Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 5. 3. 2007 15:37

pipi
♥♥-----

Na čem ušetřit

Chtěla bych se zeptat na čem v domácnosti ušetříte. S manželem oba dva pracujeme, ale nějak se nám nedaří ušetřit a to nekupujeme zbytečnosti.

Není tady

#2 5. 3. 2007 16:03

rogersova
♥♥♥♥♥--

Re: Na čem ušetřit

mám pocit, že jediné, na čem se dá ušetřit je jídlo.No a pak topení, topím víc v krbovkách a plyn stahuju.

Není tady

#3 5. 3. 2007 16:09

ma-ma
♥♥-----

Podle mého názoru se dá nejvíce ušetřit na jídle, tím nemyslím na kvalitě. Na ničem jiném se mi šetřit nedaří hmm, oblékat se chceme všichni, děti za zábavou taky chodí, něco spolknou koníčky a škola. Jinak dovolená - tam šetřit nechci.
Část výplaty odkládám na jiný účet - na nečekané výdaje - "pro strýčka příhodu".

Život je příliš krátký na rozčilování se nad malichernostmi:
takže se líbej pomalu, směj se šíleně,miluj upřímně a odpouštěj rychle.
----------------------------------------------------------------------------------
http://www.gify.nou.cz/fa2_andel2_soubory/a112.gif

Není tady

#4 6. 3. 2007 6:21

Blanka1
♥♥♥♥---

Snad jedině na jídle, trochu i energie, třeba vyměnit obyčejné žárovky za úpo*né, snažit se co nejvíc využívat levnější proud apod.

Není tady

#5 6. 3. 2007 8:14

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

My bydlíme v družstevním bytě, na topení se šetřit nedá, ani na vodě. Když málo protopíme a spotřebujeme vody, tak nám to zdraží. Snad na jídle/ale to bych už nemusela žít vůbec/ a el. energii, plynu se dá ušetřit, ale stejně celý život šetřím a stále toho moc nemám :-(

Není tady

#6 6. 3. 2007 16:56

ita
♥♥♥♥♥♥-

Na jídle leda nákupem potravin v akci, jinak ještě na drogerii (objednávám u Efektu, jsou levnější). Na oblečení nákupem kvalitních věcí, které déle vydrží (na trhu je to sice levné, ale téměř na jedno použití).

Není tady

#7 6. 3. 2007 17:32

Blanka1
♥♥♥♥---

ita napsal(a):

Na jídle leda nákupem potravin v akci, jinak ještě na drogerii (objednávám u Efektu, jsou levnější). Na oblečení nákupem kvalitních věcí, které déle vydrží (na trhu je to sice levné, ale téměř na jedno použití).

taky tam objednávám.

Není tady

#8 16. 3. 2007 18:36

mauska
♥♥♥♥---

Souhlas, na jidle se da usetrit nejvic. Kdyz zreviduju nase mesicni vydeje, tak toho "prozereme" az des. Oba s pritelem chodime na obedy do restauraci, vecerime aspon jednou dvakrat do tydne venku, nakupy jsou neorganizovane, tzn. ze casto chodime pro jednotlive veci a pri te prilezitosti nakupujem i ty, ktere zrovna nepotrebujem... no, a taky obcas zajdem do hospy, atd. Nejhorsi na tom je, ze o tom dobre vime, jen jsme pohodly s tim neco udelat rodna

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10046;126/st/20100111/dt/5/k/acc5/preg.png

09/05/09 2 Clearblue testy ukazuji +!!!; 26/05/09 utz, srdicko bije!!! 27/06/09 NT screening; 30/06/09 prvni navsteva poradny; 24/08/09 velky utz v CR - OK, bude to kluk!

Není tady

#9 28. 3. 2007 16:56

Bára
♥♥♥----
Místo: České Budějovice

Tak já už nevím na čem bych ušetřila, snad na vodě, ročně platíme cca4-5tis.(jen vodné bez stočného), ale já jsem čochtan. Pořád něco myju, otírám , peru a ráda se koupu, taky zahrádka a květiny něco vypijou. V rámci úspory vody mám malou vanu, mě stačí k naprosté spokojenosti. Jinak se dá ušetřit asi na všem, otázkou je co chceme, že..Na jídle určitě, vaříme doma, do hospy jen málo kdy...spíš na pivko, oblečení se dá taky, ale jen těžko na kvalitní kosmetice (miluju krém od Vichy na noc). došle mi a zase si ho koupím. Ale naprosto neušetřím na PHM, na autě a taky mě strašně bere dobré sportovní vybavení. Hrozně zvařuju nové kolo, hmmmm asi to neustojím.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;104/st/20060620/e/%2A/dt/-4/k/a98b/event.png

Není tady

#10 28. 3. 2007 18:29

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

mně se nejlíp osvědčilo, když peníze jdou rovnou z výplaty na spoření - například na stavební, tak nějak si zvyknu že je vůbec nedostanu a ani s nimi nepočítám a po pár letech se moc hodí...

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 28. 3. 2007 18:32

host5522
Host

Bety napsal(a):

mně se nejlíp osvědčilo, když peníze jdou rovnou z výplaty na spoření - například na stavební, tak nějak si zvyknu že je vůbec nedostanu a ani s nimi nepočítám a po pár letech se moc hodí...

Přesně tak.

#12 29. 3. 2007 13:06

Blanche
♥♥-----

Já si nechávám výplatu posílat na účet a beru si jen zálohu se kterou se snažím vystačit celý měsíc. Docela to jde a člověk hodně ušetří. Když mi docházejí peníze, tak se podle toho hold zařídím (koupím si to prostě až příští týden nebo to oželím) a snažím se na peníze na účtě nešahat (někdy mi to taky nevýjde a šáhnu na ně). a ještě jedna maličkost, zkuste si doma zavést prasátko (kasičku). Vždy když dělám úklid v peněžence nebo když jich mám hodně, tak tam pár drobných hodím a ona se to pak nasčítá a já se nestačím divit, kolik tam je peněz. Teď plním prasátko už přes dva roky a zatím jsem ho nevybrala. říkám si až, že ho vyberu až budou horší časy nabo až se mi tam nebude nic vejít.

Není tady

#13 31. 3. 2007 1:22

han
♥♥♥----

Tak to u nás nefunguje,drobný taháme do práce na "co kdyby"a děti občas do školy.Svačiny z domova máme všichni.Přesto šetříme kde se dá,ale taky si "myslíme",že na jídle,jen nevím,jestli to tak je,a to se snažím nakupovat v akci.Jak děti rostou,tak utrácíme prostě víc a víc všude.

Není tady

#14 12. 6. 2007 14:28

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Nemám zkušenost se šetřením v rodinném rozpočtu, páááč jsem svobodná a bezdětná. Ale když jsem si uvědomila, že svou nemalou výplatu dokážu rozházet jakoby nic, došlo mi, že takhle by to nešlo. Možná to bylo i tím, že jsem neměla proč šetřit, žádný cíl (např. auto), na dovolenou mi zbylo, no prostě jsem to rozházela za hadříky, v restauracích apod. Pak jsem přišla na to, že to je tím, že jsem si oblíbila placení kartou. No a když nejsou v peněžence penízky, jen kreditka, tak taky poněkud nemizí a není jich líto. Mizí ale z účtu, takže občas ten náhled do monitoru bankovního ústavu působil lehké mdloby. Takže teď si vždycky po výplatě vyberu na celej měsíc - tzn. 2.000 na benzin, který projezdím do práce, 2.000 pro maminku dle úmluvy (za praní), 500 mi jde na důchodový no a stejnak prošustruju šestku jen to hvízdne. Ale deset měsíčně ušetřím, tak snad jednou budu mít i na dítě. Myslím našetřeno. Aspoň na kočárek :-) Ale je fakt, že už neutrácím za blbosti, jenom dost cestuju s přítelem, a to něco stojí - výlety na motorce (benzin), hrady a zámky (vstupné), k tomu nějakej oběd, nebo jedeme na koncert, na víkend pod stan, no užíváme si a není to bohužel zadarmo. Ale na tom šetřit prostě nehodlám, proč bych jinak ty peníze vydělávala, když bych jen smutně seděla doma... Držím všem palce při šetření peněz!!! :-)

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí