29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pomoooooooooooc, před týdnem jsme začali přikrmovat a ten můj prcek to prostě odmítá.... kyž už mě pustí do pusiny tak u toho dělá děsný grimasy a jak mu to "natlačím" do pusy,tak to prostě nechce:dumbom:vůbec to jako nepolyká,dobu to převaluje v pusince a pak udělá prsk..a mrkev je všude...takže když do něj dostanu lžičku mrkve,tak to je zázrak,... už jsem mu to dála i hodně řídký aby to mohl cucat, ale ani náhodou ... při představě že by tak za těch 14 dní měl v poledne jen příkrm...tak mi asi umře hlady...Doted jsem výhradně jen kojila (ZLATÝ KOJENÍ)
Není tady
sudina napsal(a):
pomoooooooooooc, před týdnem jsme začali přikrmovat a ten můj prcek to prostě odmítá.... kyž už mě pustí do pusiny tak u toho dělá děsný grimasy a jak mu to "natlačím" do pusy,tak to prostě nechce:dumbom:vůbec to jako nepolyká,dobu to převaluje v pusince a pak udělá prsk..a mrkev je všude...takže když do něj dostanu lžičku mrkve,tak to je zázrak,... už jsem mu to dála i hodně řídký aby to mohl cucat, ale ani náhodou ... při představě že by tak za těch 14 dní měl v poledne jen příkrm...tak mi asi umře hlady...Doted jsem výhradně jen kojila (ZLATÝ KOJENÍ)
Ja bych si z toho ted nic nedelala, pokud nechces prestat kojit. Je este hodne malej. My sme este pred mesicem skoro jenom kojili, ted uz je to lepsi, ale stejne hlavne kojime. Chce to mit trpelivost a zkouset to. Kdyz mu jedno nechutna, tak dat neco jinyho. docela se mne osvedcila dyne s ryzi od hipu, do ktere sem pridala pul na pul ryzu, aby to bylo min vyrazny.
Ale fakt si z toho nic nedelej, az mu nebude kojeni stacit, tak jezt bude, uvidis
Není tady
Já jenom kojila skoro do 8 měsíců. Kluk mi tady veškeré jídlo odmítal.
Chce to fakt trpělivost.
Není tady
Tak přesně tenhle problém teď řeším i já. Jsem z toho na nervy, protože Kačka cokoliv jinýho než mlíko ode mně naprosto odmítá. Když jí dám přesnídávku, a to kupuju jenom tu drahou Hipp, tak to plive, prská, dusí se, zalyká se, tak když sní tři lžičky, tak je to moc. Dneska jsem jí zkusila polívku nalít do flašky, no tak to jsem narazila. Nevím jak to u nás dál bude, musím mít trpělivost. Mudra říkala, že prostě kojený děti tohle rádi dělají a naznačila mi, že budeme bojovat, až budeme odstavovat. To bude u nás domácí násilí.
Není tady
Sudinko, některé děti odmítají mrkvičku kupovanou některé doma vařenou.
Jestli jsi jí vařila, tak zkus koupit první lžičku.
Zkusila bych to hooodně dobře rozmixované. Když mrkvičku uvaříš, dáš tam olivový olej? Můžeš to i trošku přichutit fenyklem.
A jak píšou holky, chce to trpělivost a zase trpělivost a zkoušet a zkoušet.
Také můžeš místo mrkvičky zkusit brokolici.
Není tady
Na www.miminko.cz v sekci vyziva je ted hezkej serial o vyzive deti do jednoho roku. Fakt docela dost zajimavy.
Není tady
my jsme s tim bojovali asi 14 dni az 3 tydny, mekev byla vsude, jen ne u Martinka v brisku:-)) to jsem mu ji i prislazovala, fakt nic nepomohlo, ale pak se to najednou zlomilo a ted uz polivka s ruznymi druhy zeleniny a hlavne MASEM je jeho nejoblibenejsi, zeptej se, zda muzes pridat kousek liboveho masa, treba to bude jako u nas - samotnou zeleninu nechce
Není tady
Malý mi taky nechtěl mrkev, zkoušela jsem malinkou lžičkou a smíchala jsem mu to trošku s ovocnou přesnídavkou a od té doby to jedl všechno (přesnídavku jsem pomalu ubírala a pak přidávala jinou zeleninu).Nechtěl mi jiné příkrmy než kupované a teď má nejraději když mu uvařím brokolici, mrkve, brambor a masíčko. A opravdu to chce hodně trpělivosti, ze začátku je toho víc na oblečení než v puse :-)
Není tady
jak dlouho trvalo než vaše děti začal jíst příkrmy (plně kojené do půl roku)?
Není tady
no jak to myslis Cassi? jako kdy snedla celou porci? nebo kdy to jedla? nasi verunce jsem zacala davat tu jednodruhovou zeleninu, nejdriv byl spis velky problem se lzickou, neslo nam s ni jist,ale naucila se casem, a jedla vse, ale radeji spis mixovane, sklenicky. moje varene ne... kolem 10.mesice uz jen moje, nyni ji vse.
Není tady
Kamchinko: přesně tak, zatím máme veeelký problém se lžičkou - no a ani skoro vůbec neotvírá pusinku ... je to zatím týden po ukončeném 6M, tak je mi jasné, že to nemůžu nijak hrotit, jenže na té 6M kontrole přibrala jen málo (viz metr) a i když dětská dr. říkala, že má málo z kojení a má se začít s příkrmy, ale je to normální, pořád to ve mně hlodá a hlodá ... určitě si to dokážeš představit ... navíc včera jsem jí poprvé zkoušela namíchat Nutrilon - no jak ta mi to plivala ... jednak teda mám obavy, aby nějak nestrádala (křupku a chlebovou kůrku by mi urvala i s rukou) a jednak ty noci teda, to začíná být fakt hodně náročné, dneska jsem vstávala co 2 hodiny - a tak nějak v tomhle duchu to jde víc jak 14 dní - víc jak 3 hodiny v kuse nenaspím ani náhodou ... teď na vlastní kůži pociťuju, že ne nadarmo se říká, že kojené děti spí v noci míň ... no a i kdy začaly jíst celou skleničku, to mě vlastně taky zajímá - vlastně možná spíš vůbec něco z té (malé) skleničky
- zatím to všechno končí na bryndáku ...
Upravil(a) Cassiopeia (24. 10. 2009 7:01)
Není tady
Cass, u nás to bylo s příkrmy taky takové veselé, trvalo nám určitě déle jak měsíc, než jsme obědové mléko nahradili zeleninou (malá byla sice v tu dobu nekojená, ale myslím, že to nehraje roli při tom, jestli dítě bude nebo nebude jíst příkrmy )... stejně jako Kamchince, i naše malá dávala přednost kupovanému - až do cca 11.měsíce, od té doby už zas kupované nechce
pokud je to s nočním buzením takto, asi bych Ti doporučila zavést krom obědové zeleniny, s jejímž množstvím ještě pár týdnů můžete bojovat, kaši na noc - pokud by jí nejela po lžičkách, tak ji udělat řidší do láhve... pokud máš obavu začít se sladkými, můžeš zkusit napřed např.rýžovou, kukuřičnou apod... snad by to malou mohlo na noc trochu zasytit a usnula by na delší dobu, aby se nebudila po 2 hod
Není tady
Leni: i kaši (Nutrilon od uk. 4M) jsem zkoušela, přesně týden, vždycky v podvečer, ale jak říkáš, tam je též problém se lžičkou ... ještě je možnost udělat ji do láhve, ale vzhledem k tomu, že ona netahá dudel - a ani s tím dudasem od láhve, co v ní byl Nutrilon, si nevěděla rady (nebo to tak dobře hrála, nevím ) ... já mám prostě dojem, že kdyby měla hlad, že by přece jedla - tak že jí to snad stačí ... jen ta váha nás zrazuje a mě osobně trochu štve to časté buzení (nespím s ní v posteli, takže k ní vstávám) ... nebo Verunku ještě podezírám z toho, že se dojídá v noci, protože ona prostě přes den nemá ČAS, u kojení dělá takový psí kusy, že to je síla (to teda už tak dva měsíce) ... do toho jí teď začaly růst zoubky, takže toho má asi taky pokrk všeho
... a kolikrát za noc se Ti budila Dorinka kolem 6 - 7M?
Upravil(a) Cassiopeia (25. 10. 2009 8:53)
Není tady
Já měla ten samý problém...plně jsem kojila do desátého měsíce, příkrm nechtěl vůbec ať jsem zkoušela cokoliv. Pak jsem zkusila mu u každé lžičky zatleskat a pochválit...to jsem opakovala u každé lžičky a radovala se. Pak mi začal jíst normálně přesnídávky, jogurty, kaše...nakonec jsem přestala kojit úplně
Není tady
Cass, malá si prostě přibírá podle svého myslím že kdyby měla hlad, tak si vezme víc a pokud jí teď lezou zoubky, tak se jí moc papat nechce. Moje Anička na roční prohlídce vážila 6800g a je zcela v pořádku, jen prostě na to jídlo nemá čas
a na oběd ještě teď sní jednu malou skleničku víc do ní prostě nedostanu.
Není tady
Presne to,co popisujes moc dobre znam. Vareni jsem po tydnu vzdala,najela jsem na sklenice s kousickem materskeho mlicka a pomalicku zacal papkat,ale zadny zazrak to neni dodnes. Proste jsou miminka,ktera papkaji hned a dobre a ta,ktera nedaji dopustit na mamincino mlicko.
Není tady
holky moc vám všem děkuju, není nad to, když si člověk od víc lidí přečte, jak to měli oni, je to uklidňující ...
Luci: včera jsem zkoušela po brokolici tleskat a nevím čím to, ale snědla vše, co jsem měla ohřáto, tak že by se blýsklo na lepší časy?
Gabi: souhlasím, že každé dítě si přibírá podle svého, násilím do nich člověk nic nenacpe a vždycky si říkám, že lidi jsou taky různí, velcí, malí, tlustí, hubení ... i v dospělosti - takže je to tak i v dětství - šedivý strom teorie, zelený strom praxe (tabulky)
Sluničko: jj s MM dělám taky
Upravil(a) Cassiopeia (26. 10. 2009 8:47)
Není tady
Cass, tak vidíš, to mě těší
Manžel sice nad námi kroutil hlavou, ale ja byla ráda, že lukášek konečně začal jíst a nakonec to byla pro něj i zábava
Vždycky když měl prázdnou misku, tak jsem mu ji ukázala a radovala se jak je šikovnej
Není tady
sudina napsal(a):
Vim, ze te to ted asi moc neuklidni, ale chce to cas. Memu prckovi jsem taky jako prvni prikrm zkousela davat samotnou mrkvicku, a tu nechtel ani nahodou, plival to a kroutil se u toho a vzdycky slo vsechno do kose. Zkus brambor s brokolici - uvarit a dobre rozmixovat. Ndelej toho moc a zkousej to kazdy den po trosce do te doby nez si na to zvykne. Nebo si toho priprav trosilinku vic a muzes to zamrazit do nadobek na led a kazdy den mu davat trosku. A co ovoce, basti?
Není tady
Marcia111 napsal(a):
sudina napsal(a):
Vim, ze te to ted asi moc neuklidni, ale chce to cas. Memu prckovi jsem taky jako prvni prikrm zkousela davat samotnou mrkvicku, a tu nechtel ani nahodou, plival to a kroutil se u toho a vzdycky slo vsechno do kose. Zkus brambor s brokolici - uvarit a dobre rozmixovat. Ndelej toho moc a zkousej to kazdy den po trosce do te doby nez si na to zvykne. Nebo si toho priprav trosilinku vic a muzes to zamrazit do nadobek na led a kazdy den mu davat trosku. A co ovoce, basti?
Reaguješ na dotaz starý 2,5 roku.
Ale ostatním to třeba pomůže
yellow108 napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
sudina napsal(a):
Reaguješ na dotaz starý 2,5 roku.
Ale ostatním to třeba pomůže
Tak to se povedlo. Necetla jsem celou diskuzi jen ten prvni prispevek a nevsimla jsem si, ze uz je to taaaak stare. Bylo to v nejnovejsich prispevcich, ale vlakno se uz asi mezitim rozbehlo jinym smerem.
No tak to treba pomuze nekomu jinemu, protoze maminka s miminkem uz asi nebasti mrkev, ale burty s kecupem.
Dik za upominku. :-)
Není tady