Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » Život je příliš krátký než, abychom ho prožili se špatným mužem?!

#26 5. 3. 2007 11:24

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Život je příliš krátký než, abychom ho prožili se špatným mužem?!

Kate - já nemyslela zpověď veřejnou!!!!!!!!! Sama pro sebe!!!!!!!!! Ale jsi čistá duše, dala jsi to vplen............

Kdysi mi cvokař řekl o mém BM.Po 1.konzultaci s ním.  No, tak toho bych paní kolegyně nechtěl ani v kuchyni, ani v obývacím pokoji, a ani ehmmm...v ložnici.va - já byla hóó´dně překvapená. Ale dobře - věc sympatií...

A přesto mi řekl, ale až po letech .... víte, von by byl taky chovnej....... Je to naprosto svérázný člověk(ten cvokař) a má takový způsob vyjadřování..... Chtěl tím říct, že i toto manželství, v tomto obsazení by bylo možné.....že i on by byl použitelný. Což mě hodně donutilo zamyslet se nad sebou. Dnes, kdyby nebylo za námi, to, co proběhlo, bych si s ním dokázala poradit a dokázala bych vytvořit všem zázemí. Tenkrát - přičítám to věku, nezralosti atd, jsem si s tím neporadila a řešila to blbě.

Nech si čas na všechna případná rozhodnutí.... ..

Není tady

#27 5. 3. 2007 11:32

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Wiki - to je pěkné spojení...taky chovnej! :-)
Taky jsem chodila ke svéráznému psychoušovi. Některé věci docvaknout až později, ale tak to v životě chodí.

Není tady

#28 5. 3. 2007 13:36

xkisek
♥♥♥♥---

Jak už jsem psala teď taky řeším přítele, rozchod či ne.. Už jsem byla rozhodnutá to skončit, ale čím víc se tady brouzdám čtu a rozebírám, tak mám chuť pokračovat, ale vzít to trochu za jiný konec. Smířit se s tím jaký je a naučit se žít vedle něj. On mě v ničem neomezuje, můžu si dělat co chci, když potřebuju pomůže, práce okolo baráku máme rozdělené, ve financích jasno. Ale musím se smířit s tím, že se mnou nikdy nepojede na dovolenou nebo na výlet nebo si třeba zalyžovat, bavit se také chodíme raději každý zvlášť. Je také trochu mrzout a na všem hledá chyby a na všechno musí mít svůj názor. Má rád svoje stereotypy, já zase potřebuju změny. Být tebou zkusím zapracovat na sobě a najít si spíš důvody proč s ním být, vždyť vyblbnout se můžeš i s kamarádkama.

Umět se radovat. Ze všeho. Nečekat, že v budoucnu přijde něco, co bude to pravé, protože je možné, že to pravé přichází právě teď a v budoucnu nic krásnějšího už nepřijde. (Ota Pavel)

Není tady

#29 5. 3. 2007 15:42

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Jo , kukačko - "chovnej" je termín - ale myslel to dobře - chtěl tím říci použitelný - ale tos jistě vyrozuměla. smile

Já jsem "svému" cvokaři ze začátku porozuměla až po měsících, letech. Zpočátku mi význam unikal. Jakmile jsem zjistila jeho perly, tak jsem poslouchala s ušima nastraženýma, aby mi neuniklo ani slovíčko.... NIKDY se nesplet. Ani když mi řekl absurditu, že jsem se tomu až smála. Za rok- dva jsem zase pochopila. Vždycky začal úplně někde jinde, myslela jsem, že je snad mimo, že se nic nedozvím - dnes - a ejhle - opět a pokaždé BINGO. Za strašně moc mu vděčím. Ale to jsou vyjímky......

Xkisek - já jsem kdesi četla, že se spousta párů při výskytu problému rozejde. Je to prý proto, že nevědí co s tím dělat, tak zvolí to nejjednodušší, co umějí oba - rozejdou se....

Není tady

#30 5. 3. 2007 15:49

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kate1 napsal(a):

Zachraňovali byste manželství, když víte dopředu, že nemá budoucnost jen kvůli dítěti? Nechci tady rozepisovat příliš dlouze svůj životní príběh, ale obecně, ukončili byste raději takovéto manželství, ve kterém si již nerozumíte,nemáte společné zájmy,láska vyprchala o sexu ani nemluvě? Trápí mě dlouho tato otázka, hlavně kvůli synovi, samozřejmě i sobě, protože to beru jako svou největší životní prohru. Zatím je syn malý (1 rok), a právě proto mě ta otázka tlačí, jestli není lepší ukončit vše dříve než bude trochu větší a vše vnímat. Jakým mu půjdeme příkladem, když nás neuvidí se mít rádi? Toho se děsím!
Zároveň když se podívám daleko dopředu a představím si nový šťastný život naplněný láskou a hlavně smíchem s novým partnerem, tak je mi krásně na duši. Možná to zní celé nějak zmateně, ale nadpis příspěvku vše vystihuje nejlépe smile
K.

Ještě pár kontrolních otázek, které přidávám k Wiki
- jak víš dopředu, že manželství nemá budoucnost?
- co máš na mysli, když říkáš, že nechceš žít "se špatným mužem"? (co je to ten "špatný muž", jaké má vlastnosti)
- mluvíš s manželem často o tom, jak se ve vztahu cítíš a co ti chybí?
- víš ty o manželovi, co naopak chybí jemu a co ho činí ve vztahu štastným a co ho štve?

Dnes mám intelektuálně zatměno, ale aspon se směju nad vyjádřením:
- představím si život, nový štastný život naplněný láskou a hlavně smíchem (chceš za muže kašpárka? :-) ), tak je mi krásně na duši...

Není tady

#31 5. 3. 2007 16:42

Pelikan
♥♥♥----

Jestli si dobře vzpomínám, když byla žena na mateřské, tak jsme si taky lezli na nervy. Já jsem v práci mluvil skoro celou šichtu a doma už jsem nemohl ani převalit jazykem a moje žena, která byla celý den sama měla potřebu si popovídat, takže to jiskřilo. V té době jsme měli skoro holou pr...l a všeho plný zuby, nějak jsme to ale rozchodili, já změnil místo a žena šla do práce a už jsme spolu 18 let.
Tvůj manžel je tak špatný, že všechno udělá a obstará až to vypadá, že je svojí pečlivostí magor, jestli z jeho snahy vylezl ten výsledek, že se mu odcizuješ a sbalila by si se i s dítětem, tak budu přemýšlet, co je na tom pravdy. A co kamarád? Ten ti doma ještě neuklidil, nevypral a nevytřel a tolik let společně neprožil. Některé dámy, jak se tady na foru dočítám jsou doma boxovacím pytlem, automatickou pračkou, myčkou na nádobí atd., a co by za takového daly.

Z takových příběhů mi vždy naskakuje husí kůže, protože ponaučení, které mi z toho vyplývá je: Ideální muž je svobodný, povoláním dámský kominík, bez závazků, s vlastním bytem a hospodyní z agentury.   http://khl-mladost.hr/Smilies/normal/yikes.gif

Upravil(a) Pelikan (5. 3. 2007 17:44)

Není tady

#32 5. 3. 2007 17:39

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

amba napsal(a):

Radu ti dát nemůžu, jen bych ti chtěla dát k úvaze příběh mé přítelkyně: Má tři dcery a kvůli nim setrvala za velkého psychického strádání - čím déle tím hůř- v nefunkčním manželství. Dnes má dcery dospělé a všechny ji  nenávidí za to, že včas  s nimi od otce neodešla. Ani jedna není schopná navázat partnerský vztah. Jejich matka myslela, že se kvůli dcerám obětuje, ale nakonec i ona sama promarnila svůj život. Bez radosti, štěstí  a lásky.

jojo, to znám - já jsem jedna z těch dcer... wink Ale fakticky to u nás bylo podobný, máma taky dneska říká "ale kam jsem měla jít? Zůstala jsem i kvůli vám" a já jí říkám "Měla jsi jít třeba pod most, než nás nechat mlátit - to jsi udělala kvůli nám? Udělala jsi to proto, že tenkrát byla ostuda být rozvedená a taky proto, že jsi byla příliš pohodlná starat se sama o sebe". Že by to bývalo pro mojí mámu nebylo snadný je jasný. Ale co je v životě snadný. Právě ta "nesnadnost" je naší cenou za svobodu a čest vůči nám samým, kterou odchodem z nefunkčního vztahu získáváme. Sami ve svých očích. A to není vůbec málo - za to ta nesnadnost rozhodně stojí.

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#33 5. 3. 2007 19:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Pelikan: tummenupp big_smile tummenupp
Zvláště tvoje poslední věta o ideálním muži mě srazila do kolen :p
Neboj se, nejsme všechny stejné ...

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#34 5. 3. 2007 19:47

lenna
♥♥♥----

ahoj všechny, jsem tu nová a docela mě zaujala tato diskuse. Před 20 lety jsem si prožila stejné dilema a to s dvěma dětmi. S BM jsem vydržela 5 let a z toho mě 4 roky fyzicky napadal a byl mi něvěrný. Sebevědomí na nule na krku dva kluci a barák. Tchyně prohlásila, že jestli se rozvedu, nechce kluky vidět, což 15 let dodržela a soudce mě přemlouval, abych dětem nebořila rodinu. Bylo to kruté ale radím běž od něho, jinak to dítě odnese na zdraví, kluk mi zadrhával skoro 10 let.

Není tady

#35 5. 3. 2007 19:51

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

avalonka: ono odejít od tyrana nebylo snadné ani za bolševika. Azylové domy tenkrát neexistovaly a pokud neměla bitá ženská zázemí v podobě rodiny, kam se uchýlí, než proběhne rozvod, čekala na obsílku od soudu v jedné domácnosti společně s násilníkem. Co to v praxi znamená, Ti jistě nemusím vysvětlovat. Navíc - než byl jednomu z manželů přidělen byt, zase to znamenalo bydlet i jako rozvedená s násilníkem pod jednou střechou. Mrazivá představa, že?

Není tady

#36 5. 3. 2007 20:01

lenna
♥♥♥----

povídej mi o tom, i když barák byl můj už zasvobodna, tak neměl kam jít a 5 let po rozvodu opruzoval se svymi přítelkyněmi, které si vodil domů. Pravidelně vyjídal klukům lednici a když došli přítelkyně, tak skuhral u mých zamčených dveří, a k tomu násilí, tak mě policajti tehdy řekli, že pokud nebude kudla v zádech, tak ho pouze odvezou, sepíší protokol a pak ho pustí. To že se po cestě domů stavil ještě na dvě aby se posílil, nemusím dodávat. Ve finále zaplatil na MNV pokutu 200 Kčs a řekl, mohla jsi mít boty krávo.

Není tady

#37 5. 3. 2007 20:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

lenna: a to jsi zaplaťpámbůh bydlela ve svém - a BM ti sladil život ještě pět roků po rozvodu. Teď si vemte ženskou, nad kterou měl chlap navrch že bydlel buď ve svém on, nebo bydleli ve společném bytě sad.

Není tady

#38 5. 3. 2007 20:36

lenna
♥♥♥----

To si nechci domyslet ani ve snu, měla to tak kamarádka BM bydlel s ní 10 let, protože byt byl na oba.Nikoho si nemohla pozvat a to ani kámošky. Jelikož dlužil kam se podíval, měli olepený byt a nikde nedělá, jelikož bi mu to exekučně strhávali a proto ať žijí sociální dávky takovým příživům, za které i alimenty musí platit stát a on si vesele popíjí v místní putyce a dělá nebe na zemi svým dětem. Blýsklo se na lepší časy dostala sociální byt.

Není tady

#39 6. 3. 2007 0:30

Jamoona
♥------

Ahoj Kate i ostatní. Zaujal mě název příspěvku i celá diskuse.
Kate, já teď  řeším úplně stejné dilema jako ty. Ten úvodní příspěvek jako by vypadl z mé hlavy. Manžela už nemiluju, po 10ti letech co ho znám jako bych procitla a najednou poznala jaký že to vlastně můj manžel vlastně je a že nevím zda s ním chci prožít zbytek života. I když to není špatný člověk už mi to nějak nejde dívat se na něj s láskou. A na sex z mý strany nedošlo už dva roky, prostě to nejde a neumím to překousnout, ba právě, že u sexu by se zuby zatínat neměly. Taky máme synka (3 roky) a já si myslím, že v tomhle věku bude pro něj snasší vyrovnat se s ochodem otce než později (a taky mi to potvrdilo už pár článků a publikací). A taky jsem vždycky snila o jednom manželství a o tom, že naši děti uvidí jak se máme moc rádi. Jenže je to komplikované. Zrekonstruovaný dům, mám hrozně ráda jeho rodinu a nikdo nemá o našich problémech ani tuchy a spousty dalších věcí. A rozvod? To slovo mi nahání hrůzu. Vůbec si neumím představit další život. Je to dilema, rozseknout něco co částečně funguje a bát se, že narazím jen na horší chlapy než je on (nebo na žádného) nebo zůstat tam kde jsme a v budoucnu litovat zmařenýho života?
Navštěvujeme rodinného poradce, po sezení se mnou se klonil spíš k odchodu od sebe (ale ještě bude sezení s manželem a pak s oběma). Ale vůbec si to neumím představit. Jak poznáme, že se rozhodneme správně a uděláme tu správnou věc?

Není tady

#40 6. 3. 2007 0:39

Jamoona
♥------

Kate,
ještě dovětek k tvému muži. Co já bych dala za muže, který se se mnou dobrovolně podělí o domácí práce, práci na zahradě a ještě k tomu se mu zalíbí jízda na kole a další společný sporty? Bohužel mám doma lenocha, kterýho musím o všem 100xpřesvědčovat. A po 10-ti letech vyžehlí prádlo, protože už nemá co na sebe. Asi jsem na něj šla celou dobu špatně. A to je zdárný příklad jeho povahy, když už něco dělá dělá tak hlavně pro sebe, nepomyslí na to, že by to mohl udělat pro mě. :-). Tak koukám, že jsem si stihla i postěžovat :-).

Není tady

#41 6. 3. 2007 1:41

aeva1
♥♥♥♥♥♥-

avalonka napsal(a):

amba napsal(a):

Radu ti dát nemůžu, jen bych ti chtěla dát k úvaze příběh mé přítelkyně: Má tři dcery a kvůli nim setrvala za velkého psychického strádání - čím déle tím hůř- v nefunkčním manželství. Dnes má dcery dospělé a všechny ji  nenávidí za to, že včas  s nimi od otce neodešla. Ani jedna není schopná navázat partnerský vztah. Jejich matka myslela, že se kvůli dcerám obětuje, ale nakonec i ona sama promarnila svůj život. Bez radosti, štěstí  a lásky.

jojo, to znám - já jsem jedna z těch dcer... wink Ale fakticky to u nás bylo podobný, máma taky dneska říká "ale kam jsem měla jít? Zůstala jsem i kvůli vám" a já jí říkám "Měla jsi jít třeba pod most, než nás nechat mlátit - to jsi udělala kvůli nám? Udělala jsi to proto, že tenkrát byla ostuda být rozvedená a taky proto, že jsi byla příliš pohodlná starat se sama o sebe". Že by to bývalo pro mojí mámu nebylo snadný je jasný. Ale co je v životě snadný. Právě ta "nesnadnost" je naší cenou za svobodu a čest vůči nám samým, kterou odchodem z nefunkčního vztahu získáváme. Sami ve svých očích. A to není vůbec málo - za to ta nesnadnost rozhodně stojí.

Jo, měla jsem to stejný. ale moje matka to dodnes nepochopila a dodnes dobrovolně "trpí" a zachraňuje život mého so¨beckého, neschopného otce. bože, bože, naštěstí už u toho nejsem

Není tady

#42 6. 3. 2007 7:30

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

je to strašně smutné co tady píšete:-(((((
za komunismu to muselo být fatk děsný...málo kdo asi našel v sobě sílu postavit se...za cenu "čehokoliv"
špatný systém, špatná politika...a v tom jsme my dnešní 30-tnice vyrustaly....my ted máme jiný možnosti...osobně si nedovedu představit ten temný komunismus, kdyby měl být ted...mě připadá že tenrkát se fakt nic nesmělo...za to dnes se muže a pořád se něčeho bojíte....:-))) hlavu vzhuru pussa

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#43 6. 3. 2007 18:45

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

adro, za komunismu to bylo skutečně děsný. Nejenom systém, nejenom politika, ale také myšlení většiny lidí.

Proto se snažím vysvětlit dospělým ženám, které zažily tyranii v rodině a které dodnes zazlívají svým matkám "proč s tím něco nedělala", "proč od táty neodešla" "proč tak dlouho nechala trpět najen sebe, ale taky nás" , že odchod od terorizujícího manžela nebo únik ze špatného manželství nebyl vůbec jednoduchý. Za prvé v tom hrál roli nezanedbatelný fakt bydlení - pokud žena nebydlela ve svém, těžko se tyrana zbavovala. Za předpokladu, že bydlela v manželově domě, byl odchod holá utopie (jestliže nebyli vstřícní příbuzní, tak v podstatě nebylo kam) a v případě společného bydlení platilo totéž. V případě rozvodu byl sice manžel ženu povinen strpět v domě, dokud jí nebylo přiděleno od MNV či ONV náhradní bydlení, v praxi to však znamenalo: ale za jakou cenu sad

A v neposlední řadě - výchova, kterou si ta žena přinesla z rodiny a následný postoj jejích příbuzných k rozvodu byl taky velice účinnou brzdou. Moje matka pocházela ze silně nábožensky založené rodiny. Sice to byli věřící katolíci, ale děda se nerozpakoval bít jak svoji ženu, tak i děti. Nastala krizová situace v mámině manželství, kdy matka uvažovala o tom, že se z Prahy vrátí k rodičům na venkov. No to ani náhodou - zněl verdikt rodiny. S rozvodem Ti pomůžeme, ale tady u nás jako rozvedená s dítětem bydlet nemůžeš. Co by tomu řekli lidi. Jezdi sem co nejmíň, my tebe a dítě finančně zabezpečíme, ale jako rozvedená a bez manžela bude lepší, když omezíš radši i ty návštěvy. Podotýkám, že se psala druhá polovina šedesátých let. Podobný postoj k rozvedeným ženám (rozvedená ženská=ženská, nakažená morem) měla celá moje rozvětvená rodina z matčiny strany. Takže já bych byla velice opatrná v odsudku matek, které v sobě nenašly sílu odejít z nefunkčního manželství. Doba byla opravdu zlá.

Není tady

#44 14. 3. 2007 13:49

vedeca
♥------

Kate1 napsal(a):

Zachraňovali byste manželství, když víte dopředu, že nemá budoucnost jen kvůli dítěti? Nechci tady rozepisovat příliš dlouze svůj životní príběh, ale obecně, ukončili byste raději takovéto manželství, ve kterém si již nerozumíte,nemáte společné zájmy,láska vyprchala o sexu ani nemluvě? Trápí mě dlouho tato otázka, hlavně kvůli synovi, samozřejmě i sobě, protože to beru jako svou největší životní prohru. Zatím je syn malý (1 rok), a právě proto mě ta otázka tlačí, jestli není lepší ukončit vše dříve než bude trochu větší a vše vnímat. Jakým mu půjdeme příkladem, když nás neuvidí se mít rádi? Toho se děsím!
Zároveň když se podívám daleko dopředu a představím si nový šťastný život naplněný láskou a hlavně smíchem s novým partnerem, tak je mi krásně na duši. Možná to zní celé nějak zmateně, ale nadpis příspěvku vše vystihuje nejlépe smile
K.

Taky zápasím s tímto problémem. Manžel popíjel celé manželství(21 let), ale dalo se to celkem tolerovat (neubližoval). Co vyvádí poslední rokem už ne. Shrnutí: Měla jsem odejít dřív.
Alkoholik nikdy nepřestane pít.

Není tady

#45 16. 3. 2007 13:09

Lil
♥♥♥♥---
Místo: Morava

omlouvám se za vymazání, řeším tohle téma v jiné diskuzi "Život se mi změnil...". Možná by mohla být pro tebe Kate přínosná (jak neskončit)

Upravil(a) Lil (1. 5. 2007 10:10)

Člověk musí mít odvahu každý den začínat nový život.

Není tady

#46 30. 4. 2007 21:27

prezdivka2007
♥♥♥----

A cokdyz ten novy partner bude horsi? A co na to rika tvuj manzel? Jak jste oba stari? Jak dlouho jste manzeli a celkove jak dlouho spolu jste?

Není tady

#47 30. 4. 2007 21:30

prezdivka2007
♥♥♥----

Lil napsal(a):

Ahojky,

tak jsem si přečetla tuhletu rubriku a vidíte, taky řeším manželskou krizi a nevím jak z ní ven.
Jsme s manželem spolu témeř 10 let, bezdětné manželství podotýkám, a poslední rok či dva si už spolu nemáme co říct.. odcizili jsme se jak se říká jak od stolu i lože..
No a v téhlete té situaci se já jako blázen zamilovala do jiného, chtěla jsem s ním začít znovu, založit rodinu i on byl pro.. takhle to trvalo témeř rok a půl.. nakonec z toho nic nebylo.
Manžel mi chtěl dát novou šanci, tak jsme opět spolu a je to zase to stejný.
Tiché večery, studená postel...vlastně tady musím říct, že ani do toho sexu s mužem nemám chuť... on by si dal říct, příroda je přece příroda ale mě to prostě ne a nejde. Není ten pravý a já to zjistila až když jsem zakusila co je to být opravdu zamilován. Bohužel to bylo pouze jednostranné a "milenec" měl jiné představy o svém životě, do kterého mě posléze již nezahrnul.
Tak co s tím, jak znovu nabýt sexualního apetitu a má vůbec náš vztah nějakou šanci...? Skřípe to.
Šílený, já vím ale někdy se všechno tak zamotá...

A co tak, ze byste si adoptovali dite z decaku? To by mohl byt zacatek necekeho, ne? Jak jste stari?

Není tady

#48 1. 5. 2007 14:32

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Prezdivko2007, nemyslíš, že dítě nedokáže zachránit žádný vztah? Ani vlastní ani adoptované. Proč by mělo dítě trpět v tak špatném vztahu? Nejdříve snad by bylo nejlepší pokusit se ten vztah zachránit a potom teprve uvažovat o dítěti. Pokud se podaří zachránit takhle narušený vztah, čemuž se dá jen těžko věřit, pak by asi dítě pomohlo ty dva ještě více sblížit společnou péčí o ně.

Jinak si myslím, že žádné dítě nedokáže udržet partnera, který je na odchodu, ani zalepit vztah. Výsledek bývá ten, že je v tomho špatném vztahu o jednoho člena navíc. Někdy to ženy v zoufalství dělají. Pořídí si s partnerem, se kterým umírá vztah, dítě a čekají, že všechno bude jinak, ale že se všechno zlepší. Opak bývá pravdou. Měla jsem již kolem sebe pár takových případů. Je to vždycky stejné. Velké zklamání z očekávaného výsledku.

Není tady

#49 1. 5. 2007 15:00

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Máš pravdu Fanny, taky znám z okolí případy, že dalším dítětem chtěli slepit vztah, ale jen se to zhoršilo. Ani v jednom případě to dítě nespraví. Dítě má být výsledkem lásky, ne jeho podmínkou.

Není tady

#50 1. 5. 2007 15:08

Lil
♥♥♥♥---
Místo: Morava

Fanny5 napsal(a):

Prezdivko2007, nemyslíš, že dítě nedokáže zachránit žádný vztah? Ani vlastní ani adoptované. Proč by mělo dítě trpět v tak špatném vztahu? Nejdříve snad by bylo nejlepší pokusit se ten vztah zachránit a potom teprve uvažovat o dítěti. Pokud se podaří zachránit takhle narušený vztah, čemuž se dá jen těžko věřit, pak by asi dítě pomohlo ty dva ještě více sblížit společnou péčí o ně.

Jinak si myslím, že žádné dítě nedokáže udržet partnera, který je na odchodu, ani zalepit vztah. Výsledek bývá ten, že je v tomho špatném vztahu o jednoho člena navíc. Někdy to ženy v zoufalství dělají. Pořídí si s partnerem, se kterým umírá vztah, dítě a čekají, že všechno bude jinak, ale že se všechno zlepší. Opak bývá pravdou. Měla jsem již kolem sebe pár takových případů. Je to vždycky stejné. Velké zklamání z očekávaného výsledku.

Přesně tak Fanny, moje řeč.
Proto jsem už ani nechtěla do téhle diskuze nijak zasahovat a přesměrovala jsem se na jinou.
Též si nemyslím že dítě dokáže "zalepit" vztah. Také jsem nepochopila proč hned adoptivní. to že jsme neměli s manželem děti, neznamená, že je nemůžeme mít. Prostě jsme jen chtěli být rozumní a nejdříve si něco vybudovat, než se bezhlavě vrhnout do plození potomstva.

Náhoda, osud, moje povrchnost tomu chtěli aby se tak nestalo.
No ale to je opravdu téma na jinou notu.

Člověk musí mít odvahu každý den začínat nový život.

Není tady

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » Život je příliš krátký než, abychom ho prožili se špatným mužem?!
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí