29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Potvůrko Včera jsem měla taky vytáhlý vepřový a řízky se mě nechtěli dělat,tak jsem si to nakrájela na plátky,trochu naklepala,osolila,opepřila,poprášila hl. moukou a červenou paprikou a posypala gyros kořením. Zprudka jsem to opekla na pánvi a pak to i stím výpekem šupla do trouby a na to jsem hodila plátek sýra a šunky a zapékala to cca 10 minut a byla to mňamka. K tomu byly hranolky
Není tady
Potvůrko - jestli je masíčko libový - tak přírodní řízky, nebo mý chlapi milujou maso na způsob číny - na kostičky a přidat koření aby to bylo pikantní. A na pánvi osmahnout.
Jestli je prorostlejší, tak bych ho upekla (sůl,pepř,kmín) trošku sádla a podlít. A k tomu třeba bramborový knedlík.
A ještě mě napadl segedin nebo vepřové s mrkví
Upravil(a) dusička (16. 3. 2007 14:11)
Není tady
Špenátovou polívku a kuřecí řízek s novýma bramborama
Není tady
holky tak ja pridam trochu exotiky
KURECI TAJIN
potrebujete kure - budto cele nakrajet na osminky,nebo staci i takovy ty palicky ze stehynek.... , potom olivky vypeckovane, brambory
potom z koreni rimsky kmin, trosku pepre, sul, kurkumu, koriandr - suseny staci ale lepci je cerstvy
no a pak jeden velkej hrnec
kure pekne okorenite vsemi prisadami, date ho do hrnce, zalijete vodou a varite pod poklici do mekka, potom pridate olivy a oloupane nakrajene brambory
kdyz brambory zmeknou, vse je hotove
Tradicne se to papa z jednoho maxi hlubokeho talire a vsichni uzobavaji ruckama spolu s chlebikem
Jo a dobry je to i z hoveziho
Není tady
holky tak ja jeste jednou ted me napadl mamin recept co ma rada tak hodim do placu
TONDOVO KURE
Není tady
Já dnes dělala mňamku z listového těsta: ŠNECI
1balíček list. těsta rozválíme, nejlépe na obdélník, potřeme kečupem, posypeme bylinkami, poklademe plátky salámu nebo anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Pevně zarolujeme (jako šneky) a nakrájíme na cca 2cm široká kolečka. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme bylinkami, kmínem, sezamem, prostě podle fantazie. Pečeme na 200 stupňů asi 10-15 minut.
Není tady
holky tak ja jeste jednou ted me napadl mamin recept co ma rada tak hodim do placu
TONDOVO KURE
Potrebujete kureci stehna, nebo kure nakrajene na ctvrtky
celer, korenovou petrzel, cibuli, mrkev, cesnek dle chuti
pepr, sul, cukr, jalovec, bobkovy listrajsky protlak, kecup, trochu oleje
a kastrol do trouby
zeleninu nakrajite na platky - do kastrolu date trochu oleje a naskladate na sebe vrstvu cibule, celeru, petrzele, mrkve a cesneku
kure osolite, opeprite a ocukrujete a polozite na zeleninu - pridate nekolik kulicek jalovce a trochu bobkoveho listu, vyplesknete na to vsecko konzervu rajskeho protlaku a kecup - od oka
vsechno to podlijete trochou vody - priklopite poklici a soupnete to do trouby
do 45 min by melo byt kure mekke
je to vynikajici s bramborem
Není tady
a tak jeste jeden
vonava polevka HARIRA
potrebujete ctvrt kila hoveziho masa, pet hrsti cocky, hrsticku cizrny (kdyz nemam delam bez ni - ale nutno rici dodava specifickou vuni) , cibulku, petrzel, koriandr, zazvor (suseny, nebo cerstvy strouhany), par bliznicek safranu, asi 3 vetsi rajcata, rapikaty celer (ale nemusi byt - delam to i bez nej), nudlicky, citronova stava, mouka
cocku a cizrnu den predem namocte
na oleji osmazite na jemno nakrajenou cibulku, celer, nasekanou petrzel a koriandr, lzicku zazvoru a nakonec pridate na drobno nakrajene hovezi maso a pridate spetku soli
maso osmazte a nechte chvilku mihotat ve vlastni stave - az zmekne, zalijte ho vodou ( podle toho kolik budete delat polevky) a pridejte cocku, cirznu a safran
- varte do mekka a mezitim si sparte a oloupejte rajcata a nakrajejte je na jemno - take pridejte do polevky, pak jeste prihodte trochu nudlicek
- vse provarit a pak zahustit moukou rozpustenou ve vode s kapkou citronove stavy
Je to hodne husta a vyzivna polevka. Nekdo do ni jeste pridava skorici - je to vytecne, ale chlap tu vuni zrvna nema rad, tak mam smulu
Není tady
a tak se nudim a tak jeste jeden jestli to neva
Plnene cukety hovezim mletym
Potrebujete dve cuketky, cibulku, mlete hovezi, hrozinky, piniove orisky (patri tam ale delam to i bez nich), sul, pepr, skorici
Cukety omyjete, zbavite pr... a hodite na pet minut do vrouci vody
-potom je podelne rozpulite a vydlabete duzninu
Nakrajite nadrobno cibulku a osmazite ji na oleji s hrozinkami
- pridate hovezi mlete, osolite, opeprite a pridate spetku mlete skorice a az bude pekne osmazene, pridate duzninku a varite tak dlouho dokad se voda nevypari
Cuketky naskladate do olejem vymazane misy nebo pekacku a naplnite je smesi a date zapeci
- obcas je trochu pokapnu kecupem, nebo naopak trochu posypu strouhanym syrem
podavame s bramburkem
Není tady
Holky my měli dnes mňamku že jsme se všichni olizovali - Vepřové na černém pivě se smetanou a bramborovými placičkami a můžou to i děti
, fakt bombáááá
Není tady
Tak Klaris a kde je recept???
Není tady
Není tady
ahojky, dneska máme špagety s rajčatovou omáčkou a trochou mletýho.... ALE POZOR, VAŘÍ MANŽA PRO MĚ A SYNA, mně je totiž dost
Není tady
lulu24 napsal(a):
Já taky francouzský brambory miluju. A občas je dělám i tak, že je zaliju takovou tou sýrovou omáčkou se smetanou z pytlíku(vitana-šikovné recepty), je to původně na kuřecí, ale tohle je taky dobrota.
Já se přidávám taky miluju francouzáky, a tohle určitě vyzkouším...zalejt je sýrovou omáčkou mňam
A jak tady psala tanka...., francouzáky a místo brambor hranolky, to taky zkusím....., jééé, aspoň nebudu muset loupat uvařený brambory.....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak dnes jsem udělala Dřevorubeckej guláš s bramborovým knedlem.
600 g vepřové kýty sůl, pepř, gril.koření, olej, 150g hub, 200g tenkých párků, 250g sterilovaného leča
Gulášová šťáva
olej cibule, 25 g hladké mouky, sladká mletá paprika, vývar nebo voda, kečup, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka
Na tuku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a paprikou, zarestujeme, zalejeme vývarem, promícháme přidáme kečup, utřený česnek, sůl, pepř, kmín a majoránku vše dobře povaříme.
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, porášíme špetkou gril. kořením a na oleji orestujeme. Přidáme nakrájené houby, na kolečka párky, orestujeme vložíme steril. lečo trochu prohřejeme, zalijeme předem připravenou gulášovou šťávou a vše chvíli povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem..
Já tam akorát nedávám houby, nedávám tam tolik těch párků ( dnes jsme tam dala jeden nadrobno nakrájenej špekáček ) a taky tam nedávám to steril. lečo a místo toho tam dám červenou papriku taky nakrájenou nadrobno....
Klaris napsal(a):
Holky my měli dnes mňamku že jsme se všichni olizovali
- Vepřové na černém pivě se smetanou a bramborovými placičkami a můžou to i děti
, fakt bombáááá
A tohle taky zkusím,
bramborový placky my totiž milujeme
už jsme si to vytiskala.... Díky za tipy.....
Upravil(a) Lucy (17. 3. 2007 12:39)
Není tady
Čekanka napsal(a):
ahojky, dneska máme špagety s rajčatovou omáčkou a trochou mletýho.... ALE POZOR, VAŘÍ MANŽA PRO MĚ A SYNA, mně je totiž dost
![]()
![]()
taky, tak.. až na to, že mě není zeleně, takže vařím já
Není tady
Romana napsal(a):
Do papiňáku dám plátky masa s provensálským kořením, osmahnu na plátcích cibule, přidám švestkový kompot (já mám zavařené vypeckované půlky švestek) a "papiňákuju" :-))). Pak ještě trošku zahustím. Příloha hranolky. Jednoduché a chutné!
Hned jsem to zkusila vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bála jsem se těch švestek ale byla to velikánská dobrota!!!!!!!Díky.......
Není tady
Poraďte nějakej dobrej recept s těstovinama
Není tady
Nenávidím složité recepty, nejlépe šup šup do hrnce a pak maximálně zahustit a šup na talíř:
Maso po cikánsku:
recept mi dala tchýně , oni vaří vysloveně zdravě jen z hovězího a vepřového a čím prorostlejší tím lépe, já používám hlavně kuřecí a krůtí, doplňuju hovězím libovým.
Takže maso (většinou krůtí - tchýně hovězí) dám vařit spolu se dvěmi druhy jakýchkoliv paprik (jak slovenských, tak kapií, je to jedno) , které spolu se 2 cibulemi nakrájím na proužky a dále přidám 1-2 rozdrcených stroužků česneku. Můžu přidat i 1-2 rajčata, je to pestřejší. Přidáme bobkové listy, nové koření, kuličky pepře, sůl.
Dám vařit, voní to tak krásně, že už teď se sliny sbíhají , když je maso poloměkké, přidám 1-2 cikánské omáčky a opět dám vařit. Je lépe, když se zelenina úplně nerozvaří. Na konec přidáme zbytek cikánky, a povařím. Zahustím jíškou. Podávám s rýží. Je to velmi dobré, žádná práce, příliš nesolím a chutná i Kačence, když nedávám pálivé papriky.
Není tady
Anebo Pezidentův gulášek bez míchání ze zdejšího fóra "kuchyňka", běžně dělal guláš jen manžel, teď ho už hodně dlouho nedělal, děláme jen tento v troubě. Vše se do mísy naskládá, a za 1,5hodiny je guláš hotový, včetně zahuštěný. A chuť - typická gulášovská extra kvality
Není tady
Králičí perkelt s indiánskou rýží...
Není tady
Ahojky, tak to je super téma!!!!
Můžu Vám poradit dobrý recept:
Vepř. krkovici na plátky naklepeme, osolíme a opepříme, dáme do pekáčku, posypeme různým kořením: Gyros, Gurmán,Grill atd. Přidáme houby, buď z mražáku nebo usušené, ale ty by musely být namočené. Zalijeme vodou a necháme upéct v troubě.
Až je maso měkoučké, tak k tomu výpeku přidáme sojovku, magi a wolchester, ale tak podle chuti, aby to nebylo zase moc slané. Necháme ještě trošku podusit v troubě a pak to zalijeme smetanou. K tomu brambory nebo rýži, ale brambory jsou lepší.
Jinak taky vařím každý den, dnes bramboračka a rizoto. Včera francouzské brambory (zbyl nám hovězí guláš, tak jsem vejce zamíchala do toho,přidala trošku vody a nalila to na brambory, nebylo to špatné).
U nás jednoznačně vedou řízky, knedlo vepřo zelo, plněné bramb. knedlíky, čína, zapečené těstoviny. Různé masové směsi, guláše jak vepř. tak hovězí. Měli jsme i králíka. Sladké si spíš dělám pro sebe, jabl.knedlíky, palačinky.Ale to málokdy.
Jednou jsem dělala těst.salát: kuř.maso na kostičky na 2 hodinky naložit do koření (Gurmán) a do trošky oleje. Nakrájet si čerstvou zeleninu:rajčata, papriky. Naložené masíčko orestovat na trošce oleje nechat vychladnout. Do uvařených těstovin vše zamíchat. Nakonec ochutit solí a pepřem a dát ještě zálivku z jogurtu.
Iva
Není tady
Kamčitko co je to cikánská omáčka, to už je polotovar, který se dá koupit? No asi se hloupě ptám.
Není tady
serena napsal(a):
Kamčitko co je to cikánská omáčka, to už je polotovar, který se dá koupit? No asi se hloupě ptám.
Taky jsem se chtěla zeptat na tu cikánskou omáčku???? Já moc polotovary nekupuju, takže jsem trošku mimo.
Není tady
Kamčitka napsal(a):
Anebo Pezidentův gulášek bez míchání ze zdejšího fóra "kuchyňka", běžně dělal guláš jen manžel, teď ho už hodně dlouho nedělal, děláme jen tento v troubě. Vše se do mísy naskládá, a za 1,5hodiny je guláš hotový, včetně zahuštěný. A chuť - typická gulášovská extra kvality
![]()
Jo a ten gulášek jsem podle receptu z "kuchyňky" dělala, ale něco jsem asi udělala špatně, protože jsem si to musela dodělat po svém. Opravdu jsem se na to 1,5 hodiny vůbec nekoukala. Potom jsem se na to z hrůzou šla podívat a ono to vypadalo stejně jako když jsem to tam dala, akorát, že to bylo teplé
Ten den se teda večeře nekonala, protože jsem musela odjet. Dodělala jsem to druhý den. Chutnalo to spíš jako Čína nebo tak nějak
A ještě to tuším bylo dost slaný. Takže já asi experimentovat moc nemůžu
Upravil(a) hanina (23. 3. 2007 19:59)
Není tady