29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zvažujeme pořízení centrálního vysavače.
Zajímaly by mne nějaké praktické zkušenosti, zda se tato investice vyplatí, nebo nějaké vychytávky kolem např. na co nezapomenout při nákupu a stavbě apod.
Není tady
wow...to jsem jednou viděla v televizi a brala bych to z fleku hned
bohužel zkušenosti s tím nemám... na kolik taková sranda příjde?????
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
wow...to jsem jednou viděla v televizi a brala bych to z fleku hned
![]()
bohužel zkušenosti s tím nemám... na kolik taková sranda příjde?????
Přesně nevím určitě záleží na velikosti domu anebo bytu a na výkonu toho motoru.
Myslím že cena začíná tak okolo 20 000,-Kč
Ale když si představím že manžel přestane nervózně běhat po pokoji, když luxuji:)
A další důvod jsou naše právě narozená dvojčata. Najít chvíli kdy jeden nebo druhý nespí skoro nejde a starší děti drobí a něco vystřihují neustále.
Upravil(a) micinka70 (7. 3. 2007 14:37)
Není tady
Než jsem viděla ten pořad v TV, tak jsem si myslela, že zapnu knoflík a ono se vše samo vysaje.
V Tv jsem viděla, že v místnosti nasadíš hadici a s tou lítáš po pokoji a vysáváš. Akorát to nehučí v místnosti, ale jinde. Asi bych to stejně brala...
Není tady
to Musim ... to by bylo úplně nej kdyby stačilo zapnout jenom nějaký knoflík a vše se samo vysálo
koukala jsi se už na netu na nějaký info?
Není tady
tady jsem to viděla poprvé.... http://www.radyptakaloskutaka.cz/d/sezn … &c=BYT a mít barák a peníze tak to beru...
Není tady
Mne o tom vykládal ještě za hluboké totality strýček, který měl dům v Belgii, že to má. Ale taky byl architekt, tak tyto vymoženosti znal. U nás jsem to nehledala, o vlastním domě zatím jenom sním.
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
to Musim ...
to by bylo úplně nej kdyby stačilo zapnout jenom nějaký knoflík a vše se samo vysálo
![]()
![]()
![]()
koukala jsi se už na netu na nějaký info?
Výrobců a značek a typů je strašná spousta, hrozně v tom tápu. Proto sháním informace od někoho kdo ho má, aby člověk věděl čeho se vyvarovat.
Není tady
My máme centrální vysávání už rok.Domluvily jsme se všichni nájemníci.Je to k nezaplacení.Od klasického vysavače se ti zvíří prach,tady to odpadá.Je ticho a výkon je daleko větší než u klasického vysavače.
Není tady
Známým se tam jednou zaběhl křeček nebo morče a od té doby jim to nefunguje
Já bych to nechtěla - jestli chodíš s hadicí nebo s vysavačem už je podle mně jedno.
Není tady
Gio, to přece není jedno, odpadá hluk, který je někde v nižších patrech např. ve sklepě... Odpadá víření prachu a tahání těla vysavače a motání se do krátké přívodní šňůry.
Ty hadice bývají až 13 m dlouhé, takže většinou stačí na jedno patro jedna odbočka s jednou zásuvkou.... Hadice je potažena ochranným obalem proti poškozování nábytku, lepší modely mají vybavení i vysávání popela např. z krbu, nebo vysávání vody při přeteční vany, prasklém topení apod., samozřejmě jsou zde i nástavce na tepování koberců apod.... Vysávání dlouhých či točitých schodišť apod.... to se opravdu s 9 kilovým vysavačem v ruce dělá velice nepohodlně...
Do kuchyně se instalují tzv. vysávací štěrbiny. Smeteš drobky, nepořádek, přimeteš ke štěrbině sešlápneš tlačitko a je to fuč, žádné lopatkování a běhání ke koši, z kterého to pak někdo omylem vysype apod....
Zvláště pro rodiny s alergiky a pro více jak přízemní domy je to pomocník k nezaplacení....
Není tady
Dcera centrální vysavač má a mohu říci, že je to velice výhodná a praktická věc. Už při stavbě domu s tímto zařízením počítali, takže ho mají zabudovaný ve zdech. Dá se s ním opravdu vysávat úplně všechno (písek, bláto, popel, voda). Průduchy pod kuchyňskou linkou jsou výhodou, odpadá lopatka a smetáček, máte stále čisto. Když máte v domě psa, je třeba vysávat velmi často, nikde se vám neválí chomáčky prachu a chlupů z vašeho psího miláčka , nemusíte tahat el.šňůru, v jednotlivých místnostech celého domu jsou jen zakryté zásuvky, kam připojíte hadici. Nejen že odpadá tahání vysvače za sebou, ale nemáte oťukaný nábytek, rohy, schody jsou vysáté raz dva Vynikající je pro alergiky a odpadá námaha tahání vysavače za sebou.. Celé zařízení je umístěno buď ve sklepě, nebo v garáži.
Ptáte se, jaký typ si vybrat. Tady je asi nejlepší rada odborníků. Počáteční náklady jsou vyšší a záleží, jaký výkon potřebujete, ten se odvíjí od velikosti bytu a specifických potřeb hospodyně. Nevyplatí se pro malý byt, ale je vhodný pro rodinné domy, kde jsou velké plochy (koberce, dlažba, plovoucí podlahy, bazén, zimní zahrada, garáž). Centrální vysavač se dá zabudovat i do již postavených domů. Centrální vysavače jsou výhodou každé domácnosti a ulehčují práci v domácnosti.
Upravil(a) Isidia (9. 3. 2007 8:18)
Není tady
Holky, my teď stavíme dům a s centrálním vysavačem počítáme na 100%. Manžel je totiž soukromník a dělá elektriku a tak nám ho zavede. Máme alegické dítě a i já jsem alergička, takže jsme se nemuseli ani rozhodovat. Jednoznačně ho doporučuju. Cenu zjistím kdyby jste chtěli.
Není tady
Když si představím, že bych se tahala až s 13m hadicí ... Podle mě se za nějaký ten rok používání(třeba za 3-5 let) zanese každá trubka (prach je mastný), to si pak budu muset kvůli pročištění trubek rozbourat zdi a podlahy ? Já bych do toho asi nešla. Viděla jsem to v Loskutákovi a ta dlouhá hadice, se kterou se tahali i po schodech, mě připadala příšerná...
Není tady
Décimo, jestli mě paměť neklame, tak je v každé místnosti připojení na centrální vysavač, tak není potřeba se tahat s dlouhou hadicí.A každá zásuvka má svůj filtr.
Není tady
Ota napsal(a):
Décimo, jestli mě paměť neklame, tak je v každé místnosti připojení na centrální vysavač, tak není potřeba se tahat s dlouhou hadicí.A každá zásuvka má svůj filtr.
Já vím, že má filtr a nepropustí třeba vysátý knoflík, ten se určitě zachytí apod..., ale nepatrné mikroskopické částičky prachu se podle mě do těch trubek časem dostanou a postupem dlouhé doby, třeba za 10 let , se ty trubky zanesou a co pak ?Rozkopat si celej barák ? Ale já nejsem odborník, třeba je to dokonalý a já jsem konzervativní . Micinka psala, že to přije bratru asi od 20 tis.Kč. Nevynechala jednu nulu ?
Není tady
Décimo, zde je orientační ceník
http://www.smartcz.cz/kalkulace.htm
A jsou i centr.vysavače určené pro alergiky.
Není tady
Decimo,
proto ta trubka nestojí korunu a každé speciální koleno a zatáčka musí být na to uzpůsobená... to nejde táhnout, normální zahnutou záchodovou trubkou... tohle má speciální vnitřní povrch.... a kolik si uděláš zásuvek a jak daleko budeš chtít natahovat hadici, to záleží na každém... Já například za sebou doteď vláčím 9 kilový vysavač, takže 2 kilová plazící se trubka za mnou mi vůbec nebude vadit....
Nejdražší je stroj, ale i ty rozvody a zásuvky nejsou nic levného, ale určitě je dobrá investice....
Není tady
Ahoj. Při výběru centrálního vysavače jsem narazila na toto fórum. Ráda bych Vás tedy využila a zeptala se Vás na několik informací. S manželem provádíme rekonstrukci a rádi bychom tedy pořídili centrální vysavač, když už jsem se pustili do toho všeho bourání. Na internetu a z doporučení jsme si vybrali tento: nepovolená reklama
zajímalo by mě, co si o tomto modelu myslíte? A jak je to s náročností instalace? Zvládneme to sami, nebo je lepší si to nechat zabudovat od firmy? díky za Váš čas a odpovědi.
Upravil(a) tina (29. 3. 2011 18:03)
Není tady
Ahoj. Neklikala jsem na Tv odkazy (bohuzel nemam cas), ale centr.vysavac schvaluju vsemi deseti!
Uklizim sporadicky v cca 6ti domacnostech, kde ho maji.
Nemam cas precist diskuzi, a tak nevim, co kdo o tom pise. Ja mohu poskytnout informace o jeho vyuziti, pac "uklizet treba 11 klasickych domacnosti" = zhruba prumerne 2 dospeli, jeden prarodic + 2 deti - je moji dlouholetou zkusenosti...
Kdyz jsem ho videla poprve, mela jsem obavy, ze je to jenom takovy "geg"...
Po prvnim 6-tihodinovem pouzivani me dostal zcela a bez vyhrad.
Domek (byt). Jedna "durka" ve vhodnem miste na kazdem patre, nekde (ve sklepe, v pradelne, v koupelne atd.) centralni ovladani (= pytel na likvidaci odpadu), jak a kam se odpad likviduje, nevim...
Kdyz ho pustis (= saje), bezpecne a hygienicky prejede a vycisti vsecko: policky, parapety, kouty a zakouti, garnize, knihovnu, pavuciny...
Pri jeho pouzivani sjem mela pocit, ze nepotrebuju zadny jiny nastroj (hadrik, mop, smetacek, lopatku, stetku na prach ci prachovku), v obyvacich mistnostech jsem ho strcila vsude - do policek, na ramy posteli, do rohu, na nedostupna mista (kolem akvarka, krbu, pod sedacku... a p.), uzasne, ze se da nasadit dilecek, kdy saci sila neni tak velka, aby "vdechla" drobne predmety (knofliky, hrebiky, deske hracky a p.), a pritom okolity prach vsaje beze zbytku...
Mmch: co se luxovalo, utiralo, prach odstranoval, vymetal, vytiral atd. predtim behem 3-4 hodin, s centr.vysavacem je uklizeno (bez nejake abnormalni fyz. namahy) za, rekla bych odhadem na cca 20-30 min. Z mistnosti do mistnosti, rsp. patra totiz nenosis zadne "kontejnery" na bordel, pouze tu "saci trubku", ktera je lehounka, a dlouha jenom tak, jak vyzaduje centralni zastrcka, s velkou pravdepodobnosti v byte ulozena v optimalnim "centru deni"...
Jo, a ja, za sebe, az budubohata a stavet svuj "dum snu", CV tam rozhodne bude...
Není tady
Je mi moc lito, ze jsem shodou okolnosti tady videla psat Otu, toho obrovskeho cloveka, verneho Babinetaka a muze s velkym M (jak miluje rikat Majka), ktery uz tu neni...
Není tady
Jo, taky jsem ho očima pohladila, když jsem ho tady opět viděla.
O CV sním. A když čtu přímo ty zkušenosti ViktorkyM, tak teprve ano. Neváhej.
Není tady
Ja nezavaham ani na chvilku, nevim jak cenove dnes, znam ceny z doby pred zhruba 7-8 lety (prumer 35 tis., za instalaci a vybaveni), ale kdyz vezmete, ze napr. kupujete vysavac, chcete "dobrej", (mate milion moznosti na "dobrej" vysavac - date za nej rekneme 3-8 tis..., ale pozor! Furt se prodrazuje o pytliky, noseni, cisteni, orpavy..., rekneme... 2 tis. rocne...), CV je "nezmar". Ok, musis ho udrzovat (=jednou za cas vyprazdnit zasobnik na odpad... jina udrzba vlastne neni), ale zadne dalsi naklady nejsou...
Není tady
Ahoj, v tomto textu ( http://www.centralnivysavace.cz/clanky/ … h-vysavacu) píší, že se centrální vysavač může dát i na půdu, nemáte s tím zkušenosti? Nemáme totiž sklep a rádi bychom si vysavač pořídili.
Není tady