14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Prosím o recepty ze sojového masa a jak ho připravujete... Děkuji
Není tady
Já kupuju sóju jako polotovar. Zrovna mám jeden pytlík doma a na obalu je recept, tak ti ho napíu:
Sójové nudličky se ampióny
1 balení sójových nudliček, 200 g ampiónů, 2 pórky, 2 líce plnotučné hořčice, paprika nebo rajče, 1 velká cibule, olej, sůl.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji zpěníme dorůova. Vloíme sójové nudličky, které jsme promíchali s hořčicí a orestujeme je. Přidáme nakrájené ampióny a pórek, přisolíme a pod poklicí dusíme asi 20 minut.
Porce ozdobíme prouky papriky nebo rajčete.
Podáváme s rýí nebo můeme zabalit do tortily.
Není tady
občas taky ze sojového masa vařím
podle návodu si ho připravím a pak pouívám stejně jako normální maso
granulát pouívám do sekané a karbanátků
Není tady
Děkuji,zlatíčka
Já z něj vařila často,ale připadá mi ve u takové nezajímavé,tak hledám novou inspiraci
Není tady
Nedávno jsem dělala ze sojového masa segedín a byl výborný !!
Není tady
Sojové nudličky nebo kostičky povařím troku v zeleninovém bujónu, ocedím. Připravím mi-ma: kečup, sojová omáčka, vejce, krob, (můe být i troka hořčice nebo grilovací hořčice)vloím do toho ovařené nudličky, zamíchám, nechám odleet do druhého dne. Druhý den na troce tuku opraím cibulku nadrobno, směs hodím na cibulku a řádně opraím. Někdy to smíchám s uvařenou rýi a mám takové rizoto. Je to velmi avnaté a dobré.
(Někdy tu cibuli nakrájím rovnou do té marinády a pak to jen opraím na tuku).
Upravil(a) Bety (7. 3. 2007 16:40)
Není tady
sojové plátky vařím 10 minut (+podravka)
kdy trochu vychladnou - naříznu je (udělám kapsu) a naplním sýrem (já dávám vltavín), pak to obalím v trojobalu a smaím - mě chutnají jako bedly se sýrem - je to fakt pochoutka...
teď mám doma kostky, tak to asi hodím do Francáků...
Není tady
Povařím v masoxu s česnekem, nechám nabobtnat. Pak vydímu a obaluji v osoleném těstíčku z vajec, česneku a strouhaného sýra. Smaím v oleji. Příloha: hranolky nebo brambory s tatarkou.
Není tady
koukni sem, je tam nekolik receptu, nejoblibenejsi mam Cinu s cukety a sojovych nudlicek, vidis o vikendu bych ji mohla uvarit
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=14019
Není tady
http://www.bonavita.cz/cz/rec/index.html
http://www.soja.cz/html/recepty.html
já sojové maso připravuji úplně stejně jako normální maso, namáčím jej do silného bujonu s přídavkem koření - podle toho, co z toho nakonec bude. Segedin - mletý kmín, čína - sojová omáčka, chilli con carne - chilli,....... základem je ale silný bujon.
Není tady
cilka má pravdu, důleitý je silný bujón, aby maso chytlo chu.
moje vegetariánská kamarádka pro mě napsala pojednání o sojovém mase.. zajímavá exkurze a tipy přímo od vegetariána http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115
tak jsem podle ní dělala Lenčin segedín - recept http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70 a můj mu - normální masoravec - nepoznal, e tam je soja
Není tady
môj otec z neho robil kotlíkový gulá. síce v hrnci, ale bol vdy výborný.
Není tady
z vlastní zkuenosti kuchaře se specializací na Veg.jídla,nedoporučuji,zalívat vývare.jeliko,ext.soja má svou specifickou chut a ta ten vývar přebije. je lepí,nejdříve si připravit,základ pokrmu a pak do ochuceného základu vlait sóju a dusit,to je pro guláe a pod.pro granulát do sekané uvařím vývar,s cibulí,přidám kmín,česnek majoránku a sůl,lehce povařím a pak vloím granulát a nechám nasát,pak lehce vydímám a přidám k ml.masu a je vynikající sekaná na ,karboe,pl.pariky a pod, kdy chci jen sekanou(po naem truclu),tak zabalím do bránice ,posypu kmínem a upeču,Na pagrty rád pouívám soj.vločky R4 a ty my vyhovují,do polévek,zap.brambory a pod.(jsou toti červené -jako salám a nebo hnědé-jak upečené maso,. dalo by se psát.u Nás je vyhláeným odborníkem na přípravu soj. jídel restaurace PRAGOSOJA v centru Prahy nebo poblí,já tam nebyl ale éfkuchař je p.Karel Truneček a to je opravdu kabrňák.
Není tady