6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tak je to tak týden, co se u mě začalo projevovat něco jako nadměrné přeírání se....nemám ani hlad, spí chu a cpu se i potravinami, které jsou pro mě ne zrovna pochoutkou. Teď jsem se např. přerala bochníkem suchého chleba!!!! jsem asi nějaká nemocná, nevím vůbec proč to dělám!!!! iju sama a tak nějak mně nemá jdo zastavit mimo mě samotné a já si jaksi neporučila včas.... jsem na sebe akorát natvaná, ach jo :-( bolí mě břicho, sotva dýchám a jen leim...máte nkdo problém s přejídáním? co by mi ulevilo, nemáte tip? začarovaný kruh...:-(
Není tady
Zaít pusu
Já mám ravou vdy před menzes to nevím co bych snědla a pak se divím e přibírám i kdy se snaím sportovat
U mě funguje jediné, kdy mě to chytne, vyrazit si na dlouhou procházku-samozřejmě bez jídla, pak u je méně času něco jíst, kdy dorazí domů a kdy tak nemám takové výčitky protoe jsem měla nějaký ten pohyb
Není tady
Není tady
holky tak to chce si udělat jídelníček nebo se to skutečně můe zvrtnout! Je to i o síle vůle (kterou samozřejmě taky nemám). Procházka je dobrá věc, navíc v tomto krásném jaru. Před MS taky mívám ílenou ravou , ale bochník chleba bych nezmákla.
Drte se! (teď to zní dvojsmyslně )
Není tady
No já bych to nezlechčovala! Obrazně neobrazně, pokud cítí, e něco není v pořádku, je třeba začít to řeit. A u je to bochník chleba nebo půl kila čokolády. Sice týden na závislost je trochu málo, ale ... . Mi pomohlo urovtat si své ivotní hodnoty, ale kadá z nás je jiná a kadou z nás k přejídání vedl jiný problém.
Není tady
AU napsal(a):
tak je to tak týden, co se u mě začalo projevovat něco jako nadměrné přeírání se....nemám ani hlad, spí chu a cpu se i potravinami, které jsou pro mě ne zrovna pochoutkou. Teď jsem se např. přerala bochníkem suchého chleba!!!! jsem asi nějaká nemocná, nevím vůbec proč to dělám!!!! iju sama a tak nějak mně nemá jdo zastavit mimo mě samotné a já si jaksi neporučila včas.... jsem na sebe akorát natvaná, ach jo :-( bolí mě břicho, sotva dýchám a jen leim...máte nkdo problém s přejídáním? co by mi ulevilo, nemáte tip? začarovaný kruh...:-(
Ahoj AU,
moná se ptám blbě, ale jsi se svým ivotem spokojená? Nenudí se? Nemá nějaký stres?Já se vdycky přejídala v případech, kdy jsem byla nespokojená třeba v práci, ve vzahu, nebo se sebou, nebo kdy jsem se nudila a nebo jak mi někdo řekl,se nudilo moje tělo. Zkusila jsem proto zase chodit na cvičení a pomohlo to. To, co jsem byla (a jetě jsem) schopná sníst během pár chvil je fakt na pováenou.... Natěstí teď u poznám, kdy se ten stav blíí a vědomě si zakazuji se přeírat. Udělala jsem si takový denní program jídla a snaím se ho dret. Ale před MS se větinou taky neovládnu a dám si něco "pořádnýho". Já trpěla dřív bulimií a i tyhle zkuenosti mě drí trochu zpátky od přeírání se. Kolikrát mě taky napadlo, abych to jídlo zkusila zase vyzvracet,ale natěstí se toho kruhu přejídání-zvracení, přejídání-zvracení bojím jak čert kříe, take si akorát pak vdycky vynadám, e jsem se zase neovládla a e takhle nikdy hubenějí nebudu a nechám si jídlo v aludku a kalorie můou začít naskakovat
Není tady
:-( silnou vůli nemám, ale souhlasím, e to chce prostě zaít tu pusu a pak se dusit a dusit a dusit...:-( co se týče stavu spokojenosti, samozřejmě to s tím souvisí...práce na prd, odejít nelze, neb jsem tam docela krátce a tak nechci tolik fluktuovat, soukromej ivot na prd, neb jsem be 30 sama, nenudím se, sportuji, ale ted mam poi uraze a tak sportovat nemohu a takto si hnusně kazím trávení a tělo :-((((( navíc jsem byla u psychiatričky a ta mi diagnostikovala jistou emoční poruchu, take s tím ted taky budu muset pracovat...je toho mnoho, jak je zde vidět, ale i tak se snaím moná apsoŃ tím, e se podělím si nějak ulevit, nebo se aspon vypovídat. Ve finále to bude jen a jen o mě a mé snaze s tím něco udělat a hlavně to změnit. Tak tímto se pokusím začít. Volím zítra pročiovací den. Zkusím, být jen na vodě.... díky jetě jednou za příspěvky vem.
Není tady
AU, nebuď na sebe tak zlá a nebuď hladem. To bys la z extrému do extrému a moná by ti bylo blbě. Vdy zkus být ten den jen na zelenině, i to bude úspěch a nebude se tak trápit. Lehčeji to zvládne a bude mít ze sebe radost. Ono není patné dávat si občas i malé cíle. A zvládne čas od času zeleninový den, tak pak se uvidí. Věřím tomu (i z vlastní zkuenosti), e a bude moci sportovat, ve se upraví. Moc ti to přeju.
Není tady
Sandro, tak to si s tebou můu podat ruce
AU nedělej v tuto chvíli takové ty dny jen o vodě, nechci ti křivdit, ale nevydrí to a potom zblajzne na co příjde. Mluvím ze své zku. ty jsi moná jiná. Ono kdy se do toho veho přidají problémy v práci, ve vztazích a jedno s druhým, tak je člověk na odstřel, ale dá se to zmáknout a podle svého příspěvku má odhodlání a sílu do toho jí a to je první část úspěchu. Drím palce
Není tady
ahojte, tak hlásím, e neděle se vydařila, čistící den proběhl úspěně, ale dnes jsem to zase pěkně zazdila :-( to byl den, asi mě frustruje práce a tak se chlácholim jídlem???? Ach jo, to je boj, poraďte, jak si mám naordinovat silnou vůli? Stydím se, e se tu přiznávám ke svému opětovnému selhání....jak se mám z toho dostat? :-(
Není tady
jse dobrá!!! U jenom to přiznání, e jsi selhala, je dobré! Je to kadodenní boj. Sílu hledej v sobě, určitě jí najde
Není tady
Jooo, emocionalni prejidani, holka to ja znam. Me pomohlo identifikovat spoustece, techto mych nalad, kdy se preziranim snazim izolovat od sveta. Pomoha mi psani, proste sednu, denik, tuzku a snazim se to "vyblit". Doma nemam zadne "zavadne" potraviny. Kdyz to na mne prijde tak hodne piju, treba napoj z kombuchy.
Kdyz to na me prijde, vim, ze dostavam message z meho podvedomi, ze neco nezvladam emocinalne.
Není tady
Mě teda přejídání vůbec neva..Jím na co mám prostě chu!!!V noci klidně vstanu a sním půl plechu buchty... a nepřijde mi to jako přejídání..mám ,ale i dny kdy jím zas míň..Přeci ,kdy mám chu tak se nebudu trápit hlady..
Není tady
dnes hlásím úspěch....povedlo se mi setrvat u potravin, které jsem si na den "přidělila"...ale je to děsný přemáhání se a vůbec mě to netěí., tedy ten proces, teď mám radost, e mi není zle.....
Není tady
AU napsal(a):
dnes hlásím úspěch....povedlo se mi setrvat u potravin, které jsem si na den "přidělila"...ale je to děsný přemáhání se a vůbec mě to netěí., tedy ten proces, teď mám radost, e mi není zle.....
AU, to je skvělý pokrok
Není tady
No to ja si, bohuzel, nemuzu pomoct tim, ze doma nebudou zadne "zavadne" potraviny, muj pritel holt musi mit plnou ledniku.... Nejhorsi je, kdyz usne, tak mu jdu "ukrast" treba cokoladu, a treba o pulnoci...
Není tady
tak jsem zaskde jsem byla, jen se kumuluje příli u věliký počet dní, kdy to s jídlem přeháním a u se necítím dobře ani v oblečení, které mi na mě moc nevadilo...moje stádium se dosává do modu 4 stěn, tj. zavírat se před světem....pomoooooooooooooooc
Není tady
AU, nezavírej se před světem, to je to nejhorí - samota. To potom nemyslí na nic jiného! Je to straný boj, já vím. Ale jestli si s tím opravdu neví rady, bude nejlepí navtívit dr. Moná potřebuje razantní změnu v ivotě.
Není tady
Ahojky, přidám svou troku do mlýna....
Já trpím přejídáním cca 5 let - letos jsem to začala konečně řeit (klasicky přes MUDr. na poruchy příjmu potravy)a jestli mi opravdu něco funguje tak:
- psát si co jít (ale opravdu vechno), není nutné psát si přesné mnoství, ale stačí orientačně (např. 2 rohlíky)
- naplánovat si jídelníček na 2 dny dopředu a nakoupit
- uvědomovat si své pocity a ventilovat je
Jde to hodně ztěka a někdy mám pocit, e jsem selhala....ale i tak se fakt snaím a říkám si, e dobrý krok je u to, e si uvědomuje, e problémy se jídlem nevyřeí (a e jsem tenhle pocit mívala)!!!
A hlavně se nezavírat doma a najít si nějakou činnost.
Není tady
Ahoj narazila jsem na tuhle stránku a přila mi opravdu hodně zajímavá. Obracím se na vás s velkým problémem, který mě trápí u asi měsíc. Ale začnu pěkně popořadě. Měřim 170cm a váím 45 kilo, vím e to neni moc ale bývaly doby kdy jsem měla i pod 42kilo. Trpěla jsem poruchou příjmu potravy, moná i trpim jetě teď nevim. Mám hrozný problémy se záchvaty přejídání to jsem schopná sníst cokoliv, potřebuju pomoct nevim jak z toho ven je to jak začarovanej kruh. Díky za pomoc
Není tady
Ahoj Lucci...kup si příručku jak bojovat s bulimií a zkus si psát jídlo, tak jak psala Feather...přeně je to popsáno v té knize. Taky je dobré mít seznam činností, abys odvedla pozornost od mylenek na jídlo...no a pak jen pevnou vůli a vydret. Je to hodně těké, ale spousta holek to zmáklo, tak Ty jistě taky...jen to nevzávat...
Pokud Ti to nepůjde doporučuju navtívit lékaře který se na poruchy příjmu potravy specializuje...
Drím palečky..
Není tady
Ahoj dík za radu moc se mi to nedaří jídlo se na mě hroutí a proto potřebuju pomoct s jídelníčkem ale rychle prosím
Luccia
Upravil(a) luccia (29. 5. 2007 21:33)
Není tady