3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Korny, jsme ti chtěli pomoct nalézt příčinu a né řeit důsledek...
já osobně bych právě tohle ocenila
Není tady
Já chci řeit důsledek.Příčin můe bejt hodně a moná můe bejt úplně jiná,ne tady řeíme.
Ty sama má hodně zkuenností a a se snaí,jak se snaí,často je tomu druhýmu úplně fuk,e jsi změnila tohle nebo tohle.
Není tady
Vzdávám se, ..................
fakt jsem sem vůbec neměla psát.
Korny, srovnává nesrovnatelné. V rodině Cilky vichni věděli jaký je problém, e její syn těce nese rozvod rodičů, e se k tomu přidalo odloučení dospělé dcery, e tragicky umřela babička a na něj to bylo vechno moc rychle po sobě, a učitelka po ádosti o shovívavost ho nechala napsat slohovku ve které jí měl vechno hezky popsat.
To vechno ale nám Cilka napsala. Dokonce i to e to nezvládá a tak jde k doktorovi. Je nemocná, má léky, ale ona to přiznává..............
Ty něco otevře, protoe má " nějakou" potí, my ti řeknem jak to vidíme, ty napíe ANO máte pravdu, takhle to je. A pak tady napíe e nechápe proč ti to píeme.
e nechápe proč ti to u rok píeme?? .........promiň, myslely jsme, e kdyby jsi to pochopila dřív, mohla jsi se toho dneního zklamání uetřit. Celý rok ti píeme tohle co dnes, a dnes je to patně
Přece sem nepíe proto aby ti někdo napsal, ano, takhle to dělá dobře........protoe kdyby jsi o tom byla přesvědčená, nebude mít potřebu se ptát.
Spí bych řekla, e Cilka někde kde se zmínila o tobě píchla do vosího hnízda, a ty to podvědomně cítí, ale jsi stejně spoutaná jako dcerka ve vztahu k spoluákovi.
Nemyslím e tím e ti budu lhát, nebo si něco raděj jen myslet , ti pomůu. A já bych ti ráda pomohla, váně, moc ráda..........
Upravil(a) Májajája (7. 3. 2007 12:54)
Není tady
dobře, v tom případě ti k tomu dále nemám co napsat a přeji hodně těstí při řeení vech tvých problémů
Není tady
pro neznalé, problém s učitelkou mého syna byla, e po něm chtěla zpracovat referát v době, kdy se na něj navalila spousta smutného - rozvod rodičů, příchod nového partnera, odchod dcery, smrt koně doma, nečekaná smrt babičky,......, ho pověřila tím aby on zpracoval referát o krizích v rodině. Byla jsem natvaná, protoe mi slíbila, e ho nechá v klidu. No nicméně kluk přinesl tento úkol a já ho nechala a se rozdne co s tím. Sedl si a začal referát zpracovávat. Odnesl jeji do koly a učitelka chtěla aby jej přečetl při hodině před třídou.....
V první chvíli jsem si myslela, e mu ublíila a děsně tu řvala (na babinetu) ale později jsem pchopila, e mu to pomohlo se s tím vypořádat, bylo to podle men kruté, ale přeili jsme vichni.
Jak tohle chce srovnávat?
Není tady
J8jo.kdy to tak vezmu,rodina,já atd .Dobře problém v naí rodině. Ale já mám jsetě mladí dceru,kzterá je jiná a která tenhle problém nemá.
Není tady
No Cilko třeba tak,e tím co ona udělala a co se ti v tu chvíli nelíbilo jsi přece nezačala zabývat se sebou,co jsi udělala patně,jak to má změnit. Nelíbilo se ti to co ona udělala ,to byl důsledek a ten se řeil.Ne,e ty bude měnit něco u sebe ,aby jsi udělala prevenci,aby k tomu nedolo. Byli jsme na tvé straně a neřílakali tí začni u sebe..
Není tady
Moná je jetě moc malá aby se to projevilo, jetě je malá milá tatínkova holčička.
Není tady
Korny, hluboce se mýlí.
Korny napsal(a):
No Cilko třeba tak,e tím co ona udělala a co se ti v tu chvíli nelíbilo jsi přece nezačala zabývat se sebou,co jsi udělala patně,jak to má změnit. Nelíbilo se ti to co ona udělala ,to byl důsledek a ten se řeil.Ne,e ty bude měnit něco u sebe ,aby jsi udělala prevenci,aby k tomu nedolo. Byli jsme na tvé straně a neřílakali tí začni u sebe..
Není tady
Jájo , Cilko je koda, e vás Korny nepochopila ...
Není tady
Májo moná,e se s tím Cilka sama v sobě zbyvála.Ale my jsme jí k tomu nenutili.Začni u sebe,změň tohle, není to náhodou proto ,e tohle dělá patně.Řěili jsme,jak se zachovala ta učitelka v táhle situaci.
Říkáte co to má společného. Je to příklad. Podobně jako u mě ,jak se zachoval spoluák nebo spoluáci. A já se mám trápit a zpytovat svědomáí a hledat chbu v sobě. Já hledám chybu v tom nebo v těch co jí zesměňujou. Těch svej chyb bych mohla najít fakt hodně a pak by mi u nezbývala nic jinýho ne začít brát ty antidepresiva. Psala jsem ,e dělám maximum doma a abych jí pomohla. Vy čtete ob řádek .
Není tady
My máme ten nadhled, Korny ............
tady se ten rozhovor tak vyhrocuje e zřejmě nemá význam v něm pokračovat.
Není tady
tohle fakt nemá cenu....
osobně končím... a jdu dělat něco lepího..
Korny, má pravdu. Poli na skřeta policajty, holčičku polituj, tatínka poplácej po rameni, jak holčičce dodává sebevědomí. Jste harmonická rodina a nemáte nikdo z vás ádný problém. Divím se ... ale to je můj problém.
Není tady
Děkuju vem .které jste mi napsaly o svých zkuennostech se ikanou a poradili mi jak se zachovat.Problém budu řeit,aby se ten MOR jak píete neířil.Omlouvám se vem kteří nechápou ná rozhovor s kamarádkama,e se vám tím moná zamotala hlava.
U se k tomu nebudu vyjadřovat,protoe bych jinak nabyla dojmu,e ikanovat je správné.
Není tady
Korny: Vechno se vím souvisí. Tvoji dceru zraňují stupidní poznámky spoluáků, protoe podobné zaívá od otce...její otec ji sniuje sebevědomí velmi smutným a hloupým způsobem... Právě otec jako představitel muského rodu by svoje dcery měl podporovat v tom, e jsou prima enské, hezké, ikovné, chytré apod... nikdy by je neměl sniovat... Výsledek vidí sama - dcera citlivěji reaguje na poznámky spoluáků ... Nevěděla jsem o problému s tvým muem, já být tebou, tak začnu u něj, měl by přehodnotit svoje chování k ní. A měl by jí ho nějak vysvětlit (doufám, e svoje poznámky nemyslí váně, ale spí z legrace, měl by uznat, e to byla blbá legrace a e to není realita, měl by jí projevit, e ji miluje právě takovou, jaká je... měl by se k ní chovat s úctou a ona by se měla naučit, e kadý mu se k ní má chovat s úctou a pokud to nedělá, nestojí mi za povimnutí a jdu dál... od otce ovem takhle dál jít nejde... Vzpomínám na vagrovou, která i po asi patnácti letech vzpomíná celkem bolestivě na to, jak si dělal tehdejí otčím legraci z jejích rostoucích prsou, která nazýval "lentilkami pod kobercem" ... pro něj děsná sranda, ale ta holka se s tím vyrovnala a teď, kdy vloni porodila a zjistila, e velikost prsou neurčuje, jak "velkou" enou je ... do nedávna chodila shrbená...vechno kvůli pár hloupým poznámkám, o kterých si myslím, e ani ten mu nevěděl, jak moc ji zraní...
Není tady
Sikana sa vyvija, len ak obet spolupracuje so sikanujucim................Obet je tvoja dcera, zacni hladat tam. Ak mi niekto povie praseci hlava, odpoviem ty mas praseci rit. Ak to tvoja dcera nevie povedat, je chyba v nej. A ak sa to nenauci, tak bude mat s tym problemy vzdy a vsade. JE TO NIZKE SEBAVEDOMIE.
Není tady
Souhlasím. Je to tvrdá kola, ale jak mi řekli doma... kola má připravit na ivot a v ivotě s tebou nikdo jednat v rukavičkách nebude. Pokud jde o zesměňování, vyloučení ze skupiny kamarádek a dalí zdraví neohroující chování, které nebrání ve studiu, zatnout zuby a prokousávat se k maturitě. Ty lidi pak u nikdy nemusí vidět. Tři, čtyři, pět let se dá vydret, v zaměstnání, nedej boe v rodině, by to bylo o moc horí a tam by to řeení potřebovalo. Buď to děcka přestane bavit, nebo ne. Pokud ne.... dá se to přeít a bude to velice výhodná příprava do ivota.
Chci říct - pokud mi někdo řekne prasečí hlava, můu se pohledem do zrcadla ujistit, e to není ádná faktická připomínka, e je to jen projev nějakého komplexu toho, kdo to vyslovil. Zrovna tahle poznámka je velice snadno ohodnotitelná. Mám hlavu jako prase? Pravděpodobně NE, e?
Upravil(a) Daniela S. (7. 3. 2007 16:35)
Není tady
Není tady
Korny,bohuel rodinné prostředí formuje dceru a se ti to líbí nebo ne.Pokud nenabere jistotu a sebevědomí doma,na ulici to nenajde.A je veobecně známo e dcera bude stejný model jako ty.To co získá u vás si ponese do dalího ivota.
Jak já moc chtěla být jiná ne moje máma.Dnes se přistihuji e v podobných situacích jednám jako ona a dcera
je to samé.Natěstí,obě jsme spokojené.
Já měla vdy dojem e má dcera je takové pískle nad kterým je potřeba dret ochannou ruku.Podvolovala se příkazům i zákazům,vdy spolupracovala,nikdy neprotestovala.Měla jsem ze vstupu do koly strach,právě proto e by se mohla stát terčem ikany.Hodně vysoká,vyzáblá,hodně tichá a dost chytrá.První ročník promarodila.Ve druhém jsem jela s třídní učitelkou náhodou autobusem.Bavily jsme se o dětech a také o holce.To co mi naí holce povídala mi vyrazilo dech.Právě ona dokázala třídu srovnat do latě kdy byla spoluačka ikanovaná.
Byla duchovním vůdcem třídy.Zajímavé e se jí děti podvolovaly zcela dobrovolně a bez jakéhokoliv násilí.
A to prosím díky své postavě nosila kalhoty do gumy,rukávy jí větinou byly krátké,boty daleko přesahovaly okraje nohavic.Prostě v jednom období byla socka proti ní hadr.Co na tom e na ní brácha před spoluáky řval e je kostra poháněná větrem nebo reklama na hlad.Věděla svoje a měla i dost velké sebevědomí aby se s takovými věcmi dokázala vyrovnat.
To je na tom to nejpodstatnějí.
Není tady
ahoj ikana je opravdu problém, moje dítě má velké problémy s učením a také se mu děti smějí. Můj problém je vak v tom e bych ho měla dát na speciální kolu a tam se právě bojím té ikany, nevím je to opravdu těké rozhodnutí, také mám strach e mi jednou bude vyčítat e jsem ho dala mezi "hloupé děti" jak někteří nazývají tyto koly. Těko můu poradit, protoe sama nevím co dělat.
Není tady
po přečtení některých příspěvků je mi zle. Dotyčné dámy jsou zřejmě odbornice na vztahy a psychologii vůbec. Jmenovat nemusím,dotyčné se jistě poznají sami.
Na babinetu jsem se setkala ji několikrát s tím, e tu kdosi napsal co ho trápí a místo rady se mu dostalo ujitění, e si v podstatě za vechno můe sám a musí začít se změnou hlavně u sebe. Jistě, jsou takové případy, ale ploně to neplatí.
Případ ikany je jedním z nich. Obě agresora nemusí být sociálně slabá, citlivá, s niím intelektem.Naopak můe jít o jedince vymykající se kolektivu v pozitivním smyslu.Můe jít o dítě nadané, dítě s dobrými kolními výsledky. Můe to být i nápadně hezký jedinec, na kterého se zaměří agrese stejného pohlaví.
To, e problém nutně nemusí mít dcera Korny, ale sám agresor, to nikoho nenapadlo. Ono je tak jednoduché napsat, můe si za to určitě sama.
Ale co se divím..neříká se toto i obětem domácího násilí? Nezaslouila jsi si to,nevyprovokovala jsi ho ?
v podstatě se agresoři dají rozdělit do tří skupin:
1. typ je hrubý, mívá ve kole kázeňské prohřeky,neuznává ádné autority, často se setkává s násilím ve své vlastní rodině a pak to jakoby vrací dál
2. typ bývá naopak sluný,můe být sebestředný, úzkostný, nejistý,svoji obě ikanuje beze svědků
Tito jedinci vycházejí z rodin, kde rodiče místo lásky uplatňují tvrdý dril a kde je vyadována striktní poslunost
3. typ a tam bych zařadila spoluáka tvé dcery, je typ baviče, srandisty. V kolektivu bývá oblíbený, je výmluvný, sebevědomý.Ostatní k němu vzhlíejí s obdivem, bývá vůdce třídy.Můe to být i dítě s dobrým prospěchem,oblíbené u učitelů.
Takový potom ikanuje pro pobavení sebe i ostatních.V rodinách těchto jedinců nemusí být vůbec ádné problémy ve výchově, nebo jsou,ale jen v mírné formě,např.strádání v citové stránce
To co zaívá tvoje dcera ikana je a to v prvním stupni.
projevuje se pomluvami, intrikami a legráckami vůči postienému.Kolektiv takové dítě odstrkuje a posmívá se mu.
v tomto stupni bývá ikana učitelem velmi patně rozpoznatelná,ale v ádném případě bych ji nepodceňovala.
Vdy kolik dětí u bylo schopno kvůli ikaně spáchat sebevradu.
Nejlépe by bylo spolu s manelem zajít za třídní učitelkou, nebo rovnou za ředitelem. Kdy nepůjde manel vezmi s sebou třeba babičku,nebo někoho kdo o tom ví.Spolu se kolou můete najít řeení.kola spolupracuje s odborníky, případně mívá sama výchovného poradce.Dceři bych zajistila doprovod ze koly. Rozhodně nenech vedení koly případ zlehčovat.Dost moná se budou snait smést to pod stůl.Nedej se.
bude-li chtít jetě v něčem poradit, napi mi soukromou zprávu
Není tady
Já bych řekla, e hlavní problém vidím v sebevědomí holčiny. A jestli jí ho doma táta (třeba i nechtěně a nevědomky) podtrhává, tak to je podle mě patný... Proto se neumí bránit stupidním ikanistům, proto jí to je víc líto, ne by bylo zdrávo... Kdy má vlastní otec poznámky k jejímu zjevu, dalo by se to taky nazvat ikanou. ikanujícím je v tomto případě pak otec.... Nemyslíte, holky? ...
Korny: Nechci tě nějak drádit nebo napadat rodinu, vůbec ne. Jen vím, jaký rámy jsem si odnesla i já od bývalého otčíma...nic příjemnýho pro holku. ... Nemyslím si, e by tvůj mu byl nějaký cvok nebo psychopat, ale třeba mu jen prostě normálně chlapsky nedochází, co vlastně dělá.... Kadopádně přeju hodně těstí. pa.
Není tady
to rogersová
chápu, e nae příspěvky tady mohly působit jako tvanice na Korny, a tak jsem si dala práci a vyhledala za posledních pár měsíců několik příspěvků kdy se Korny trápí kvůli některým reakcím a činům manela. Kdy se jí snaíme napsat, e by se mu měla pokusit vysvětlit e lape po sebevědomí dcery a e to fakt nebude sranda, a se to naskládá.
Nemysli, e z toho máme radost, a vcelku dobře taky chápu e je pro Korny těké si přiznat, e patné věci se dějou i v dobrých rodinách, dějou se toti ve vech rodinách. TO e je těké s nimi hnout vím, ale dělat e za to můe někdo jiný je cesta ?
Fakt, fakt si myslím, e se jí dříve podaří prolomit ledy v manelovi ne v nějakém pitomém frackovi z moná jetě lepí rodiny ne je ta jejich. Kadý si myslí, e jeho děti takové nejsou...................
Doporučuje doprovod ze koly pro třináctiletou holku, 173 cm, ádné vyle......, do které se někdo trefuje spíe poznámkami, já bych se v tomto bodě obávala e to poznámky stonásobně zvýí.
Neříkám e to nemá řeit, a souhlasím s návtěvou ve kole, ale obávám se e pokud nebude holka silná sama v sobě, tak se jí lépe nepovede. K tomu jí můe pomoct jen její rodina.
PS: Jinak si ale kopíruju tvoji definici ikany, člověk nikdy neví........
Upravil(a) Májajája (9. 3. 2007 8:26)
Není tady
Souhlasím s Marií.
Vycházela bych z toho, e dcera není dospělý člověk, proto se ani jako dospělý a silný člověk nemůe chovat. Pokud by se na mne obrátila s důvěrou, rozhodně bych ji v tom nenechala samotnou.
Poádala bych třídní učitelku, aby pozvala do koly rodiče ikanujícího áka a aby byla přítomna jako svědek naeho rozhovoru. Rodičům bych řekla, jak se chová k dceři a poádala je, aby ONI usměrnili chování svého syna. Pokud se jeho chování k dceři nezmění, budu nucena se obrátit o pomoc na sociálku, případně na policii. Protoe jim ani jejich synovi nechci dělat potíe, proto se obracím na ně na rodiče a věřím, e si jejich syn uvědomí, co dělá.
Je docela moné, e rodiče zmíněného chlapce netuí, co jejich syn vyvádí. Je to ikana a právě z drobností, které jsou přehlíené,zlehčované a omlouvané se můe rozvinout ikana do závaných rozměrů. Je to mor, který se musí zastavit při prvních projevech.
Není tady
Korny:
Nenech se zviklat kritikou tvé rodiny, i kdy některé příspěvky mají teoreticky pravdu. Já neznám nikoho, kdo je dokonalý, neznám ani dokonalou rodinu, kde by se u nedalo nic zlepit. A je to jak chce, je důleité, e ty sama si určité nedostatky uvědomuje a ví o chybičkách, které by se měly odstranit. To je dlouhodobý proces, ale tvoje dcera potřebuje řeení hned, nenech ji v tom. Kdy se ti svěřila, znamená to, e ti důvěřuje, a ty její důvěru nemůe zklamat. Kadý z nás je jiný a dobře víme, e není ádnou výjimkou, kdy se ani dospělý člověk bez pomoci ikaně neubrání. Často se tento problém řeí s nadřízenými - větina konfliktů mezi kolegy, v nejhorím případě končí soudem - kdy ikanuje nadřízený.
Někdy opravdu ikanovaný zavdá příčinu, ale větinou je to hodný kluk nebo hodná holka, na kterou si agresor troufne, dokazuje si svou moc a sílu, aby zakryl svoje mindráky.
Častou příčinou ikany jsou lepí kolní výsledky (pracovní výsledky), fyzický zjev, bohatí zázemí, prostě to, co je dané a ten kdo ikanuje to nemá a chce tomu, kdo to má, nějak ukodit. Kdy nemůe kodit přímo, vyvíjí psychický teror podle pravidla : Kdo chce psa bít, hůl si vdycky najde.
Není tady