Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 9. 3. 2007 15:57

lawrence
♥------

Re: svatba v kostele,když chce jen jeden???

Lilith,
nemáš to zrovna jednoduché. Ale, jestli se tvůj přítel nějak ve víře neprojevuje  a neprojevoval hned od začátku vztahu a teď si jenom umanul, že se bude ženit v kostele a nikde jinde, tak to nic jiného než pokrytectví není. Vždyť jste spolu o víře určitě mluvili, musíš vědět jestli doopravdy on tu víru v Boha cítí a jestli je to pro něj doopravdy důležité. To je tak zásadní věc v životě, že i když nechodí pravidelně třeba do kostela určitě bys to poznala. Jestli je on jenom umanutý a neslyší nebo spíše nechce slyšet tvůj názor, tak to  tu svatbu raději odlož, protože manželství je hlavně o toleranci. Myslím, že by jsi své pocity měla říc i jeho rodičům, třeba na něj naléhají oni.  Rozhodně víš co chceš a jsi k sobě i k přítelovi upřímná, což je dobrý základ. Nenech sebou manipulovat a drž se toho co v sobě cítíš. Myslím, že bys neměla ustupovat, abys pak neustupovala celý život. Nějak mi připadá, že to je u vás o tom, kdo vyhraje. Nechci , ale tvému příteli křivdit. Jestli doopravdy věří v Boha určitě poznáš a jinak by to ani pro něj nemělo doopravdy význam.

Není tady

#52 9. 3. 2007 19:09

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

To vypadá, jako, že si Tě snad bere proto, aby Tiu dělal velikou laskavost. Tak mu řekni, že se nechceš vdávat za každou cenu a než v kostele, raději vůbec

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#53 9. 3. 2007 20:38

Pelikan
♥♥♥----

Skoro každé vlákno tady na foru jasně dokumentuje, že spousta průserů mezi partnery je proto, že spolu nekomunikují. Hned, když si toto vlákno založila, tak si napsala, že ti oznámil, že bych chtěl mít svatbu v kostele, že je to pro něj důležité. Proč ne? Třeba se potřebuje vyrovnat sám se sebou a může tě mít o to raději. Jestli máš z kostela takovou fobii, jako já z jedovatých hadů, tak mu musíš, pardon, nemusíš, mohla bys mu říct, že je to pro tebe nepřekonatelná překážka, že to prostě neskousneš, nebo snad ne? Jestliže ti ten kostel nařizuje, tak to je potom něco jiného, to si potom rozvaž co dál s tím vztahem.

Není tady

#54 11. 3. 2007 7:21

Lilith
♥♥-----

Tak Vám ještě jednou Všem děkuji za reakce a názory:-) Včera byla opět "úžasná"diskuze,zase jsme se kvůli tomu jen pohádali....včera to dokonce došlo až k hlášce-už s tebou nechci svatbu v kostele,celej živoj by jsi mi to vyčítala:-((( Tak nevím,jestli to řekl jen ve vzteku,nebo to myslel vážně.S jeho matkou bych o tom ráda mluvila,jenže,nemá to cenu,ona rozhodně neustopí,pro ní to je jasné a samozřejmé,naopak nechápe,proč by to tak nemělo být.Navíc asi by z toho byl pořádný konflikt,protže já bych se neudržela a asi jí poslala kamsi...Takže jsme stále kde jsme byli,ale zase tak nutně se vdát nepotřebuju:-)))))))))

Není tady

#55 11. 3. 2007 10:34

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Je ješto jedno radikální řešení, pokud se chce ženit hlavně tvůj drahý a ještě vypyskuje se svatbou v kostele (hlavně kvůli matce), tak bych mu navrhla, ano svatba bude, ale někde na neutrální půdě, např. na zámku nebo v kaplích, které už se nepoužívají k bohoslužbám a můžou se zde konat civilní sňatky.... a rozhodně bez rodičů.... pak do toho nebudou mít, co mluvit a jelikož už to bude hotový, tak to ani nějak měnit a kýblovat do toho.... TAkhle jsem vyřešila mnohaletý spor o to, proč chci svatbu pro 8 lidí a proč můj manžel v podstatě taky, ale tchýně pro 80 lidí... a jelikož dlužila pozvání na svatbu snad celému světu, tak nechtěla ustoupit ani o člověka.... Tak jsme to udělali bez rodičů ve čtyřech a bylo vymalováno.... Jelikož si na to chtěla brát úvěr a musela to deset let splácet, tak ve finále naznala, že vlastně ušetřila a že to bylo rozumné.... Svatbu dostala nahranou a nazdar....

Není tady

#56 20. 3. 2007 14:49

bílá kočka
♥♥♥♥---

Pokud chce tvoje přítelkyně svadbu v kostele zkuste udělat nějaký kompromis nebo máš i jinou cestu pokud ji miluješ a jí na tom záleží uděláš to pro ni.Věř,že ti to v životě oplatí,každopádně stojíte před prvním problémem už skoro jako manželé,možná je to taková zkouška,jak spolu budete vycházet,když budete mít každý jiný názor a jak to budete řešit.Manželsví není souboj kdo co chce,ale  jak budu žít,s kým budu vše sdílet a koho miluji.A jestě,né kdo má pravdu ale jak to spolu provedeme a vyyřešíme.Snad ti to trochu otevře oči.Věř,že to jsou zkušenosti dvacetiletého manželství.Rozvést se umí každý,ale vytrvat v dobrém i v tom zlém je opravdu umění.hjarta

Kočka

Není tady

#57 26. 2. 2008 9:23

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Lilith, jak to nakonec dopadlo?

Není tady

#58 26. 2. 2008 20:54

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Lilith, Judita má pravdu.
Jinak mě napadá - v případě, že se nedohodnete - šalamounské řešení. Co kdybyste se nechali oddat farářem na nějakém romantickém místě, třeba v létě pod širým nebem? Zámek, zámecká zahrada, jéje, takových tipů by se našlo... Svatba by neproběhla v kostele, ale církevní obřad by to stejně byl a možná daleko hezčí a romantičtější, než právě v kostele.

No, dobrý, anebo to jde i naopak: oddávat může civil v kostele, který byl odsvěcený...
Jestli to chápu, tak jde o to, že Lilith není věřící.
gloria

Není tady

#59 26. 2. 2008 21:06

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Jo a jetě taky stojí za zvážení, jak rozdílné jsou vztahy k víře a církvi v obou vašich rodinách: Budete spolu navštěvovat jedny i druhé
rodiče? Budou při tom i další sourozenci a jejich rodinky?
Pak musíte počítat s tím, že na téma víry či nevíry se bude mluvit.
V jedné rodině zcela vážně, v té druhé se bude spíš vtipkovat, mluvit s despektem...
Máte na to (žaludek), abyste to jeden či druhý strávili?
Tož tak.
Zvažte to, protože to může vést k nechuti partnera navštěvovat vaši rodinu a to by vás třeba mrzelo.

Není tady

#60 26. 2. 2008 21:07

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Slávku, ono se to řešilo před rokem, takže hádám je už po svatbě - a nebo po vztahu roll

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#61 26. 2. 2008 23:05

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Je vlastně potřeba, abyste se vzali? Brání vám něco žít spolu jako doteď? Když momentálně nemůžete najít řešení, které by skousli oba, proč na to tlačit? Za pár let to jeden nebo druhý můžete vidět jinak, nebo vám svatba už nemusí připadat důležitá... Zatím mi přijde, že jste v situaci, kdy každé možné řešení pro někoho znamená nepřijatelný ústupek.. tak mi skoro přijde lepší nedělat nic smile

Není tady

#62 27. 2. 2008 10:05

Lillith
♥------

Dobrý den:-)zdravím po dlouhé době,překvapilo mě když jsem včera viděla znovu vytažené moje téma.Svatba se nekonala a nevím jestli se konat bude.Jsme spolu stále,ale o svatbě se nemluví a já jsem ráda.Ronja to vystihla dost trefně,i když s matkou přítele se vídáme velice málo.Spíš mě vadí,že jsme se nebyli schopni domluvit na komropisu.Další velký problém by stejně vznikl kvůli křtu...Takže se uvidí co bude,já se do svatby rozhodně neženu:-))))Jo a ty dvě L v mém nicku-na starý se mi nešlo přihlásit

Není tady

#63 27. 2. 2008 11:09

mashanka
Zablokovaný

Já nevím, ale "bude svatba v kostele nebo žádná, to mi přijde jako divný začátek šťastného života - rozhodně bych uvažovala o tom, jestli těch ultimat nezačne po svatbě přibývat.

Jinak, můžete mít přece obě svatby - v kostele i občanskou - to je jediný možný kompromis pro to, abyste se oba cítili právoplatně sezdaní

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#64 27. 2. 2008 11:13

Lillith
♥------

Omluva,dobře to vystihl Slávek:-))Marshanko,takhle to myslím není,prostě svatba se neřeší,ne že by jsme se oba kousli,že když není po mém nebude ani po tvém.Ono to nebylo aktuální,spíš mě zajímal názor ostních,jak by tu situaci řešili.Ale přiznávám,sama jsem zvědavá jestli se k tomu tématu doma někdy vrátíme:-)))

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí