Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 9. 3. 2007 18:48

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Trápení ve škole

ve 13 letech děvče je na II. stupni,  tam učitelka o přestávkách nesedí
nevím jak jinde, ale u nás na škole je dozor...  ano, nevidí to, protože to vidět nechce..
a žalování - myslím, že to k ničemu dobrému nepovede...

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#127 9. 3. 2007 19:03

rogersova
♥♥♥♥♥--

Bety napsal(a):

Pokud má někdo představu, co KONKRÉTNÍHO by mohla škola udělat, tak ať to napíše - mluvení, poučování a jakékoliv snahy o výchovu totiž nemají žádný účinek na dotyčného tyrana. Rodiče už se ho bojí.

škola ví co má dělat, má na to výchovné poradce a spolupracuje s psychologickými centry

Není tady

#128 9. 3. 2007 19:04

rogersova
♥♥♥♥♥--

Frigo napsal(a):

ve 13 letech děvče je na II. stupni,  tam učitelka o přestávkách nesedí
nevím jak jinde, ale u nás na škole je dozor...  ano, nevidí to, protože to vidět nechce..
a žalování - myslím, že to k ničemu dobrému nepovede...

ano dozor tam je, ale na chodbě

Není tady

#129 9. 3. 2007 19:54

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

rogersova napsal(a):

Bety napsal(a):

Pokud má někdo představu, co KONKRÉTNÍHO by mohla škola udělat, tak ať to napíše - mluvení, poučování a jakékoliv snahy o výchovu totiž nemají žádný účinek na dotyčného tyrana. Rodiče už se ho bojí.

škola ví co má dělat, má na to výchovné poradce a spolupracuje s psychologickými centry

jistěže to ví a dělá - přečti si prosím ten můj příspěvek nad tímto zkopírovaným, škola to všechno udělá a dotáhne až do konce - ale vtip je v tom, že škola ani psycholog ani policie nemůže dělat vůbec nic, a když to nic dotáhne do konce, tak případ je ODLOŽEN z důvodu nezletilosti tyrana a to má pak teprve tyran radost a má navrch! Já jsem učila sice jenom 9 let a teď taky pracuju ve škole, ale co myslíž že škola a ti ostatní můžou??? Řekni jednu KONKRÉTNÍ věc, která by tomu zabránila.... můžou jenom mluvit a mliuvit a vyšetřovat a vyšetřovat amluvit... je to k ničemu

já jsem totiž do toho příspěvku napsala:
udělá všechno, co jí dovoluje zákon, řeší věci se sociálkou, psychologickou poradnou a nakonec i s policií, policie udělá vše co má a případ řádně dořeší - budou se opravdu snažit, mají na to vyškolené pracovníky, tak vyřešený případ (nešlo jen o slovní urážky, ale i o fyzické týrání a ponižování, "naštěstí" prosím všimněte si těch uvozovek! ne mojeho dítěte) tak police je NUCENA případ odložit kvůli věku násilníka, a ten se bude ve škole jen vyšklebovat, protože on dobře ví, že se mu nemůže vůbec nic stát!

takže samozřejmě vím že ve škole je výchovný poradce atd, ale CO si myslíš že může udělat???  Akorát říct bububu a nahlásit to dál. Jinak nemůže udělat vůbec NIC.

Upravil(a) Bety (9. 3. 2007 20:02)

Strach je malá smrt...

Není tady

#130 9. 3. 2007 19:55

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

on totiž ten dotyčný na toho psychologa i školu i policajta kašle

Strach je malá smrt...

Není tady

#131 9. 3. 2007 20:06

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

a není tedy jediné řešení, aby se to šikanové dítě blbečkovi postavilo ?

Není tady

#132 9. 3. 2007 20:20

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

ano

Strach je malá smrt...

Není tady

#133 9. 3. 2007 21:21

rogersova
♥♥♥♥♥--

Bety, vzhledem k tomu, že se z popisu Korny domnívám, že chlapec zapadá do třetí skupiny a tam je způsob šikany mírný, spíše slovní napadání a posměšky, navíc je šikana namířena proti děvčeti, troufám si tvrdit, že v tomto případě bude stačit , když si ho pozvou na kobereček do ředitelny, případně udělí nějaký trest. Poznámky a důtky nejsou na místě. Volila bych, po domluvě s jeho rodiči, nějaký pracovní trest - vymalovat třídu, uklízet šatny, pomáhat v kabinetu chemie mýt sklo...cokoliv a oni ho ty "srandičky" přejdou.

Upravil(a) rogersova (9. 3. 2007 21:22)

Není tady

#134 9. 3. 2007 21:43

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

rogersova napsal(a):

Bety, vzhledem k tomu, že se z popisu Korny domnívám, že chlapec zapadá do třetí skupiny a tam je způsob šikany mírný, spíše slovní napadání a posměšky, navíc je šikana namířena proti děvčeti, troufám si tvrdit, že v tomto případě bude stačit , když si ho pozvou na kobereček do ředitelny, případně udělí nějaký trest. Poznámky a důtky nejsou na místě. Volila bych, po domluvě s jeho rodiči, nějaký pracovní trest - vymalovat třídu, uklízet šatny, pomáhat v kabinetu chemie mýt sklo...cokoliv a oni ho ty "srandičky" přejdou.

ani netušíš, jak upřímně bych si přála, aby tohle fungovalo.... ale pokud si myslíš, že je možné nechat žákovi jen tak vymalovat třídu nebo mýt někde sklo... nebo uklízet šatny... to je trošku naivní, a kdo ho bude přitom hlídat, kdo bude zodpovědný za jeho bezpečnost, ten dotyčný to bude mít taky za trest??? to hlídání spratka než vymaluje a uklidí třídu?  Bezpečnostní předpisy ve škole jsou velmi přísné a za všechny průšvihy je zodpovědný ředitel + kdo měl dozor...

Upravil(a) Bety (9. 3. 2007 21:45)

Strach je malá smrt...

Není tady

#135 9. 3. 2007 22:43

rogersova
♥♥♥♥♥--

Není na tom nic naivního. Uvedla jsem to jen jako příklad. Nevím, proč by nemohl např. mýt laboratorní sklo v kabinetu,nebo tam uklidit, třídit mapy... Pamatuji se, že jsme jako děti chodili  do kabinetu pomáhat dobrovolně. Někteří učitelé si ve škole dělají přípravu na další den, nebo si opravují sešity, nebo vedou kroužky.
Je běžné, že žáci zůstávají za trest po škole a učitel je tam s nimi, tak proč by nemohl být po škole on. Dnes sice nemohou zůstat žáci po škole ihned,ale musí nejprve dát vědět rodičům, že následující den přijdou později a rodiče s tím musí souhlasit.

Není tady

#136 9. 3. 2007 23:02

amba
♥♥♥♥♥--

Já bych šla jednoduchou cestou. Požádala bych třídní učitelku, aby pozvala do školy mne a rodičeho zmíněného chlapce. Učitelka by našemu rozhovoru byla přítomná pouze jako svědek. Jeho rodiče bych požádala, aby svému synovi domluvili a poučili ho, co vlastně dělá (rodiče totiž o jeho chování ani nemusejí vědět). Řekla bych jim, že zatím nechci rodičům ani jejich synovi působit další komplikace, ale  pokud se jeho chování hned nezmění, oznámila bych jim, že další jednání bude se sociální pracovnicí, případně s policií.
Nesouhlasím s tím, že je škola bezmocná ! Existují výchovné ústavy, kam lze vzpurného zmetka umístit na návrh sociální pracovnice. Nemusí to být na dlouho, mnohdy stačí jen tříměsíční diagnostický pobyt - to už takové dítě pozná, že končí legrace. Školy touto cestou výchovné problémy svých žáků  často neřeší z jednoduchého důvodu - je to moc práce.
Dcera Korny je spíš oběť - svědčí o tom skutečnost, že se jí nechce do školy. Je i možné, že situaci řeší po svém - z hlediska dospělého špatně.
Nesouhlasím s tím, že oběť musí být málo sebevědomá, stačí, když vzniklou situaci řeší neřeší sprostě nebo jinak tvrdě a agresor má pocit, že má navrch a je přesvědčen, že se mu nemůže nic stát.  Jak už jsem napsala, škola i socálka páky mají, jen je použít.

Není tady

#137 9. 3. 2007 23:13

amba
♥♥♥♥♥--

Jo, a chlapečka ať si srovnají rodiče, ti jsou zodpovědní za jeho výchovu. Není to škola, ani já. Pokud rodiče jeho výchovu nezvládnou, pak je na místě institucionální řešení.
Výchovný poradce i školní psycholog jsou jako první instance k ničemu, ale mohou se zapojit do jednání se sociální pracovnicí. Pokud rodiče oběti na tom budou trvat, musejí se aktivně zapojit do řešení problému všichni.

Není tady

#138 9. 3. 2007 23:26

rogersova
♥♥♥♥♥--

ano, ale rodiče musí souhlasit. Bez jejich svolení není možné dítě nikam umístit. Syn mé bývalé kolegyně měl ve škole velké kázeňské problémy,šikanoval spolužáky.. byl podán návrh na dvouměsíční diagnostický pobyt,ale rodiče nesouhlasili a s klukem se nic nedělo.Bohužel ho v jeho chování rodiče spíše podporují.S takovou rodinou je pak těžké pořízení

Není tady

#139 10. 3. 2007 23:08

amba
♥♥♥♥♥--

Jestliže strana oběti trvá na dotažení případu do konce, o umístění problémového dítěte do diagnostického nebo výchovného ústavu  rozhoduje  soud, bez ohledu na souhlas rodičů. ( Posuzuje se i neschopnost rodiny dítě vychovávat). Samozřejmě, že se v tomto případě musí jednat o závažnější přestupky, ale jde to.

Není tady

#140 11. 3. 2007 14:51

rogersova
♥♥♥♥♥--

ale v případě Korny, není potřeba, kluka někam zavírat. Jde jen o to udělat na něj bububu, aby si uvědomil, že se dopouští přestupku

Není tady

#141 11. 3. 2007 23:42

amba
♥♥♥♥♥--

Jasně, máš pravdu, v případě Korny se určitě nejedná o umístění do ústavu, opravdu jde jen o to  chlapce  postrašit.  Možná ani jeho rodiče nevědí, co synáček dělá, ale v každém případě by si to s ním měli vyřídit především  jeho rodiče, to si myslím já. Kdyby jednání rodičů proběhlo ve škole před učitelkou (jen jako svědek - jinak bych ji do toho netahala), přece jen by to mělo určitý  oficielní rámec, tak ani rodiče by to pravděpodobně nehodili za hlavu.

Není tady

#142 12. 3. 2007 7:31

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Frigo, už jsem něchtěla psát, ale ještě zareaguji na tohle :
   Ambo, Dano, a jakým způsobem to chcete vyřešit ?  To by mi teda fakt zajímalo.  Jako navrhla Korny, že na blbečka pošle bráchu policajta, aby na něj udělal bububu ?  Tohle považujete za dobré řešení ?  Nepřipadá vám to stejné, jako se děje dceři Korny ?  Prostě silnější půjde na slabšího ? 
Já jsem snad psala, že to nepovažuji za správné, že by to měli řešit oni, ne žádný strejda, jenže já bych v tom co Korny napsala viděla " tonoucí se stébla chytá " a myslím, že jsem Korny psala, že to musí vyřešit doma, manžel umírnit své jednání, vyvětlit dceři, že pokud jí něco vytýká, dělá to z lásky k ní, chce jí pomoci aby ve svém okolí vynikla, ne přitahovala posměváčky, já bych navrhla i omluvu dceří za tu poznámku před známými, promiń, ale tobě se nikdy nestalo nic, co by jsi udělala a potom toho litovala? Manžel Korny asi neumí projevit moc to, že přestřelil, tady ale musí zasáhnout Korny, tvrdě bych mu řekla, nebylo to " košér", koukej se omluvit a promluvte si spolu narovinu.
S tou školou bych já byla opatrná, asi bych si spíš na něj počkala já, řekla bych mu narovinu, hele, ubližuješ mojí dceři a nelíbí se mi to, pak bych si ho prohlídla , zaznamenana něco, čeho by se dalo využít a mezi čtyřma očima bych řekla, hele ty jseš taky *****, mám na to začít upozorňovat a před ostatníma tě zesměšňovat? Líbilo by se ti to? Myslíš, že se to mé dceři líbí? Jseš velkej a rozumnej kluk, určitě víš, jak by ti bylo. Moje dcera třeba není hvězda, ale je to milá holka, netrap jí. Pokud to není fgakt sígr, dá pokoj, pokud nedá, pak by byla asi na místě ta škola, ale to se potom může velmi negativně projevit i k malé.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#143 12. 3. 2007 14:41

amba
♥♥♥♥♥--

Dana:
Samozřejmě, že by se mělo zvednout především sebevědomí dcery a pracovat na tom hlavně v rodině - ale to je dlouhodobý proces, ke změně nedojde ze dne na den. Dcera potřebuje pomoc hned.
Rozhodně jsem neměla na mysli to, co píšeš- asi jsem se nedostatečně vyjádřila. Tedy: Já jako rodič bych v žádném případě nekontaktovala chlapce, ale výhradně jeho rodiče! Těm bych řekla o co se jedná a požádala bych je, aby svého syna srovnali sami. Mně by se také nelíbilo, kdyby kdokoliv cizí zastavil na ulici mé dítě a vyhrožoval mu,zesměšňoval ho,  nebo na něho jakkoliv výchovně působil bez mého vědomí. Já jsem rodič, proto bych měla být o chování svého dítěte informovaná a já bych si ho měla srovnat.
Proto bych požádala učitelku, aby mi s rodiči chlapce domluvila schůzku ve škole, učitelku bych do ničeho netahala, byla by jen svědkem našeho rozhovoru, nic víc. Rodičům chlapce bych nakonec  oznámila, pokud se jeho chování k mé dceři nezlepší, budu muset podniknout další, kroky, ale ty už budou oficiální. To je to bububu, aby chlapec i jeho rodiče věděli, že se jedná o vážný problém a že si to beztrestně  nenechám líbit a na slušném chování budu trvat. Je totiž dost pravděpodobné, že rodiče chlapce ani netuší, co jejich chlapeček dělá.
Není to žádná podpásovka- silnější na slabšího-, ale rovný s rovným - rodič-rodič. Já bych nadále "pracovala" na sebevědomí své dcery, rodiče chlapce by si sami našli tu nejlepší cestu, jak si ho srovnat.
Pokud by šikana pokračovala, tak bych už jednala oficielně, škola a současně sociálka. Šikana je mor a měla by se zastavit včas, dokud nenabere větších rozměrů.

Není tady

#144 13. 3. 2007 9:07

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

no víš, já mám taky jednu takovou zkušenost s maminkou, která na mě řvala, že to není pravda, že to jejich syn nedělá ( nešlo o šikanu), nakonec jsem se rozumě domluvila s klukem sama, já neměla na mysli ho zesměšňovat, jen ho upozornit na to, že jemu by se také nelíbilo, kdyby byl zesměšňován, prví tři řádky mého příspěvku vlastně psala Frigo, já na ně jen odpověděla, tvoje jméno jsem tudíž nezmínila já, ale jen se ocitlo ve zkopírovaném znění, podstata je ale stejná, jen každý máme jiné zkušenosti.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#145 13. 3. 2007 9:50

amba
♥♥♥♥♥--

Dana:
Nic se neděje, já to beru jako diskusi s různými názory smile)), s tebou se dost ztotožňuji, hezký den!

Není tady

#146 16. 3. 2007 7:39

madabouttraviata
♥♥♥♥---
Místo: Praha

No já jsem na základce byla v podobné situaci jako Vaše dcera. Dokud oni dotyční viděli, že se mnou jejich řeči mávají, tak jsem neměla pokoj. Dcera se musí k těm jejich poznámkám postavit čelem a prostě jim ironicky oplatit stejnou mincí ve stylu: "Jasně, že jsem prasečí hlava, ty to musíš přece vědět, když jsi prasečí zadek." otočit se a bez čekání na reakci (na co taky by měla čekat:-)) hrdě odejít apod. Chce to odvahu, ale vzhledem k tomu, že ten kluk nevypadá na fyzické napadání (alespoň z toho co píšete), tak by to mělo pomoci. Jde o to, že on vidí, že jeho převaha má úspěch, pokud ale uvidí, že  Vaše dcera na to kašle a směje se tomu, jak je on blbý, tak ho to přestane bavit. Možná když i ostatní děti uvidí, že se dokáže postavit na odpor, tak se k ní přidají (moje zkušenost). Jinak na posmívání se sociální úrovni rodiny - no musí si z toho její kamarádka udělat přednost - že to nejde? A co začít podobně hodnotit jejich konzumní styl - ve smyslu nulová indivudialita a stádní zvíře. Děti jsou občas tvrdé až kruté, ovšem vždy to zkoušejí jen tam, kde ty jejich urážky dopadají na úrodnou půdu.
Znova opakuji, že je to těžké, já si to taky zažila (ona si musí uvědomit, že názory takových lidí jí k ničemu nejsou, že jejich kritika pro ni nemá váhu, protože nejsou nějakou autoritou, jejíž hodnocení má pro ni přínos)...Ovšem jinak se z toho nedostane. Pokud mají dobrou třídní - tak se samozřejmě dá určitě postupovat s ní...ale pokud víte, že se s ní mluvit nedá, tak to snad ani nezkoušejte, bude to pak jen horší. Samozřejmě vycházím z toho, že to zatím nevypadá na opravdu nebezpečnou šikanu (tj násilí a vydírání), tam už by bylo nutné postupovat razantněji: třídní, ředitel, výchovný poradce a také určitě existují organizacem, které se zaměřují na pomoc při šikaně, no a policie.

I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

#147 16. 3. 2007 9:43

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

na mně osobně vystartovat něčí maminka, tak jí v tomhle věku pošlu do pr..

madabouttraviata: souhlas !  To je to, o čem tu píšeme... musí se mu postavit ta holčina.

Není tady

#148 16. 3. 2007 17:24

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Mám zkušenost osobní i pedagogickou. Dívenka musí přestat dělat oběť. Je potřeba, aby si našla někde místo nebo koníčka, kde bude dobrá. Něco, čím bude třeba jen zajímavá. něco, co podpoří její sebevědomí a ona sama získá odvahu se postavit útočníkovi. TOhle by ji mohl naučit i dobrý dětský psycholog, osobně však žádného neznám.

Každé jiné řešení není úplně stoprocentní, pomoci můpže, ale její osobní problém to nevyřeší. Bude mít stále chování oběti.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#149 7. 10. 2018 6:43

Nikoleta0023
♥------

I mou dceru toto postihlo. Jelikož je trošku silnější, spolužáci se jí posmívali. Neměla kamarádky, které by se jí zastali. Dlouho trvalo, než se mi svěřila se svým trápením. Začala jsem to řešit s učitelkami, ale ty nám moc pomoct nedokázali. Tak jsme navštívili v Praze psychologa https://psycholog-holcner.cz/psychologist-prague/, který si moc hezky s dcerou povídal a dokázal jí vše vysvětlit a pomoct. Dcera chodí do školy už s úsměvem a z posměšků spolužáků si už nic nedělá. Už je to přestalo bavit, když viděli, že to dceru netrápí a ona má už konečně ve škole klid.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí