Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 3. 2007 10:22

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: Trápení ve škole

Marie, já určitě nemám patent na řešení šikany ve školách. Když slyším co děti v kroužku kam docházím povídají o škole, nestačím se divit.
Tetóóó, víš že K  dnes ve škole kopla L? No ale C se okamžitě ozve že to bylo proto že L snědla svačinu B, a B to udělala proto že C řekla L že na ni žalovala učitelce a ještě navíc naváděla zbytek třídy aby se s K  nikdo nebavil. To klubko háďat prostě spravedlivě nerozmotáš. A chodí děti psychicky odolnější i slabší, já Ąv nich prostě oběti šikany nevidím.
Kdyby si na dítě počkali na chodbě, pokřikovali na ni v kruhu ze kterého není úniku, kdyby ji venku ztloukli, to bych viděla jako šikanu, ale jinak - a možná jsme naivní a dojedu na to - zatím si fakt myslím že je to přehnaná reakce - tedy ta konkrétní navést někoho cizího, třeba policistu, aby mu domluvil - postrašil ho.
Něco jinýho by bylo navrhnout ve škole že tam může policie udělat přednášku, že je to prevence.

Mája

Není tady

#27 7. 3. 2007 10:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

My jsme nedávno řešili s tř. učitelkou šikanu (synovi je 13 - 7třída). Jedna mamina si na rodičíků stěžovala, že jejího syna všichni děti šikanujou, ubližujou, mají na něho průpovídky, nechtějí s ním kamarádit, prostě nezapadl do party. Ptala jsem se doma kluka (před dalším rodičákem) a on mi odpověděl, že ten dotyčný dělá ze sebe jen chudinku, že je fakt strašnej a smrdí,že mu klidně nandá, protože ubližuje holkám, prý za nimi stále leze, osahává je, mlátí přes zadek.
Když se tohle všechno řeklo tř. učitelce,slyšela názory i jiných rodičů (i dcer) uč.  řekla, že se nejedná o šikanu.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#28 7. 3. 2007 10:36

Korny
♥♥♥♥♥♥-

Májo
Studuju:

O šikaně mluvíme jestliže jeden nebo více spolužáků úmyslně, většinou opakovaně ubližuje jiným.

Znamená to, že ti někdo, komu se nemůžeš ubránit, dělá, co je ti nepříjemné, co tě ponižuje, nebo to prostě bolí.

Strká do tebe, nadává ti, schovává ti věci, bije tě. Ale může ti znepříjemňovat život i jinak. Pomlouvá tě, intrikuje proti tobě, navádí spolužáky, aby s tebou nemluvili a nevšímali si tě.

Dcera prožívá tu druhou část. Takže to za šikanu považuju. Samozřejmě,že před dospělýma se chvaj jinak. Já jsem se to dozvěděla v pondělí,což je krátká doba i na to abyxh šla třeba za učitelkou.Takže dělím vše proto abych se toho co nejvíc dozvěděla  a ptám se. Včera zmínila jmíno toho jednoh kluka,ten jí z ničeho nic řekne  Jméno je prasečí hlava a jeho příznivci se k němu rychle přidají. Vybere si okamžik ,třeba i o hodině,kdy si je jistej že mají učitelku,která je mírná ( je nová). Dcera říkala,že tam kamárádky má  a některé už se jí i zastanou.
O té preventivní přednášce jsem taky uvažovala,ale to já nemůžu zorganizovat,to musí škola.Dcera chodí do sedmičky,takže bude s těma lidma ještě 2 roky.Školu ěmnit nebudeme,to je to slabošství,ten útěk od problému. Zatím se ptám,naslouchám,radím a posiluju jí.Pokud  to neustane,tak zajdu za učitelkou,ikkdyž dcera je proti tomu.
Proti drobným šarvátkám nejsem,jsou to děti,ale to see ti stane jednou,že ti spolužák nadává nebo tě ztrapní.Ale ne opakovaně a tohle je opakovaně.

Není tady

#29 7. 3. 2007 10:51

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

jj, všichni jsou na ní zlí, úplně bez příčiny si na ní zasedli..... i já mám své zkušenosti se šikanou a dokud jsem klukovi nepomohla změnit vědomí o své osobě, tk to nepřešlo. Všichni jsou vinní, jen ona ne? Existuje něco, co má pro tohle konkrétní vysvětlení... Není jen ten kdo šikanuje, ale i ten, kdo se nechá šikanovat. Najdi odpověĎ na otázku proč..... Pokud vím je nejvyšší ze třídy....
Korny a začátek skutečně hledej u vás doma....

Není tady

#30 7. 3. 2007 10:55

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Korny napsal(a):

Májo,proč? Psalo se tady o pilicii. Můj brách je policajt.Takže vlastně dcery strejda. Půjde na obchůzku  a může jen tohle říct? On si může troufat ?Tak a si to v hlavě rovná komu mohl v poslední době ubléžit  a dá si pozor  nejen v chování k mojí holce,ale co když ( myslím že je to pravděpodobný) ,stejně se chová k jiným dětem

Korny, to fakt myslíš vážně ?  Vždy by dělal totéž - silnější na slabšího - co dělají tvé dceři.
Že bráchu nepoužiješ na manžela, vždy ten tvé dceří dělá totéž, místo aby jí chránil !!!!!

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#31 7. 3. 2007 11:01

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

tak jsem četla ještě dál... Korny, nebalí jí ten kluk náhodou ? Sice blbým způsobem, ale snaží se upoutat její pozornost.  Normální seběvědomá holka by ho odpálkovala, ten tvůj uzlíček sebědomí nemá, je v blbém věku, tak to hůř snáší.  Už jsem ti něco k tomu psala na kamárádkách... Tím bych začla. Ze dne na den sebědomí nezíská, ale trochu by jí to pomohlo..
Když nᚠpuboš dle tvého výrazu "šikanoval" ségru s tím, že se hodně potí ... hláška - ty snad "chč..š" i podpažím, tak mu řekla, že je debil, odpálkovala ho, dostala lepší antirespirant a je klid.

Není tady

#32 7. 3. 2007 11:04

1Marie
♥♥♥----

Bohužel  se obětí šikany můžou stát i děti úplně normální  . Ono záleží na konstelaci té které třídy, obětí se může stát úplně každý. U mého syna ve třídě to byl úplně normální kluk, do 4.třídy to bylo v pohodě. Pak přibylo pár nových žáků, někteří naopak odešli. A rozjelo se to.

Není tady

#33 7. 3. 2007 11:05

Korny
♥♥♥♥♥♥-

No holky,jinak jsme normální harmonická rodina,máme firmu,nejsme sociální případ.Dcera je zdravá,nekoktá,neráčkuje atd. Co bych ještě vyjmenovala.Co já vím jaký mají ve škole  priority,kterýma hodnotěj druhýho.Třeba tím,že s nima v parku nekouří nebo podobně ,je prostě normální .A navíc je asi citlivá ( po mě),takže se s tím asi neumí poprat.Já bych také měla problém (často i dneska). Oni nevědí co  jí doma táta říká) Doma si to vyřeším já.Co je doma je naše věc a jak už jsem psala děláím maximum. Teď se zabývám tím ,co je ve škole.A když si s tím holka zatím neumé poradt,tak jí s tím pomůžu. Napadají mě různé myšlenky,možná blbosti,ale hledám řešení.Na tom,že by kluky někdo oslovil  a řekl by: SDlyšel jsem,že ubližuješ dětem,co je na tom pravdy? Kluk by nevěděl  od koho to je a dal by si pozor. Na tom nevidím nic špatného ,stejně jako kdybych si na něj počkala před školou já.Mě taky nezná,že jsem její máma,ale spolužáci  mě znají. Já bych mu řekla naprosto to stejný.Pouze s tím rozdílem,že druhej den by dcera  zažila ještě větší problémy.Říkám napadá mě všechno možný,aqbych jí pomohla.

Není tady

#34 7. 3. 2007 11:06

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

aho marie, souhlasím, ale každé tohle chování má své příčiny a to na obou stranách, není vždy obě obětí bez příčiny

Není tady

#35 7. 3. 2007 11:09

Korny
♥♥♥♥♥♥-

Frigo,i to je možný ,že jí může balit,to jsem jí taky říkala.Že jí tímhle způsobem balí. Nevím.A není to uzlíčeksebevědomí,to bys koukala,jak si poradí se ségrou a často odpálí i mě. Není to žádná chudinka,to opravdu ne. Akorát je možná asi trochu normálnější. Asi tím možná vyčuhuje z řady.

Není tady

#36 7. 3. 2007 11:11

Korny
♥♥♥♥♥♥-

Cilko oni tihle šikanisti mají asi nějakej podvědomej čuch,že tu obě poznaj.Stačí ,že poznaj že je citlivá a právě je nedokáže hned odpálit.

Není tady

#37 7. 3. 2007 11:15

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

No a na to se tě ptám, co ta obě vyzařuje? A proč to vyzařuje?
víš korny, mám stejně starého kluka, je to největší citlivka ze třídy, je přecitlivělý od mimina a přesto není šikanovaný.... Na citlivost to nesváděj. Mám staršího syna, ten si šikanou prošel, ale není žádná citlivka, jen si o to sám koledoval.

Není tady

#38 7. 3. 2007 11:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já nevím Korny,ale připadá mi hloupý zastavovat kluky neznámým člověkem a ptát se - jo tak to seš ty, kteý ubližuješ dětem? Myslíš, že by to bylo k něčemu platný?
Já s mojí povahou, bych klidně za tím dotyčným došla, at ví, že jsem holky máma, a zeptala bych se ho pěkně od plic, co mu holka udělala. Proč se schovávat? Kdyby to bylo druhý den ve škole ještě horší, jak se bojí dcera, zašla bych za ním znova (Popřípadě bych šla s manželem).

A ještě jedna věc. Píšeš že jste normální rodina. Že nejste sociální případ. Takže sociální případy nejsou normální. Mý kluci taky nemaj značkový oblečení, nejdražší mobily, a já nevím, co ještě, ale problémy s kamaráděním nemaj. Tak v tom to neni.

Není tady

#39 7. 3. 2007 11:21

1Marie
♥♥♥----

Ještě se vrátím k tomu "postrašení" toho kluka. Mohlo by to zabrat, ale je to i dost velké riziko, abys pak nebyla v situaci, že si matka toho kluka bude stěžovat, že jejímu synovi někdo vyhrožoval... Znᚠrodiče toho kluka? Nemᚠpocit, že rozhovor s jeho matkou by něco přinesl? Někdy matky vůbec netuší, co se děje a dovedou to s dítětem rozebrat - někdy ho zas budou bránit zuby nehty, to si vážně musíš zvážit sama.

Není tady

#40 7. 3. 2007 11:22

Korny
♥♥♥♥♥♥-

Co z ní vyzařuje by ses musekla zeptat toho šikanisty. Já jsem nikdy nikoho nešikanovala,takže to nevím . Za sebe můžu říct,že mě se taky děti smály,nebyli jsme žádnej kolektiv a já se přistěhovala a nastoupila k nim až v pátý třídě,takže pro mě to nebylo lehký.Oni se všichni znali a já tam byla nová. Byla jsem obyčejná,žádná Miss,normální.Oni asi uznávají  nějaký svý vzory a dcera třeba ten vzor nesplňuje. Pro mě jo,protože  je to slušná holka.Pro ně třeba ne,protože je to slušná holka. Pojem prasečí hlava. Proč? Je větší, má kulatej obličej. Tak zkus vymyslet proč prasečí hlava,protože je citlivá???

Není tady

#41 7. 3. 2007 11:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a ještě moje zkušenost.
Ve 13 letech jsem najednou strašně moc ztloustla (no jo hormony se mi honily). Měla jsem skoro 70 kg ze 60 běhm 3 měsíců. Vyrostli mě prsa - snad 4. Podcenovala jsem se, chodila shrbená. Ale můžu říct,že akorát jednou se mi posmíval jeden kluk ze třídy, že musím nosit podprsenku a druhej spolužák ho zmlátil. A dál jsem se normálně s každým bavila, nikdo se mi neposmíval, že jsem baculatá a tak.
Ale druhé spolužačce říkali kluci ploštice a pořád ji provokovali - a víte proč? Ona je provokovala. dumbom
A ječela, at ji nechaj, ale mě to přišlo, že je ráda, že si jí všímaj.

Není tady

#42 7. 3. 2007 11:26

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Nevím, co považuješ za harmonickou rodinu (ten výraz mi upoutal už v tém zdejším prvním příspěvku), ale z toho co jsi kdy napsala, jak jí táta ztrapňuje i před širší rodinou, to mi normální nepřipadá... Kdyby to dělal jen mezi čtyřma očima, tak bych to snad ještě brala,
ale udělat to před návštěvou, tak bych ho návštěva nenávštěva sjela na tři doby, možná bych mu jí i natáhla.
Ano... na mladší ségru si troufne... dělá to, co se nelíbí, když dělají jí....  (zákon padajícího ho...)..
Připadá ti to normální ?
Jak vybočuje z řady ?  Myslíš, že ostatní děti normální nejsou, jsou socky nebo něco podobného ? 
Můj syn je taky hodně citlivý, snaží se být nenápadný, ale nikdo nikdy ho nešikanoval. Velkým sebevědomím taky neoplývá, a představ si, že za ním naopak kluci (i ti šílení grázlové ze základky) neustále táhnou.
Takže to u vás bude asi něčím jiným.  Nemá holčička trošku nos nahoru ... třeba ? ..

Není tady

#43 7. 3. 2007 11:28

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

to je fuk, proč prasečí hlav a, mohla bejt i jiná, bylo by to jiné?
Korny, šikanovali i tebe, není to přistěhováním, ale tím co v tobě bylo.... a to co je v tobě, je i vní....
Korny, kolik ty mᚠkamarádů? Těch opravdických? Ne těch na skleničku, ale těch co se za tebe opravdu postaví. A ne těh co máte společné s manželem, ale vlastních.....

Není tady

#44 7. 3. 2007 11:28

Korny
♥♥♥♥♥♥-

Dušiičko,takhle jsem to nemyslela.Dcera kamarádila s holčinou,která je ze slabší rodiny a ta tím děsně trpěla,moje holka se jí zastávala. A jak jsem psala ,máme firmu,ale ani naš eholky nechoděj ve značkovejch oblečeních,nemaj modrahý mobily ani nic jinýho. Jsou normální. Dcera říkala ,všichni maj MP32 a ona ne. Takže pokud jsem to napasala tak a ty jsi to špatně pochopila,tak se omlouvám. Brala jsem to podle příkladu,kdy jsem měla zkušennost,že se  tý holce smáli a nekamarádili s ní,protože nenosí značky. Naopak ,rozumím tomu,chápu zto a jsem zastáncem toho,aby děti nisily z těchdle důvodů uniformy do školy.Byli by si v dnešní době rovnější Za nás to za komunistů bylo jiné. Všichni byli tak nějak nastejno. Dnes chodí do třídy děti bohatých podnikatelů  s dětmi nezaměstnaných. A věřím tomu,že ty děti tím trpí.
Jo možná to byl blbej nápad,ale jak píšu ,napadá mě všechno.

Není tady

#45 7. 3. 2007 11:31

1Marie
♥♥♥----

Ach jo, holky, buďte šastný, že Vaše děti šikanu nepoznaly -ale to v tuhle chvíli asi Korny nepomůže. Jasně, že důvody můžou být různý. Je možný, že to dítě něčím provokuje - ale nemusí to tak být. Neznáme ji. Ale i kdyby to tak bylo - nikdo nemá právo nikoho šikanovat. Tečka. Pokud by ona něčím provokovala - tak se to musí řešit, ale ne šikanou - i tohle se ty děti musí naučit.

Není tady

#46 7. 3. 2007 11:34

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Je to už pět let, ale dobře si to pamatuju. Od střední jsem ve třídě kamarádku neměla ani jednu, spolužáci (a to už skoro dospělí lidé, 15-19 let na výběrové střední škole) mě totálně ignorovali - v lepším případě, v horším rovnou komentovali vzhled, výkony... Ty výkony proto, že jsem si dovolila zajímat se o učení, bavilo mě a byla jsem dobrá, bez přehánění. Jak jsem ale nenáviděla dvakrát ročně si jít uličkou pro vysvědčení a stát přede všemi během proslovu třídní, jak skvělé mám výsledky... Pochopitelně se mi "do školy nechtělo", ale ani by mě nenapadlo tím doma argumentovat. Když jsem přinesla domů papír podepsaný 20 těmi "téměř dospělými", že mě ve třídě nechtějí a nechyběla bych jim, kdybych odešla, a který připíchli na nástěnku ve třídě (a ten den si ho šest učitelů se zájmem přečetlo a neudělalo vůbec nic), mamka mi vysvětlila, že řešení není odejít, že s takovými lidmi se budu setkávat celý život a škola mě na to právě připravuje. Vydržela jsem, dostudovala s dokonalými známkami a s nikým z těch expertů jsem se od té doby neviděla. Kdoví, kolik z nich má dnes moje vzdělání, moji úroveň práce a můj plat.

Není tady

#47 7. 3. 2007 11:34

Korny
♥♥♥♥♥♥-

Frigo,nos nahoru rozhodně nemá. na TUTY!
Harmonická rodina.Manžel necjlastá,nebije mě,Já nechlastám,nestřídám chlapi.Děti nejsou napospas na ulici,teď už i hezky bydlíme.Holky maj dobrej vztah s babičkou.Jo,že táta  nestíhá si uvědomit,že je holka v pubertě to musíme vyřešit.Tak asi tak

Není tady

#48 7. 3. 2007 11:35

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

marie, moje dvě ze tří dětí šikanu poznaly.
Korny má problém doma, ale raději píše, že má harmonickou rodinu.

Není tady

#49 7. 3. 2007 11:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Za nás za komunistů to bylo stejné. Taky se našli, kteří byli oháklý.
Myslím,že to není v hadrech. Stačí že jsou věci čisté a nejsou zaprané.
Korny, já bych promluvila s třídní učitelkou. At to s dětma probere.

Není tady

#50 7. 3. 2007 11:39

Korny
♥♥♥♥♥♥-

Danielo  naprosto souhlasím.

Marie ,také souhlasím-šikanovat se nemá a tečka!My se budeme doma zabývat tím,jak se změnit,jak změnit rodinu abychom měli klid od nějakýho týpka? To se můžem měnit celej život,kvuli dalšímu a dalšímu,tomuhle se na mě nebude líbit tohle,druhýmu zas něco jinýho?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí