Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#101 9. 3. 2007 9:43

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Trápení ve škole

TAk já se teda taky přidám, jsem docela překvapená ,jak jste se tady děvčata do Korny pustili. Já mám taky dceru, je jí 18 let. Na základní škole trpěla šikanou. Trpěla tak, že ráno zvracela, zvracela i cestou do školy, ve škole omdlévala, protože následek zvracení byla dehydratace, přesto nechtěla dopustit, abychom jí dali jinam, nechtěla v 8 třídě přecházet, když se jednalo o vysvědčení, nechtěla odejít od kamarádek. Snažili jsme se to prožívat s ní a být jí oporou. Trpěli jsme tiše s ní, co nám taky jiného zbývalo, když šikanovala učitelka? Nenápadně, cíleně, vybrala si jednu obě, na ostatní byla jak mílius. Chtěla jsem jít do školy, dcera nedovolila, řekla, že to radši vydrží, než by jí udělala tu radost, aby jí ukázala , že trpí.Říkala, že co jí nezabije, to jí posílí. Nikdy jsme dceru doma neponižovali, všichni z kamarádek vědí, že se ve svých dětech vidíme, dcera je velmi oblíbená, hezká ( žádná krasavice), chodí přiměřeně oblékaná, nikdy se nevytahuje , je tanečně nadaná, manuálně zručná. Na rodičovské schůzce jsem si vyslechla, že moje dcera sice má dobré známky, ale povahově je nedokonalá, měli bychom navštívit psychologa a jeho výsledky sdělit škole, nedoporučí jí přijetí na střední školu. Otevírala se mi kudla v kapse, ale dceří jsem něco slíbila. Psychologa jsme navšivili, neschledal ničeho nenormálního, příjemná, milá, ráda se směje, nekonfliktní, známky odpovídají . Navštívili jsme i psychyatra, z našeho podnětu, klidná, citově vázaná na rodinu, miluje zvířata, má ráda splečnost, ráda čte, někdy možná více dětská, ale odhodlaná zvládat problémy.
Výsledek? Dcera bude příští rok maturovat na gymnáziu, na školu, kde sice velmi dobře udělala přijímačky, ale posudek jí nedal víc než 3 body se nedostala, zavolala jsem tedy na gympl v jiném městě a tam jim vylíčila nᚠproblém, nechali si poslat výsledky přijímacích zkoušek a dceru bezproblémů vzali. Dělala i jejich přijímačky, aby je někdo nenařkl z nadržování. A její vztahy? Super, má ráda školu, spolužáky, učitele a oni ji. Jen když potkáme učitelku ze základky, zezelená tak, že mám strach, že sebou práskne k zemi. Jen tak mimochodem, po příchodu nového ředitele museli všichni učitelé dělat test, jaké mají znalosti svého učiva. Paní učitelka jako jediná neprošla a neučí již druhý stupeň, tam má jenom kreslení, děkuji za to bohu. Syn ale od té doby jde s trojkou z kreslení.
Korny, tvoje dcera je tvoje dcera, vím, že je to těžké, ale musíš jí vysvětlit, že pokud nechce, abys šla do školy, musí se proti tomu obrnit a tvářit se, jako že jí to nevadí. Pravděpodobně z ní vyzařuje to, jak trpí a oni z toho mají radost a pokračují v tom. I z ošklivého kačátka může vyrůst labu. Jen je na tobě, aby jsi jí v tom pomohla. V tom nezmění nic ani školní uniformy, zase se najde něco, v čem někdo bude vybočovat. Ale to, že z něčeho vybočuje není žádná vada, Cilka napsala, že je o hlavu vyšší, no přece jí tu hlavu neurazíte, aby nevyčuhovala, je jiná a taková se musí brát, já jsem taky byla bidlo, nechtěla jsem nosit podpatky,a teď si je ráda vezmu, člověk dospěje a přehodnotí situaci.Nepochopila jsem to o tom, že je jiná a tím je vyzývá k šikaně. Promiňte, ale každý jsme jiný. Někdo se chová tak a někdo tak. Prostě to není důvod, aby jí museli pořád urážet a to že jim bude taky odpovídat sprostě, no, to se akorát sníží na jejich úroveň. V tom, že budu učit mluvit dceru sprostě nevidím nic. Spíš v tom, že ji naučím se nad to povznést a věřit, že jsem fajn a moji rodiče mě milují i třeba s mými chybami.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#102 9. 3. 2007 9:56

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Trápení ve škole

Dani, tvoje dcera má sebevědomí. Myslím, že u Korny je sebevědomí její dcery podrážené právě tátou. A šikanující podvědomě vědí, komu vrazit tu "kudlu" do zad. A dcerka Korny se brání těžko, je pro ně snadná obě. Tvoje holčina to zas měla t잚í s tím, že šikanovala učitelka. Ale měla nejspíš dost sebevědomí, aby si z toho zas tak těžkou hlavu nedělala (i když to muselo být peklo). Řekla bych, že Korny dcera si nese to, jak se k ní chová táta. To jí mrzí a těžko se brání podobným poznámkám od spolužáků.

Není tady

 

#103 9. 3. 2007 10:32

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Trápení ve škole

Ano, to mᚠpravdu, ale sebevědomí se jí nezvýši jenom tím, že se jí budou bát cokoli říct, já taky dceři řeknu, teda dneska ses vystrojila jako cirkusačka a ani sis neoholila nohy, ona na to, no a co? Mᚠje neoholené ty nebo já, pak na sebe jukneme a je to. Prostě musí se naučit snášet i kritiku, v životě si nikdo brát servítky nebude. Musí se naučit vzít si z kritiky to pozitivní a to ostatní hodit za hlavu, umět se nad všechno povznést a nenechat si udělat na duši šrám, sebevědomí se nezvýší tím, že jí budeme pochlebovat, ale tím, že upozorníme a pomůžeme změnit a řeknem, teda, ta změna se ti povedla, jsi nádherná, moc ti to sluší, kde se to v tobě vzalo? Úplně jsi mi vyrazila dech.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#104 9. 3. 2007 10:41

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Trápení ve škole

Dani, možná to co jsme psali zní tvrdě, ale já jsem byla v situaci Korniny dcery... a né rok, dva ale celou základku....
a víš co bylo nejhorší? když se to snažil někdo řešit... když moje babička se chodila ptát, proč nekamarádíte s naší Jaruškou? dumbom
místo toho, aby mě podpořili, aby řekli, jsi úžasná, máme tě rádi... podobně jako dceři Korny mi řikali: jsi nemehlo, mᚠpihy to je ošklivý... a to mě sráželo... kdyby mi rodiče dávali najevo, že mě milujou právě tak nedokonalou jak jsem, dokázala bych se i povznést nad poznámky spolužáků

jestli je šikana to, že jeden kluk pokřikuje na holku a nadává jí, tak se šikanují všechny děti navzájem...

jsem schválně o týhle diskusi mluvila s mojí 14letou dcerou... taky mi řikala, co blbne, dyk je to úplně normální... se musí naučit odpovídat - a to se nenaučí pokud si nezvedne sebevědomí


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#105 9. 3. 2007 10:44

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Trápení ve škole

Tipla bych, že tvoje dcera ale jasně cítí, že ji miluješ, jaká je. A taky bych řekla, že tohle dcera Korny necítí, proto je tak zranitelná posměšky spolužáků. Ona o sobě pochybuje, její rodiče jí nedokázali projevit tu bezpodmínečnou lásku...to není žádná kritika, neumí to každý, i já se musela naučit, jak s mojí dcerou mluvit, jak vyjádřit, co cítím, abych ji nerozmazlila, ale aby věděla, že její matka ji má ráda, i když bude třeba tlustá nebo bude propadat....je to fuška. Nemyslím, že by Korny měla dceři pochlebovat...vlastně nevím, co bych najednou v jejím případě dělala. Pro začátek snad aby tatínek přestal s poznámkami a pak nějak jako ty....pomoci se změnit,  projevit radost ze změny .... Není to lehké, to je pravda...

Není tady

 

#106 9. 3. 2007 10:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Trápení ve škole

Jájo, potvrzuješ moji teorii - když rodiče milují dítě takové, jaké je (bez ohledu na pihy, na váhu, na známky), je dítě schopno snášet ústrky spolužáků mnohem snáz.

Není tady

 

#107 9. 3. 2007 10:45

amba
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 15. 8. 2006
Příspěvky: 857

Re: Trápení ve škole

Dana:
Napsala jsi to úžasně! Mám také zkušenosti se šikanou dcery, kterou drsně šikanovala třídní učitelka a podnítila k tomu celou třídu.  Běda tomu, kdo by s mojí dcerou by jen promluvil. Urážky, intriky, zesměšňování a ponižování bylo na denním pořádku a při jakékoliv příležitosti. Trvalo to celou střední školu, dokonce ji učitelka vyhrožovala, že se postará , aby neudělala  maturitu. Tak dcera studovala z učebnic pro VŠ, věděla, že ji nikdo nesmí nachytat při nejmenším zaváhání. Maturitu měla na samé jedničky a měla otevřenou cestu k dalšímu studiu.  Dopadlo to tak, že nakonec dcera vystudovala úplně jiný obor na VŠ, patří v něm  ke špičce a život jí nabídnul sám, že své znalosti ze střední školy plně využívá ve svém oboru, dokonce je jediná, která má žádoucí rozhled. Nemá u nás konkurenci v této kombinaci.

Není tady

 

#108 9. 3. 2007 10:48

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Trápení ve škole

Myslím, že jsem napsala něco podobného, akorát že nevíme, jak přesně to ten kluk formuluje a tak, já nevím, tyhle věci bych nepodceňovala, možná pak by bylo té opravdové šikany míň, kdyby to každý řešil tak že , " to je normální", není, není nic normálního na tom, pokud to někomu ubližuje.
Korny ale nikde nenapsala, že ji nemá ráda, věřím, že ji má rád i táta, možná víc, než myslíme, třeba by chtěl " víc se s ní chlubit", není to vpořádku, ale vše je možné, myslím, že do myšlenkových pochodů Korny ani jejího manžela nevidíme, můžeme se jenom snažit poradit, ne soudit.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#109 9. 3. 2007 10:51

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Trápení ve škole

Nechtěla jsem nikoho soudit, taky spíš jen poradit, zamyslet se nad tím, odkud ta nesebedůvěra dcery Korny plyne... Vždy se říká Nesuď a nebudeš souzen. Snažím se tím řídit.

Korny, chodíš sem ještě? Nebo jsme tě už otrávily? To bych nerada...

Není tady

 

#110 9. 3. 2007 10:58

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Trápení ve škole

Vím Evi, že ne, ale některé příspěvky zpět mi vzali dech, já jen vím, že každý projevujeme lásku jinak, někdo pohlazením, někdo láskyplným pohledem, někdo drahými dárky, jde jen o to, aby si to mezi sebou řekli, aby to nebrala jako útoky nebo aby neměla pocit, že jí nemají rádi, slova se těžko píšou, abych vyjádřila co jsem tím chtěla říci, doufám, že se pochopíme, nemám pocit, že nemilují, jen to vyjadřují na jiné vlně, než kterou dcerka přijímá

Upravil(a) Dana (9. 3. 2007 10:59)


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#111 9. 3. 2007 11:03

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Trápení ve škole

Dani, nikdo neřiká že jí nemaji rádi... moji rodiče mě taky měli rádi, tak jak nejlépe uměli... ale chtěli mě mít takovou a takovou...
Kornin manžel má asi představu dokonalé dcery, ke kterou ona nemůže být

já taky můžu říct svý dceři, ty mᚠteda ránu a nic se neděje...

Upravil(a) Jája (9. 3. 2007 11:05)


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#112 9. 3. 2007 11:09

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Trápení ve škole

ano, to je vpořádku, jak říkám, jiná vlna, prostě i když to jsou naše děti, nevidíme jim do dušičky a musíme se všechno učit tak , jako ony, jde jen o to, jakou formou někomu radíme, myslím, že Korny sama ví, kde udělala chybu a určitě se snaží přijít na to, jak ji napravit, nikdo totiž nejsme dokonalý, nikdy bych si ale nedovolila soudit podle pár napsaných řádků, jen jsem chtěla, aby pochopila, že nejvíce jí mohou pomoci oni sami, ne škola, ne strýček, ne učitelka, ne my, ale oni sami. Myslím, že na to už Korny přišla taky.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#113 9. 3. 2007 11:12

1Marie
♥♥♥----
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 198

Re: Trápení ve škole

Tak jsem si zase přečetla poslední příspěvky a musím říct, že se mi ulevilo, že se Korny někdo zastal. Ale musím taky říct, že bych se vůbec nedivila, kdyby Korny už ty příspěvky přestala číst -i když  jste to holky myslely  dobře - bylo to velmi zraňující a myslím, že jí to v tuhle chvíli moc nepomohlo. Je mi to líto, protože dosud jsem tady narazila především na citlivý přístup a snahu pomoc a podržet.

Není tady

 

#114 9. 3. 2007 11:15

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Trápení ve škole

Korny je určitě čte, protože ji to nedá, je to správná mamina


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#115 9. 3. 2007 11:15

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Trápení ve škole

Dani, asi jsi nepostřehla, že jsme sebevědomí Korniny dcery řešili už mnohokrát na Kamarádkách a Korny stále řeší situace, které z toho vyplývaji... ale řeší důsledky...


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#116 9. 3. 2007 11:21

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Trápení ve škole

ale ano Jájo, postřehla, možná tak často nepřispívám, ale snažím se to číst, ale vzhledem k tomu, že měla potřebu to napsat jinam, tak jsme jí asi moc nepomohly, nemyslíš? Možná potřebovala slyšet i jiné názory, nevím, ale to není podstatné, podstatné je, že jsme jí asi moc nepomohly.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#117 9. 3. 2007 11:27

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Trápení ve škole

ano mᚠpravdu - nepomohli jsme jí
tudíž nadále nehodlám na její příspěvky reagovat


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#118 9. 3. 2007 11:41

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Trápení ve škole

pokoušely jsme jí mockrát pomoct, ale vždy to skončilo na tom: ano máte pravdu a druhý den to zas bylo stejné.... a se stejným koncem.... A když někdo napíše, že se nebude zabývat řešením příčin, protože jich je moc ale bude řešit důsledky.... tak se vzdávám, protože když se neodstraní příčina, budou stále jen důsledky.
Neřekla jsem, že je správné aby někdo někoho šikanoval, ale řekla, jsem, že pokud se neodstraní příčina toho, proč ke všemu došlo, nepomůže nic. A na tom trvám. Ano zajít do školy a ztrestat toho kluka je řešení, ale na jak dlouho? Problém Korniny dcery vidím v napodobování chování matky vůči otci, ano dceři je třináct, tedy je ve věku, kdy se tohle děje, ale holka přeci nemůže tušit ak to doma doopravdy s mámou a tátou je, tak dělá jen to co vidí - cítí. Napodobuje její chování vůči kamarádům, proto jsem se korny zeptala na kamarády. Děti jsou po nás a chceme či ne. Je to naše zrcadlo a tohle by si korny měla uvědomit. Protože když nezasáhne teď, budou celý život její dceru provázet jen důsledky. Nějakou dobu je může odstraňovat máma, ale za dvacet let? Nedávno, po pololetním vysvědčení sama korny psala jak se otec k dceři zachoval, prý utekla s pláčem či tak něco, nehová se náhodou stejně při slovních urážkách spolužáků? Pláčem, stažením se do sebe? Ano jak píše Dana - narážka na chlupatý nohy - tohle přeci unese sebevědomý člověk, ale kornina dcera neunese ani tátou narážku na mastný vlasy. Podle mne holka necítí lásku ze strany otce, podle toho co všude čtu si ona jednou vybere manžela podle vzoru otce.... A před tím jsem Korny chtěla varovat, teď má holka mámu, co se za ní bude proti všem prát, ale máma nebude pořád a pořád se taky prát nebude. Co pak?
Korny mi v této diskusi nakrkla tím jak své manželství považuje za šastné..... jinde totiž píše jak táta vychází dobře jen s jednou dcerou, jak dlouho to vnímá ta první? Manželství a rodičovství je něco jiného.

Není tady

 

#119 9. 3. 2007 11:45

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Trápení ve škole

Nechci soudit Korny, chci jen aby její dcera nebyla tak nešastná a prázdná jako se cítí Korny. Chci aby měla muže ktrého bude milovat, který si ji bude vážit, nebude jí vytýkat kila jako dělá táta mámě, chci aby její dceru budoucí muž miloval a měl jí rád takovou jaká ona je. Aby jí podporoval a vážil si jí. Proto Korny říkám aby příčinu problémů hledala doma.
a totéž bych jí přála i skamarády.

Upravil(a) cilka (9. 3. 2007 11:46)

Není tady

 

#120 9. 3. 2007 12:41

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Trápení ve škole

mᚠpravdu, ale já prostě to vidím trochu jinak, někdo je citlivější a brečí u romantického filmu, někdo ne, to, co malou rozbrečelo by jiný nechal absolutně bez povšimnutí, vy jí radíte, aby manžel dával najevo lásku, porozumění a výtky si nechal pro sebe. Mě přijde prostě lepší, aby jí dával najevo lásku , porozumění a pokud už jí musí něco vytknout, tak aby to udělal, ale tady je potřeba, aby vyřešili tu formu, jakou to dělá. To, že někoho miluju bezpodmínečnou láskou neznamená, že by se neměl či nemohl vylepšit a že se mu budu bát říct svůj názor. Jakou formou to ale udělám je jiná věc. Proč by tě mělo nakrknout, že Korny označila svoje manželství za šastné, třeba to tak opravdu cítí.
Prostě si myslím, že jsem napsala vcelku to co ty, ale jinou formou, hele, můj muž taky občas vyjede, to ale neznamená, že nemáme šastné manželství. Pro každého je štěstím něco jiného, to, že to co má Korny není štěstím pro tebe neznamená, že není pro ni.
Tento babinet je plný lidí, kteří se si jdou postesknout, pro radu, požalovat na partnera, na děti, na šéfy, na sousedy, na psy big_smile , ale to neznamená, že nejsou šastní. Vím, že potřebují změnu v příčině a ne až v důsledku, ale Korny vidí svého muže se svou dcerou každý den, my tady jenom dedukujeme podle toho, jak každý z nás pochopil její psaní.  Dcera je v pubertě, bouří se hormony, to rozpláče i otrlejší kde co, nebyly jsme u toho a tak nemůžeme objektivně soudit, já taky přeji její dceři super manžela, ale tím, že budeme štvát ( nadneseně)Korny proti manželovi toho nedosáhneme, spíš je potřeba , aby Korny pochopila, že každý máme chyby, má je ona, má je její manžel, její dcera, já i ty i ostatní, je jenom na nás si uvědomit je a něco s tím udělat, než bude pozdě, to ale musí ona sama, za ni to udělat nemůžeme. To ale neznamená, že nebudu reagovat na její příspěvky, vždy se budu snažit jí pomoci, i kdyby to bylo jak se říká naprd.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#121 9. 3. 2007 14:12

amba
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 15. 8. 2006
Příspěvky: 857

Re: Trápení ve škole

Dano,
napsalas to super a souhlasím s každým tvým slovem !
Je to tak, příčiny řešit - ano-, ale to je dlouhodobý proces. Korny dcera potřebuje pomoc rychle, bez ohledu na příčinu.  Rozhodně nikdo nemá právo ubližovat jinému, ani kdyby byl opravdu slabší, o to hůř. Situaci dcery Korny bych nepodceňovala, nezlehčovala, ani bych chování spolužáka  nenazvala klukovinou. Ten kdo šikanuje s tím totiž počítá a ví, že  mu to beztrestně projde.
Všimla jsem si, že se tady často  na toho, kdo žádá o radu a zkušenosti,  dělá ty ty ty zlobivé dítě, koukej se ty polepšit, podívej se na sebe, jak jsi špatné a nedokonalé! Málo koho napadne, že může být špatný ten, kdo druhému  záměrně škodí.
Cilko, mᚠpravdu, že se nynější zkušenost Korniny dcery může v budoucnu projevit, ale neviděla bych to tak, jako ty. Naopak, může to být výborná zkušenost a možná by nás její dcera za dvacet let překvapila. Je ještě mladá, vlastně je jen větší dítě a vyvíjí se. Nikdo neví, jaké zkušenosti a jakým způsobem je použije v budoucnu. Jsem  ale přesvědčená, že ten, kdo  beztrestně šikanuje dnes, bude šikanovat víc a víc. Nejednou se divíme, co se mezi námi vyskytne za zmetka, ale vlastně jsme  mu takové chování  my všichni umožnili a dovolili.
Šikaně se mnohdy neubrání ani dospělý člověk, někdy se řeší jako konflikt mezi kolegy  s nadřízeným, když šikanuje nadřízený, končívá u soudu.

Není tady

 

#122 9. 3. 2007 18:09

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Trápení ve škole

už jsem sem nechtěla vůbec nic psát, ale po přečtení dvou posledních příspěvků mi to prostě nedá..

Ambo, Dano, a jakým způsobem to chcete vyřešit ?  To by mi teda fakt zajímalo.  Jako navrhla Korny, že na blbečka pošle bráchu policajta, aby na něj udělal bububu ?  Tohle považujete za dobré řešení ?  Nepřipadá vám to stejné, jako se děje dceři Korny ?  Prostě silnější půjde na slabšího ? 
Osobně si myslím, že jediné řešení je (a co si mezi sebou ty dvě děti opravdu udělali nikdo z nás nevíme, každej si to upraví podle toho, jak to vidí sám.  Klidně to mohla začít i dcera Korny...  Na kluka měla nějakou narážku a on jí to teď třeba jen vrací. Kornina dcera má prostě jen smůlu, že on je kluk, za kterým asi táhnou další děti.  ALe co když to ty děti všechno viděli ? ),
aby dcera Korny získala takové sebevědomí, aby tomu dokázala čelit. Blbečka setřít, odpálkovat nebo si ho vůbec nevšímala.
A to sebevědomí jí podráží i vlastní otec.  Aspoň tak to vylíčila sama Korny. Nebo vám to nepřipadá jako šikana, když dospělej chlap řekne dceři, ne o samotě (! ), ale před návštěvou při rodinné oslavě, že má mastnou hlavu a a si jí jde umejt ?????????
A takových věcí tam bylo víc.
Nemyslím si, že je dobré řešení jít do školy a probírat to s učitelkou. Pokud se tohle tam skutečně děje, ta učitelka to vidí a mohla zakročit už sama, ne až za ní někdo přijde.


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#123 9. 3. 2007 18:33

rogersova
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 510

Re: Trápení ve škole

"Nemyslím si, že je dobré řešení jít do školy a probírat to s učitelkou. Pokud se tohle tam skutečně děje, ta učitelka to vidí a mohla zakročit už sama, ne až za ní někdo přijde."


ve 13 letech děvče je na II. stupni,  tam učitelka o přestávkách nesedí a v hodinách se to jistě neděje. Takže bych se divila, kdyby to učitelka viděla.
A pokud to i vidí, mnohdy bývá snaha, šikanu zamaskovat, aby nebyla poškozena úroveň školy.
Do školy bych rozhodně šla!

Zrovna tak je nesmysl, myslet si, že dítě fyzicky zdatné a sebevědomé je šikany uchráněno.

Upravil(a) rogersova (9. 3. 2007 18:42)

Není tady

 

#124 9. 3. 2007 18:41

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Trápení ve škole

Ve škole bych to ohlásila, ale nedělala bych si vůbec žádné naděje že to k něčemu bude. Nevím jestli máte představu, co může škola v tomto směru udělat, protože i když udělá všechno, co jí dovoluje zákon, řeší věci se sociálkou, psychologickou poradnou a nakonec i s policií, policie udělá vše co má a případ řádně dořeší - budou se opravdu snažit, mají na to vyškolené pracovníky, tak vyřešený případ (nešlo jen o slovní urážky, ale i o fyzické týrání a ponižování, "naštěstí" prosím všimněte si těch uvozovek! ne mojeho dítěte) tak police je NUCENA případ odložit kvůli věku násilníka, a ten se bude ve škole jen vyšklebovat, protože on dobře ví, že se mu nemůže vůbec nic stát!!! (Z pschych. "domečku" odešel - NE utekl, nikdo ho tam nemůže držet! hned na druhý den a terorizoval ve škole vesele dál i s vyšklíbáním se všem dospělým. Má přece povinnou školní docházku.)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#125 9. 3. 2007 18:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Trápení ve škole

Pokud má někdo představu, co KONKRÉTNÍHO by mohla škola udělat, tak a to napíše - mluvení, poučování a jakékoliv snahy o výchovu totiž nemají žádný účinek na dotyčného tyrana. Rodiče už se ho bojí.


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů