Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 3. 2007 16:27

Fatima
♥♥♥♥♥--

Re: SLUNEČNÍ BRÝLE

Pro Jeňýka:

Milý Jeňýku,

na přelomu prosince a ledna jsem byla dva týdny v Paříži... a pravda je taková, že tam je prostě opravdu všechno a dřív, než u nás. Už jenom když si vezmeš blbé kino - filmy, o kterých jsme u nás ještě ani neslyšeli tam už měly premiéru dávno za sebou, výběr módních značek... ani nemluvím. Je jedno, jestli chceš sehnat čínského bůžka srandy, tibetskou dečku, arabskou konvičku na čaj, staré berberské šperky nebo indické sárí... prostě to tam všechno najdeš.
Ovše mně fakt, že to tak je, nijak neuráží a ani nemám pocit, že proto, že u nás se kalhoty ke kolenům nosí až letos, zatímco ve Francii se to nosilo už před dvěma roky, znamená, že tady žijeme v jeskyni nebo na stromě.
Prostě to tak je, koknrétně v té Paříži a vůbec ve Francii žije tolik ldií, tolik kultur, je to bohatší země... že je prostě samozřejmé, že je to tam trochu o něčem jiném.

Každý vnímáme jinak, mně spíš přijde k zamyšlení víc tvoje reakce než to, jak píše Dita. Myslím, že Dita má ČR ráda, je to její vlast, i když žije ve Francii a to, že ty v jejích slovech hledáš shazování Čech možná svědčí o tom, že ty o Čechách sám valné mínění nemáš.

Pravda je taková, že až jednou bude mít PRaha tolik obyvatel, co Paříž a bude tady taková směska kultur plus dostatečný počet bohatých lidí... bude to tady stejné. a to, že si někteří Francouzi myslí, že píšeme azbukou, že je u nác válka a geograficky nás situují někam k Čečensku... tomu se snad člověk může jenom smát. dokonce se mï stalo, že se mně nějaký Francouz ptal, jestli domlů do Čech z Francie pojedeme přes Indii nebo přes Rusko a myslel to smrtelně vážně... a pak mně může jenom těšit, jaký jsme my Češi vzdělaný národ wink

Zkrátka až my sami přestaneme mít pocit, že na nás ve světě koukají jako na nicky, pokud o naši existenci vůbec ví, tak třeba přestaneme závidět takovým jako je Dita a přestaneme se urážet, když si dovolí pochybovat o tom, ýže se nějaká módní značka vyskytuje i v Čechách. HOWGH

Není tady

#27 11. 3. 2007 0:10

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Milá Fatimo, wink nemyslela jsi to ironicky, že ne?

Já jsem v Paříži pobýval zhruba dva měsíce a když bych tady měl vypsat seznam zemí a měst které jsem navštívil tak budu za blbýho chlubílka wink O to ale tady snad vůbec nejde.

Víš já nikde nenapsal že by Francie nebo jakákoliv jiná země na západ od našich hranic nebyla stále ještě o dost dál než je ta naše. Taky jsem si vědom toho že ve výběru zboží ještě nějaký čas nemáme šanci konkurovat těmto zemím. Ono už to ani není tolik naší, stále ještě menší kupní silou, jako spíš velikostí našeho trhu. I když tedy zrovna věci které jsi vyjmenovala nakoupím během jedné krátké procházky centrem Prahy (to neber jako pragocentrismus ale jako fakt)

Píšeš o premiérách filmů o kterých jsme ještě ani neslyšeli, zkus napsat o jaké kousky se jedná? Pokud vím tak premiéry světových filmů jsou u nás opožděny pouze o pár dnů nebo týdnů nutných k otitulkování. Ona totiž rychlost dneska docela rozhoduje a pokud distributor nebude dostatečně rychlý tak ho piráti předběhnou a on přijde o korunky. Ovšem jestli máš na mysli nějaké nějaké ty místní francouzské trháky, tak ty k nám opravdu většinou ani nedorazí. Doba kdy "Bažanti jdoucí do boje" u nás vyprodávali kina už je naštěstí dávno pryč. Tím samozřejmě nechci shazovat kvality francouzský kinematografie. wink

Co se týká toho co jsem napsal Ditě, to je samozřejmě pouze můj dojem když se setkám s některým jejím příspěvkem tady na fóru. Osobně jí neznám, takže nemůžu vědět jakým způsobem se chová a jedná v reálným životě.
Bohužel mám ale jistou alergii na způsob chování a poučování NĚKTERÝCH našich spoluobčanů žijících v zahraničí. To vůbec nemá nic společnýho s tím že bych měl trpět nějakým pocitem méněcennosti nebo že bych měl o Česku špatný mínění. Naopak! Osobně jsem se přesvědčil že lidi jsou v celým světě stejní, pouze jejich možnosti a historie se liší. Takže například ta tolik propagovaná "česká závist" není pouze "česká" to jen k ní tady byli lidi 40let vychováváni a některejma politikama jsou k ní vedeni dodnes.

Předpokládal jsem, že svým názorem vyvolám blesky na mojí hlavu, dokonce jsem to čekal i horší wink Na druhou stranu pokud se třeba i jeden člověk zamyslí nad tím že opravdu není důvod nějak obdivně vzhlížet k někomu kdo náhodou bydlí jinde, tak mi klidně ještě někdo vynadejte. wink

Ještě bych asi měl dodat vzkaz pro Ditu: neber to osobně, občas mám nutkání vyvolat živější debatu. V reálu bychom si možná dobře pokecali někde na Champs-Elysées wink

Upravil(a) Jeňýk (11. 3. 2007 0:17)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#28 11. 3. 2007 1:36

kulisek9
♥♥-----

Nejlepsi RELAX!!! tummenupp

Není tady

#29 11. 3. 2007 11:56

Fatima
♥♥♥♥♥--

Jeňýk napsal(a):

Milá Fatimo, wink nemyslela jsi to ironicky, že ne?

Já jsem v Paříži pobýval zhruba dva měsíce a když bych tady měl vypsat seznam zemí a měst které jsem navštívil tak budu za blbýho chlubílka wink O to ale tady snad vůbec nejde.

Víš já nikde nenapsal že by Francie nebo jakákoliv jiná země na západ od našich hranic nebyla stále ještě o dost dál než je ta naše. Taky jsem si vědom toho že ve výběru zboží ještě nějaký čas nemáme šanci konkurovat těmto zemím. Ono už to ani není tolik naší, stále ještě menší kupní silou, jako spíš velikostí našeho trhu. I když tedy zrovna věci které jsi vyjmenovala nakoupím během jedné krátké procházky centrem Prahy (to neber jako pragocentrismus ale jako fakt)

Píšeš o premiérách filmů o kterých jsme ještě ani neslyšeli, zkus napsat o jaké kousky se jedná? Pokud vím tak premiéry světových filmů jsou u nás opožděny pouze o pár dnů nebo týdnů nutných k otitulkování. Ona totiž rychlost dneska docela rozhoduje a pokud distributor nebude dostatečně rychlý tak ho piráti předběhnou a on přijde o korunky. Ovšem jestli máš na mysli nějaké nějaké ty místní francouzské trháky, tak ty k nám opravdu většinou ani nedorazí. Doba kdy "Bažanti jdoucí do boje" u nás vyprodávali kina už je naštěstí dávno pryč. Tím samozřejmě nechci shazovat kvality francouzský kinematografie. wink

Co se týká toho co jsem napsal Ditě, to je samozřejmě pouze můj dojem když se setkám s některým jejím příspěvkem tady na fóru. Osobně jí neznám, takže nemůžu vědět jakým způsobem se chová a jedná v reálným životě.
Bohužel mám ale jistou alergii na způsob chování a poučování NĚKTERÝCH našich spoluobčanů žijících v zahraničí. To vůbec nemá nic společnýho s tím že bych měl trpět nějakým pocitem méněcennosti nebo že bych měl o Česku špatný mínění. Naopak! Osobně jsem se přesvědčil že lidi jsou v celým světě stejní, pouze jejich možnosti a historie se liší. Takže například ta tolik propagovaná "česká závist" není pouze "česká" to jen k ní tady byli lidi 40let vychováváni a některejma politikama jsou k ní vedeni dodnes.

Předpokládal jsem, že svým názorem vyvolám blesky na mojí hlavu, dokonce jsem to čekal i horší wink Na druhou stranu pokud se třeba i jeden člověk zamyslí nad tím že opravdu není důvod nějak obdivně vzhlížet k někomu kdo náhodou bydlí jinde, tak mi klidně ještě někdo vynadejte. wink

Ještě bych asi měl dodat vzkaz pro Ditu: neber to osobně, občas mám nutkání vyvolat živější debatu. V reálu bychom si možná dobře pokecali někde na Champs-Elysées wink

Jeňýku... já žiju v Praze pět let, arabskou konvičku i berberské šperky jsem sháněla hooodně dlouho a sehnala fakt až v Paříži... a to jsem obešla všechny arabské obchůdky tady, ať už s halal masem a věcma k vaření nebo obchůdky orientované na břišní tanec.
Je jasné, že tady ty věci neseženeš, protože není poptávka a že jedna Fatima touží si doma dělat mátový čaj do arabské konvičky, tak kvůli mně se určitě nepo.erou dumbom
K těm filmům - ten poslední film Mela Gibsona (Apocalypsa??? nejsem si jistá)... ten v prosinci ve Francii už měl za sebou praktici derniéru, u nás se začal dávat s dvouměsičním zpožděním někdy v únoru.

Hele, co říkáš na to jejich metro? Hnusné, co? Pražské je proti tomu špička, luxus, nádhera wink

Já myslím, že spousta těch, kteří žijí v zahraničí a kritizují české poměry, tak tak činí obvykle proto, ž vidí, že jinde se některé věci dají dělat opravdu lépe, než se dělají u nás  a je to jenom o lidech. Mám kamarádku, která žila dlouhá léta v zahraničí a po svém návratu do Čech byla jako Alenka v říši divů... hlavně, když šla něco vyřizovat na úřady, na poštu, všude neochota, kyselé ksichty... jasně, že teď paušalizuju...
na druhé straně, mně se v Paříži stalo, když jsem chtěla poslat pohledy domů, šla jsem s nimi na poštu a ochotná paní za přepážkou mi prodala známky s tím, že pohledy ať laskavě hodím do schránky, která je 500 metrů od pošty lol

Jinak myslím, že s Ditou bys opravdu skvěle pokecal, myslím, že ona prostě píše tak, jak to vidí a cítí a vůbec ji nenapadne, že by v tom někdo mohl hledat něco, co ona do toho nedává... což je myslím právě to, co tady řešíme

Není tady

#30 11. 3. 2007 11:56

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Jendo
jenze ono je velky rozdil zeme navstivit a zit v nich. To prvni obsahuje litani po pamatkach a spani po hotelech, to druhe pak znamena videt i to, co se turistum bezne neukazuje... zarnym prikladem je Columbie a Peru - tam je obrovsky rozdil na prvni pohled nepatrny. kazdopadne ale radeji vyjmenuju par zemi, kde jsem zila, nez napisu kde vsude jsem byla. Seznam by byl rovnez obrovsky dlouhy, ale bylo by to jen o tom turismu ze zeme, o jejimz zivote vlastne nic blizsiho nevim. Dva mesice v parizi jsou sice krasne, ale dovolim si tvrdit, ze jsi vlastne nic nevidel (kdyz opominu eifelku nebo louvre). jestli mas opet chut si dosavadni text vylozit zase tak, ze se povysuju, posluz si, kazdej podle svyho dumbom
zarnym prikladem z filmu, a premier o kterych psala Fatima jsou napr. Doba ledova, na ktere jsem byla v cr v kine dva mesice po te, co jsem to videla ve Fr, Da Vinci code a nebo Pirati z karibiku. Mimochodem, to ze se Fr filmy nedostanou do cech je skoda, protoze ja u nas na ceske filmy chodim a muzu ti uvest opacny priklad - v unoru jsem byla v kine na premiere filmu Stesti lol to je z jakeho roku?? 2003 nebo 2004?? Oprav me, jestli se pletu.
A tvuj dojem o me ti neberu, ja pisu tak jak myslim a nikdy me nenapadlo,uvazovat o tom, jestli se to nekomu bude libit nebo ne. Mimochodem, ty jsi na matersky, vid?? Muj byvaly hajzlik, kdyz tusil, ze uz brzo pujde na vojnu tak se zacal drat o to, aby moh taky na meterskou. Dokonce mi sehnal i praci - s mym vzdelanim jsem mela jit delat prodavacku :upsch: pritom si chtel jeste nechat ode me podepsat potvrzeni ze mu materskou dovolenou prenechavam se vsemi vyhodami a nebudu si ji narokovat zpet. A vis proc?? Pro pripad rozvodu, protoze tady mu slo o to, aby mohl u soudu rict, jak se staral a ja nic. Taky jsem od te doby alergicka o muze, co nepracuji a jdou na materskou. taky to nemyslim osobne vuci tobe ale..... P.S. Nemusis mi tu obhajovat proc na ty matersky jses, to tu pisu jen pro to, abych ti nastinila tvuj vlastni zpusob mysleni.  stolt

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#31 11. 3. 2007 12:00

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Fatimko. parizske metro je ten nejvetsi hnus a humus ktery jsem videla. Prazske se fakt nemuze s tim parizskym srovnavat bleeeeeeeeee

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#32 11. 3. 2007 13:39

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Dita.L napsal(a):

Jendo
jenze ono je velky rozdil zeme navstivit a zit v nich.

Já taky netvrdim nic jinýho a jsem si toho samozřejmě vědom. Na druhou stranu ale určitej nadhled cestováním získáš a pokud nenavštěvuješ jen země kde lidi žijou v blahobytu, tak už nikdy nemůžeš tvrdit jak je na tom Česko špatně. Taky hodně záleží jestli se pohybuješ po několikahvězdičkových hotelech a nebo s batohem na zádech mezi místníma lidma.
To že ve Francii dávají víc evropských filmů ale není tím že by o ně byl takovej zájem, že ne? Pokud vím tak jsou ve Francii nějaký státem nařízený kvóty kolik procent filmů v kinech a televizi musí tvořit evropská produkce ať už je kvalita jakákoliv.

Fatima napsal(a):

Já myslím, že spousta těch, kteří žijí v zahraničí a kritizují české poměry, tak tak činí obvykle proto, ž vidí, že jinde se některé věci dají dělat opravdu lépe, než se dělají u nás  a je to jenom o lidech.

Noo ono to ale dost často tak není. Víš já dělám v cestovním ruchu a můžu ti říct že třeba právě Francouzi vynikají v tom jak neustále něco kritizují, přesto že se jedná o zcela běžný jev (např prý v Paříži nejsou kapsáři) Neříkám ale že jsou nejhorší, o ten titul se "perou" Izraelci s Italama wink

Hele, co říkáš na to jejich metro? Hnusné, co?

Je to asi divný ale mě se celkem líbí. Má nějakou atmosféru na rozdíl od pražskýho, to je ale věc názoru. Navíc je taky o něco starší....

Dita.L napsal(a):

Muj byvaly hajzlik, kdyz tusil, ze uz brzo pujde na vojnu tak se zacal drat o to, aby moh taky na meterskou.

Tak já naštěstí jsem pro manželku stále ještě "současnej" hajzlík a snad to vydrží i nadále wink Nějak obhajovat se už nehodlám vůbec. To že jsem já napsal nějakej svůj názor ale bylo na základě nějakejch příspěvků a ne jen kvůli tomu že žiješ v Paříži. V tom je trochu rozdíl wink
Jinak ale ještě naposled opakuju, že to nemusíš brát nijak vážně......... je to jen obyčejná internetová debata a nic víc. smile S realitou to zas tolik společnýho nemá.

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí