18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám doma zlatíčko,je mazlivý,hodný,ochotný..teda podle momentální nálady ,ale pod sedlem - to je boj o ivot
Koupila jsem si ho víceméně z lítosti,dost se změnil,ale vyjíďky začínají být traumatem.Odpírá poslunost,kdy se mu něco nelíbí vyhozaje nebo se vzpíná.. Nejsme schopni dělat nic,prostě jen to co chce on.Kníek jsem přečetla spousty,teoreticky toho vím spousty,prakticky vůbec nic.
Na to abych s ním jela na nějaký kurz nemám peníze a navíc je ve hrozně daleko.. Máte někdo nějaké zkuenosti???Nebo víte o nějakých stránkách o kterých já nevím???Nebo víte o někom v okolí kdo by mi mohl pomoci???Prosím...
Není tady
teď zrovna nevím, kde jsem na to přila přesně, myslím, e nějaká kníka s popisem dotyků TOUCH..... něco.... Fakt, kdybys mi zabila, nevzpomenu si... tak tam popisovali práci s koňmi, kteří nevěřili člověku, těmi dotyky se koni vysětlilo, e člověk je partner, výsledek je skoro podobný jako v případě parelliho her, ale je vhodný pro koně co si nechtějí hrát, naopak by mohli ublíit. Dále se v té knize pojednávalo o nespolupracujících koních, metodou bandáování těla se působilo na určité body v těle. S tímto jsem viděla dceru, kterak svéhlavému koni velmi lehce vysvětlila co má dělat, já jen koukala jak kůň který nerad a to cokoli najednou rád a ochotně. S dotyky podle touch....něco, jsem pak já osobně měla úspěch v podstatě u vech koní, ti kteří je opravdu potřebovali se velmi divili co dělám.
Kůň dělá, co mu dovolí, moná koupě z lítosti odstartovala spoustu činností z lítosti.... a to je velká chyba. Zřejmě ti to na začátku unikalo, koníkovi nikoli. Nelze dělat nic jiné, ne se vrátit na počátek, přestat jezdit a učit koně poslunosti, nejprve na vycházkách, poté i na loni, netolerovat absolutně ádný náznak neposlunosti ani při kydání či běném oetřování. Kůň velmi dobře reaguje na chválu i na prosté NE. Ty jsi pán! Někdy stačí i jen od něj odejít. Měli jsme tu kobylku, velmi svéhlavou.... Co ta se nastála přivázaná na dvoře.... No jo, nechtěla poslouchat a nechtěla... A kdy usoudila, e je čas krmení a ona fakt nedostane nic a bude tam stát i kdyby bůh ví co, poslechla. Nemá cenu s koněm bojovat silou, vdycky vyhraje a kdy si toho vimne, není cesta zpět, bojuj jeho vlastníma zbraněma, vyuij jeho strachy, jeho smysl pro řád. Kdy tě třebas venku bude zlobit, nemá cenu se snait za kadou cenu udret v sedle, protoe nikdy neví, která minuta je ta poslední.... klidně slez, vem si otěe do rukou a přiva ho k prvnímu stromu, tak aby nemohl rát a nech ho stát. Jdi stranou, klidně se třeba opaluj, to je fuk ale dělej, e nemá zájem. A uvidí změnu v postoji, odva ho, nasedni a pokračuj, ne domů, ale dál. Kdybys la domů, udělá co chce on. Mockrát jsem la na vycházku s tím, e za dvě hodiny jsem doma a vracela jsem se klidně a za pět.... Musela jsem změnit směr i cíl, kdy koník prostě neposlouchal, vzala jsem ho tam, kde měl práci sám se sebou, třeba hodně krtin, drnů, bahno, voda.... Jene my měli samý angličany, ti byli nervní hned jak něco nelo podle nich a zapomněli na své postranní úmysly. Stačilo si dát půlhodinku drezury a byli hotoví...
A kdy u bylo hodně moc zle, chodilo se s nimi dokolečka, do stále mneího kolečka, pořád dokola.... Ona se jim ta halva zamotala... Nikdy jsme je nebyli, nekřičeli na ně, ale na kadého z nich něco platilo a to bys ale měla najít na zemi, v sedle u na pokusy není čas.
Není tady
Děkuji Cilko No on se ho kadý bojí,nikdo si na něj nechce sedat.. Ono to není koníkem,ale těmi majiteli přede mnou.Ve stáji a na ruce se naučil spoustu nových věcí,ale ty vyjíďky.Občas mám pocit e a čeká a slezu,ale nikdy mne nenapadlo někde ho uvázat a nechat ho být,na to jaký je nervák kdy má vydret chvilku stát na úvazu... Kdy jde ven na ohlávce,musí být s řetězem,ne řetízkem,ale opravdu řetězem se zavařenými oky,jinak ve přerval.Majitelka přede mnou ho naučila "já mám větí sílu,můu si dělat co chci" a nechala ho utéct.On to má dokonale zakódováno a pouíval to dál.S řetězem který najednou bolí do nosu kdy má tendenci utéct troku zklidnil,ale přesto to aspoň jednou zkusí,co kdyby náhodou... Kdy chci aby el pomalu v kroku,točí se dokola a pořád poklusává,lonování neuznává.Pod sedlem nejsme schopní přejít louku v kroku,nato v klusu,okamitě to napere a ahoj.Jene v tomto je neunavitelný,kde to já unavitelná - mám obě kolena v háji a při jeho stylu musím nohy pouívat extrémě.Kadý má spoustu chytrých řečí,ale kdy začínali a stále jsou na klidných koních,to je pak o ničem jiném...
Není tady
verčulko, začni od začátku - já jsem přítel..... vydr, ono to potrvá (u ns mně a mé kobylky to bylo 7 měsíců) ale změní se to. Tohle je zřejmě zkaený kůň.... Vodit koně na řetězu taky není to dobré, najdi jeho slabiny, překvap ho svým chováním, nedělej to co čeká, ře to vechno sklidem a klidně odejdi, nech ho stát nedodělanýho v boxu, prostě dělej to co nečeká za své zlobení (měli jsme tu klkavce a ten vdycky čekal, e dostane, ale nic se nedělo - klknul a čekal, klknul a čekal, postupem klkal trochu míň), s tou loní bude nutné jej to naučit, i ty potřebuje vidět jak se chová. Podle toho co píe si dělá co chce, protoe tě přečetl, ví, e ho nezvládne, tak co by se neproběhl . Určitě má svoje místečko, svoji slabinu, kterou kdy správně pouije, přejde to. U mne a mé kobylky (nejen zkaená ale i bitá) mi pomohly právě ty dotyky. Taky mi napadlo, jestli ho netlačí sedlo, to u mám taky za sebou, dala jsem patný sedlo a vesnicí jsem se na jinak celkem klidném A1/1 prořítila málem tryskem. Nevím kdo byl víc zděený
Take.... s kým máme tu čest, styl jízdy, sedlo (dečky, beránek), typ uzdečky a udidla.... Uvidí, e s holkama na něco přijdem. Pomůcky pouívá, jaké, v jakém pořadí? Co dělá, kdy se ti na louce rozeběhne?
Není tady
Pamatuju první vyjíďku s tím klkavcem.... Seděla na něm dcera... Byl to A1/1, bylo mu dvanáct, úplnej blbec dostihovej, běhával i s Red Dancrem.... Vyli jsme do polí, rozhlédl se a běel.... Jen jsem se modlila aby to přeila, kdy jsem si vimla jak ho pomalu otáčí do kolečka, zabralo to i na něj. Nohy se jí klepaly jetě půl hodiny, dostihák s ní jetě do té doby nezdrhl, to byla má výsada
Ale byl moc hodnej, bylo na něm vidět, e si hodně zkusil, toho jsme tu měli jen 4 měsíce, ale měla jsem ho moc ráda.
Není tady
Cilko,on na mě zkouí to co zkouel u těch přede mnou,ale u mě mu to tolik neprochází,jen kdy jsem nepozorná a on to zkusí v tu chvíli,mám jen opoděnou reakci.Já jsem se snaila zjiovat u těch kdo ho znali a kadý se diví e jsem si ho koupila.Ale na druhou stranu mě pochválili e na něm jde vidět nějaká práce.Ale podle mě moc málo práce.Sedlem by to být taky nemělo,dělá to i bez něj.A mám dvě,obě mu (dle mého) sedí.Kdy to se mnou napere a nemá,tak se dost zasednu a stočim ho do strany,ale on prostě letí bokem a snaí se mě sundat.Jednou jsem ho nechala jít a naopak jetě pobídla,ale to je taky bez účinku.Udidlo mám hodně jemné,snaím se poívat spí jen sebe.Vyvázaný ani seněrovaný nechodí nikdy,jen odstrojená anglická uzdečka.Sedlo střídám anglii western-to mu vyhovuje víc.Já se nepovauji za nějak zdatného jezdce,určitě bych měla hodně co pilovat,ale ruku i sed jsem se naučila mít v rámci moností klidný a pevný.Asi jsem to napsala trochu nepřehledně,ale to si snad nějak přeberete...
Není tady
Včera jsem byla venku jen tak,bez sedla.Asi jsem ho překvapila,ale jen na chvilku.Schválně jsem la cestou,kde budu moc vyuít něco z rad co jsem dostala.Kdy začal vymýlet to svoje,stočila jsem ho na louku kde je to samý drn a díry,ale skotačil i tam a lítal stejně,je mu jedno kam lape..pak jsem hlídala já,aby jsme si nedali na hubu oba
Není tady
Ahoj vichni:)není to náhodou metoda T-Touch?
Není tady
A neví kde si o tom můu něco přečíst???Nebo nějaké stránky,já nic nenala
Není tady
je mi 14 a ráda poradím můj kůn kdyz jsem si ho privezla z beskyd byl vazne jak debil..vzpinal se ,hazel hrby kousal a napadal koně..ale i presto sem ho zvladla a naucila slusnemu chovani..na to je dobry horsemanship hlavne je nemlatte vubec ani plesknutim kun je odjakziva hrde zvire ,kdyz budete mit uctu k nim ,oni budou mit uctu k vam..sice to bude trvat delsi dobu ale on pochopi..takze zadne mlaceni kdyz k nemu dete poklonte se mu ,on moc dobre chape...budte uvolneni a nebojte se vemte ho na louku nee do kruhovky a at ma ohlavku ,zadna londka ,nechte ho at si dela co chce ,vy si bezte sednou primo do prostred a pozorujte co dela...asitak 12 minut potom jemne zapiskejte a kdyz kun pujde k vam tak lehnete a delejte mrtveho boruka...a pak uz podle sebse ...
Není tady
hlavne je nemlatte vubec ani plesknutim a s úsměvem na tváři přejdu kopanec?
kdyz k nemu dete poklonte se mu ,on moc dobre chape to skoro ani nemám jak komentovat...
vemte ho na louku nee do kruhovky...nechte ho at si dela co chce ,vy si bezte sednou primo do prostred zdrhne
Tohle jde u koně, který nemá lidi "na háku"
Není tady