřela a my jsme od ní přivezli nějaké prádlo, její utěrky , když vysely vedle našich na šňůře, úplně zářily!!!
A my doma chodily na suchý záchod asi do mých 15ti let, naši opravovali starý barák a všechno postupně.
To jde jenom o to, jak si to člověk doma udělá - jakto, že vedle u romů, kam paní chodila na kafe bylo čisto?
Není tady
Holky a co by jste říkaly na tohle??? http://www.deniksip.cz/show/po*n.html To by nemusel bejt špatnej pořad nebo jo?
Není tady
Je vidět, že pořad je divácky úspěšný když vybízí k dalším verzím!
Není tady
tak co říkáte na dnešní díl? Ta Sylva byla fakt asi jednodušší, ale ta druhá rodina - ten chlap mi taky moc nesedl s tím jak doma nic nedělal. Hrůza To bych nesnesla, když chlap tak to musí být chlap se všim všudy. Ta paní s tou vrtačkou mě dostala, u nás je to vždycky naopak, přítel vrtá a já držim vysavač
Jinak co řekla ta Sylva nakonec tý show - to byla síla. Myslím, že to je pěkný t--e
Už se těším na příště - upoutávka byla hooodně zajímavá ...
Není tady
Maniše napsal(a):
tak co říkáte na dnešní díl? ...
Tak já bych o tom pánovi z Moravy řekl jen jediné- pěknej debil. Lituji zaměstnance, kteří pod tímto podnikatelem dělají. To je asi prostředí, kde on je ten nejchytřejší, nejkrásnější, neodolatelný, .....ale pouze protože je velký šéf. Jinak supr byl fousatý pán- naprostá pohoda. Paní z Moravy se tam podle mne cítila lépe nežli doma,... ale jen do chvíle, kdy se provalilo co má za dárečka doma. Pak zjistila, že pokud smrdí její mužíček, tak je nutno najít jakýkoliv/podle mne neexistující/ důvod a hodit na fouse taky nějaký ten hnůj. Jinak jsem nepochopil, proč v domácnosti s rozpočtem 5.500 kč je nutno několikrát ročně opucovávat a natírat rezavějící poličku do koupelny místo koupě nerezového provedení za cca 500 Kč. No a závěrečné dohadování se o tom kolikrát šel dát cizí manželce pusu na dobrou noc/ nemluvě o omakávání kolene/, tak i jedna pusa na dobrou noc pokud o ní nestojím je na přesdržku. No a závěrečné reakce dětí také o něčem vypovídaly.
Upravil(a) Ivan. (26. 3. 2007 9:00)
Není tady
Tento díl nebyl tak "exotický" jako ty předešlé, v podstatě to byla pohoda až na pár detailů.
* mladší paní byla jednodušší s jadrným vyjadřováním
* pan podnikatel se rád předváděl, jak jinak by omakával kolínko v autě, když za nima běží kamera?
* paní podnikatelová byla hodná a šikovná, ale totálně závislá na svém mužíčkovi, vždyť o něm mluvila jako s vém manželovi a "zaměstnavateli"! Není divu, že jí pak kauza pusa rozhodila.
Není tady
Mě to tentokrát nijak nezaujalo, původní konflikt byl takový těžce vyumělkovaný - zatímco v prvních dnech až tak nevadil, na konci vygradoval do neuvěřitelných rozměrů. Osobně by mě daleko víc rozhodilo, kdyby si někdo dovolil nazvat mé dítě hovadem.
Pobavilo mě průvodcování pana podnikatele (na výletě v Brně), který představil kostel Nanebevzetí Panny Marie jako kostel sv. Elišky, samozřejmě podle blízké vinárny (U Elišky) ... ale to je poměrně častý omyl ... tento kostel jsme si prostě přejmenovali podle vinárničky - taková místní raritka
Není tady