Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Zákon o náhradním výživném - zase v tichosti tento týden zamítnut

#1 9. 3. 2007 11:47

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Zákon o náhradním výživném - zase v tichosti tento týden zamítnut

Nemůžu mlčet, musím to napsat. Jsem tady jedna z těch, které výživné nedostávají..
Tento týden se v tajnosti projednával a zase zamítnul. Jen mne naštvalo, že když o tom psali v MF Dnes, nebylo možno článek na internetu nalézt a diskutovat k němu, a to ani další den. Vlastně dodnes to tam není...V novinách v tisku vyšli pak reakce a názory "vysoce" postavených známých lidí na toto tema.
Argumentace odmítnutí...jak by k tomu lidi přišli, aby se z jejich daní platilo náhradní výživné? To by pak mohli chtít náhradu firmy zato, že nemají zisky,že nebyl sníh a pod. Divné, ale že nám zdvihnou vodné a stočné proto, že lidi šetří a je malý odběr, to se nikdo nediví. Že nám zdraží elektřinu, protože byla teplá zima a firma chce mít své zisky, taky dobrý. Nebo jízdné na dráze jednou proto,že lidi nejezdí, pak zase proto, že moc jezdí...
Jsou to výmluvy politiků. Házet svou neschopnost na důchodce a děti. Ty můžou zato, že stát je v mínusovém rozpočtu???? a výdajě na nich zruinují ČR?
Hm, ale už se i ozývají hlasy, které připouští, že otcové vymýšlejí finty, jak neplatit a že je pravda, že být samoživitelem(skutečným) není med.. Že děti a matka padají na úroveň bídy, protože uživit dnes rodinu-děti z jednoho platu, není med a občas ani možné. Vtip je v tom,že není zde vymahatelnost práva, takže i když se matka roztrhá, výživné nedostane. A nemá páky, ani peníze ani síly toho neplatiče najít a vynutit si z něj ty peníze (když už zákon to neumí, tak jak ona toho má dosáhnout?????)
Ale nejde snad v případě výživného o DÍTĚ??? Nejsou to peníze pro dítě a jeho rozvoj? Neubližuje se zde dítěti, jeho právům dle všech listin? Nejsou to děti, které jednou tady budou žít a pracovat a budovat stát??? a platit daně? Jak se v budoucnu zachovají, když teď na ně stát kašle (od revoluce už kolik let????)? Nebudou chtít státu vrátit to ponížení, které jako děti musely zažít? A vzít si jako dospělí to, co v dětství nemohli mít?

Není tady

#2 9. 3. 2007 12:11

Ajax
♥♥♥♥♥--

Re: Zákon o náhradním výživném - zase v tichosti tento týden zamítnut

no jim to je jedno, řídí se "po nás potopa" :-(( tohle není politika pro rodiny s dětmi.... to je politika "kdo si stihne nahrabat víc" !!!

Není tady

#3 9. 3. 2007 12:21

Ajax
♥♥♥♥♥--

můj exman neplatí výživné už skoro rok... a nikomu to v podstatě nevadí, když neberu sebe... ale tam, z té opačné strany barikády... všem je to fuk a neudělám s tím nic.-(( tzn. jsem samoživitelka, tak co z toho vyplývá?? že se mám starat sama! noo a vo tom to je....

Není tady

#4 9. 3. 2007 12:55

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Jo, ale já už nemám sil a jsem bezmocná a chybí nám každá koruna. Nám nezaplatil ještě nikdy...Zrovna dnes jsem podala páté trestné oznámení ve věci neplacení, dluží nám-dítěti pouhých 284.166 czk. A policie se mne zeptá, proč, zda vůbec potřebuji to výživné?! Jako kdyby neznali můj případ od začátku a nevěděli, kolikrát jsem byla bez práce jenom proto, že dítě bylo nadmíru nemocné... Já musim dokazovat, jak ji živím, co ji platím, kolik a tak, ON nic.A máme rozsudek, že kolik má platit a já jsem ta zlá....

Není tady

#5 9. 3. 2007 13:02

ad.astra
♥♥♥♥---

Musim napsal(a):

Jo, ale já už nemám sil a jsem bezmocná a chybí nám každá koruna. Nám nezaplatil ještě nikdy...Zrovna dnes jsem podala páté trestné oznámení ve věci neplacení, dluží nám-dítěti pouhých 284.166 czk. A policie se mne zeptá, proč, zda vůbec potřebuji to výživné?! Jako kdyby neznali můj případ od začátku a nevěděli, kolikrát jsem byla bez práce jenom proto, že dítě bylo nadmíru nemocné... Já musim dokazovat, jak ji živím, co ji platím, kolik a tak, ON nic.A máme rozsudek, že kolik má platit a já jsem ta zlá....

Proč nepodáš návrh na exekuci? Podle mě je to schůdnější cesta, než se doprošovat policie a navíc si ještě vyslechnout nejapné poznámky? Pokud máš rozsudek ohledně určení výživného, podej návrh na exekuci - sama jsem tímto způsobem dostala dlužné výživné poměrně rychle - do dvou měsíců (i když uznávám, někde to může trvat i déle, záleží na okolnostech)

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

#6 9. 3. 2007 13:08

Kariatis
♥♥-----

Mému manželi, živnostníkovi dluží zákazníci cca dvou až trojnásobnou částku x let a taky nám nikdo nic nedá, žijeme z mého platu. Musí se řešit soudnictví v ČR celkově, nevidím důvod, proč upřednostňovat jedny děti před druhými. Ještě z toho mého ubohého platu mě krouhnete, aby bylo na tyto??? Některé matky, když poznám jejich "osud" bych prohlásila za nesvéprávné. Pokud to není váš případ, neozývejte se. Na dno vás stát spadnou nenechá, musíte mít existenční minimum. Jednoho rodiče ty děti mají, tak ať se stará, jako v jiných případech.

Není tady

#7 9. 3. 2007 13:32

Ajax
♥♥♥♥♥--

jenže zaplatí jednou za půl roku 200 nebo 500 a zas mají vystaráno na nějakou dobu, protože "snahu platit projevili" .-( a dál se s tím už nikdo nikde nezabývá!!

Není tady

#8 9. 3. 2007 14:45

Musim
♥♥♥♥♥♥-

A Vy jste neslyšela o těch vyčůráncích co nemají nic? Tatíkové živnostníci? Ale bydlí v palácích, jezdí drahými auty a tak?
Já bych dala exekuci, kdyby bylo naco! Donese svědky, jak chudinka nic nemá a žije ze 1,000 na měsíc a zeleninky, co vypěstuje na zahrádce, chudinka. Ani policii nevadí, že má auto na leasing za 6.500 za měsíc a já dávám policii výpisy z OR, že tam vložil 1.1mio czk do akciovky, jinam taky takovou sumu... Pak se dozvím, že jinde dluží 16,5 mio czk, a naše směsné výživné přednost nemá.
Jen suďte, když nevíte, o čem to je. Nepřeju Vám, aby jste zažila to co já. To je přesně teorie politků, však si ty ženské zato mohou samy, že mají muže neplatiče. Neměly s ním mít dítě. A máme to řešit tím, že se rychle vdáme za blba, který nám bude živit naše děti (když jejich vlastní otec ne)....
Stát nechá padnou na hubu, nechá a rád a nestará se! Stát umí rychle dát penále a rychle pomoci neumí. Ja mám taky dlužníky z dob, než jsem skončila s podnikáním a co mne dluží dodnes.To jsem mínusová milionářka. Taky jsem kdysi podnikala, ale podctivý blbec se dnes neuživí. Co z toho, i když vyhraju soud? Víme, jak to chodí. Za pět let ten někdo dávno nic nemá.
A když jsem v pořadí stá se svým požadavkem, tak se nedočkám.
Nejde o dluhy, snad jde o děti.

Není tady

#9 9. 3. 2007 17:22

ad.astra
♥♥♥♥---

Kariatis napsal(a):

Mému manželi, živnostníkovi dluží zákazníci cca dvou až trojnásobnou částku x let a taky nám nikdo nic nedá, žijeme z mého platu. Musí se řešit soudnictví v ČR celkově, nevidím důvod, proč upřednostňovat jedny děti před druhými. Ještě z toho mého ubohého platu mě krouhnete, aby bylo na tyto??? Některé matky, když poznám jejich "osud" bych prohlásila za nesvéprávné. Pokud to není váš případ, neozývejte se. Na dno vás stát spadnou nenechá, musíte mít existenční minimum. Jednoho rodiče ty děti mají, tak ať se stará, jako v jiných případech.

na to je jednoduchá rada, sežeň ještě jednoho dlužníka, komu dotyčný dluží a podejte návrh na konkurz. Jinak si myslím, že to nemá co společného s neplacením alimentů (to vaše podnikání). Maminy za to nemůžou, že jste si vybrali k obchodu špatné partnery, kteří vás oškubali. Určitě pokud by tento zákon prošel (jako že se jim do toho stejně nechce), nebyly by daně vyšší... Takže si myslím je zcela jedno, kam ty odvedené daně přijdou, jestli na nákup stíhaček, na platy poslanců, nebo jiné skvělé obchody. Pokud by to bylo dáno na nezaplacené výživné, tak stát by si to nenechal jen tak utéct, musela by se však vymyslet lepší páka na ty tatínky neplatiče, aby to z nich dostal zase zpět - a o tom ten zákon vlastně celý je (by měl být), není to jak bezedná propast, ty peníze do toho vložené by se měly dostat zase zpět...

ještě dovětek: pokud mu to dotyčný dluží už x let, tak už je to taky možná úplně promlčené, proč jste nedali žalobu o zaplacení?

Upravil(a) ad.astra (9. 3. 2007 17:28)

Není tady

#10 9. 3. 2007 17:25

ad.astra
♥♥♥♥---

Musim napsal(a):

A Vy jste neslyšela o těch vyčůráncích co nemají nic? Tatíkové živnostníci? Ale bydlí v palácích, jezdí drahými auty a tak?
Já bych dala exekuci, kdyby bylo naco! Donese svědky, jak chudinka nic nemá a žije ze 1,000 na měsíc a zeleninky, co vypěstuje na zahrádce, chudinka. Ani policii nevadí, že má auto na leasing za 6.500 za měsíc a já dávám policii výpisy z OR, že tam vložil 1.1mio czk do akciovky, jinam taky takovou sumu... Pak se dozvím, že jinde dluží 16,5 mio czk, a naše směsné výživné přednost nemá.
Jen suďte, když nevíte, o čem to je. Nepřeju Vám, aby jste zažila to co já. To je přesně teorie politků, však si ty ženské zato mohou samy, že mají muže neplatiče. Neměly s ním mít dítě. A máme to řešit tím, že se rychle vdáme za blba, který nám bude živit naše děti (když jejich vlastní otec ne)....
Stát nechá padnou na hubu, nechá a rád a nestará se! Stát umí rychle dát penále a rychle pomoci neumí. Ja mám taky dlužníky z dob, než jsem skončila s podnikáním a co mne dluží dodnes.To jsem mínusová milionářka. Taky jsem kdysi podnikala, ale podctivý blbec se dnes neuživí. Co z toho, i když vyhraju soud? Víme, jak to chodí. Za pět let ten někdo dávno nic nemá.
A když jsem v pořadí stá se svým požadavkem, tak se nedočkám.
Nejde o dluhy, snad jde o děti.

proto ti říkám, že ti policie nepomůže, tyhle důkazy, co jim ukazuješ, předlož u soudu, až dáš návrh na exekuci. Tak mu seberou auto, nebo prodaj podíl v akciovce...kdyby přemýšlel, mohl by mít alespoň něco, pokud mu to půjde do nucených aukcí, prodá se to za pakatel a bude mít h***o.big_smile

Upravil(a) ad.astra (9. 3. 2007 17:25)

Není tady

#11 9. 3. 2007 17:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Kariatis napsal(a):

Kariatis, ano, je to pravda. Musí se řešit soudnictví v ČR celkově, aby jednak dlužníci, co dluží živnostníkům byli po zásluze ihned postihováni a druhak aby byli okamžitě postihování otcové-neplatiči. Tak to bude jedině spravedlivé.
BTW nechápu, proč máte negativní náhled na některé matky, které byste šmahem prohlásila za nesvéprávné. Jistěže jsou "matky" - nemyslíci tvorové, ale jsou i matky, které na hranici chudoby dostal vlastní manžel, stejně tak, jako Vás do nemilé finanční situace dostali obchodní partneři nebo zákazníci. Taky na Vás nikdo nepohlíží jako na neschopné obchodníky, kteří si měli ke svým obchodům vybrat solidní partnery a z toho titulu nad Vámi už dopředu neláme hůl.
Osobně bych se přimlouvala za to, aby v tomto státě byla zřízena šatlava pro dlužníky s povinností si dluh tvrdě odpracovat. Klientela by se skládala jednak z nepoctivých zákazníků, kteří dluží dodavatelům, druhak z otců-neplatičů. Sice by bylo za těchto podmínek zavřeno 25% české populace, na druhou stränu si dovedu představit, že by ostrahu a dohled vykonával personál z řad věřitelůsmile a to řádně a velice svědomitě smile

Upravil(a) Kiara (9. 3. 2007 17:31)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#12 9. 3. 2007 17:51

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem za 14 měsíců podala 3 exekuce, skutečně mu zabavili elektroniku, podala jsem žalobu na policii a spolupracovala se státním zástupcem / spíš ho otravovala, zda už je to došetřené a kdy to předá soudu a tak dokola/ až to soudu dali, potom ho odsoudili k podmínce, neplatil dál, dal odpor a 2 dny před soudem, kde ho měli odsoudit natvrdo zaplatil bez mála sto tisíc , které dlužil, pokračujeme dál, nyní se zase soudíme o výši výživného, když soudkyně viděla jeho příjmy z prodeje firem a bytu, tak málem vytuhla, on chudák nyní žije z těch peněz a nepracuje, protože nemusí. No minule nepřišel a ona mu to chce zamítnout, já to už beru jako takový folklor, ale když Ti dluží, musíš se o to starat, jestli to leží na policii a proč, na státním zastupitelství a proč, jestli soud doručil obsílku, proč to nedal k doručení policii, když nepřebírá poštu, podat stížnost na průtahy v řízení a ono se to hne, ale když to necháš na pracovnících spravedlnosti, tak to už děti nikdy neuvidí žádné výživné, zdravím altivní matky.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#13 9. 3. 2007 17:52

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Kariatis napsal(a):

Kariatis, ano, je to pravda. Musí se řešit soudnictví v ČR celkově, aby jednak dlužníci, co dluží živnostníkům byli po zásluze ihned postihováni a druhak aby byli okamžitě postihování otcové-neplatiči. Tak to bude jedině spravedlivé.
BTW nechápu, proč máte negativní náhled na některé matky, které byste šmahem prohlásila za nesvéprávné. Jistěže jsou "matky" - nemyslíci tvorové, ale jsou i matky, které na hranici chudoby dostal vlastní manžel, stejně tak, jako Vás do nemilé finanční situace dostali obchodní partneři nebo zákazníci. Taky na Vás nikdo nepohlíží jako na neschopné obchodníky, kteří si měli ke svým obchodům vybrat solidní partnery a z toho titulu nad Vámi už dopředu neláme hůl.
Osobně bych se přimlouvala za to, aby v tomto státě byla zřízena šatlava pro dlužníky s povinností si dluh tvrdě odpracovat. Klientela by se skládala jednak z nepoctivých zákazníků, kteří dluží dodavatelům, druhak z otců-neplatičů. Sice by bylo za těchto podmínek zavřeno 25% české populace, na druhou stränu si dovedu představit, že by ostrahu a dohled vykonával personál z řad věřitelůsmile a to řádně a velice svědomitě smile

Navrhuji kamenolom bez pásové dopravy kamenů. Galeje jako ve Francii v období revolucí.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#14 9. 3. 2007 19:54

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland

Ja si myslim,ze by ten zakon mnohe vyresil. Jde hlavne o nastroj, jakym zpusobem dostat z "tatinku" odpovidajici vyzivne. Mnohe maminky by se nemusely obavak msty partnera za to, ze chteji pro spolecne deti penize. Ja nedostavam taky vyzivne a ani exekuce mi nepomuze. Neni z ceho brat, dela na cerno, tezko ho ze zahranici dohledam. Take jsem jednou podala trestni oznameni, predstavte si, ze dostal podminku, ze kdyz do urcite doby nezaplati, tak pujde natvrdo. Ale jake bylo moje prekvapeni, ze jsem se o rozsudku vubec nedozvedela?? Ja stale cekala, jak to dopadne, uz se mi to zdalo dlouhe a kdyz jsem jela do Cech, tak jsem se zastavila, jak je ten pripad daleko a oni mi rekli, ze soud jiz davno probehl, on byl odsouzeny, ale nic nezaplatil a nic se nedelo. Chapete tu logiku? Ani mi nechteli rict k soudu podrobnosti. Myslela jsem, ze se mi to zda. Ja jsem proste vyzivne uz vzdala. Nasla jsem si mensi praci a holka nestrada.
Je mi lito vsem maminek, ktere se protloukaji jak se da. Holky,drzte se!!!!

http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

#15 12. 3. 2007 11:02

ita
♥♥♥♥♥♥-

Exekuce je rychlá a účinná, pokud má BM zaměstnání a může být uvalena exekuce na plat. Pokud se zabaví zařízení bytu ap., prodá se v dražbě za nepatrnou cenu.

Není tady

#16 12. 3. 2007 16:29

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Jenomže, když jakože nic nemá, NA CO mám nechat tu exekuci dát? Vyšší soudní úřednice se moc nehrnou do exekucí, já měla najít ,kde má jaké účty, já jim hlásím, kde si myslím, anebo jsem věděla, že má majetek....Ale on vždy dokázal, že nemá! Svědkové jsou víc, než já, hloupá matka dítěte.
A dostal 4 (čtyři)měsíce na podmínku, teď už asi natvrdo, když neplatil a zmizel a už neplatí 10 let. Už nám - jí dluží cca 280,000.... Kdyby je byl ukradl instituci, kolik by vyfasoval? Ale že jde POUZE o dítě...tak pár měsíců dostane, chudinak tatínek.

Není tady

#17 12. 3. 2007 23:12

ita
♥♥♥♥♥♥-

Musim, nemá nějakou nemovitost, třeba zděděný podíl? Jedna moje známá měla stejný problém jako Ty a podařilo se jí, že zapsali dluh na jeho podíl z dědictví po otci. Její BM nepracoval, bydlel s matkou a adresu měl jako bezdomovec. Po jeho smrti děti dostaly přednostně uhrazený dluh z dědictví.

Není tady

#18 12. 3. 2007 23:33

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

ita: to je sice dobrá myšlenka, ale bohužel se děti domohly svých peněz až po smrti otce sad
Znám případ, kdy byl taky tatínek - neplatič. Hospoda=žížnivá čára=dluhy, kam se podíval. Taky po smrti rodičů zdědil 1/4 na domě, jenomže předtím si to všechno ohlídali sourozenci, kteří za něj platili všechny dluhy (kromě výživného) s tím, aby nebyl obstaven z důvodu dluhů čtvrtinový podíl a barák se tak mohl obratem po smrti rodičů prodat. Barák se prodal, dlužník v tu chvíli nic neměl, protože existovaly dlužní úpisy a smlouvy o půjčce mezi sourozenci. A bylo vymalováno.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#19 13. 3. 2007 8:15

maggie
♥♥♥♥♥--

Paternitní role státu, který se stará o své občany za každou cenu, mi není příliš blízká. Jako manželka povinného otce mám tu zkušenost - z roku 2000! - kdy můj muž po úrazu v PN 2x neuhradil výživné řádně a včas a okamžitě nám byl obstaven účet - vedený na jeho jméno. Odblokování účtu trvalo čtvrt roku. Doma jsme měli děti ve věku 7 a 1 rok.... Nikomu to nepřeju, ale náš případ je jen důkazem, že obstavení účtu, platu, majetku může proběhnout velice rychle, když je schopný soudce, sociální pracovnice a další - státem placení úředníci - kteří to mají v náplni práce a svoji práci SKUTEČNĚ i dělají.
Nespravedlnost světu vládne, policajti běžně balamutí oprávněné rodiče se svou teorií, že otec MUSÍ neplatit výživné půl roku, aby mohlo být podáno TO. Což je blbost, a oni zneužívají neznalosti oprávněných rodičů, nebo spíše toho, že oprávněný rodič není "otravný" typ, a dám jim několik měsíců zase pokoj.

V důsledku - dle představ paní poslankyně Čurdové - máme platit úředníky, kteří nedělají co mají, a nakonec ještě i to výživné, které není schopen "státní aparát" po povinných rodičích vymoci.

To přirovnání k elektrice a vodě, je pěkné. Ale je to MOJE elektrika a voda, kterou když ušetřím, tak mi ji příští rok zdraží. Děti, na které rodiče neplatí výživné, nejsou moje... Přikládním se proto spíše k tomu, aby odpovědné instituce přitvrdily ve vymáhání výživného a zefektivnily svoji práci. A ne, aby alibisticky bylo přehozeno hrazení dlužného výživného nejdříve na všechny "daňové" poplatníky i nepoplatníky /děti, důchodci../ a teprve potom se hledaly cesty, jak výživné vymoci.

Není tady

#20 13. 3. 2007 10:09

ita
♥♥♥♥♥♥-

Mag, máš sice pravdu, ale proč na neschopnost úřadů mají doplácet právě děti? V jaké atmosféře vyrůstají, když matka je neustále ve stresu, kde sehnat na vše finance. Možná by pomohlo vězení pro neplatiče, kde by museli pracovat, jako dříve ve vězení a děti by dostávaly pravidelně výživné. Nevěřím tomu, že náš špatně fungující systém by tuto situaci vyřešil. Třeba, jak je zde uvedeno v několika příspěvcích proto, že "tatínek" nepracuje, nic nemá a tak mají děti smůlu.

Není tady

#21 13. 3. 2007 10:40

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, ten náš tatínek se před notářen vzdal svého dědického podílu!!!! Ano, jeho matka má barák, ale je 5 sourozenců (spolu s ním). Ovšem nelze se předem vzdát dědictví, prý a tak mne možná zůstává taky doufat, že snad z toho by něco mohlo zůstat i dítěti. Ale vnoučat je 8, tak tam bych taky nic nečekala. Prostě se postaral, aby nikdy nic dítě nedostalo. Jestli nás nepředběhne nějaký exekutor ohledně jeho dalších 16 Mio dluhů.
Já taky JENOM???? chci, aby zde fungoval zákon a právo, ale pro všechny stejně. A aby byl tak jasný, aby ani ty eventuelní neplatiče tato myšlenka nemohla napadnout, že si nedovolí přispívat na své dítě.

Není tady

#22 13. 3. 2007 11:48

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Taky patřím k matkám které mají děti bez výživného.Ten zákon by byl skutečně asi dobrý,ale větší dobrodiní by bylo,kdyby stát přinutil neplatícího partnera aby své povinnosti plnil.Bohužel je to utopie,páni úředníci a státní aparát by musel vyvíjet činnost,a to se jaksi za ten mizerný plat nesluší.
Když jsem si před časem dovolila požadovat uvalení exekuce,bylo mi úřednicí na opatrovnickém s údivem řečeno že když si jako matka samoživitelka dovolím živit na studiích 2 děti,zřejmě nebudeme v takové hmotné nouzi. madmadmad
Nedivím se tedy rodiči který své povinnosti neplní,on má totiž veliké zastání na všech frontách.

Není tady

#23 13. 3. 2007 13:47

Divous
♥♥-----
Místo: Loučka

Nic proti. Skoro se vším co je v tomto fóru napsané souhlasím (Není to nějaké divné, když jsem z opačné strany barikády?).
Mám však jeden dotaz:
Nevyřešil by všechny tyto problémy sepsaná předmanželská smlouva?

Život je pes ... vím to ... nedávno jsem si s ním podal tlapu stolt

Není tady

#24 13. 3. 2007 13:53

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Dnes asi určitě,ale pokud by se jí rozhodla druhá strana neplnit,co jí v tom zabrání? Stejný kus papíru jak rozsudek.Nevymahatelné je to stejně.

Není tady

#25 13. 3. 2007 13:55

Ajax
♥♥♥♥♥--

no mezi náma, proč by se v tomhle stát angažoval??? je jasné, že jestliže dluží exman nám tak je jim to jedno,kdyby dlužil jim, jako státu, tak by to bylo jiné jednání.... hlavně že se všude povídá o malé porodnosti, že jako národ stárnem... ale nechápu, čemu se teda diví?? když nikde nemá žena s dítětem zastání, teďka už neberu vdaná nevdaná..... jednou máš dítě,máš flastr  a ať už práce, nebo cokoli jiného, tak ti to v podstatě komplikuje život... člověk někdy aby se obhajoval a styděl za to že má dítě.... nepřiznal atd. atd.... no děs.. sem to asi nepatří, jen jsem nějaká vzteklá.....

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Zákon o náhradním výživném - zase v tichosti tento týden zamítnut
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí