6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
javena napsal(a):
Stát by to po dlužnících vymáhal - mohlo by se k tomu vázat vyplácení důchodů... Hezká představa, že rodič neplatící na své dítě nedostane od státu nic, když za něj platil jeho dítěti a následně se dlužník vyhýbal zaplacení dluhu... Dítě nemá nárok na sirotčí důchod, když byl rodič nezodpovědný a má dluhy vůči státu na sociálním pojištění. Proč to neotočit... Alespoň by si to zkusili, jaký to je žít z ničeho.
Pecule, ty si nes následky, ale dítě má na ty peníze právní nárok. Nejsou tvoje.
Nárok má o tom, žádná, ale ne od státu, to mi přijde na Má nárok na peníze (resp. pokrytí jeho potřeb či jak se to odborně nazývá) ode mě a od druhého rodiče.
Není tady
Jinak s tím, že by se to mohlo vázat na vyplácení důchodu, to zní celkem dobře. Jen je pak otázka, jestli by se takový neplatič taky neoháněl nějakým ustanovením v LZPS a nepožadoval pak od státu nějaké dávky místo důchodu..
Není tady
ahojte, nejsem nějak extrémně neslušný, vím co to je mít týden do výplaty a řešit co dát dětem a navíc ještě k tomu muset platit výživné na manželku, kolik z vás platí výživné na manžela? Prča je v tom, že stát výce protěžuje ženu, před mužem,protože se předpokládá, že chlap je ten agresor co rozbíjí rodinu. I zákony jsou psané více či méně diskriminačně vůči chlapům.-To byl jen povzdech.Já mám ženský rád to tak je:lyssna:,ale po této zkušenosti mám už opatrnější náhled k něžnému pohlaví. Co se týče zákona, myslím si, že stát by měl řešit vyčůránky ať už jsou nebo nejsou holčičky stejně, nevím proč by měli pobírat sociální dávky ( v mém případě),protože jsou chudinky a neumějí vstávat do práce(spíše nechtějí) a měli by za to trpět děti ať už jsou kohokoliv. Vláda chce nové a nové platiče daní tak by měla směřovat svou energii do ošetřování takovýchto věcí spíše než se prát o to kdo komu bude vládnout a za kolik. Na všechny neplatiče by měla najít páky- na Slovensku to jde a jestliže si neplní své povinnosti vůči svým potomkům,které mimochodem mají ze zákona dané, tak by taky neměli mít práva a to tak že na nic-ono by to potom každého přešlo. Ale hlavně tím, že si neplní své povinnosti netrpí druhý bývalý partner,ale především ty DĚTI!!!!!!
Není tady
pecule napsal(a):
Přítel je na opačné straně, platí výživné. A přišlo by mi divné, aby ho v případě, že nebude platit on, platil stát, je to přece jeho dítě, ne? Trochu bych se bála, že by to znamenalo, že by se našlo hodně otců, kteří by platit přestali a nechali za sebe platit stát. To by asi taky nebylo řešení, protože zadlužení státu je obrovské a opět by narůstalo.
Musim a jak to, že BM nemá nic? Musí přece mít aspoň osobní věci, ne? I ty mu můžou v exekuci zabavit nebo ne? Neznám tvůj příběh, ale BM nepracuje? Nebo dělá na černo? A jak teda bydlí?
miaa: Já děti mám, ale přesto by mi nepřišlo logické chtít v případě neplnění ze strany otce peníze po státu. Samozřejmě nemůžu vědět, co se přihodí a třeba budu bez práce nebo ještě na MD a stane se ze mě samoživitelka, ale to přece neznamená, že se budu obracet na stát, když děti mají svého otce. Budu muset vymáhat v příapdě, že by na děti nepřispíval, peníze po něm, děti mám s ním, ne se státem. Je to moje rozhodnutí, že jsem s něj "udělala" otce svých dětí, tak si kdyžtak za to ponesu následky taky já..
, kdyby si to tak uvědomili všichni, že jenom oni jsou zodpovědní za své činy , nikdo jim nepřikázal s nezodpovědným jedincem počít dítě.
Upravil(a) aprill (7. 1. 2010 18:13)
Není tady
Láďa 1 napsal(a):
ahojte, nejsem nějak extrémně neslušný, vím co to je mít týden do výplaty a řešit co dát dětem a navíc ještě k tomu muset platit výživné na manželku, kolik z vás platí výživné na manžela? Prča je v tom, že stát výce protěžuje ženu, před mužem,protože se předpokládá, že chlap je ten agresor co rozbíjí rodinu. I zákony jsou psané více či méně diskriminačně vůči chlapům.-To byl jen povzdech.Já mám ženský rád to tak je:lyssna:,ale po této zkušenosti mám už opatrnější náhled k něžnému pohlaví. Co se týče zákona, myslím si, že stát by měl řešit vyčůránky ať už jsou nebo nejsou holčičky stejně, nevím proč by měli pobírat sociální dávky ( v mém případě),protože jsou chudinky a neumějí vstávat do práce(spíše nechtějí) a měli by za to trpět děti ať už jsou kohokoliv. Vláda chce nové a nové platiče daní tak by měla směřovat svou energii do ošetřování takovýchto věcí spíše než se prát o to kdo komu bude vládnout a za kolik. Na všechny neplatiče by měla najít páky- na Slovensku to jde a jestliže si neplní své povinnosti vůči svým potomkům,které mimochodem mají ze zákona dané, tak by taky neměli mít práva a to tak že na nic-ono by to potom každého přešlo. Ale hlavně tím, že si neplní své povinnosti netrpí druhý bývalý partner,ale především ty DĚTI!!!!!!
znám jednu takovou
Není tady
javena napsal(a):
Stát by to po dlužnících vymáhal - mohlo by se k tomu vázat vyplácení důchodů... Hezká představa, že rodič neplatící na své dítě nedostane od státu nic, když za něj platil jeho dítěti a následně se dlužník vyhýbal zaplacení dluhu... Dítě nemá nárok na sirotčí důchod, když byl rodič nezodpovědný a má dluhy vůči státu na sociálním pojištění. Proč to neotočit... Alespoň by si to zkusili, jaký to je žít z ničeho.
Pecule, ty si nes následky, ale dítě má na ty peníze právní nárok. Nejsou tvoje.
On většinou takový neplatič nemá nárok na důchod, protože nemá potřebnou dobu pojištění a tak dožije na sociálních dávkách a ty už kráceny z důvodu neplacení výživného jsou. Dlužník má nárok jen na existenční minimum.
Není tady
Láďa 1 napsal(a):
Láďo, můžete to napsat poslancům do parlamentu. Jste muž - třeba na Vás víc dají. Kontakty na ně najdete na www.psp.cz
Není tady
aprill napsal(a):
javena napsal(a):
Pecule, ty si nes následky, ale dítě má na ty peníze právní nárok. Nejsou tvoje.On většinou takový neplatič nemá nárok na důchod, protože nemá potřebnou dobu pojištění a tak dožije na sociálních dávkách a ty už kráceny z důvodu neplacení výživného jsou. Dlužník má nárok jen na existenční minimum.
No právě - existenční minimum. Dítěti nedali nic, tak bych se snima nepárala... Ať se choděj pást. Ale všechno je to o té vymahatelnosti a to není jen u alimentů, bohužel...
Není tady
javena napsal(a):
aprill napsal(a):
javena napsal(a):
Pecule, ty si nes následky, ale dítě má na ty peníze právní nárok. Nejsou tvoje.On většinou takový neplatič nemá nárok na důchod, protože nemá potřebnou dobu pojištění a tak dožije na sociálních dávkách a ty už kráceny z důvodu neplacení výživného jsou. Dlužník má nárok jen na existenční minimum.
No právě - existenční minimum. Dítěti nedali nic, tak bych se snima nepárala... Ať se choděj pást. Ale všechno je to o té vymahatelnosti a to není jen u alimentů, bohužel...
No pást se nebudou, ale budou krást . Tak raději aspoň to málo .
Není tady
Amely mylíš že mě bude někdo poslouchat? poslanci ti se starají jen o své koryto. Zkoušky typu, že se snažili vyžít s životním minimem tři měsíce, tak to je akorát výsměch všem obyčejným lidem.Protože to měli jen jako kapesné a všechno ostatní měli zaplacené a žádné dluhy na krku. Jak už jsem napsal měli by najkít páky na neplatiče-on takový zadržený řidičák a já bych se nebál zadržovat i občanky ,udělá hodně. Pro nepoučitelné zavést nevolnictví a podle výše průšvihu-tedy jako let neplacení stanovit délku takového trestu a bez jakýchkoliv práv. Já myslím, že veřejně prospěšných prací je dost a vydělané peníze posílat matkám,otcům,kteří by alimenty nikdy neviděli. Holt by dělali jen za polívku,aby se udrželiu při životě a dluh vůči svému potomku by si oddělali.Až by tímto způsobem měli vyřešenou minulost mohli by se podívat na svou budoucnost a řešit jí. On by si to každý rozmyslel jestli se vyhýbat placení nebo radši zaplatit a mít splněno. Je to tvrdý, ale kolikrát pro samoživitele je to ještě tvrdší. Mám dnu,vyhřezlé ploténky v zádech a přesto mám dvě zaměstnání a brigádičku k tomu, proto nechápu jak je možné, že má bývalá se brání tím,že memůže sehnet práci a proto nemůže platit ať už výživnéí, nebo dluhy, které mi po ní navíc k tomu všemu zbyly. A ještě si vesele bere podporu.
Není tady
Láďa 1 napsal(a):
Amely mylíš že mě bude někdo poslouchat? poslanci ti se starají jen o své koryto. Zkoušky typu, že se snažili vyžít s životním minimem tři měsíce, tak to je akorát výsměch všem obyčejným lidem.Protože to měli jen jako kapesné a všechno ostatní měli zaplacené a žádné dluhy na krku. Jak už jsem napsal měli by najkít páky na neplatiče-on takový zadržený řidičák a já bych se nebál zadržovat i občanky ,udělá hodně. Pro nepoučitelné zavést nevolnictví a podle výše průšvihu-tedy jako let neplacení stanovit délku takového trestu a bez jakýchkoliv práv. Já myslím, že veřejně prospěšných prací je dost a vydělané peníze posílat matkám,otcům,kteří by alimenty nikdy neviděli. Holt by dělali jen za polívku,aby se udrželiu při životě a dluh vůči svému potomku by si oddělali.Až by tímto způsobem měli vyřešenou minulost mohli by se podívat na svou budoucnost a řešit jí. On by si to každý rozmyslel jestli se vyhýbat placení nebo radši zaplatit a mít splněno. Je to tvrdý, ale kolikrát pro samoživitele je to ještě tvrdší. Mám dnu,vyhřezlé ploténky v zádech a přesto mám dvě zaměstnání a brigádičku k tomu, proto nechápu jak je možné, že má bývalá se brání tím,že memůže sehnet práci a proto nemůže platit ať už výživnéí, nebo dluhy, které mi po ní navíc k tomu všemu zbyly. A ještě si vesele bere podporu.
No já jsem před několika lety napsala, to byl mimistr práce ještě Škromach a on mi poslal 3 stránkový dopis s vlastním podpisem. Dobře se komunikuje s paní poslankyní Čurdovou. Ta je ráda, když jí někdo napíše. Možná by dokázala zužitkovat i Váš dopis - mužů bez výživného asi moc není. Ale ona mi psala, že tento zákon je hodně problémový a ona za to, že ho prosazuje, byla odsunuta k kandidátce na nevolitelné místo. Psala jak to tam je. Každá strana se snaží získat co nejvíc voličů. A když navrhne takovýto zákon, tak nějaké voliče získá - rodiče bez výživného, ale současně mnohem víc voličů ztratí - ty. co nechtějí ze svých daní živit cizí děti. Takže v konečném výsledku takový zákon straně uškodí. No tak ho neprosazuje.
Zatím se ozývaly pouze ženy. Kdybyste se ozývali i vy muži, tak byste třeba něco dosáhli.
Ale na druhé straně ten zákon nebyl dokonalý. psalo se tam, že třeba dětem, které mají vyměřeno výživné do 300 se nic platit nebude, protože 300 výživu dítěte neohrozí. Psala jsem paní Čurdové, že výživu ohrozí už to, že bylo tak nízké výživné vyměřeno. Pak všichni ti, co měli nárok, tak by dostávali jednotně 1500,- kč na dítě bez ohledu na vyměřenou výši alimentů. Zase by došlo k nespravedlnosti, třeba když by otec platil 400 tak dítě by mělo jen toto, ale kdyby neplatil nic, tak by dítě dostalo 1500. A navíc by výživné dostávaly jen ty děti, kde by otec nezaplatil půl roku nic. Když zaplatí třeba jednou za 3 měsíce stovku, tak by dítě zase nemělo nárok. Paní poslankyně mi potvrdila, že by to tak bylo.
Takže si o tom zákoně nedělejte iluze. Kdyby byl schválen, ale vy jste na něj nedosáhl k vůli tomu, že Vaše žena má vyměřeno nízké výživné, nebo že Vám občas pošle stovku, tak by Vás to mrzelo ještě víc, ne?
Není tady
javena napsal(a):
Nejedná se o spor dvou lidí, ale o nezaopatřené dítě a rodiče, který neplní svou zákonnou povinnost a to vyživovací povinnost.
Když se rodič o své dítě nestará a to skončí v ústavu, protože rodiče si s povinnou péčí nelámou hlavu a dítě zanedbávají a třeba týrají, platíme mu taky všichni jídlo, oblečení, vzdělání. Přitom je to taky problém jeho a těch rodičů, ne? Takže když se na dítě vybodnou oba rodiče, je na tom vlastně líp. Když jen jeden, stát to nezajímá. Ale stát se k něčemu zavázal v úmluvě o právech dítěte.
Článek 3. Zájem dítěte musí být předním hlediskem při jakékoli činnosti týkající se dětí, ať už uskutečňovné veřejnými nebo soukromými zařízeními sociální péče, správními nebo zákonodárnými orgány.
Nevím, jestli je v zájmu dítěte, když jeden z rodičů dlouhodobě neplatí výživné. Asi, ne... Pak stát musí zafungovat a když není schopen výživné vymoci, tak ať platí on.
Stát je zřejmě v podání tohoto příspěvku nějaká nezávislá entita - něco jako hodný strýček, by se dalo říci. Ale stát jsou jen lidé, kteří jsou zrovna u moci a obírají ostatní o plody jejich práce.
stát se k něčemu zavázal v úmluvě o právech dítěte... = my jsme byli zavázání ve stylu o nás bez nás ke klopení peněz.
tak ať platí on.... = ať platíme my! Stát přece nic nevydělává!
Dobrá zpráva je, že stát (vládnoucí lidé) je většinou v případě demokracie dost neschopný.
Není tady
javena napsal(a):
Tiina napsal(a):
No tak ať řeší vymahatelnost soudního rozhodnutí a ne, že to bude platit za ty otce ( nebo matky ) stát a pak to z nich možná vyrazí a nebo taky ne a ve finále to zaplatíme my všichni z daní. To vám jako přijde košer ?
Stejně už to za ně platíme v různých sociálních dávkách a pod. Jen ty nejsou vymahatelné. Taková černá díra...
Proto je potřeba tyto dávky zrušit.
Jinak je to váš problém s kým máte dítě, když se zmýlíte není důvod, aby za vás platil někdo jiný.
Není tady
Ale stát jsou jen lidé, kteří jsou zrovna u moci a obírají ostatní o plody jejich práce.
Stát je institucí či organizací disponující mocí vládnout, soudit a vytvářet zákony společnosti (státu). Stát je vymezen státní mocí, lidem (státním občanstvím) a státním územím. Svrchovaný stát není podřízen žádné jiné (státní) moci a to jak vnější, tak vnitřní.
My jsme nebyli zavázáni o nás bez nás k ničemu, zavázala nás vláda, která vzešla z demokratických voleb. I když úmluvu o právech dítěte zrovna podepsala vláda jiná... Na druhou stranu - ta demokratická ji mohla zrušit, ne... kdyby s ní nesouhlasila.
Pro mě není dobrá zpráva, že vláda není schopna se na něčem domluvit - znamená to, že jsme dali hals blbcům, kterým jde jen o jejich vlastní prospěch. I to svědčí o něčem - jsme taky blbci, že jsou ve vládě víceméně ti samý lidé a my jen nadáváme a pořád jim tam ty hlasy házíme. Omlouvám se těm, kteří šli do politiky s cílem něco změnit a pracovat ve prospěch všech, ale nejste moc vidět.
Zrušit všechny dávky je dobrej nápad, museli by se asi zrušit i všechny dotace, aby stát nevydával z rozpočtu ani kačku. Dost by se ušetřilo. Ale nějak nevím, na jakou úroveň by nás takový počin dostal. Stát dotuje nemocnice, školy, zdravotně postižené, chronicky nemocné, matky pobírající peněžitou pomoc v mateřství, nezaměstnané, osoby pečující o nemocné, sociálně slabé, dětské domovy, nestátní organizace, které pracují s mentálně či zdravotně postiženými a jiné... A to, že je momentálně nepotřebuji neznamená, že jednou nebudu. Znamená to jenom to, že mám zatím kliku.
Nemám problém s tím, s kým mám nebo nemám děti. Ani kdokoli jiný. Narozdíl od někoho, že... A pro Váš lehčí spánek - za mě nikdo nic platit nemusí, já si své pohledávky platím sama. Ovšem děti chodí do školy, na kterou přispívá městská část - potažmo stát. Doufám, že Vás to nebude budit ze spaní... Taky za ně neplatím u doktora, co zrušili poplatky u lékaře pro děti. A byla jsem na mateřské - ale tenkrát se jednalo o 2 500,-/měsíčně, tak nevím. Možná bych je měla utopit, když stojí tolik peněz ze státního rozpočtu. Ale zas jednou budou vydělávat a platit daně, tak snad dobrý, ne? A když pracuji a platím daně, můžu si je nechat. Mám je fakt ráda.
Není tady
javena napsal(a):
Ale stát jsou jen lidé, kteří jsou zrovna u moci a obírají ostatní o plody jejich práce.
Stát je institucí či organizací disponující mocí vládnout, soudit a vytvářet zákony společnosti (státu). Stát je vymezen státní mocí, lidem (státním občanstvím) a státním územím. Svrchovaný stát není podřízen žádné jiné (státní) moci a to jak vnější, tak vnitřní.
My jsme nebyli zavázáni o nás bez nás k ničemu, zavázala nás vláda, která vzešla z demokratických voleb. I když úmluvu o právech dítěte zrovna podepsala vláda jiná... Na druhou stranu - ta demokratická ji mohla zrušit, ne... kdyby s ní nesouhlasila.
Pro mě není dobrá zpráva, že vláda není schopna se na něčem domluvit - znamená to, že jsme dali hals blbcům, kterým jde jen o jejich vlastní prospěch. I to svědčí o něčem - jsme taky blbci, že jsou ve vládě víceméně ti samý lidé a my jen nadáváme a pořád jim tam ty hlasy házíme. Omlouvám se těm, kteří šli do politiky s cílem něco změnit a pracovat ve prospěch všech, ale nejste moc vidět.
Zrušit všechny dávky je dobrej nápad, museli by se asi zrušit i všechny dotace, aby stát nevydával z rozpočtu ani kačku. Dost by se ušetřilo. Ale nějak nevím, na jakou úroveň by nás takový počin dostal. Stát dotuje nemocnice, školy, zdravotně postižené, chronicky nemocné, matky pobírající peněžitou pomoc v mateřství, nezaměstnané, osoby pečující o nemocné, sociálně slabé, dětské domovy, nestátní organizace, které pracují s mentálně či zdravotně postiženými a jiné... A to, že je momentálně nepotřebuji neznamená, že jednou nebudu. Znamená to jenom to, že mám zatím kliku.
Nemám problém s tím, s kým mám nebo nemám děti. Ani kdokoli jiný. Narozdíl od někoho, že... A pro Váš lehčí spánek - za mě nikdo nic platit nemusí, já si své pohledávky platím sama. Ovšem děti chodí do školy, na kterou přispívá městská část - potažmo stát. Doufám, že Vás to nebude budit ze spaní... Taky za ně neplatím u doktora, co zrušili poplatky u lékaře pro děti. A byla jsem na mateřské - ale tenkrát se jednalo o 2 500,-/měsíčně, tak nevím. Možná bych je měla utopit, když stojí tolik peněz ze státního rozpočtu. Ale zas jednou budou vydělávat a platit daně, tak snad dobrý, ne? A když pracuji a platím daně, můžu si je nechat. Mám je fakt ráda.
Jak jsme byli zavázání, já nikoho nevolil ani mne nikdo nekontaktoval...to je nějaká nová teorie sociální smlouvy?
promne je to dobrá zpráva, alespoň vláda nemůže tolik škodit
To je opravdu zajímavé, jak to ti lidé dělali před vznikem státu blahobytu? Jak se bez něj vůbec mohli obejít? se divím, že nevymřeli. Mimochodem nemyslíš, že kdyby stát tyto činnosti neplatil a nevybíral na ně daně, že by lidem zbyla naráz spousta peněz? Že by člověku zbylo na školy, lékaře, podporu manželky na mateřské, charitu atd? Nebo stát - přesněji vládci - někde ty peníze zázračně bere?
Není tady
No, vymírali - nedostupná lékařská péče, pokud jsi zrovna neměl peníze nazbyt, matky s dětmi živil muž, staré rodiče živili děti. Základní vzdělání bylo povinné, nevím, jestli teda zcela zdarma, asi ne, děti chyběly na polích a v dílnách... , ale stejně - zlatá Marie Terezie. To další bylo jen pro ty bohaté, nebo nadané - stipendium, nebo dobrodinec platící náklady...
Ještě mojí babičce zemřela dcera v kojeneckém věku.
Dnes platíme třicet korun za ošetření (pohotovoet tedy 90,-), ale byl jsi někdy třeba na veterině? Ne, že bych chtěla srovnávat lidi a zvířátka, ale za ošetření 100,- +- a léky nedotované. Pětikilo, jen to fikne. Když k tomu připočtu školu a vezmu v potaz, že muž živí manželku a dvě děti z jednoho platu - bez její PPM. Průměrný plat je kolik? 23 000,- kč hrubého, tak zaplať nájem, jídlo pro čtyři lidi, hypotéku, protože státní byty nejsou - to ani v reálu - i kdyby jsi žil na statku nebo v chalupě - hravě to plácneš na opravu střechy nebo stodolu... školu, nějaký to vyšetření - pozor - není hrazené očkování, takže nemocnost a úmrtnost je větší, než při plošném očkování, takže škrtni absenci nemocí jako jsou neštovice, tyfus, tetanus, obrna, TBC, černý kašel, oblíkni je všechny a jestli ti zbyde, tak ti zatleskám.
Těžko se to představuje, když to člověk nezažil. V takovým Jemenu, když se ženský zeptáš, kolik má dětí, tak ti řekne, že prodila pět, ale má jen tři a to ve věku batolat. Ach, ta přírozená selekce . A do dospělosti se dobere jedno, dvě, když bude mít kliku. Něco jeko prenatální péče - u nás stupidně hrazená státem - je pro ně sci-fi... Jako pro nás před válkou a možná kousek po ní.
Sečteno, podtrženo, ráda ty daně zaplatím.
To, že nechodíš volit je tvoje rozhodnutí, nikdo tě dnes nenutí ani ti to neznemožňuje.
Není tady
javena napsal(a):
No, vymírali - nedostupná lékařská péče, pokud jsi zrovna neměl peníze nazbyt, matky s dětmi živil muž, staré rodiče živili děti. Základní vzdělání bylo povinné, nevím, jestli teda zcela zdarma, asi ne, děti chyběly na polích a v dílnách... , ale stejně - zlatá Marie Terezie. To další bylo jen pro ty bohaté, nebo nadané - stipendium, nebo dobrodinec platící náklady...
Ještě mojí babičce zemřela dcera v kojeneckém věku.
Dnes platíme třicet korun za ošetření (pohotovoet tedy 90,-), ale byl jsi někdy třeba na veterině? Ne, že bych chtěla srovnávat lidi a zvířátka, ale za ošetření 100,- +- a léky nedotované. Pětikilo, jen to fikne. Když k tomu připočtu školu a vezmu v potaz, že muž živí manželku a dvě děti z jednoho platu - bez její PPM. Průměrný plat je kolik? 23 000,- kč hrubého, tak zaplať nájem, jídlo pro čtyři lidi, hypotéku, protože státní byty nejsou - to ani v reálu - i kdyby jsi žil na statku nebo v chalupě - hravě to plácneš na opravu střechy nebo stodolu... školu, nějaký to vyšetření - pozor - není hrazené očkování, takže nemocnost a úmrtnost je větší, než při plošném očkování, takže škrtni absenci nemocí jako jsou neštovice, tyfus, tetanus, obrna, TBC, černý kašel, oblíkni je všechny a jestli ti zbyde, tak ti zatleskám.
Těžko se to představuje, když to člověk nezažil. V takovým Jemenu, když se ženský zeptáš, kolik má dětí, tak ti řekne, že prodila pět, ale má jen tři a to ve věku batolat. Ach, ta přírozená selekce . A do dospělosti se dobere jedno, dvě, když bude mít kliku. Něco jeko prenatální péče - u nás stupidně hrazená státem - je pro ně sci-fi... Jako pro nás před válkou a možná kousek po ní.
Sečteno, podtrženo, ráda ty daně zaplatím.
To, že nechodíš volit je tvoje rozhodnutí, nikdo tě dnes nenutí ani ti to neznemožňuje.
Jaktože vymírali, když počet obyvatel rostl mnohem více než dnes? Zřejmě z historie prakticky nic nevíš, to demostruješ svým příspěvkem. Co třeba toto:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%A9po … %A9_spolky
a nebo zde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Friendly_society
S tím zdravotnictvím je to opravdu nádherný příklad: kdyby lidé nemuseli platiti daně zbylo by jim dost financí na zdravotnictví pro sebe a jejich blízké a na charitativní podporu jiných. Ostatně ani dnes není vše hrazeno státem - poplatníky, určitě už si narazila na nějakou tu charitativní akci pro nějaké nemocné dítě, jehož nemoc nespadá do těch hrazených, ale jehož rodiče musí platiti daně na zdravotnictví tak jako tak. kdysi to bylo konto Míša - http://www.kontobariery.cz/Projekty/Konto-MISA.aspx.
Navíc musíš platit úředníky, kteří peníze rozdělují. Navíc je to předražené a nekvalitní, protože lékaře nenutí nic, aby se snažili - nejsou tesování na trhu, tak jako jiné profese. Struktura nabízených služeb neodpovídá přání poplatníků - některé čekárny přetékají a jiné zejí prázdnotou. Další problém plyne z oddělení placení za lékařský úkon a jeho provádění (spotřebování) - to vede k nadměrnému plýtvání - viz třeba zde: http://libinst.cz/komentare.php?id=519& … avotnictví
Prostě státem financované zdravotnictví a kvalitní zdravotnictví nejdou dohromady, ale když tito nevadí, tak nechť. Třeba budeš mít štěstí a nezemřeš až budeš čekat měsíce na nějakou nutnou operaci. Naštěstí nás pánbůh má rád a existují úplatky!!
Jak to bylo ve skutečnosti s Marií Terezií: http://libinst.cz/komentare.php?id=325& … ight=Marie Terezie
Skutečně byla zlatá nikoho nenutila, alespoň pak neměli lidé ze státních škol tak vypláchnutý mozek jako dnes.
Babičce zemřela dcera? Jak je to možné ve státu blahobytu, jehož základy byly u nás položeny ke konci 19. a začátku 20. století. Nemocenské pojištění pro průmyslové dělníky už od roku 1888, pro všechny včetně důchodového od roku 1924. Chudáci v Jemenu proč si nezavedou stát blahobytu už teď, aby poznali jeho blaho? Asi ti to nedochází, ale znovu opakuji, že stát-vládci nic neprodukují, všechny peníze-bohatsví musí nejprve odebrat ze společnosti. pokud je tato chudá bude i stát chudý a nebude mít na lěkařskou péči.
Není tady
Jinak si daně plať jak chceš třeba i 90 procent, mě je to fuk, ale nezahrnujte mě do nich. Jestli preferuješ násilí místo dobrovolné směny, tak to omzete jen na podobně smýšlející. Naštěstí se lze placení daní i docela vyhnout
Teda řeknu ti, že vyvrátit tebou uváděná sofismata a mýty trvá docela dlouho.
Upravil(a) anarchokapitalista (9. 1. 2010 10:12)
Není tady
Láďa 1 napsal(a):
Výživné sa platí predsa na deti, nie? Na manželku len vo výnimočných prípadoch... A keďže deti bývajú štatisticky častejšie u mnželky, tak štatisticky častejšie platievajú exmanželia exmanželkám... Poznám len zopár borcov, čo s a o svoje deti starali sami (s jedným som žila a vychovávala jeho syna). Za socíku jeho exmanželka sedela za neplatenie alimentov, ale za tohto poondeného nedonoseného(už ani nei rnaého!!!) kapitalizmu sa na to vyflákla a našla spôsob, ako neplatiť a nesedieť. (Poraidia jej to policajtka, mimochodom...). Nie je to o o pohlaví, je to o povahe a nedostatočnej vymáhateľnosti práva.
Upravil(a) Selima (9. 1. 2010 10:52)
Není tady
anarchokapitalista napsal(a):
Jinak si daně plať jak chceš třeba i 90 procent, mě je to fuk, ale nezahrnujte mě do nich. Jestli preferuješ násilí místo dobrovolné směny, tak to omzete jen na podobně smýšlející. Naštěstí se lze placení daní i docela vyhnout
Teda řeknu ti, že vyvrátit tebou uváděná sofismata a mýty trvá docela dlouho.
Když víš, jak se vyhnout placení daní, tak je neplať. Ovšem pak nechápu, proč ti vadí, že vláda - stát - poslanci uvažují o tom, že budou platit náhradní alimenty nebo cokoli jiného z peněz, do kterých nepřispíváš...
Není tady
No vidiš SELIMO a já jsem dostal zaplatit výživné na manželku a dítě mám u sebe a ona výživné platit nemusí,protože se odvolává, že je sociálně slabá,ale jak už jsi napsala výživné je především pro děti,tak po tom půjdu, protože nevím,proč by děti měli doplácet na neshody a půtky dospělých!! Akorát tedy nevím jak to udělám stát spíš aby pomohl podchytit všechny neplatící bídáky, tak jim akorát napomáhá-ale když máš zloděje ve vládě (na hradě), nečekej, že v podhradí bude slušný purkrabí.
Upravil(a) Láďa 1 (11. 1. 2010 11:56)
Není tady
no pročetl jsem toho dost,ale nenašel jsem ani jeden příspěvek o tom ,poslat na neplatiče vymahačskou firmu.Je jich na netu miliony a zaručují skoro 100% ůspěšnost.V čem je problém, vždyť ten "někdo" dluží a máte to od soudu potvrzené na papíře.
Není tady
Jsem na tom podobně.Dceři budou 4roky,alimenty v nedohlednu... Když jsem sama zjistila kde otec na černo pracuje dohodla se s jeho zaměstnavatelem na jeho pracovní smlouvě a vyplácení exekuce,přišel rozsudek o jeho odsouzení!Velmi mi to pomohlo,celé mé snažení přišlo v niveč,nemám opět nic.Včera mi ujeli nervy a došla jsem na soud zažádat o zbavení otcovství aď tedy nemá ani práva když mu zákon nedává povinost.Ale upozornili mě na to že nezájem o dítě výhrůžky a neustálé poškozování mého auta(které je neprokazatelné) nejso dostatečné důvody. To je na palici co?
Není tady