29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nšo-či,
být štastný mi přijde OK.
Ani to vlastně nepovažuju za cíl. A už vůbec ne velký. V podstatě mi "postačí", když poznám lépe sám sebe (což někdy není zrovna lehké, ale s tím se tak nějak počítá).
Vinnetou :-)
Není tady
Být šťastná, být sama se sebou spokojená, ať se děje cokoliv, to je asi ten nejvyšší cíl, kterého člověk může dosáhnout. Po tom, co "mi život řádně nafackoval" je být šťastná i mým cílem. Vlastně to není až tak těžké. Myslela jsem si, že je to nedosažitelný cíl a ono je to obyčejné a prosté.
"Stačí" si DOSTÁVÁM TO, CO CHCI otočit na CHCI TO, CO DOSTÁVÁM.
To není z mé hlavy a dlouho jsem nechápala, co to znamená. Teď už to vím a funguje mi to. Protože vše, co chceme, nikdy nedostaneme (zjednodušeně řečeno), proto cokoliv dostávám, najdu si v tom to pozitivní a stavím se k tomu tak, že přesně tohle jsem chtěla a je mi prima. Můj "pocit štěstí" není žádná šílená euforie, je to takový klid, spokojenost v každou minutu mého života. Nefunguje mi to tak pořád a když se od toho odchýlím, vím už, co se sebou, jak usměrnit své myšlenky, aby jsem se k tomu štěstí zase vrátila.
Jsem šťastná, že po 44 letech mého nynějšího života a kdoví po kolika minulých životech, jsem tohoto stavu dosáhla. :-)
MAJKAFO, TO CO JSI NAPSALA JE MOC PĚKNÝ...TAKY JSEM PŘIŠLA, ŽE NIKDY NEDOSTANU TO CO CHCI A NĚKDY SE MI ZADAŘÍ TO I OBRÁTIT...ALE NE TAK ČASTO, JAK BYCH POTŘEBOVALA....
A MOJE SPLNĚNÝ PŘÁNÍ?....CHTĚLA JSEM MÍT DĚTI...ODJAKŽIVA JSEM BYLA CHŮVA,KTERÁ HLÍDALA VŠECHNY MALÝ ŠPUNTY NA SÍDLIŠTI A TO SE MI SPLNILO. JEN JE POTÍŽ S TÍM,ŽE JSEM DOSTALA "PŘIDĚLENO" DÍTKO NEMOCNÝ
....ALE S TÍM SE PODLE MAJKAFY SNAŽÍM VYROVNÁVAT KAŽDÝ DEN=CHCI TO,CO DOSTÁVÁM
NĚKDE JSEM ČETLA,ŽE NEMOCNÉ DĚTI,SE RODÍ RODIČŮM,KTEŘÍ TO JAK SE ŘÍKÁ USTOJÍ A VLASTNĚ ZA ODMĚNU.....TAKŽE JSEM BYLA NEJSPÍŠ HODNÁ...
Není tady
Od mala mě zajíma Egypt a vše kolem něj-příští rok se tam konečně podívám.
Chtěla jsem mít dvě děti,kluka a holku-to se mi splnilo.
Být šťastně vdaná-to jsem taky.
Není tady
Od malička jsem snila houpat se v dešti v březovém háji v dlouhých bílých šatech na houpačce,nikdy jsem březový háj neviděla a na houpačce se mi dělá zle.('', '');
Upravil(a) sova (7. 3. 2007 11:27)
Není tady
Sovo,
v Sovětském svazu je březových hájů velmi mnoho.
Bílé šaty se dají koupit ještě tento týden ve slevách v Tescu.
Jarní déšt přijde co nevidět.
Pár zhoupnutí prostě vydržíš :-)
Není tady
Poletuško, ja mám tiež vysnívanú starobu: Osťahujem sa na bájny ostrov Kréta, oslním niekoľkých Kreténov, budem páliť keramiku v peci(Kréta je známa výrobou keramiky), pod rúškom tmy - aby som nedesila turistov ba ani miestnych - budem tancovať pri mori so závojom a cez deň variť grécke dobroty... Kto sa dožijete, ste pozvaní do môjho brlohu už teraz... Len musíte mať radi psov a mačky, tých budem mať celé kŕdle, budem kŕmiť túlavých a niekoľkých domestikujem...
Není tady
Jů, je tu Nšo-či i Vinnetou. ...bezva
Já jsem chtěla být Ribanna - ale s blond copánkama
Není tady
Mne sa želania a sny plnia neskôr a všelijakými okľukami, ale plnia... chcela som tiež byť veterinárkou, ale vzhľadom na to, že nie som schopná ani pichnúť injekciu môjmu psovi, som to vzdala. No keď som prekladala asi desať rokov diela Jamesa Herriota, teoreticky som sa ňou skoro stala - vedomosťami som bola priam nadupaná. Takže osud bol milosrdný a želanie mi čiastočne splnil, napriek mojej neschopnosti vyrovnať sa s krvou, bolesťou a utrpením(alebo ich dokonca spôsobovať, hoci aj v záujme uzdravenia). Inak, ja tiež počítam s tým, že skôr ako na Kréte skončím niekde v domčeku na Záhorí(to je vidiek okolo Blavy), kúpať sa budem v jazere a variť budem špeciality z kyslej kapusty(kysaného zelí-pozn, prekl.), ale ostatné platí. Keramika sa našťastie robí aj tu a tancovať môžem tiež hocikde...
Není tady
sova napsal(a):
Od malička jsem snila houpat se v dešti v březovém háji v dlouhých bílých šatech na houpačce,nikdy jsem březový háj neviděla a na houpačce se mi dělá zle.('
', '');
...Březový háj
http://www.antiquepalkova.cz/index.php? … _section=3
Upravil(a) choysia (7. 3. 2007 11:48)
Není tady
Mam jeden velikansky sen, kdysi davno jsem byla na dovolene v Chorvatsku, byla jsem tam s pritelem a braskou a na plazi byla rodinka, dve holcicky tak ve veku 6 - 12 let a velmi sympaticti rodice a najednou ty holcicky vybehly z vody na deku k mamince, objaly ji a obe najednou rekli, ze meji toho nejskvelejsiho tatinka a maminku pod sluncem. Ja nejsem z idealni rodiny a tak touzim po tom,aby mi tohle jednou rekly moje deti,abych jim dokazala dat stastne detstvi a pevnou rodinu plnou pohody a bezpeci...
Upravil(a) Slniečko (7. 3. 2007 11:58)
Není tady
Já nikdy nevěděla pořádně co chci. Ale vždy jsem věděla co nechci. A to se mi splnilo. Nechtěla jsem pracovat na poště a tak jsem pracovala u kurýrní služby, nechtěla jsem být učitelkou a tak jsem byla školitelkou a tak to šlo dál....
Trochu se děsím toho, že vím, že nechci mít svůj dům (chci bydlet v bytě), nechci pracovat v rybárně a mít doma tchyni.
Není tady
To je presne to, že človek si asi nemá želať veci zápo*n "NEchcem to a ono", lebo vesmírna objendávková služba nepozná zápor a nemá zmysel pre nezmysly a zápory... Želaj si veci kladne formulované "CHCEM to a ono"... a mali by sa ti splniť.
Není tady
Taky jsem chtěla žít v pohádkových časem princezen, ale né být princezna, to je otrava, nechat se sežrat drakem. Ale bydlet v krásné starodávné chaloupce se všemy těmi kredenci, truhlami, spávat na peci a mít se blaze.. Jojo, ach ty sny, nevíte někdo aspoň o té chaloupce ?
(třeba jen na dovču).
Není tady
SLUNÍČKO existuje krásná povídka o tom, jak Bůh vybíral matku, které dá postižené děťátko. Najdu ji doma a napíšu ti ji.
Upravil(a) majkafa (7. 3. 2007 12:16)
Majkafo můžu o tu povídku taky mocmoc poprosit?
Není tady
madelain napsal(a):
Taky jsem chtěla žít v pohádkových časem princezen, ale né být princezna, to je otrava, nechat se sežrat drakem. Ale bydlet v krásné starodávné chaloupce se všemy těmi kredenci, truhlami, spávat na peci a mít se blaze..
Jojo, ach ty sny, nevíte někdo aspoň o té chaloupce ?
(třeba jen na dovču).
My máme podobnú chalúpku, ale uisťujem ťa, že keď stráviš týždeň rúbaním dreva(máme len šporák na pevné kurivo a kachle), nosením vody(nie je tam vodovod) a svietením petrolejkou, rada sa poženieš späť do civilizácie k elektrine, vodovodu a ústrednému kúreniu... na romantiku sa dobre pozerá z gauča, ale keď nemáš ochotné služobníctvo, tá radosť z jednoduchého života ťa rýchlo prejde...
Není tady
Selima napsal(a):
Poletuško, ja mám tiež vysnívanú starobu: Osťahujem sa na bájny ostrov Kréta, oslním niekoľkých Kreténov, budem páliť keramiku v peci(Kréta je známa výrobou keramiky), pod rúškom tmy - aby som nedesila turistov ba ani miestnych - budem tancovať pri mori so závojom a cez deň variť grécke dobroty... Kto sa dožijete, ste pozvaní do môjho brlohu už teraz... Len musíte mať radi psov a mačky, tých budem mať celé kŕdle, budem kŕmiť túlavých a niekoľkých domestikujem...
Johohóóó! A můžu k tobě na prázdniny? Kréta je úchvatná - však je to dle Pogačnika kořenová čakra evropského energetického těla..
Není tady
Si vítaná...
či už na Kréte, alebo na Záhorí...
Není tady
Stěhuju se na Krétu s váma !!!!!!
mé dětské sny- mít psa pořídila jsem si jejve 37 -splněno
-koupit si své vlastní auto a naučit se řídit ve 34-splněno
-postavit si svůj vlastní domek ve 25 splněno
Není tady
lupina montana napsal(a):
Selima napsal(a):
Johohóóó! A můžu k tobě na prázdniny? Kréta je úchvatná - však je to dle Pogačnika kořenová čakra evropského energetického těla..
To neviem, ale podša jednej mojej známej a učiteľky je to domov antických bohýň(určite aspoň Hadej bohyne), tak už len kvôli tomu ste šecky/šeci vítané/í... Som mierumilovná Amazonka, pripúšťam aj chlapov, ak sa budú dobre správať...
Není tady
A bylas v Diově rodné jeskyni, Sel? To je síííla! Taky jsem byla V Knóssu brzy ráno a do 10hod. jsme tam byli sami..jen s krkavci... Akorát ta Hadí bohyně v muzeu byla taková posmutnělá. Děkuji za pozvání, jestli se vykopu za sestřenkou do Modry, tak se stavím - jestli je to po cestě..
Není tady
Keď si urobíš takú trasu... Ale vlastne by to mohlo byť po ceste... ! Modra cez Krétu- prečo nie?
Upravil(a) Selima (7. 3. 2007 17:16)
Není tady
Nicolas napsal(a):
Nšo-či,
být štastný mi přijde OK.
Ani to vlastně nepovažuju za cíl. A už vůbec ne velký. V podstatě mi "postačí", když poznám lépe sám sebe (což někdy není zrovna lehké, ale s tím se tak nějak počítá).
Vinnetou :-)
HOwgh
Není tady