|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Myslím, že ne každá z nás má tu možnost, aby si pobyla pár dní v porodnici, aniž by měla nějaké extra velké problémy nebo tam přišla odrodit miminko. Já jsem takové štěstí měla, proto bych chtěla napsat jenom pár vět.
Člověk, když ho nic nebolí a netrápí, tak je schopný vnímat svět okolo sebe a navíc v takovémto prostředí úplně jinak než ostatní. Měla jsem na to hlavně čas. Byla jsem odeslána na pozorování, protože mi teď, v 38tt začal haprovat tlak, proto si to doktoři posichrovali a poslali mě ležet. Hned při příjmu jsem nastoupila na přeměření tlaku, samozřejmě, potom mě vyšetřil doktor, říkal, že jsem otevřená na prst, vyšetření bylo teda trošku s krví a nebylo to moc příjemnýho, to teda vůbec, ale já jsem byla fakt v klidu, že se něco děje. Potom mi natočili křivku a odeslali na ultrazvuk, jestli je miminko v pořádku. Doktor mi řekl, že malá je už donošená, že váží 3100g, viděla jsem ji, byla nádherná a že pokud by museli porod vyvolat kvůli ohrožení miminka a vlastně i mě, tak by se vůbec nic nedělo. Po tomto sdělení jsem byla už úplně v klidu. Tlak se mi začal zpravovat, protože jsem jenom ležela a ležela, takže ze 150/100 byl během jednoho dne 120/80 a držel se, tak se doktoři rozhodli, že mě propustí do domácího léčení. Moc se jim tedy nechtělo, nemůžou se přeci spolednout na cizího člověka, že když mu tlak vyskočí, tak že opravdu zajde do nemocnice, ale já jsem měla to štěstí, že mě dnes před obědem propustili- na křivku tedy musím docházet ob den 
Seznámila jsem se tam za ty 3 dny se spoustou maminek, které i za tu dobu odrodily a viděla jsem i jejich malá, krásná, zdravá a voňavá miminka, viděla jsem i maminy, které právě přišly rodit, když jsem chodila 3x denně na křivku, tak jsem narazila i na nervózní tatínky v předsálí, mamky hopsající na míči, naříkající u porodu i pláč právě narozených miminek. Myslím si, že i tohle člověku hodně dá a já jsem opravdu ráda, že jsem tam byla a mohla být toho součástí, i když nepřímo.
Jde jen o úvahu, ale myslím, že pokud je žena těhotná, dítě chce a těší se na něj, tak je to opravdu moc pěkný pocit, když vás o půlnoci příjdou vzbudit, aby si poslechli ozvy a když vstáváte v 5 hodin ráno a valíte na křivku. Vlasntě pořád víte, co s miminkem je, kdy spí, kdy v bříšku lotračí a jak se mu u maminky daří.
Za pár dnů se bude všechno týkat i mě a moje slohovka po porodu určitě nebude tak optimistická, jako tato.
Budu si ale přát, aby byla 
Upravil(a) Megg (5. 3. 2007 19:20)
Není tady
megg,moc ti přeju aby ta poporodní slohovka mohla být taky tak optimistická a mám pocit z toho co píšeš,že jsi na porod připravená a zvládneš to v pohodě....ono je někdy lepší nakouknout do čeho jdeš:-).....tak at máš pohodový porod
Není tady
ahojky Megg.... moc krásně si napsala tento kousek slohovky..a musím ti napsat že s tebou souhlasím.....
Já už mám sice právě dneska 13 ti měsíčního chlapečka Honzíka... ale zažívala jsem to co ty... byla jsem taky ve 38 týdnu v porodnici na hospitalizaci kvůli tlaku a bílkovině v moči .... a přesně jak si popisovala tak jsem tam zažívala maminky které čekali na porod,.. které odrodili a také jednu mladou maminku ktera porodila v 31 tydnu 500gramovou holčičku... a uvědomila jsem si jaké mám štěstí že jsem donosila a porodila zdravého chlapečka ve 39+4.. a porod jsem měla na prvorodičku docela pěkně rychlej :-) tak ho přeju i tobě :-))) a určitě se těším na tvoji slohovku:-) vzpomínám si že tenkrát si gratulovala ty mě k narození malého..tak zachvíli budeme gratulovat my tobě
Upravil(a) Verunka (5. 3. 2007 19:32)
Není tady
Verunko moc díky, já právě teď zažívám úplně stejné pocity, jako jsi napsala. Bude to asi tím, že jsem toho pobytu tam zatím hodně plná. Když je člověk v takovémto prostředí vlastně více méně na dovolené, tak je úplně jinak citlivý a vnímá věci, které by za jiných okolností vůbec nevnímal. Setká se spoustou různých příběhů a problémů a vlastně díky tomu si sám uvědomí, že by měl být šťasný z toho, jak je na tom on sám 
Upravil(a) Megg (5. 3. 2007 19:36)
Není tady
Megg... neboj se nic.. já věřím že za pár dnů budeš mít svýho drobečka u sebe a pak už si budeš užívat jenom svůj kolotoč:-)
i když je to ze začátku opravdu hustej kolotoč, protože to ty miminka mají otočený ..ale do měsíce už budete mít tak svůj režím a tak zajetý že už to bude paráda:-) určitě budeš taky moccc škovná maminka:-) ani nevím jestli je to tvoje první miminko a víš už co vlastně čekáš???
Není tady
Jo jo, je mi 28 let a je to moje první miminko. Bude to holčička, TEREZA
. Těšíme se s taťkou hrozně moc 
Není tady
Megg napsal(a):
Jo jo, je mi 28 let a je to moje první miminko. Bude to holčička, TEREZA
![]()
. Těšíme se s taťkou hrozně moc
jééé to je krásný... a kdy máš termínek?... moje švagrová(31let) taky čeká první mimi a termín má od 13.března..takže taky za pár:-)
my jsme se taky moc těšili a podívej, než jsme se rozkoukali tak malému je rok.. i když trochu truchlím protože je malému 13měsíců a ještě pořád nechodí:-( a mě čekají za 3 dny moje 25.narozeniny..takže možná by mi třeba ten muj brouček mohl dát krásnej narozeninovej dáreček :-))
Není tady
Megg, taky držím moooc palečky 
úplně jsem se vrátila zpátky v čase
prožila jsem si skoro to samo, jako vy , jen jsem v té nemocnici byla 2x nejdříve v 35 týdnu a to 1 týden a také kvůli vysokému tlaku, bílkovině moči a tvrdnoucímu bříšku a po té v 38 týdnu, také s vysokým tlakem,ale to už jsem tak zůstala a porodila v 38+2 tt přirozenou cestou. Teď tu mám malého čertíka a je mi úplně líto, že to takhle rychle utíká.
Ju Verunko, takýýý rybička, viď
já tohle čtvrtstoletí bduu mít za 11 dní.
Megg držím pěstičky, aby vše probíhalo v pohodě a už jsme Ti mohly blahpřát k Terezce. Drž se 

Není tady
l.lucililinka napsal(a):
Megg, taky držím moooc palečky
úplně jsem se vrátila zpátky v časeprožila jsem si skoro to samo, jako vy , jen jsem v té nemocnici byla 2x nejdříve v 35 týdnu a to 1 týden a také kvůli vysokému tlaku, bílkovině moči a tvrdnoucímu bříšku a po té v 38 týdnu, také s vysokým tlakem,ale to už jsem tak zůstala a porodila v 38+2 tt přirozenou cestou. Teď tu mám malého čertíka a je mi úplně líto, že to takhle rychle utíká.
Ju Verunko, takýýý rybička, viďjá tohle čtvrtstoletí bduu mít za 11 dní.
Megg držím pěstičky, aby vše probíhalo v pohodě a už jsme Ti mohly blahpřát k Terezce. Drž se
ahojky... ano blíží se nám to ... budeme mít čtvrtstoletí a už máme roční prcíčky a už se mocc těším až si zaděláme ještě na jedno a budeme to prožívat ještě jednou :-) už budeme vědět jak na to a proto si to budeme užívat a nebudeme se tolik bát:-)
Není tady
Zdravím vás všechny, moc pěkně o tom píšete a měla bych na vás dotay. Byla jsem vždycky moc citlivá na nemocnice a nemám je ráda, dalo by se říct že mám k nim odpor. Jak vidím jak jsou lidé v nemocnici a rodina za nimi chodí tak se mi chce brečet. Myslíte že zvládnu porod i tu nemocnici, nebo co mi pomůže to zmírnit. Mám k tomu problémy s tlakem tak doufám že tam neskončím dřív. Termín mám až začátkem srpna.
Není tady
Květinko tak to Ti budu držet palce, protože já jsem měla celé těhu tlak normální a zvedl se mi až v 38tt a to dost rapidně, měla jsem i 150/102, takže docela dost hrůůůza. Slohovku jsem sice napsala, ale určitě ležet ve špitále není nikomu příjemný, mně to taky nebylo, proto mi nic jiného nezbylo, než se na to koukat z jiné stránky, z té lepší a snažila jsem se vnímat víc to, co se děje okolo mě, než to, co se děje ve mě. Proto pokud se dostaneš do špitálu, jako že na porod určitě, tak to hlavně okolo sebe moc nevnímej a mysli na to, že ty dny přejdou a budeš doma se svými blízkými a pak už se budeš jenom radovat ze života. Nic jiného Ti asi neporadím
. Držím Ti pěsti, ať Tě čeká v nemocnici jenom těch pár dní strávených po porodu 
Není tady
Megg, jsi moc hodná. Tlak jsi měla fakt šílený, naštěstí se ti ustálil, což je super. Jen mluvení o tom mě rozbrečí. Jsem v tom hroyná a už teď vím ye to bude u mě probíhat pořád, myslím ten pláč. Nedokážu to v sobě potlačit. Ale děkuju ti ya radu. Zkusím ji. přeju ti ať máš porod v pohodě a rychlý ať se natrápíš a také ať jsi tam krátkou dobu
Není tady
Květinka napsal(a):
Megg, jsi moc hodná. Tlak jsi měla fakt šílený, naštěstí se ti ustálil, což je super. Jen mluvení o tom mě rozbrečí. Jsem v tom hroyná a už teď vím ye to bude u mě probíhat pořád, myslím ten pláč. Nedokážu to v sobě potlačit. Ale děkuju ti ya radu. Zkusím ji. přeju ti ať máš porod v pohodě a rychlý ať se natrápíš a také ať jsi tam krátkou dobu
ahojky Kvetinko,
nic si z toho nedělej.. já ti můžu říct že já jsem taková cíta a je pravda že v porodnici to na mě spadlo třetí den a brečela jsem celej den a i celou noc.. ale ono to pak přejde a určitě to zvladneš..budeš tam jenom pár dní a doma už je to zase pak úplně jiné...Neboj se!!!!
Není tady
Holky já ze sebe taky nedělám žádnou hrdinku, když mi řekli, že jdu ležet do špitálu a že tam budu až do termínu (17.3.), tak jsem měla staženej zadek a slzu na krajíčku, to přiznávám. A když za mnou každý den chodil přítel, tak jsem se pak taky zavřela na záchod a ořvala jsem to. Ale za chvíli to přejde a musí se jet prostě dál. Je to hodně těžký, taky nesnáším špitály, navíc jsem tam byla poprvé v životě přes noc, byla jsem z toho taky vyvalená, nevěděla jsem co a jak, nikde nikdo známý... prostě šílený. Ale musí se to vydržet, nic jinýho nezbývá...
Není tady
Verunko, děkuju aspoň nejsem sama a je vás tady víc.
Není tady
Květinko a to mi říkali, že ten tlak ještě není tak hrozný, jak je spodní okolo 100, to prý ještě jde.
Ale jakmile je třeba 160/120, tak to už se valí rovnou na sál.
Není tady