Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

  • Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Cesta zlého činu stvorením a ochrana pred jeho účinkami.

#1 11. 3. 2007 15:09

m.s.
♥♥♥----
Registrovaný: 2. 2. 2007
Příspěvky: 169

Cesta zlého činu stvorením a ochrana pred jeho účinkami.

Zlý skutok! Niet snáď na zemi človeka, ktorý by sa ním nezaažil. A tento zlý skutok, spôsobený, či už myšlienkou, citom, slovom, alebo viditežným, hrubohmotným činom, zlý skutok na akejkožvek zo spomínaných úrovní, musí prinies každému, kto sa ním previnil, celkom zákonite zodpovedajúci,  a teda nie iný, ako opä zlý,  spätný účinok.

   Aby sme odstránili pretrvávajúcu žahkomysežnos v tejto oblasti a otriasli naivným presvedčením, že sa snáď niekomu predsa len podarí beztrestne uniknú pôsobeniu Zákonitostí vo stvorení, pozrime sa spoločne na putovanie jedného zlého činu po cestách tohto stvorenia.

   Bude však azda lepšie, ak nezostaneme iba vo všeobecnej rovine, ale povieme si o celkom konkrétnom čine. Ako príklad si teda vezmime vnútorné prechovávanie a intenzívne živenie nemravných myšlienok. Môže to však by, ako už bolo povedané, i akákožvek iná, zlá myšlienka, zlý cit, zlé slovo, alebo hrubohmotný čin. Stále pôjde o jeden a ten istý dej, ktorý si podrobne opíšeme.

   Ako teda všetko prebehne? Duchovné dôsledky našej nečistej myšlienky vyletia, podobne ako vystrelený šíp, na svoju dráhu stvorením, aby počas letu deštrukčne pôsobili na svoje okolie a záreň ku sebe priahovali všetky rovnorodé formy, s ktorými prídu cestou do styku.

   A keďže všetko vo vesmíre sa vracia spä ku svojmu východisku, čo naznačuje, už aj pozemskej vede známa teória zakrivenia časopriestoru, po určitom čase sa onen, letiaci, jedovatý šíp, v podobe nečistej myšlienky, vráti spä, aby bolestne zasiahol ...svojho vlastného pôvodcu! Avšak sila tohto zásahu bude ešte znásobená negatívnymi účinkami rovnorodých foriem, ktoré boli k pôvodnej, základnej forme, pritiahnuté počas jej putovania stvorením.   Čo zasejeme – to aj zožneme! Keď sme však zasiali zrnko – zožneme celý klas!

   Už naši predkovia vraveli: Ako sa z hory volá, tak sa z hory ozýva! – alebo: Božie mlyny melú pomaly, ale isto!  No a moderným spôsobom je možné poveda: Aká bola akcia, taká bude reakcia!

   Áno, pre každého z žudí sú Zákonmi stvorenia neustále a neúnavne tkané nitky jeho vlastného osudu. Osudu, ktorý, z hžadiska konkrétne uvedeného, zlého činu, i keď je to iba myšlienka, nemôže by a ani v nijakom prípade nebude priaznivý. Tento spätný účinok sa prejaví buď fyzickou chorobou, nejakou osobnou, alebo rodinnou tragédiou, nehodou, či iným spôsobom. Nemožno mu však uniknú dokonca ani vlastnou smrou, ako sa mnohí naivne domnievajú, pretože spravodlivý úder zasahuje s rovnakou silou a presnosou i všetkých, ktorí sa, opustiac pozemské telo, ocitli v takzvaných záhrobných oblastiach. Nie, pred spravodlivosou Pána, reprezentovanou účinkami Zákonov vo stvorení niet úniku!

   Pre úplnos však treba zdôrazni, že všemúdros Tvorcu univerza poskytuje predsa len istú možnos vyhnú sa nepriaznivým dôsledkom popísaného Zákona spätného pôsobenia. Tou jednou, jedinou možnosou je polepšenie, alebo inak povedané, nastúpenie cesty dobrého chcenia.

   V tomto prípade sa bude potom všetko odvíja úplne inak. Onen čas, od spôsobenia zlého činu, až po návrat spätných účinkov, možno totiž celkom oprávnene nazva časom milosti. Lebo ak si človek v tomto období uvedomí negativitu ním spôsobeného činu, ak sa vynasnaží všetko napravi, ako je to len možné, ak vzbudí vo svojej duši pevné predsavzatie už nikdy viacej nekona podobným spôsobom, ak sa teda rozhodne pre cestu trvalého, dobrého chcenia, stane sa takýto človek vnútorne úplne iným, než akým bol v čase vykonania zlého činu.

   A táto jeho vnútorná inakos, čiže inorodos, vytvorí nepreklenutežnú bariéru, ktorá eliminuje, alebo úplne odrazí prichádzajúci, nepriaznivý spätný účinok. Všetko už potom záleží iba na sile dobrého chcenia dotyčného. Ak u neho ide o naozaj hlbokú vnútornú zmenu a úprimný prerod smerom k dobru, nebude sa ma vracajúci sa, zlý spätný účinok, z hžadiska pôsobenia Zákona rovnorodosti, vôbec o čo zachyti a skĺzne iba po povrchu bez toho, že by spôsobil nejakú škodu.

   Ak ale dobré chcenie a zmena k lepšiemu nie je až taká intenzívna, sila spätného úderu síce prelomí tento slabší ochranný val, ktorý ale úder do určitej miery predsa len zpslabí, takže účinky budú omnoho, omnoho menšie.

   Keď však človek nevyužije zmienený čas milosti a zostane rovnakým, akým bol v čase činu, jeho vnútorná rovnorodos s vracajúcim sa spätným pôsobením priam pritiahne ničím netlmený, otvorený úder spätných účinkov.

   Je však veža žudí, ktorí o podobných veciach nechcú vôbec nič poču a majú pre ne iba pohrdlivý úsmev. Ale práve oni by určite ihneď nastúpili cestu dobrého chcenia, keby mohli vníma, ako sa ku mnohým z nich nezadržatežne rúti dráhami stvorenia spätný úder, ktorý láme každú pýchu i aroganciu a zráža človeka na kolená. Na kolená, do prachu a neraz až na samý pokraj zúfalstva, aby si uvedomil, v bolesti, samým sebou spôsobenej, že malý pozemský človiečik je príliš nepatrným na to, aby sa odvažoval rúhavo stava proti svojmu Tvorcovi a jeho samočinným, neúplatným Zákonom vo stvorení.

   Ale najsmutnejšie je, že by všetko mohlo vyzera úplne inak. Lebo po rovnakých dráhach, prinášajúcich žuďom dneška iba spúš, by ku nám mohlo plynú šastie, rados a povznesenie. Ak by sme totiž vedome konali a teda siali, svojimi slovami, myšlienkami a jednaním iba dobro, účinky Zákonov stvorenia by nás museli doslova zavali šastím.

   No a na koniec je ešte treba zvl᚝ podotknú, že celý text sa dôsledne niesol  iba v duchu vecného opisu Zákonitého diania vo stvorení, prekračujúceho hranice všetkého toho, čo dnes žudia naývajú náboženstvami. Zákony stvorenia totiž presahujú tieto, žuďmi umelo vytvorené hranice a pôsobia na všetkých žudí úplne rovnako a bez rozdielu. Nech už ide o katolíkov, evanjelikov, budhistov, moslimov, alebo o takzvaných neveriacich, či materialistov.

                                                                                                                                                 M.Š.
                                            Slovenské občianske združenie pre posižňovanie mravov a žudskosti           
                                                                                                              www.zdruzenie-ludskost.sk

Není tady

 

#2 21. 3. 2007 15:25

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Cesta zlého činu stvorením a ochrana pred jeho účinkami.

Příspěvek očividně vedený dobrou snahou, ovšem ne moc vhodnými prostředky. U čtení mám dojem, jako kdybych byl na kázání pana faráře v blíže nespecifikované církvi...
Bylo by vhodnější nemluvit o imaginárním "zlu" ale zabývat se rozvíjením "dobra".
Jeden z esoterních zákonů říká: "Energie následuje myšlenku". Když se zabýváme zlem, posilujeme zlo, zabývejme se dobrem a posílíme ho, načež zlo zahyne na úbytě...

Vyzvedávejme v lidech kladné světlé, dobré stránky a tím postupně vytvoříme ráj na zemi. Zjednodušeně řečeno, zlo se demaskuje samo nebo stejné přitahuje stejné...

Upravil(a) Salvator (21. 3. 2007 15:29)


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#3 22. 3. 2007 11:12

1jana
♥♥-----
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 47

Re: Cesta zlého činu stvorením a ochrana pred jeho účinkami.

Díky Salvatore za tyto věty, je to vše, co v životě člověk cítí, ale stejně jsem ráda, když to přečtu černé na bílém, že i snad by to tak opravdu mělo fungovat :-) a že si to myslí i jiné lidé. V životě se člověk potkává s různými lidmi a s některými lidmi, kteří šíří okolo sebe pozitivno, chu ze života a hlavně jsou pevní a vyrovnaní se vším, co je potkalo. To jsem vždy cítila intuitivně, že je to, co bych měla udělat  ve svém životě a tak prostě tady "být". Ti lidé, o kterých mluvím jsou upřímní, rovní lidé, kteří ví, že problémy v životě jsou od toho,aby se řešili a vždy mají prostě pozitivní náhled na budoucnost a žádné zbytečné obavy, jsou pracovití atd. Já jsem byla vychovávána v rodině, kde má matka byla vysoce obětavá a pracovitá, jako dítě jsem žila v úplné rodině, neměla bych mít tedy žádná traumata a měla jsem tedy asi podle měřítek mít všechny předpoklady být vyrovnaný člověk. Od dětství i v mládí si jenom pamatuji,že moje matka stále určité věci zbytečně a moc dramatizovala, viděla vždy věci černě, když jsem byla před nějakou volbou, či jsem měla chu něco udělat jinak, tak mi prorokovala, že by to mohlo špatně dopadnout atd..  V okamžiku, kdy jsem se konečně dokázala od matky a jejího pesimismu odtrhnout(trvalo to dosti dlouho) a být v nadhledu, jsem začala tedy opravdu žít a prožívat život  se vším, co k němu patří. Jinak nechci tímto dávat vinu matce, problém byl ve mně, že mi dlouho trvalo, než jsem pochopila, že sice mám matku, která je sama, ale to že je její volba se všemi důsledky a já mám svůj život.  Vidím, že v určitých situacích jsem se bohužel v životě i chovala tak jako má matka a je to vlastně taková determinace prostředím, ze kterého člověk vychází. :-) Myslím si,že v každé etapě života je možné,aby člověk se poposunul a prostě, když dám na svou intuici, tak udělám vždy dobře.

Salvator napsal(a):

Příspěvek očividně vedený dobrou snahou, ovšem ne moc vhodnými prostředky. U čtení mám dojem, jako kdybych byl na kázání pana faráře v blíže nespecifikované církvi...
Bylo by vhodnější nemluvit o imaginárním "zlu" ale zabývat se rozvíjením "dobra".
Jeden z esoterních zákonů říká: "Energie následuje myšlenku". Když se zabýváme zlem, posilujeme zlo, zabývejme se dobrem a posílíme ho, načež zlo zahyne na úbytě...

Vyzvedávejme v lidech kladné světlé, dobré stránky a tím postupně vytvoříme ráj na zemi. Zjednodušeně řečeno, zlo se demaskuje samo nebo stejné přitahuje stejné...

Není tady

 

#4 22. 3. 2007 11:28

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Cesta zlého činu stvorením a ochrana pred jeho účinkami.

1jana napsal(a):

Díky Salvatore za tyto věty, je to vše, co v životě člověk cítí, ale stejně jsem ráda, když to přečtu černé na bílém, že i snad by to tak opravdu mělo fungovat :-) a že si to myslí i jiné lidé. V životě se člověk potkává s různými lidmi a s některými lidmi, kteří šíří okolo sebe pozitivno, chu ze života a hlavně jsou pevní a vyrovnaní se vším, co je potkalo. To jsem vždy cítila intuitivně, že je to, co bych měla udělat  ve svém životě a tak prostě tady "být". Ti lidé, o kterých mluvím jsou upřímní, rovní lidé, kteří ví, že problémy v životě jsou od toho,aby se řešili a vždy mají prostě pozitivní náhled na budoucnost a žádné zbytečné obavy, jsou pracovití atd. Já jsem byla vychovávána v rodině, kde má matka byla vysoce obětavá a pracovitá, jako dítě jsem žila v úplné rodině, neměla bych mít tedy žádná traumata a měla jsem tedy asi podle měřítek mít všechny předpoklady být vyrovnaný člověk. Od dětství i v mládí si jenom pamatuji,že moje matka stále určité věci zbytečně a moc dramatizovala, viděla vždy věci černě, když jsem byla před nějakou volbou, či jsem měla chu něco udělat jinak, tak mi prorokovala, že by to mohlo špatně dopadnout atd..  V okamžiku, kdy jsem se konečně dokázala od matky a jejího pesimismu odtrhnout(trvalo to dosti dlouho) a být v nadhledu, jsem začala tedy opravdu žít a prožívat život  se vším, co k němu patří. Jinak nechci tímto dávat vinu matce, problém byl ve mně, že mi dlouho trvalo, než jsem pochopila, že sice mám matku, která je sama, ale to že je její volba se všemi důsledky a já mám svůj život.  Vidím, že v určitých situacích jsem se bohužel v životě i chovala tak jako má matka a je to vlastně taková determinace prostředím, ze kterého člověk vychází. :-) Myslím si,že v každé etapě života je možné,aby člověk se poposunul a prostě, když dám na svou intuici, tak udělám vždy dobře.

O tom nepochybuji, protože intuice je hlasem duše. Každý člověk potřebuje intuici, aby nezabředl do bludiště racionální mysli a našel cestu sám k sobě.


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 
  • Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Cesta zlého činu stvorením a ochrana pred jeho účinkami.
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů