29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Přítelova sestra přemýšlí nad rozvodem se svým manželem (ona 25, on 26). Mají spolu dvě děti (11 mes. a 5 let). Manžel dělá přes týden mimo domov, v žádné práci pořádně nevydrží a nedává jí téměř žádné peníze. Mají hypotéku na dům, tu zaplatí, ale jinak ona ze své mateřské platí inkaso, pojistky dětem a ze zbytku celý měsíc oni tři žijí. Takže jí třeba někdy zbyde jen 600,- na měs. (tedy než zvedly mateřskou). K tomu si přivydělává ještě nějakou prací na doma, takže něco málo si vydělá. Kam dává on ty peníze, to neví. Dělá všude jeden dluh za druhým a ona o všem co kde má ani pořádně neví. Když přijede domů, je na ni i na děti zlý a sprostý. Kolikrát napíše, že domů ani nepřijede, když nebude sex, že to jsou prý zbytečně vyhozený peníze.
No, takže ona by se s ním chtěla rozvést, ale nějak nemůže najít odvahu udělat ten první krok, prostě to rozjet. Bojí se jestli zvládne splácet sama dům, na kterém mají zástavu. Už ho prý ani nemiluje, má strach, že nadělá ještě víc dluhů a ona je pak bude muset platit, neví z čeho. Ale prostě neví jak na to! Jak jí pomoct..?
Není tady
ahoj madelain, mám podobný problém, taky bych se chtěla rozvést a pořád na to nemám tu sílu tu odvahu, manžel je celý dny v práci večer příjde ani nás nepozdraví, neustále mi dělá žárlivé scény, ale když jdeme spolu někdy do společenosti tak si mě tam vůbec nevšímá dává mi najevo že jsem špína, víš něco podobného jako ve filmu vesničko má středisková pan Turek.Můj manžel mě také neustále vydírá sexem, asi takto, chceš tam jít? chceš si něco koupit atd....tak bud hodná (sex). je mi z toho zle, nenávidím sex sním beru to jen jako něco co musím a ne co by člověk chtěl, a běda když mu nejsem povůli, to pak se mnou třeba týden nepromluví ani slovo a vyčítá avyčítá, když mu to řeknu proč se ke mně takto chová, řekne jen Ajak se chováš ty, co mu na to odpovědět, já bych snad i tu žádost o rozvod podala, jenže se ho bojím několikrát mi řekl že mi udělá ze života peklo když se sním rozvedu, nebo bude chtít vyplatit ale kde bych vzala peníze, musela bych si vzít půjčku a z čeho to splácet?Kdybych měla kam jít asi bych vzala děti a šla, peklo nepeklo, ale bydlíme v mém domě, dole bydlí moje rodiče, ty nic netuší a ani nemám odvahu jim něco říkat.
Není tady
viki....:-(((((( to je teda příšerný....:-(((( už jsem četal něco vedle v tématu zase nevím kudy kam a chtěla reagovat a pak jsem nic nenapsala a koukám že píšeš i sem...neumím ti poradit - respektive rad tady všude je okolo dost - prože ty "životní hry" se neutále opakují....:-((( jde o to udělat ten první krok....a pak se to dá vše do pohybu a je to až neuvěřitelné...věřím tomu že strach z manžel je svazující...první co bych asi udělala je sdělila to rodičům...je to přeci tvuj život, bud te podpoří nebo ne...ale na tvém rozhdnutí odejít --- be ne odejít vždyt bydlíš vew svém!!!!! o to to máš snažší ne? rodiče by ti pomohli, nebo jsu z těch co tom,u řeknou lidi??
Není tady
Viki, přesně jak píšeš ty. Taky jí třeba napíše, jestli bude sex a že jestli ne tak nepřijede. Nebo když jí vyjímečně dá nějaké peníze na domácnost tak za to samozřejmě vyžaduje sex a pak po hospodách vykládá, že je to ku*va, že šu*a za peníze.
Na děti je strašně sprostej, byla jsem u nich na návštěvě a musela odejít, jinak bych mu musela něco od plic říct jak se k nim choval. Přitom kluk ho má strašně rád, to samo když ho vidí jen o víkendech.
Ona se taky bojí hlavně kvůli baráku, že je zastavenej, že nebude mít na splátky, kde vezme na vyplacení atd. Dokonce teď na ně málem přišla exekuce, kdybi se NAHODOU nedozvěděla, že měl něco zaplatit a vykašlal se na to. Ani by jí to neřekl.
Není tady
Holky já to nechápu. I když jsou zde děti a hypotéka, proč to trpět? Obraťe se na nějakou organizaci, která v takových situacích poskytuje pomoc, nechte si dobře poradit a jděte do toho! Věřím, že tam mají zkušenosti s takovými bídníky.
Ti muži jednají vyděračsky a nelidsky, právě jsou si vědomi své moci zneužívají ji. Argument, že manželka bude muset vyplatit manžela mi přijde zcestný. Je tu společný majetek, ten se dá prodat, žít v miniaturním podnájmu, půjčit si od rodičů, kamarádů...ale žít volně a dýchat, nekazit dětem dětství atd.
Není tady
Ano, chce to hodně odvahy, prošla jsem tím. Měli jsme jedno dítě a bydleli v rodinném domku s jeho rodiči. Nebyl násilník, ale rodina ho nezajímala, běhal za jinými. Napřed jsem si myslela, že nemohu odejít, dcera nebude mít otce a kam bych šla. Našla jsem malý pavlačový byt, vzala pár věcí, které nám nesebral a začala znova. Dnes jsem ráda, že jsem to udělala. Ve větších městech jsou azylové domy pro matky v tísni, s právními záležitostmi pomohou bezplatné občanské poradny. Nekazte sobě a dětem život.
Není tady
Ahoj holky,
taky jsem na tom bylo nějak podobně, doma psychický i fyzický teror, bála jsem se něco říct, natož odporovat. Trvalo mi hrozně dlouho, než jsem našla odvahu odejít (18 let), ale pak to jednou přijde. Já vím, měla jsem už děti velký (3), když jsem to zabalila, ale dřív to bylo těžší (najít si podnájem apd.) teď jsou už ty možnosti, že i v 1+0 se dá skvěle žít, jen když má člověk kousek klidu a nemusí se bát, co přijde za chvíli... Odešla jsem bez ničeho, prala jsem v umyvadle v ruce, neměla jsem talíř, lžíci, prostě každý měsíc jsem to nejpotřebnější koupila. Ani hmotný statky nevyváží ten pocit úlevy a svobody, když se dostranete z bludného kruhu. Taky jsem celé noci přemýšlela, co budu dělat, kam se vrtnu.
Viki, ty bydlíš ve svém, v tvém případě by se měl stěhovat on a na vyplacení majetku..? To je ještě dost času, než se všechno ukončí. Nedává Vám peníze na živobytí - podejte návrh na výživné na děti, na manželku (ještě před rozvodem). Podejte návrh na rozvod - já vím, každá by to měla ráda co nejdříve za sebou, ale domluva s nimi rozumná asi nebude, takže to bude na delší lokte, až po rozvodu řeště společný majetek.
Madelail: u tvé kamarádky by bylo dobré, kdyby podala žádost o zúžení majetku až na věci, tvoříci společnou domácnost. Pokud její manžel dělá dluhy, je za ně rovným dílem zodpovědná, toto je jediný krok, jak se dalších dluhů ušetřit. A potom to samé - výživné na děti, manželku, rozvod..
Oni ti chlapi přesně vědí, že když se jich bojíte, žádný krok neuděláte - taky jsem se bála (a bojím se stále, neboť mi fyzicky vyhrožuje), ale když už do toho nastoupíte a vytrváte, uvidí, že už nelze s Vámi manipulovat, že si začnete samy sabe vážit a cenit. Mějte se rády a myslete také na sebe !! Nebo chcete s takovým mužským žít do konce svého života? Představte si, jak to u Vás asi bude vypadat za 5-10-15-20 let. Chcete takhle žít? A bude to stále horší...
Jinak si říkám, že jsem byla blbá, že jsem s tou mou odvahou začala tak pozdě - ve svých 40 letech !! Kdyby šel vrátit čas, bylo by vše jinak - ale to člověk musí mít rozum. Jak říkám, být mladá a mít rozum, co mám te´d, tak jsem úplně někde jinde :-)
Upravil(a) ad.astra (12. 3. 2007 10:20)
Není tady
Je pravda, že do jistého věku bych napsala: " to je hrozné, holky, je mi vás líto, jak to mužete vydržet, to je ale darebák...."
Dnes: co jste jim (pánům) umožnily, to máte, jak jste jim dovolily se k vám chovat, tak se k vám chovají. A pokud umožníte, aby vaše děti byly svědky takového modelu rodiny, tak jim zaděláváte na dost problémů. Každá situace má východisko a řešení. Nemusí být příjemné, jednoduché, pohodlné........., ale to není podstatné. Podstatné je, že nastále situace se MUSÍ řešit. Pokud tedy je chcete změnit. Pokud ne, tak byste si neměly stěžovat a měly bejt spokojený.
Není tady
jóóó.... vy jste tu W(v)iky dvě....
Není tady
Ahojte, ja som to tiež prežila. Po trojročnom manželstve so skoro dvojročným dievčatkom, som sa rozhodla ukončiť manželstvo bez lásky, sexu, plné výčitiek, psychického teroru, neuveriteľnej nervozity a agresie. Moja malá dcérka si začala ohrýzať nechty, bola plačlivá a chorľavá. Ja som bola vychudnutá, ubitá, pripadala som si ako chodiaca mŕtvola.
Až jeden večer som si povedala a dosť! Keď som zistila, že už veľmi dlhý čas nemôžem ani jesť.... a hlavne ma nahnevalo to, že to videla moja vlastná mama, keď mi ponúkala večeru a ja som si nemohla dať do seba ani sústo z jedla. Vtedy som si uvedomila, že ďalej už takto nemôžem! Ako budem vychovávať moju dcérku, čo jej to dám za príklad do života, keď sa sama nevzchopím a nepostavím sa čelom k ubíjaniu a živoreniu.
Poprosila som o pomoc mojich rodičov, aby ma podporili a pomohli mi ukončiť ten hrozný manželský zväzok. Išla som k nim, tam prišiel on a môj otčim mu spolu so mnou povedal, nech si ide domov zbaliť veci a do troch dní sa vysťahuje z bytu a dá kľúče do schránky. Byt bol môjho otčima. Ja som napísala žiadosť o rozvod a začalo sa peklo, ale OSLOBODZUJÚCE peklo. Vedela som, že to treba len prežiť a potom nám dvom bude lepšie. Dnes má môj BM už novú rodinu a ja mám skvelých priateľov, zaujímavé koníčky, veselú dcérku a je nám už lepšie....
Treba sa len rozhodnúť a potom to už len vydržať! Dá sa to, som toho príkladom...
Držím päste!
Upravil(a) Emma (12. 3. 2007 11:15)
Není tady
Emmo, moc graluju. Jsi silná holka a držím palce!
Upravil(a) Aqvamarín (12. 3. 2007 11:30)
Není tady
jo holky taky bych chtěla být silná jako vy, jsem slaboch jenom brečím anic neřeším. nevím já vím že bych měla utéct a všem radím utečte dokud je čas, jo a udělám to začnu to řešit. Díky všem za podporu, podám žádost o rozvod. děkuji
Není tady
Wiki napsal(a):
Je pravda, že do jistého věku bych napsala: " to je hrozné, holky, je mi vás líto, jak to mužete vydržet, to je ale darebák...."
Dnes: co jste jim (pánům) umožnily, to máte, jak jste jim dovolily se k vám chovat, tak se k vám chovají. A pokud umožníte, aby vaše děti byly svědky takového modelu rodiny, tak jim zaděláváte na dost problémů. Každá situace má východisko a řešení. Nemusí být příjemné, jednoduché, pohodlné........., ale to není podstatné. Podstatné je, že nastále situace se MUSÍ řešit. Pokud tedy je chcete změnit. Pokud ne, tak byste si neměly stěžovat a měly bejt spokojený.
tak si to tu pročítám, napadá mě přísloví o tom " jak si kdo ustele.." A taky si říkám, proboha holky, vy jste snad vdávaly z "musu" po 3měsíční známosti, nebo jste šly do manželství s naivní představou, že on se změní..až si mně vezme, až budeme mít dítě..
Protože to, jak se k vám chlapi chovají dnes, v nich muselo dřímat už tenkrát.
S tvým příspěvkem Wiki, souhlasím.
Není tady
Taky podám žádost o rozvod :-)
Resp. jsem ji podal už před nějakou dobou. Rozvod se svým starým "hloupým" a rádoby-tolerantním já :-)
- rozvod se strachem, že mě někdo opustí, když nebudu ideální chlápek (vše umím, dovedu vydělat peníze, jsem něžný i vášnivý zároveň, naslouchám, přibiju, opravím a budu neustále dobře naladěn a k dispozici jako opora --- tak tohle mě už přestalo bavit :-))) )
- rozvod s ideou, že musím obětovat svá vlastní přání, potřeby a identitu na oltář vztahu ...protože se to musí a je to tak dobré a vztah je něco víc než dva jedinci.
- rozvod se svojí slabostí neřešit konflikty a nechat je vyhnít
- rozvod s bezbřehou chápavostí k vrtochům žen (tedy mých partnerek :-) )
PS: nikdy bych předtím neřekl, že být rozvedený s tímhle vším a ještě spoustou dalších věcí je tak fajn a že moje vztahy jsou k mému vlastnímu údivu lepší.
Není tady
Je to pořád jedno a totéž. ROZHODNOUT SE. Rozhodnout se, že TAKTO UŽ NE!!!!! a jít krok za krokem.
Třeba i si udělat na papír body a postupovat. S kusem odvedené práce stoupne sebevědomí a je stará známá pravda, která tady platí také: nejlepší pocit je z dobře vykonané práce. Je to fuška, to ano, a právě proto to stojí za to.
A není to tak , že někdo je slaboch - tak to má blbý, a někdo je silný - tak to má dobrý. Všichni jsme stejně silní nebo slabí. Ti silní jsou proto, že se rozhodli a udělali to. Museli vydat stejné množství energie a úsili... Každopádně do své situace se každý dostal sám , je v ní svojí vinou (i když má chlapa darebáka), tudíž si zase musí pomoci sám, nikdo to za něj nevyřeší. Je to lenost a pohodlnost - výmluvy-"nemohu kvůli dětem", "nemám kam jít" atd. To jsou jen řeči, které maskují skutečnou nechuť ke změnám.
Př. pokud se budu chtít dostat z Prahy do Brna, tak v prvé řadě MUSÍM z Prahy ODJET. Můžu i bloudit, ptát se na cestu, atd, ale vyjela jsem!!! Pokud budu sedět doma nesbalená, bez lístku a fňukat, že v Praze je to blbý, tak si asi moc nepomůžu, že???
Upravil(a) Wiki (13. 3. 2007 16:42)
Není tady
víš nicolasi ty asi vůbec nemáš přestavu o čem tady vlastně mluvíme, asi si to nikdy nezažil, a ty Wiki? ty jsi zažila něco podobného, tím se nechci omlouvat, alekdo to nezažil nemůže říkat jak je to snadné,myslíš že je jednoduché, říci dětem váš tata je takový a makový, co jim máím říct,vždyť on všechno dělá jen když ho nikdo nevidí, a pak to samozřejmě zapře, on se k dětem chová tak nějak normálně, ne jako u madelain, jo kdyby byl zlej i na ně tak to je asi něco jiného, on se ke každému chová jak milius jenom ne ke mně, tak to bude asi všechno moje chyba.
jak všichni říkáte jsem slaboch a jak jsem si ustlala tka jsem si lehla, já jsem se ale vdávat nechtěla, byla jsem těhotná a byla k tomu donucena, neměla jsem na výběr, bylo mi čerstvých 18, 6měsíců jsem odolávala ale pak jsem ustoupil.a a vdala se a doteď toho lituji, to že "přece nebudeš svobodná matka?! "mi hučí v uších už 11 let.
Jo jsem slaboch, a co jsem si nadrobila at si taky sežeru.
Co bych vlastně chtěla že jo?
Není tady
jo jsem vlastně úplně k ničemu, asi si všechno namlouvám, takže se vlatně ani nemusím rozvádět, spíš si jít lehnout do blázince, protože jsem blázen
Není tady
Viki, ja jsem byla pred par lety tam, kde jsi ted ty. Znam tvoje pocity, znam tvuj strach. A musim se smat sama sobe jak nesebevedoma jsem tenkrat byla. Moje utrpeni byl muj svet. Bala jsem se toho pekla, ktere pro mne predstavoval rozvod. Ale to byla jenom iluze. Trpeni v manzelstvi je peklem. Neotalej, hlavu vzhuru, bud si vedoma sve ceny, zivot se ma prozit.
Není tady
Viki,přece Tě nerozhodí názor pár jedinců.Víš ono se řekne rozvod,ale když nemá jeden kam jít-aspoň to předpokládám,tak se situace stane ještě horší.!!! Tak hlavu vzhůru!!Moc s Tebou cítím.
Není tady
Nicolas napsal(a):
Taky podám žádost o rozvod :-)
Resp. jsem ji podal už před nějakou dobou. Rozvod se svým starým "hloupým" a rádoby-tolerantním já :-)
- rozvod se strachem, že mě někdo opustí, když nebudu ideální chlápek (vše umím, dovedu vydělat peníze, jsem něžný i vášnivý zároveň, naslouchám, přibiju, opravím a budu neustále dobře naladěn a k dispozici jako opora --- tak tohle mě už přestalo bavit :-))) )
- rozvod s ideou, že musím obětovat svá vlastní přání, potřeby a identitu na oltář vztahu ...protože se to musí a je to tak dobré a vztah je něco víc než dva jedinci.
- rozvod se svojí slabostí neřešit konflikty a nechat je vyhnít
- rozvod s bezbřehou chápavostí k vrtochům žen (tedy mých partnerek :-) )
PS: nikdy bych předtím neřekl, že být rozvedený s tímhle vším a ještě spoustou dalších věcí je tak fajn a že moje vztahy jsou k mému vlastnímu údivu lepší.
Nicholasi, SUPER!!!! Mluvis mi z duse!
Není tady
Jari napsal(a):
Viki,přece Tě nerozhodí názor pár jedinců.Víš ono se řekne rozvod,ale když nemá jeden kam jít-aspoň to předpokládám,tak se situace stane ještě horší.!!! Tak hlavu vzhůru!!Moc s Tebou cítím.
Asi sis poradne neprecetla Vikin prvni prispevek. Pise, ze bydli ve vlastnim dome.
Tak tady opravdu, kazdy sveho stesti strujcem.
Není tady
Jari napsal(a):
Ale teď čtu opožděně,že nemusíš nikam chodit -že Ty jsi doma.Ať jde on!!!!Jestli doufáš,že se změní,nebo se stane zázrak,tak děláš strašnou chybu a marníš své nejlepší roky.
Není tady
[Asi sis poradne neprecetla Vikin prvni prispevek. Pise, ze bydli ve vlastnim dome.
T
[/quotetak tady opravdu, kazdy sveho stesti strujcem.
Maš pravdu nepřečetla, taky nechápu-že by ho ještě milovala????
Není tady
Viki já mám za sebou anabázi jakou si člověk jen těžko dokáže představit. A protože jsem se tehdy nerozhodla sama "skočit do vody" a "plavat", tak jsem tam byla hozena. Což je o poznání méně příjemné. Bylo období, kdy jsem zůstala sama, bez zázemí , rodiny- muže dítěte,(rodiče již nežili) bez práce, bez koruny, bez bytu, bez sebevědomí...myslím, že vím, o čem mluvím.
Poznatek z toho plynoucí - bylo to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat, i když jsem se domnívala, že je to naopak to nejhorší, co se mi mohlo stát. Kdyby toto období neproběhlo, nikdy bych se neposunula. Dnes jsem tam, kde se mi nikdy ani nesnilo, že bych se kdy mohla dostat. Jen kdybych snad začla dělat změny sama a aktivně, tak to obrození nemuselo probíhat tak drasticky, .....ale, kdo chce kam...
Každý si zodpovídá za svůj život sám.Jedině sám.
Upravil(a) Wiki (14. 3. 2007 11:44)
Není tady
nemiluju ho už ani trošku, spíš se z toho všeho stává nenávist. Já nemám strach o sebe, já už se o sebe postarám, ale co když se mi bude mstít přes děti? Co když jim ublíží? "To tě radši zabiju, než abys patřila někomu jinému!!!" to jsou jeho slova na moji otázku, zda nebude lepší,když se rozvedeme?
Není tady