|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Byla jsem na ultrazvuku ve 32 týdnu a malou mám hlavičkou nahoru. Jestli se neotočí, hrozí mi porod koncem pánevním.
Chtěla bych a budu ráda, napíšete-li zkušenosti, zda porod jde přirozenou cestou nebo je lepší císařský řez.
Budu rodit potřetí, ale kluci byli hlavičkou dolů.
Není tady
Duši, kamarádka to měla u třetího porodu taky, rozhodla se pro přirozený porod, pamatuju si, že říkala, že malej byl v pohodě, ale jí hodně nastřihli a byla i potrhaná, dlouho se jí to hojilo
Není tady
Ahoj Clare,
dík. No tak to se mám na co těšit.
Není tady
Moje mamka taky rodila koncem pánevním. Mimčo bylo v pohodě, ona byla hodně moc potrhaná a šili jí asi 2 hodiny ( ne prostě jen dlouho). Jo a ségra prý měla nejkulatější a nejrovnější hlavičku z celé porodnice. Prý ale fakt dobrý zážitek bylo, že se na ní koukalo asi 10 mediků, připadala si jako exot 
Není tady
Dušičko nemám stím zkušenosti ale myslím že když se poradíš s DR že ti poví co a jak. Držím palečky at se ti mimi otočí
Není tady
Ahoj Dušičko,
já si myslím, že záleží také na velikosti miminka. Do 3 500 g se může porod vést přirozeně. Nad 3 500g se doporučuje CS. Hrozí velké natržení hráze, velké poporodní krvácení a protrahovaný porod s rizikem pro miminko.Samozřejmě, že záleží na rodičce, jiné je to u prvorodiček. Samozřejmě je tu ještě možnost, že se miminko otočí....
Já měla holčičku také KP. zvažoval se přirozený porod, ale pak se začala přetáčet a první by šly nožičky, takže se nakonec rozhodlo pro CS, protože hrozilo přiškrcení pupečníku a to jsem nechtěla riskovat.
Přeji pohodový zbytek těhotenství a rychlý a bezbolestný porod.

Upravil(a) susi (14. 3. 2007 8:27)
Není tady
Já budu důvěřovat doktorům, oni vědí, co je nejlepší. Ale jsem prostě zvědavá, jaké to bylo u jiných mamin.
Někde jsem četla, že u druhorodiček se mimčo přetáčí i později.
Clare, jak se cítíš?
Není tady
Teď už jsem zase v pohodě, ale je fakt, že dost ležím, dělám jen co je nejnutnější. No ono je toho dost, vždyť to znáš s dětma. Musím to vydržet doma co nejdéle. Kluci jsou na mě dost závislý, těžce to ponesou až budu na rizikovým
Není tady
Clare, budu ti držet palečky, až máš těhu bezproblémový. Drž se 
Není tady
Ahoj Dusicko,
sice s porodem koncem panevnim zkusenost nemam,ale budu drzet palecky at se jeste otoci..
Ja mela u druheho porodu uz predoperacni vysetreni hotove a mala se nakonec v den kdy se narodila proste otocila hlavou dolu a vse predtim bylo zbytecne a to se narodila presne na termin.Nejdriv byla hlavou dolu v 32tt,ve 36 tt byla koncem panevnim a od 38 tt se otocila napric a v 40tt byla hlavou dolu...
Rika se ze u vicerodicek je velka pravdepodobnost na otoceni.
Jsem zivy dukaz 
Hodne stesti preji.

Není tady
Já jsem se taky narodila koncem pánevním a to přirozenou cestou, taky mamka říkala, že mi to zachránilo život, protože jsem měla hodně omotanou šňůru kome krku a kdybych šla hlavičkou tak bych se uškrtila. No a pak mám ještě ségry dvojčata, jedna šla hlavičkou a druhá taky zadečkem. Je ale fakt, že byla mamka hodně natrhlá a má s tím problémy do dneška (no a taky je to před 20 lety). Jinak já jsem někde slyšela, že když je mimi takhle otočené, že se jde automaticky na císaře. Nevím, asi jak který lékař.
Není tady
Díky Renčo, tak to jsem ráda, že mám ještě šanci.
Není tady
Já bych šla na císaře s epidurálem. U nás v porodnici se to teda dělá automaticky.
Není tady
Dusičko já jsem rodila dceru koncem pánevním a nebylo to nic hezkého.Když jsem přijela do porodky tak to zjistili hned na příjmu a rozhodli se,že to skusím normálně,ale oholili mě všude prý kdyby náhodou.Takže jsem prošla bolestmi až do ůplného konce naštěstí to netrvalo dlouho jen asi tři hodiny,otvírala jsem se rychle a když mi řekli jdeme na to,tak jsem vyskočila na kozu přišla PA vrazila do mě ruku počkala na kontrakci a zakroutila hlavou pak přišel doktor udělal to samí a řekl"jdeme na sál" tak mi nakonec udělali císaře protože malá nesestupovala do pánve,a to nebyla nijak veliká měla 3016g a 48cm.
A z mého okolí všichni kdo rodily KP tak císařem.
Není tady
A ještě já myslím,že máš šanci,že se mimi otočí tak do 36t.t.
Není tady
Duší, švagrová měla TP 16.2. přenášela do 21.2. UTZ byl OK, mimís byl hlavičkou dolů ..., ale den před porodem byla na KO a mimís se stočil zadečkem.. takže měla jít druhý den na pokus o přetočení, než by klesl úplně do pánve.. ale večer dostala stahy a musela jít rodit.. dali jí vybrat.. jestli zadečkem nebo císař - tak si vybrala radši císaře. Nechala se umrtvit pouze od půlky dolů.. a šlo to skvěle...
Bála bych se, abytě malá moc nepotrhal, přece jenom , je to pro obě větší riziko.. a 4 dítě už asi nebudete chtít- tak bych šla radši na ten císař.
Není tady
Dušičko, nevím jaké je to rodit koncem pánevním,možná bys to ustála bez větších potíží, ale co ti jen chci říct, že moje miminka byli do 35 tt každý v jiné poloze. Pak mi najednou dr. oznámil, že jsou oba hlavičkama dolů, takže šance tu určitě ještě je. Prý dost pomáhají kočičí hřbety...
A ty víš, že jsem rodila císařem a musím říct, že možná být tebou tak ho rovnou zvolím. Sice budeš jeden den nepoužitelná, ale druhý den už budeš naprosto v pohodě. Bříško tě bude pár dní ještě bolet, ale každý den to bude lepší a lepší. Já jsem dnes 8 dní po porodu a už dělám naprosto vše. Jen netahám těžké věci.
Není tady
Dusičko já jsem tak rodila druhou dceru,vážila 335ég a rodila jsem normálně a bez epidurálu.Šitá jsem byla málo,ale porod trval 18hodin,protože když naléhá hlavička rychleji se otvíráš.ale druhá fáze porodu byla už rychlá.
Není tady
Samozřejmě 3350g.Ale třeba se Ti ještě malá otočí.držímTi i malé pěsti!
Není tady
Holky všem moc děkuju, jste moje 
Ještě mám čas. Zkusím ty kočičí hřbety.
Není tady
Dusičko,já jsem první dceru také rodila koncem pánevním.Asi 2 dny před porodem mi dělali ultrazvuk, podle odhadu mělo mimi 2,9 kg, takže u mě o císaři ani neuvažovali.Tak jsem rodila přirozeně, malá měla nakonec skoro 3,5 kg (odhad jim moc nevyšel) .Je fakt, že jsem pak asi 2 dny nemohla pořádně sedět, ale to se brzy zahojilo.
Druhá dcera byla až do 36. týdne taky v poloze KP, ale naštěstí se otočila a šla hlavičkou dolů.Druhý porod se mi zdál snažší, ale možná to bylo i zkušeností.
Tak přeju ať to v pohodě zvládnete ať už KP nebo normálně.
Není tady
dušičko s takovýmto porodem nemám žádné zkušenosti,ale přeji ti,aby se maličká otočila hlabvičkou dolů a porod si měla normální....drž se 
Není tady
duší mně se pinďa přetočil až při porodu, ale rodila jsem ve 36 týdnu, takže brzy a byla to taková hurá akce, ale při příjmu byl hlavou nahoru a po šesti hodinách na hekárně se otočil.... taky myslím, že se ti holčina ještě přetočí. Držím palce 
Není tady